Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Verkeersmaatregelen tijdens 4Daagse

  Maar liefst drie dagen trekt het wandellegioen van de 4Daagse door onze gemeente. Tijdens deze doorkomstdagen gelden in de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen.

 • 4Dorpentocht: wandelt u mee?

  Wilt u proeven van het befaamde Vierdaagsegevoel? Trek  uw wandelschoenen aan en wandel mee met onze 4Dorpentocht op woensdagavond 18 juli. Wandelend over de dijk van Heumen naar Nederasselt kunt u genieten van de mooie natuur en gezellige festiviteiten.

 • 4Daagse: Waar moet u zijn voor een feestje?

  De 4Daagse is niet alleen een bijzonder evenement voor de sportieve wandelaar, maar ook voor de feestvierder. In de week van de 4Daagse zijn er in de dorpen verschillende festiviteiten. Langs de wandelroutes kunt u genieten van vele DJ’s, bands en orkesten.

 • 4Daagse: Bereikbaarheid gemeentehuis

  Op vrijdag 20 juli, tijdens de intocht van de 4Daagse, is het gemeentehuis gesloten. Voor calamiteiten tijdens de doorkomst van de 4Daagse is het gemeentehuis tussen 09.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 14 024.

  Meer nieuwsberichten

 • Onderhoudswerkzaamheden N271 (Jan J. Ludenlaan) tussen Heumen en Malden

  Vrijdag 6 juli vanaf 21.00 uur tot maandag 9 juli 5.00 uur voert de provincie Gelderland onderhoudswerkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan van de N271 tussen Heumen en Malden. De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden die in april van dit jaar gedaan werden op de brug over het Maas-Waalkanaal. In dit weekend worden de geluidsschermen met geluidsarme voegen aangebracht. Met deze laatste stap worden de werkzaamheden aan de N271 afgerond.

 • Op vakantie? Laat uw huis brandveilig achter

  De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin u misschien wel op vakantie gaat. Maar wat een nachtmerrie als u terug moet komen van uw vakantie omdat uw huis is afgebrand door kortsluiting. Om brand te voorkomen kunt u een aantal dingen doen.

 • Overhandiging eerste exemplaar ‘De Canon van Heumen’

  Burgemeester Mittendorff ontving vorige week woensdag uit handen van Leo Ewals, voorzitter van de redactie van de Canon het eerste exemplaar van het boek. Dit boek is geschreven door deskundigen van het Erfgoedplatform en beschrijft de zeer rijke historie van onze gemeente.

 • Fietsen voor je buurt of vereniging!

  € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23 juni in het bijzijn van vele jeugdleden dit bedrag uitgereikt door wethouder René Waas van onze gemeente. Het geld wordt gebruikt om een kampvuurkuil te bouwen. Er is 15.000 km bij elkaar gefietst en deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring©.

 • Duurzaam Wonen Plus op vakantie

  In verband met vakantie is Loket Duurzaam Wonen Plus gesloten van 25 juni t/m 6 juli 2018. Een e-mail sturen kan nog steeds naar info@duurzaamwonenplus.nl. Het kan iets langer duren voordat u antwoord krijgt. De website staat in ieder geval ter beschikking voor informatie: www.duurzaamwonenplus.nl.

 • Vervolgbijeenkomst duurzame energie-coöperaties op 2 juli

  Als gemeente dragen we er graag aan bij, dat er binnen de gemeente Heumen één of meer lokale coöperaties voor duurzame energie komen. Een energie-coöperatie verenigt inwoners en bedrijven om samen energie te besparen en op te wekken. Lokale energiecoöperaties zorgen dat we minder afhankelijk zijn van grote energieleveranciers en versterken de lokale economie. De rol van de gemeente bij het opstarten van energie-coöperaties is vooral faciliteren en het bij elkaar brengen van mensen. Om deze reden organiseren wij een vervolgbijeenkomst op de drukbezochte avond in april.

 • Asfaltonderhoud 2018

  Vanaf 25 mei is er begonnen met onderhoud aan het asfalt op diverse wegen binnen de gemeente. De verwachting is dat dit tot 12 juli duurt.

 • Bouw van sociale huurwoningen aan Boterdijk in Malden

  Woningcorporatie Oosterpoort  heeft,  in overleg met de gemeente, een plan ontwikkeld voor de bouw van 5 sociale huurwoningen aan de Boterdijk. Het gaat om relatief kleine huurwoningen, vooral bedoeld voor kleinere huishoudens. Met de bouw van deze 5 huurwoningen wordt afgeweken van het bestemmingsplan. De gemeente organiseert, voordat de procedure tot wijziging of afwijking van het bestemmingsplan wordt gestart,  een inloopbijeenkomst op 9 juli.

 • Lever medisch afval in bij uw apotheek!

  Plastic+  (plastic  verpakkingen,  blikken  en  pakken)  is  weer  grondstof  voor  nieuwe  producten.  Door uw medisch afval goed te scheiden, helpt u hieraan mee. Als u bijvoorbeeld naalden bij uw plastic+ doet, kunnen wij al het plastic+ uit de inzamelwagen niet meer hergebruiken. Dat is zonde! Ook is het erg gevaarlijk voor onze medewerkers. Zij kunnen zich prikken aan naalden. Samen zorgen we voor goede afvalscheiding. U doet toch ook mee?

 • Bijeenkomst voor Heumense 4Daagselopers

  De 4Daagse komt eraan! Loopt u dit jaar mee? Dan nodigen wij u uit voor een gezellig samenzijn op woensdagavond 11 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Malden. Wij toasten graag samen met u en andere lopers op een succesvolle deelname.

 • Oproep: Bijzondere lopers 4Daagse gezocht!

  Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loopt u dit jaar voor de 25ste of  50ste keer de 4Daagse of denkt u de oudste of jongste deelnemer uit de gemeente Heumen te zijn? Laat het ons weten!

 • Dagje weg? Deur op slot!

  De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin u misschien wel op vakantie gaat of een dagje weg. Laat uw huis altijd veilig achter en voorkom daarmee dat inbrekers toeslaan of dat er brand in uw woning ontstaat. De komende weken geven wij u tips op deze gemeentepagina. Gaat u bijvoorbeeld een dagje weg? Draai dan altijd uw deur op slot!

 • WIJkrant in uw brievenbus!

  Volgende week valt de nieuwe WIJkrant weer in uw brievenbus! Met de WIJkrant informeren wij u twee keer per jaar over hoe we in de vier dorpen prettig met elkaar leven. In de krant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in onze samenleving en elkaar helpen. De WIJkrant wordt verspreid in combinatie met de VIAHeumen.

 • Aanmelden project ‘Landschapsimpuls’ kan nog

  Op dinsdag 12 juni was er een informatieavond in Overasselt over het aanleggen van hoogstamboomgaarden of bijvoorbeeld een vogelbosje op uw eigen terrein. Heeft u de avond gemist maar wilt u wel graag deelnemen hieraan? Geen probleem: U kunt zich nog tot 1 augustus aanmelden.

 • Controle hondenbelasting

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Vaak wordt dit vergeten. Vanaf 18 juni controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Nieuwbouw basisschool de Vuurvogel en inrichting Kroonwijkplantsoen

  Aan de Gladiolenstraat/Chrysanthstraat in Malden wordt het nieuwe schoolgebouw van de Vuurvogel gebouwd. De gemeenteraad stemde begin 2018 in met een schoolgebouw van 2 verdiepingen met ruim 1.700 m2 vloeroppervlak. Het schoolbestuur Conexus  en de gemeente Heumen starten samen een participatieproces. Hierin kunnen omwonenden en belangstellenden meepraten over de school en de omgeving.

 • Aardgasvrij wonen

  De gemeente Heumen wil in 2050 een klimaat neutrale, duurzame gemeente zijn. Om klimaatneutraal te worden is één van de opgaven om alle woningen, bedrijven en andere gebouwen stapsgewijs af te koppelen van het aardgas. Loket Duurzaam Wonen Plus adviseert en ondersteunt hierin.

 • Taxussnoeisel gratis ophalen

  Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Taxus Taxi taxussnoeisel weer gratis aan huis op. Inwoners nemen contact op en krijgen een Taxus Taxi tas om het taxussnoeisel in te verzamelen. Vervolgens haalt deTaxi het snoeisel bij u op. De stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de productie van medicatie tegen kanker.

 • Invasie eikenprocessierupsen

  Het aantal eikenbomen met eikenprocessierupsen is dit jaar flink gestegen. Ondanks de preventieve bespuiting met een biologisch middel zijn er meer nesten dan voorgaande jaren.

 • Multicourt Malden geopend

  Het Multicourt in Malden bij de skatebaan aan de Broekkant is geopend. De werkzaamheden zijn afgerond en het voetbal- en basketbalveld is klaar om op te spelen. Ook de naastgelegen skatebaan heeft een opknapbeurt ondergaan.

 • Gemeentehuis 19 juni gesloten

  Op dinsdag 19 juni is het gemeentehuis in verband met een personeelsuitje de hele dag gesloten. De receptie is dan ook niet telefonisch bereikbaar.

  Meer nieuwsberichten

 • Tips tegen maden in gft-container

  In de afgelopen weken hebben we een aantal meldingen gehad over maden in gft-containers. Daarom geven wij u in dit bericht een aantal tips om dit te voorkomen.

 • Presentatie boek ‘De Canon van Heumen’

  Het Erfgoedplatform en de gemeente Heumen nodigen u bij deze van harte uit om aanwezig te zijn bij de presentatie en de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘De Canon van de gemeente Heumen’! Dit boek is geschreven door deskundigen van het Erfgoedplatform en beschrijft de zeer rijke historie van onze gemeente. De presentatie is op woensdag 20 juni, 20.00 uur in het Verenigingsgebouw in Overasselt.

 • Stimuleringsleningen voor duurzame maatregelen

  Of u nu spouwmuurisolatie, HR beglazing of een warmtepomp wilt aanbrengen in uw woning of bedrijf, voor veel duurzaamheidsmaatregelen kunt u binnenkort goedkoop geld lenen bij de gemeente.

 • Controle van adressen in gemeentegids

  Deze week start uitgever Akse Media met het actualiseren van de adressen voor de aankomende gemeentegids Heumen.

 • Vierdaagse 2018: Doe mee met de 4Dorpentocht!

  De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunt u weer meedoen met onze ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18 juli. De tocht leidt u langs onze vier prachtige dorpen. Wandelt u mee?

 • Inzameling oud ijzer door SV Juliana ‘31

  Op zaterdag 16 juni zamelt voetbalvereniging SV Juliana ’31 oud ijzer in. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. U kunt van 09.00 tot 15.00 uur oud ijzer inleveren bij het clubhuis (Broekkant 39 in Malden).

 • Landschapsconferentie

  Woensdag 27 juni vindt de vijfde landschapsconferentie over het Heumens landschap plaats. Doel van deze avond is samen met de gemeente energie en nieuwe ideeën op te doen voor bestaande en nieuwe landschapsprojecten. U bent van harte uitgenodigd!

 • Onderzoek naar ervaringen Wmo

  De gemeente wil graag weten wat u vindt van de ondersteuning die u ontvangt vanuit de Wmo, zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Daarom start binnenkort het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bureau I&O Research voert het onderzoek voor de gemeente Heumen uit.

 • Kolken géén afvalputten!

  Kolken, oftewel rioolputten zijn alleen bedoeld voor de inzameling van regenwater. Wij treffen nog vaak resten van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel, cementresten, frituurvet, olie en zakjes hondenpoep in kolken aan. Deze stoffen zijn schadelijk voor het rioolsysteem en kunnen verstoppingen veroorzaken. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor het milieu. Regenwater wordt namelijk tegenwoordig zoveel mogelijk apart ingezameld. En, waar mogelijk, plaatselijk in de bodem geïnfiltreerd via onder andere infiltratieriolen of slootjes. Kolken zijn dus geen afvalputten!

 • Uitreiking pluimen in onze gemeente

  Onlangs zijn er in onze gemeente pluimen ontwikkeld die uitgereikt worden aan inwoners die een goede prestatie/daad hebben verricht. Zo zijn er afgelopen week maar liefst drie pluimen uitgereikt!

 • Erepenning voor oud-wethouder Henk van den Berg

  Oud-wethouder Henk van den Berg heeft tijdens zijn afscheidsreceptie op vrijdag 18 mei uit handen van burgemeester Mittendorff de 'Erepenning gemeente Heumen' ontvangen. Dit omdat hij zich de afgelopen 24 jaar heeft ingezet voor het bestuur van de gemeente Heumen.

 • Wie verdient een lintje in 2019?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld voor jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk. Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2019. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk vrijdag 13 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Afvalinzameling vanaf 4 juni

  Dar verzorgt voor de gemeente Heumen de afvalinzameling. De groene wagens reden elke week door de gemeente. Vanaf maandag 4 juni ziet u andere wagens door de straat rijden. Vanaf dan zamelt het bedrijf Remondis het afval bij u in voor Dar.

 • Meedoen aan project ‘Landschapsimpuls Heumen’

  Wilt u als inwoner van het buitengebied van onze gemeente graag een hoogstamboomgaard of een vogelbosje op uw terrein? Of wilt u een haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Kom dan op 12 juni naar de informatieavond in Overasselt.

 • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

  Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. De wijze waarop met persoonsgegevens moet worden omgegaan is gebonden aan regels. Met de komst van de AVG worden de bestaande regels aangescherpt.

 • Asfaltonderhoud 2018

  Tussen 25 mei en 12 juli voert de gemeente onderhoud uit aan het asfalt op diverse wegen binnen de gemeente. De aannemer start op 25 mei met asfaltreparaties en voorbereidingen aan bermen en straatwerk. Vervolgens krijgen diverse wegen, tussen 18 en 29 juni, nieuwe deklagen of slijtlagen.

 • Beton storten en afwerken bij Sportcentrum Malden

  Vandaag (donderdag 17 mei)  staat de zogenaamde betonstort gepland van de basisvloer / keldervloer bij het nieuwe sportcentrum. Dit kan enige overlast veroorzaken.

 • Win mooie prijzen met uw foto voor de gemeentegids

  Voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar verschijnt organiseert de gemeente Heumen samen met uitgever Akse Media een fotowedstrijd. De beste foto wordt geplaatst op de cover van de gemeentegids en er zijn mooie prijzen te winnen!

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen.

 • Openingstijden en ophaaldagen Pinksteren

  Op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten. Deze dag haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn ook de milieustraten gesloten.

 • Voortgang Sportcentrum Malden

  De werkzaamheden voor het nieuwe Sportcentrum zijn in volle gang, echter nemen de werkzaamheden op dit moment wat meer tijd in beslag dan verwacht. Daarom wordt er de komende vier á vijf weekenden ook op de zaterdagen gewerkt op het terrein van het nieuwe Sportcentrum. U ondervindt hiervan geen hinder maar u ziet wel mensen aan het werk op de zaterdagen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  In de komende periode kan er (weer) overlast ontstaan door de eikenprocessierups. Om deze overlast zo veel mogelijk te beperken, stelde de gemeente een beheerplan op. In dit artikel leest u hier meer over.

 • Gratis rolstoel uitleen

  Wist u dat u een rolstoel tijdelijk kunt lenen? De gemeente Heumen biedt deze service gratis aan. De uitleen is bedoeld voor mensen die niet zo goed ter been zijn en af en toe een rolstoel nodig hebben, bijvoorbeeld om een keer naar het winkelcentrum of de markt te gaan.

 • Komt u ook ondersteunen in de boomgaarden?

  In de boomgaarden in onze gemeente is afgelopen twee jaar hard gewerkt. Vrijwilligers hebben onder leiding van deskundigen fruitbomen in gemeentelijke boomgaarden gesnoeid. Voor de winterperiode zijn we weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een snoeicursus willen volgen.

 • Lintjesregen 2018: 8 onderscheidingen in Heumen

  Op donderdag 26 april vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Er zijn acht onderscheidingen toegekend in onze gemeente. Zeven van hen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving op 26 april. Vijf van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mittendorff verraste hen, thuis of op locatie om de bijbehorende versierselen op te spelden. De heer Versleijen heeft de onderscheiding op maandag 30 april ontvangen.

 • Dodenherdenking 2018

  Vrijdag 4 mei vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Overasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats waarbij we alle slachtoffers van oorlog en geweld herdenken. Om 18.30 uur begint de viering. Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Burgemeester Mittendorff is bij de herdenking aanwezig. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Nieuwe plek voor Multicourt Malden

  Het Multicourt Malden krijgt dit voorjaar een nieuwe plek bij de skatebaan en het sportpark van s.v. Juliana ’31 aan de Broekkant in Malden. Juliana, de gemeente en het jongerenwerk zorgen samen voor het beheer en onderhoud van het Multicourt.

 • Heeft u de Dar app ook al?

  Uw inzameldagen en aanbiedregels vindt u op uw persoonlijke (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer, maar kunt u ook opzoeken op de app. Met de Dar app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. In de afvalwijzer vindt u informatie over uw inzameldagen en aanbiedregels.

 • Afsluiting N271 (Jan J Ludenlaan) 28 april 5.00 uur - 14 mei 5.00 uur

  In 2017 heeft de Provincie Gelderland groot onderhoud uitgevoerd aan de N271. De laatste fase (fase 4) van dit onderhoud wordt in april en mei 2018 uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden wordt de N271 ongeveer 2 weken volledig afgesloten; van 28 april tot 14 mei 05.00 uur.

 • Zonnepanelenproject start dit jaar

  Gemeente Heumen wil in 2025 een energieneutrale gemeente zijn. Zodat onze gemeente ook nog voor onze (klein)kinderen leefbaar is. Daarvoor zijn de komende jaren maatregelen nodig op het gebied van energiebesparing. Maar ook bijvoorbeeld het stimuleren van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers en grootschalige duurzame energieopwekking (bijvoorbeeld zonnevelden en windparken). Het zonnepanelenproject is één van de projecten die de gemeente Heumen binnenkort start.

 • Gewijzigde openingstijden op 26 april

  Donderdag 26 april is het gemeentehuis vanwege een personeelsbijeenkomst gesloten van 8.45 uur – 10.15 uur. De spreekuren die op dat tijdstip zouden plaatsvinden, worden als volgt aangepast.

 • Phishingmail in omloop

  Vannacht zijn er mails verstuurd, die afkomstig lijken van de gemeente Heumen.

 • Comfortabel blijven wonen

  U wilt graag comfortabel wonen, ook als u ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Dan is het verstandig om nu na te denken over hoe u in de toekomst wilt wonen. Controleer uw huis eens. Welke obstakels zijn er? Welke ongemakken verwacht u of zijn er risicovolle situaties? U kunt daarbij ondersteuning vragen van één van onze woonadviseurs. In dit artikel maakt u kennis met ze.

 • Inzameling oud ijzer in Nederasselt

  Zaterdag 21 april gaat fanfare ‘Wilhelmina’ uit Nederasselt huis-aan-huis oud ijzer inzamelen. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. Dit geldt alleen voor het dorp Nederasselt. Wij vragen u om alleen oud ijzer aan te bieden en geen ander afval.

 • 24 april: Meet up van RvN@

  Heeft u een goed idee waarmee u innovatie, leefbaarheid, circulariteit en/of vitaliteit in de regio bevordert? Wilt u weten hoe RvN@ u kan helpen om uw idee een impuls te geven? Bezit u kennis, vaardigheden of middelen en zou u willen weten hoe u die voor de regio in kunt zetten? Kom dan naar de Meet up op dinsdag 24 april van 9.30 tot 11.30 uur in het gemeentehuis, Kerkplein 6 in Malden.

 • Yad Vashem onderscheiding

  Maandag 10 april  werd de Yad Vashem onderscheiding uitgereikt aan de nabestaanden van Boy Edgar en van de heer en mevrouw Beelen uit Overasselt. De Yad Vashem onderscheiding is een bijzondere onderscheiding die alleen wordt uitgereikt aan mensen die met gevaar voor eigen leven en dat van hun familie één of meer joodse mensen in de oorlog hebben geholpen. U leest hier meer over bij ‘De week van de burgemeester’’.

 • Koningsdag in de gemeente Heumen

  In onze gemeente is er veel te doen op Koningsdag! Elke dorp heeft z’n eigen activiteiten, dus twijfelt u wat u wilt gaan doen maak dan uw keuze door onderstaand bericht te lezen.

 • Werkconferentie: veel werk verzet!

  Op donderdag 29 maart kwamen veel samenwerkingspartners bij elkaar tijdens de Werkconferentie welzijn, wonen en zorg. Gezamenlijk pakken ze nieuwe doelen op tijdens deze bijeenkomsten. Afgelopen half jaar is er veel werk verzet! Eén van de resultaten is de Informatiemarkt op zaterdag 21 april in het winkelcentrum van Malden. Komt u ook?

 • 21 april Informatiemarkt winkelcentrum Malden

  Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, heeft u een vraag op het gebied van mantelzorg, wilt u meer weten over vrijetijdsbesteding of vrijwilligerswerk? Kom dan op zaterdag 21 april naar de Informatiemarkt in het winkelcentrum in Malden.

 • Parkeeronderzoek centrum Malden

  Om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen wil de gemeente actueel inzicht hebben in de parkeersituatie in het centrum van Malden. Vandaar dat aan Buiten-Ruimte B.V. is gevraagd de huidige parkeersituatie in beeld te brengen. Dit vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en dinsdag 17 april.

 • Oud ijzer inzamelen

  Zaterdag 14 april gaat fanfare ‘Vlijt en Volharding’ uit Heumen huis-aan-huis oud ijzer inzamelen. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. Dit geldt alleen voor het dorp Heumen en het Heumense deel van Molenhoek. Wij vragen u om alleen oud ijzer aan te bieden en geen ander afval.

 • Beeld ‘zonaanbidster’ geschonken aan gemeente Heumen

  Vorig jaar heeft de gemeente van kunstenares mevrouw Berndsen een beeld aangeboden gekregen. Burgemeester en wethouders hebben dit beeld met veel plezier aangenomen. Het beeld genaamd ‘zonaanbidster’ is op het grasveld aan het Steenen Hoofd in Malden geplaatst. Afgelopen week heeft de burgemeester het beeld formeel aangenomen waarbij ook getekend is met een officiële overdracht aan onze gemeente.

 • Altijd uw afval kwijt!

  U bent er vast ook druk mee: de grote voorjaarsschoonmaak. Het is belangrijk om spullen die u niet meer gebruikt of afval goed af te voeren. Dar maakt het u graag zo makkelijk mogelijk om uw afval weg te brengen en te scheiden. De regionale milieustraten zijn daar een goed voorbeeld van. Er is altijd een milieustraat bij u in de buurt!

 • Bijeenkomst lokale energie-coöperaties

  Ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan snel. In steeds meer gemeenten pakken burgers en bedrijven zelf de handschoen op. Zij starten lokale coöperaties om gezamenlijk duurzame energie te produceren met zon, wind, geothermie of waterkracht. Daarbij ligt de zeggenschap lokaal en komen de opbrengsten de lokale samenleving en economie ten goede. Op maandagavond 23 april verkennen we graag de mogelijkheden hiervoor in de gemeente Heumen. Wilt u bijdragen aan de opstart van een lokale energiecoöperatie, dan bent u van harte welkom om mee te denken.

 • Meer tijd en geld voor energiebesparing VvE’s

  Verenigingen van Eigenaren (VvE's) krijgen meer tijd en meer geld in de aangepaste subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid. De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen werd per 19 maart verdubbeld tot 12 miljoen euro. Ook is de uitvoeringstermijn verlengd.

 • Bijeenkomst centrum Overasselt

  Overasselt is in ontwikkeling. Zo zijn de werkzaamheden binnen het Werklandschap in volle gang. Daarnaast speelt een mogelijke verplaatsing van twee bedrijven aan de Hoogstraat. Kortom: tijd om u bij te praten! Dit doen wij op donderdagavond 19 april in het Verenigingsgebouw in Overasselt. U bent welkom vanaf 19:30 uur. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

 • Extra raadsvergadering 5 april

  Op donderdag 5 april a.s. is er een extra raadsvergadering gepland.

  Agenda

  De stukken en agenda met tijden vindt u op www.heumen.nl/vergaderkalender.

  Live meeluisteren

  Bent u benieuwd wat er tijdens de raadsvergadering wordt besproken? U kunt eenvoudig live meeluisteren via www.heumen.nl/vergaderkalender. Selecteer in de kalender de datum van de raadsvergadering en klik vervolgens op de link naar de audio stream. Deze verschijnt kort voor de vergadering bovenin de webpagina.

  Inspreken raadsvergadering

  Wilt u inspreken? Dan kunt u zich tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de raadsvergadering aanmelden bij de raadsgriffier via telefoonnummer: 024 - 358 84 67 of e-mail: griffie@heumen.nl.

 • Fietsen voor je buurt

  € 500,- fietsten inwoners van de gemeente Heumen, familie en vrienden van Kiemkracht64 bij elkaar. Medewerkers kregen op 28 maart dit bedrag uitgereikt door wethouder Henk van den Berg. Er is 12.500 kilometer bij elkaar gefietst. Deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring®.

 • Werklandschap Overasselt: bijzondere archeologische vondsten

  De archeologische werkzaamheden aan de Schoonenburgseweg in Overasselt  zijn afgerond. Archeologisch bureau RAAP uit Weesp heeft tijdens de opgraving bijzondere vondsten gedaan.

 • Slechte riolering onder de Rijksweg

  De provincie was van plan dit jaar groot onderhoud uit te voeren aan de Rijksweg (N844) in Malden. Na onderzoek blijkt de riolering onder deze weg van erg slechte kwaliteit. Het is noodzakelijk deze te vervangen of te herstellen. De provincie wil de werkzaamheden aan de weg en aan de riolering daarom combineren.

 • Tweede Paasdag géén afvalinzameling

  Op maandag 2 april (tweede Paasdag) haalt Dar géén afval op. Op deze feestdag zijn ook de milieustraten gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag.

 • Wat te doen bij verstopping van het riool?

  Het water in uw gootsteen loopt niet goed weg. Of na het doortrekken komt het water in uw toiletpot omhoog. Dan is één ding zeker: ergens is de riolering verstopt.

 • Verruimde openingstijden balies gemeentehuis

  Per 1 april worden de openingstijden van de balies in het gemeentehuis in Malden verruimd. Hieronder vindt u een schema waarin de openingstijden te zien zijn. Belangrijk om daarbij te weten is dat het gemeentehuis op dinsdag gesloten is.

 • Overdrachtsdocument ter ondersteuning van de coalitieonderhandelingen

  Vandaag bieden we als gemeente een overdrachtsdocument aan de voorzitters van de zes politieke partijen aan. Deze informatie is van belang tijdens de aankomende periode van coalitieonderhandelingen.  

 • Gemeentehuis gesloten tijdens feestdagen

  Tijdens de komende feestdagen in het voorjaar is het gemeentehuis gesloten. Hieronder leest u op welke dagen het gemeentehuis dicht is.

 • Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!

  Maar liefst 225 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Heumen deden dit jaar mee aan de Nationale Boomfeestdag. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen betrokken worden bij het groen in de gemeente en daar ook iets van leren. Daarom doet de gemeente iedere jaar mee aan de Nationale Boomfeestdag.

 • Voorzichtig rijden bij paddentrek Overasselt

  Zo rond deze tijd begint de jaarlijkse paddentrek. Met name in Overasselt trekken padden en kikkers naar het water om zich voort te planten. Om de dieren te beschermen zijn borden geplaatst bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan (bij de Meerestraat). Als u hier passeert rijdt u dan alstublieft rustig. Dit geldt met name na zonsondergang.

 • Afscheid raadsleden en installatie nieuwe raad

  Vrijdag 23 maart stelde burgemeester Mittendorff als voorzitter van het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vast. Daarmee is het moment aangebroken om afscheid te nemen van raadsleden die niet in de nieuwe raad zitting nemen en de nieuwe gemeenteraad te installeren. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 29 maart. U bent van harte welkom!

 • Aanmelden initiatieven voor leefbaarheid

  De lente komt eraan. De natuur vernieuwt zich en alles komt tot bloei! Heeft u al vernieuwende ideeën die u tot bloei wilt brengen? Bedenk bijvoorbeeld samen met uw straat- of buurtgenoten een mooi initiatief om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren. Wist u dat u hier ondersteuning of geld voor kunt krijgen van de gemeente? U kunt het hele jaar door een idee aanmelden.

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  De gemeente, ARN en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

 • Nomineren kandidaten MVO award vóór 15 maart

  Rijk van Nijmegen Uitdaging organiseert ook dit jaar weer de uitreiking van de MVO award. Zoals al vele voorgaande jaren is de Rabobank Rijk van Nijmegen hoofdsponsor van dit evenement. Wij nodigen u uit om kandidaten te nomineren voor deze uitreiking. Gegadigden zijn aantoonbaar maatschappelijk verantwoord en zichtbaar betrokken ondernemers in onze regio. Zij dragen zo bij aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen.

  Alle aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld op de drie hoofdaspecten: People, Planet en Profit. Kanshebbers voor de MVO award zijn gevestigd in Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen.

 • Kom naar de uitslagenavond!

  Het gemeentehuis in Malden is woensdag 21 maart vanaf 21.00 uur dé plek om de uitslagen van de Heumense gemeenteraadsverkiezingen te horen. U bent van harte welkom!

 • ‘Laat de fietser in je los’: automobilist mag gratis e-bike proberen

  Slimopweg organiseert verschillende acties met als motto ‘Laat de fietser in je los’. Met de komst van drie nieuwe snelfietsroutes, waaronder het MaasWaalpad tussen Mook naar Nijmegen, wordt het de fietser gemakkelijk gemaakt om vlot, veilig en met voorrang van, naar en in Nijmegen te fietsen. Automobilisten kunnen drie weken lang een e-bike uitproberen. Fietsers maken kans op prijzen, waaronder een e-bike.

 • Bedankjes Basisschool de Regenboog

  Wat een geweldige verrassing! Kinderen van Basisschool de Regenboog stuurden ons een flinke envelop vol tekeningen en bedankjes. We ontvingen dit omdat we als gemeente in december de school uitnodigden om te komen schaatsen en in januari de theatergroep ‘Hakoena’ lieten optreden op hun school.

 • 21 maart verkiezingen: stempas in uw brievenbus

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd. De kandidatenlijst ontvangt u deze week.

 • College blikt in Topic terug op bestuursperiode

  Het regiomagazine Topic viel afgelopen week in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Samen sterk in Heumen’ blikt het college van de gemeente Heumen terug op de afgelopen vier jaar. 

 • Grote opkomst ondernemersavond

  Bijna 100 belangstellenden kwamen woensdagavond 28 februari naar Multicultureel Centrum Maldensteijn in Malden. Tijdens deze ondernemersavond stond het thema ‘communicatie, verbinden en samenwerken’ centraal. Drie medewerkers van de gemeente Heumen vertelden bevlogen over hun functie, waar ondernemers voor bij hen terecht kunnen en hoe zij te bereiken zijn.

 • Kijkje achter de schermen van de gemeenteraad

  Politiek ver van uw bed? Niet voor drie enthousiaste inwoners. Zij volgden afgelopen donderdag het programma ‘Gast van de Raad’. Ze werden op het gemeentehuis ontvangen door raadsleden en woonden de raadsvergadering bij. Hiermee wil de gemeenteraad  inwoners kennis laten maken met het werk van de raad.

 • Honden uitlaten: regels voor hondeneigenaren

  Steeds vaker ontvangt de gemeente Heumen klachten van inwoners over hondenpoep. Daarom geven wij in onderstaand bericht de regels aan voor hondeneigenaren zodat we rekening met elkaar kunnen houden.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen. In dit bericht staan een aantal vacatures op een rijtje.

 • Kastanjeboom gemeentehuis

  Eerder berichtten wij dat de kastanjeboom voor het gemeentehuis (eigendom van kerkbestuur) ziek is en helaas gekapt moet worden. Dit gaat gebeuren op vrijdagmiddag 2 maart.

 • Word hoofdrolspeler in een virtualreality-film

  Donderdag 8 maart krijgt u de mogelijkheid een virtuele rondreis door onze regio te maken. Door de nieuwste en meest geavanceerde filmtechnologie wordt u letterlijk midden in de film geplaatst! Bezoek onder meer het Radboudumc en sportcentrum Papendal. Met een speciale bril beleeft u een zes minuten durende virtualreality-film.

 • Start bouw Sportcentrum Malden

  In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein waarop straks het nieuwe Sportcentrum Malden gebouwd wordt. Afgelopen maandag is er stilgestaan bij de start van de bouw.

 • Opening Snelfietsroute (MaasWaalpad)

  Afgelopen vrijdag was het zo ver! Er werd gevierd dat een groot deel van de Snelfietsroute (MaasWaalpad) tussen Nijmegen, Malden, Mook en Cuijk afgerond is . Het gaat om het deel van de Bosweg in Malden tot en met de Middelweg in Molenhoek, er is hard gewerkt en het resultaat mag er wezen!

 • Opening Cooperpad in Malden

  Afgelopen zaterdag werd het vernieuwde Cooperpad in het bos Maldensvlak geopend. Het oude bord en de paaltjes zijn vernieuwd. Dat heeft de gemeente Heumen in nauwe samenwerking met Stichting LOL Malden gedaan. 

 • Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

  Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook negen organisaties uit de gemeente Heumen doen mee en hebben een klus aangemeld. Helpt u mee hun klus te klaren?

 • Stem op 21 maart!

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd.

 • Opening Cooperpad in Malden

  Op zaterdag 24 februari wordt het vernieuwde Cooperpad in het bos Maldensvlak geopend. Het oude bord en de paaltjes zijn vernieuwd. Dat heeft de gemeente Heumen in nauwe samenwerking met Stichting LOL Malden gedaan. U bent van harte welkom om naar de opening te komen!

 • Nieuwe bouwaanvragen

  De bouwtaken zijn vanaf januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gegaan (ODRN). Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop) maar voor heel vragen kunt u nog gewoon bij onze gemeente terecht.

 • Werkzaamheden Oosterkanaaldijk

  In de beukenlaan in Malden aan de Oosterkanaaldijk staan tien beuken die een slechte conditie hebben. Deze worden binnenkort gekapt.

 • Geen inloopspreekuur Vraagwijzer op 8 februari

  In verband met een scholingsdag van het team Vraagwijzer is er op donderdagochtend 8 februari géén inloopspreekuur van 8.30 tot 12.00 uur. Daarvoor in de plaats is er een inloopspreekuur op vrijdagochtend 9 februari van 8.30 tot 12.00 uur.

 • Oud papier scheiden

  Wist u dat het goed is om papier te scheiden? Van oud papier wordt namelijk nieuw papier gemaakt. Iedereen gebruikt papier en karton.

 • Carnaval in onze gemeente

  Dit weekend gaat het Carnavalsfeest weer van start! Een volksfeest voor groot en klein. Als gemeente Heumen willen we graag dat het vooral een feest zal zijn. Daarom moeten we een aantal dingen regelen. Een paar weken geleden heeft de gemeente gesproken met alle Carnavalsverenigingen uit onze gemeente. Er zijn afspraken gemaakt om er met elkaar voor te zorgen dat het een gezellig en veilig feest wordt. Die afspraken willen we graag met u delen. De kern ervan is: houd rekening met elkaar, dan wordt het een mooi feest!

 • Verbeterpunten voor onze communicatie

  Als gemeente willen wij duidelijk communiceren met onze inwoners. Wie kunnen ons hierover de beste tips en verbeterpunten geven? Juist, onze inwoners! Donderdagavond 1 februari bespraken we met een groep inwoners een aantal thema’s.

 • Gemeente Heumen verkozen als beste gemeente van 2017

  Onze gemeente is de winnaar van de derde editie van best beoordeelde gemeente. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het landelijk platform voor meldingen openbare ruimte, Verbeterdebuurt. Als bemiddelaar tussen overheden en buurtbewoners, verwerkt zij ieder jaar de feedback van inwoners tot een ranglijst van beste dienstverleners.

 • Werklandschap Overasselt: eerste 11 ondernemers tekenen contract

  Dinsdag 23 januari trapte wethouder van den Berg symbolisch af: Werklandschap Overasselt is in opbouw! Van den Berg verlegde de eerste pijp op de bouwgrond aan de Kasteelsestraat. Aansluitend tekenden de aanwezige ondernemers hun erfpacht- of koopovereenkomst in Buurderij De Lage Hof. De ondernemers staan te trappelen om te beginnen!

 • Burgemeester leest 70 kinderen voor

  Burgemeester Mittendorff las afgelopen week voor aan 70 peuters en kleuters in het verenigingsgebouw in Overasselt. Ze deed dit in het kader de Nationale voorleesdagen.

 • Feestelijke bijeenkomst Gouden bruidsparen

  In 2017 waren er maar liefst 72 stellen 50 jaar getrouwd! Omdat het bereiken van een Gouden huwelijk een bijzonder jubileum is, waren al deze bruidsparen uitgenodigd bij Verenigingsgebouw de Terp in Heumen. Tijdens deze bijeenkomst was er gelegenheid om alle andere jubilarissen te ontmoeten die in 1967 in het huwelijksbootje zijn gestapt, sprak de burgemeester over het jaar 1967 en feliciteerde de bruidsparen. Het was een zeer geslaagde en druk bezochte ochtend.

 • IKPas: zet uw alcoholgebruik op pauze

  Vorige week riepen wij u op deze gemeentepagina op om mee te doen met de actie ’40 dagen zonder alcohol’ van 14 februari tot 26 maart 2018. Graag brengen we deze actie nogmaals onder uw aandacht. Uit onderzoek van de GGD blijkt namelijk dat 21% van de Heumenaren overmatig alcohol gebruikt. Teveel alcohol is schadelijk voor onze gezondheid. Pas ook en zet uw alcoholgebruik 40 dagen op pauze!

 • Tinyhouses Droogsehof Malden

  Eerder las u al een nieuwsbericht over de nieuwbouwplannen in onze gemeente. Voor het project aan de Droogsehof kunt u zich begin maart inschrijven.

 • Muziek op scholen in onze gemeente

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat kinderen op school kennismaken met muziek. Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling en de creativiteit van kinderen. Daarom heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld voor muziekprojecten op de scholen.

 • 40 Dagen zonder alcohol: Gaat u ook de uitdaging aan?

  De actie ’40 dagen zonder alcohol’ is een initiatief van zorgcentrum Malderburch en gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen in Malden. De regionale actie wordt gesteund door de gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. Dit jaar loopt de actie samen met de landelijke actie ‘IkPas’, namelijk van 14 februari tot 26 maart.

 • Belastingaanslag van Munitax

  Eind januari ontvangt u uw belastingaanslag van Munitax. Dit aanslagbiljet ontvangt u elk jaar voor de gemeentelijke belastingen. In dit bericht leest u hoe u contact kunt zoeken met Munitax als u vragen heeft over uw aanslag.

 • Plastic+: hoe zit dat ook alweer?

  Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Een groot gedeelte van het restafval bestaat helaas nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kan dan niet meer als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten, dat is zonde, want gerecycled plastic kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tennisballen en fleecekleding van te maken.

 • Maquette Sportcentrum Malden in winkelcentrum

  Heeft u de maquette van het Sportcentrum Malden al gezien in het winkelcentrum? Op het centrale plein vlakbij de PLUS supermarkt staat de komende weken de maquette van het nieuw te bouwen Sportcentrum Malden. Zo krijgt u een goed beeld hoe het er straks uit gaat zien. U kunt zelfs in het zwembad kijken. Op de banner ernaast ziet u het hele plan. Meer informatie over de nieuwbouw vindt u op www.sportcentrummalden.nl.

 • Wijziging tarieven Milieustraat Malden

  Het meeste afval dat u aanbiedt op de Milieustraat in Malden is gratis. Voor een aantal afvalsoorten zoals bouw- en sloopafval, puin en grof restafval geldt een zogenaamd poorttarief. Die tarieven zijn nu aangepast en gelijk getrokken aan de tarieven die bij de regionale milieustraten worden gehanteerd.

 • Uitslag fotowedstrijd gemeentegids

  Een paar maanden geleden schreef de gemeente een fotowedstrijd voor de gemeentegids 2018 uit. Akse Media BV, uitgever van de gemeentegids, stelde een geldprijs beschikbaar voor de drie mooiste of origineelste foto’s. Woensdag 17 januari overhandigde burgemeester Mittendorff tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen.

 • Schade door storm

  De storm heeft veel schade aangericht in de gemeente Heumen. Wij adviseren om de bossen niet te betreden! Ook al is de storm gaan liggen, het blijft voorlopig gevaarlijk door vallende takken.

 • Informatiebijeenkomst over de Horst in Malden

  Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over de verdere plannen voor de herontwikkeling van de locatie van de woonvorm aan de Horst. De bijeenkomst is op maandag 22 januari a.s. Deze vindt plaats in de burgerzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

 • Werkzaamheden aan het riool in Malden

  Van maandag 15 januari tot en met woensdag 31 januari vinden er werkzaamheden plaats aan een deel van het rioolstelsel langs de Rijksweg N844 in Malden. Het riool wordt gereinigd en geïnspecteerd.

 • De kolk als afvalputje

  In de campagne ‘Daarom niet in het riool’ schreven wij afgelopen weken over een goed rioolgebruik. Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten hebben we hier mee te maken. Denk aan de straat- en trottoirkolken. In dit artikel vragen wij uw aandacht voor de kolk.

 • Prestatieafspraken 2018 getekend

  Ieder jaar maken gemeente Heumen en woningcorporatie Oosterpoort prestatieafspraken. Sinds vorig jaar sluit ook huurdersvereniging Woonbelang hierbij aan. De afspraken gaan onder andere over duurzaamheid, huisvesting van bepaalde doelgroepen en nieuwbouw binnen onze gemeente. De drie partijen hebben 11 december hun handtekening onder de gezamenlijke doelstellingen voor 2018 gezet.

 • Verbetering fietsroutes westzijde Malden

  In mei 2016 stelde de gemeenteraad het Fietsplan Heumen vast. Eén van de projecten in het Fietsplan is het realiseren van een goede fietsverbinding aan de westzijde van Malden. Dit is de route van de Oosterkanaaldijk - Eendenpoelseweg en de route Broekkant tot aan de kruising Blankenbergseweg.

 • Wie heeft er voorrang?

  Er komen regelmatig meldingen bij de gemeente binnen over de kruisingen rondom de Brede School in Malden. Zowel bij de kruising Broeksingel – Zwerfkei als bij de kruising Broekkant – Kerkplein gelden voorrangsregels voor auto’s en fietsers die elkaar kruisen. Dit leidt soms tot onduidelijkheid. 

 • Onderhoud bomen

  De gemeente Heumen is volop bezig met onderhoud aan de bomen. De bomen worden gesnoeid en enkele bomen gekapt. Sommige bomen zijn in slechte conditie, andere bomen geven overlast voor de directe omgeving omdat ze te groot worden voor hun omgeving. In dit bericht leest u waar de werkzaamheden plaatsvinden.

 • Afwijkende openingstijden balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’

  De bouwtaken zijn vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gegaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). U kunt voor aantal zaken nog bij de balie in het gemeentehuis in Malden terecht. In de periode 18 januari tot en met 21 maart heeft deze balie afwijkende openingstijden. Deze leest u in dit bericht.

 • Terugblik Winterfestijn Malden

  Drie weken lang genoot jong en oud van het Winterfestijn Malden. Deze weken telden we maar liefst 7000 bezoekers, waarvan ruim 1000 schoolkinderen van álle basisscholen uit onze gemeente. Het evenement is geslaagd!

 • Frank de Wildt Vrijwilliger van het Jaar 2017

  Tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Heumen werd Frank de Wildt uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Frank zet zich in voor het Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt, sportvereniging Diosa en is actief lid bij carnavalsvereniging de Wielwaoiers. Hij ontving onder andere een cheque van € 500, te besteden aan een lokaal maatschappelijk doel naar keuze.

 • Aanmelden initiatieven voor leefbaarheid vanaf 2018 hele jaar mogelijk

  Hebt u goede voornemens voor het nieuwe jaar? Bedenk bijvoorbeeld samen met uw straat- of buurtgenoten een mooi initiatief om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren. Wist u dat u hier ondersteuning of geld voor kunt krijgen van de gemeente? Vanaf januari kunt u het hele jaar door een idee aanmelden. De oude regeling waarbij er één gelegenheid is voor het indienen van ideeën waarbij u hulp van de gemeente nodig heeft, vervalt hiermee. Hiermee willen we beter aansluiten bij nieuwe en mooie initiatieven!

 • Oud ijzerinzameling door SV Juliana ‘31

  Aan voetbalclub SV Juliana ’31 (gelegen aan de Broekkant 39 in Malden) is door de gemeente Heumen toestemming gegeven om op zaterdag 27 januari in te zamelen. Op deze zaterdag haalt de voetbalclub het oud ijzer ook bij u thuis op.

 • Denkt u mee over onze communicatie?

  Als gemeente willen wij duidelijk communiceren met onze inwoners. We willen graag weten wat u van onze communicatie vindt. Donderdag 1 februari organiseren wij daarom een  inwonersavond. Wat kan er beter in ons contact met u, in brieven, folders of de gemeentepagina? Wat vindt u van ons taalgebruik en onze uitstraling? Kortom: wij gaan graag met u in gesprek!

 • Woningbouwplannen in de gemeente Heumen

  Op dit moment zijn er verschillende nieuwbouwplannen in onze gemeente. Regelmatig krijgen wij vragen hierover. Daarom vindt u op www.heumen.nl/nieuwbouw een overzicht van alle nieuwbouwplannen. U ziet dan welk type woningen waar komt, wanneer de bouw start en waar u terecht kunt als u belangstelling heeft. Hieronder leest u meer informatie over drie nieuwbouwplannen.

 • ‘Kletsborden’ draagt bij aan meer betekenisvol contact

  Heumenaren hebben behoefte aan betekenisvol contact. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen naar eenzaamheid. Om contact tussen inwoners te stimuleren stelt de gemeente aan alle deelnemers van de Werkconferentie ‘Afstemming Welzijn, Wonen en Zorg’ een speciaal spel beschikbaar: Kletsborden. In dit spel draait het om écht contact maken. Het spel kan door iedereen gebruikt worden. Er zijn 21 spellen beschikbaar.

 • Koopovereenkomst Coehoornhof Nederasselt getekend

  Maandag 18 december is door de heer Timmers van Heideweg Advies en wethouder van den Berg van de gemeente Heumen een koopovereenkomst voor de Coehoornhof in Nederasselt getekend. Als gemeente zijn we trots dat deze woningen in Nederasselt worden gebouwd.

 • Snoeien in de winter

  In opdracht van de gemeente Heumen houdt Dar zich tussen december en maart bezig met het snoeien van struiken en plantsoenen. Deze werkzaamheden zijn nodig voor het jaarlijks winteronderhoud.

 • Verspreiding informatie over AVRI afvalinzameling

  Het kan zijn dat u deze week informatie ontvangt (of al heeft ontvangen) over AVRI-afvalinzameling. Dit is niet de afvalinzamelaar van onze regio dat is namelijk Dar. AVRI is van het Rivierenland. De informatie is per abuis in de verkeerde regio verspreid.

 • Winterfestijn Malden nu al een groot succes

  De organisatie telde de eerste week al zo’n 2500 bezoekers. Maandag 18 tot en met vrijdag 22 december kwamen de leerlingen van de zeven basisscholen uit de gemeente Heumen schaatsen. Kinderen, maar ook leerkrachten waren enthousiast over het schoolschaatsen. Het schoolschaatsen werd mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Rabobank.

 • Afvalinzameling tijdens Kerst en Nieuwjaarsdag

  Op 1e en 2e kerstdag en op Nieuwjaarsdag zamelt Dar in de gemeente Heumen géén huishoudelijk afval in. Uw afval wordt op een andere dag opgehaald. Kijk voor de inzameldagen op www.dar.nl/afvalwijzer. Tijdens deze drie feestdagen zijn ook de milieustraten gesloten.

 • 21 december: gemeentehuis vanaf 15.30 uur gesloten

  Vanwege de kerstviering voor personeel is het gemeentehuis op donderdag 21 december vanaf 15.30 uur gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar.
  Vrijdag helpen we u graag weer! Bekijk hier onze openingstijden:

 • Gaten in heg gemaakt door Waterschap

  Verschillende inwoners vragen zich af waarom er gaten zijn gemaakt in de heg aan de Maasdijk in Overasselt. Omdat het geen gemeentelijke heg is, hebben we navraag gedaan bij de eigenaar, Waterschap Rivierenland. Op diverse plaatsen aan de Maasdijk hebben zij gaten gemaakt in de heg.

 • Verspreiding informatie over AVRI afvalinzameling

  Het kan zijn dat u deze week informatie ontvangt (of al heeft ontvangen) over AVRI-afvalinzameling. Dit is niet de afvalinzamelaar van onze regio dat is namelijk Dar. AVRI is van het Rivierenland. De informatie is per abuis in de verkeerde regio verspreid.

 • Aangepaste openingstijden balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving

  De balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving (BML) is op donderdag 21 december vanaf 10.00 uur gesloten. Wel kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur tussen 08.30 en 10.00 uur op deze dag.

  Op vrijdag 22 december is de balie extra geopend als inloopspreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur.

 • Kom naar het Nieuwjaarsfeest op 8 januari

  Op maandag 8 januari 2018 vindt het jaarlijkse Nieuwjaarsfeest plaats. Dit jaar bent u van harte uitgenodigd in Dorpshuis ‘Ons Huis’ in Nederasselt.

 • Jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  De jaarwisseling wordt door veel mensen in onze gemeente gevierd. Veel Heumenaren genieten nog steeds van het afsteken van vuurwerk. Steekt u vuurwerk af tijdens de jaarwisseling? Houd dan wel rekening met anderen. Probeer het gezellig, maar ook veilig en schoon te houden.

 • Subsidie voor buurt- en dorpshuizen

  Beheert u een buurt- of dorpshuis en wilt u uw gebouw rolstoeltoegankelijk maken? Of wilt u maatregelen nemen die energie besparen of opwekken? Of wilt u verbouwen om nieuwe activiteiten in uw dorpshuis mogelijk te maken? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland.

 • Balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’ gemeente Heumen in 2018

  Eerder las u in een nieuwsbericht dat de bouwtaken vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). In dit bericht leest u hoe de balie bouwen, milieu en leefomgeving (BML) 2018 verder gaat.

 • Duurzaam en comfortabel wonen

  Prettig wonen met lage energiekosten? Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw woningen. Ook bij bestaande bouw kunt u maatregelen nemen die energie besparen en uw huis comfortabel maken. Deze maatregelen verdienen zichzelf terug en er zijn ook aantrekkelijke regelingen.

 • Winterfestijn Malden: t/m 7 januari schaatsen op het Kerkplein

  Donderdagavond 14 december opende wethouder Eric Laurant de ijsbaan. De gemeente organiseerde deze avond voor alle vrijwilligers die komende weken hun steentje bijdragen aan dit evenement. Onder het genot van een hapje en drankje maakten de vrijwilligers kennis met elkaar, kregen zij instructies én werd het ijs getest!

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  (Frituur)vet in het riool zorgt ervoor dat buizen en pompen verstopt raken en vastlopen. Rond de jaarwisseling zien wij veel meer vet in het riool verdwijnen dan gebruikelijk. Het zorgt voor problemen en hoge schade. Daarom deze oproep aan alle oliebollenbakkers.

 • Tijdelijke parkeerplaatsen Sportcentrum klaar

 • Openingstijden gemeentehuis rondom feestdagen

  Het gemeentehuis is rond de feestdagen op de meeste dagen gewoon geopend. Op een paar momenten is het gemeentehuis gesloten of gelden er aangepaste openingstijden. Maandag 25 en 26 december (Eerste en Tweede kerstdag) en maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaarsdag) zijn we gesloten.

 • Samen voor de voedselbank!

  Doet u ook weer mee met de inzamelactie voor de voedselbank? Net als voorgaande jaren vinden wij het fijn als u ook dit jaar de voedselbanken weer helpt aan extra voedsel tijdens de feestdagen. Samen met ARN en Dar houden wij een inzamelactie. U heeft nog één week om spullen in te leveren. De inzamelactie is tot en met woensdag 20 december.  ​

 • ​Provinciaal bezoek bij drie projecten

  De gemeente Heumen heeft voor drie projecten subsidie gekregen van de Provincie Gelderland. Woensdag 6 december kwamen de gedeputeerde, mevrouw Meyers, en de commissie Ruimte van de Provinciale Staten deze projecten bezoeken. Het gaat om de projecten Het Steenhuys, de Horst en het sportcentrum Malden.

 • Afscheidswijzer voor inwoners

  De gemeente Heumen heeft onlangs meegewerkt aan de afscheidswijzer, deze ligt inmiddels gedrukt voor u klaar. Een afscheidswijzer is een gids waarin u bewust gemaakt wordt van het belang van tijdige oriëntatie op de dood, het afscheid en alles wat daarbij komt kijken. U kunt de gids gratis ophalen tijdens de openingstijden van de balie van het gemeentehuis in Malden.

 • Gemeente klaar voor bestrijden gladheid

  De winter komt eraan en als de weersvoorspellingen aangeven dat het glad wordt gaat de gemeente Heumen zo snel mogelijk strooien. We strooien op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. In dit bericht geven wij u extra informatie over het strooien en wat u zelf kunt doen aan de gladheid.

 • Succesvol opleverfeest Jozefhof Malden

  Afgelopen vrijdag vond het opleverfeest voor de Jozefhof in Malden plaats. Na het planten van een boom op het binnenterrein werden de genodigden getrakteerd op een buffet in Malderburch, daarna was er nog gelegenheid tot napraten met elkaar. Het was een succesvol feest met meer dan 130 gasten.

 • Balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’ gemeente Heumen in 2018

  Eerder las u in een nieuwsbericht dat de  bouwtaken vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). In dit bericht leest u hoe de balie bouwen, milieu en leefomgeving (BML) in 2018 verder gaat.

 • Bouwkavel voor particuliere bouwer in Overasselt

  In de kern Overasselt is één bouwkavel in het plan ‘Schoonenburg’ beschikbaar voor uitgifte. De kavel ligt aan de Teunisbloemstraat en is ongeveer 420 m² groot. Het is de bedoeling dat de kavel wordt verkocht aan een particulier die er in eigen beheer een vrijstaande woning op realiseert.

 • Herinrichting pleintje aan Rozenstraat

  Maandagavond 30 november hebben bewoners uit de omgeving van het pleintje aan de Rozenstraat in Malden met medewerkers van de gemeente gesproken over de voorgenomen herinrichting van dit plein. Hieronder treft u het verslag van die avond en de aangepaste definitieve tekening.

 • Winterfestijn Malden: drie weken schaatsen op Kerkplein

  Van vrijdag 15 december tot en met zondag 7 januari kan er geschaatst worden op een ijsbaan in onze gemeente. Naast de ijsbaan is er onder andere een koek en zopie kraam, horeca gelegenheid en muziek. Hieronder vindt u op alfabetische volgorde alle informatie. Mist u iets of heeft u een vraag over het Winterfestijn Malden? Mail dan naar communicatie@heumen.nl.

 • Ondertekening groenvoorziening Lierdal

  Afgelopen woensdag was een bijzonder moment voor de betrokken partijen die de landbouwgronden in het Lierdal beheren. Na jarenlange inzet met vele vrijwilligers hebben de initiatiefnemers nu een landschapsbeheerplan gemaakt.

 • Voorkomen wegwaaien plastic zakken bij slecht weer

  In deze periode van het jaar met kans op harde wind en ander onstuimig weer raden wij u aan om maatregelen te nemen om de kans te verkleinen dat volle plastic+ zakken op de inzameldag weg waaien. In dit bericht geven wij u een aantal tips hoe u dit kunt voorkomen.

 • Bouwtaken naar Omgevingsdienst Regio Nijmegen

  Met ingang van 1 januari brengt de gemeente Heumen de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop) onder bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN mag namens de gemeente aan bedrijven, instellingen en particulieren vergunningen verlenen, meldingen afgegeven en het toezicht en de handhaving hiervan uitvoeren. De gemeente blijft bestuurlijk eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de taken.

 • Kastanjeboom gemeentehuis

  De kastanjeboom voor het gemeentehuis bepaalt al jarenlang het beeld bij de ingang van het gemeentehuis. De boom is helaas ziek. Ondanks maatregelen om de conditie te herstellen, gaat de boom hard achteruit. Wij zijn daarom helaas genoodzaakt de boom te kappen.

 • Gratis advies om uw woning duurzaam te maken?

  De temperaturen dalen. De verwarming en verlichting maken uw woning in deze koude dagen comfortabel en gezellig. Door het nemen van slimme en energiebesparende maatregelen kan uw energierekening naar beneden, terwijl het comfort blijft.

 • Gemeente Heumen verwacht positieve jaarcijfers 2017

  Om de financiële ontwikkelingen en de voortgang in het vastgestelde beleid goed te kunnen volgen en met de gemeenteraad te delen, biedt het college van b&w maandelijks een rapportage aan de raad. Er zijn inmiddels rapportages vervaardigd over de maanden januari t/m oktober 2017.

 • Leerlingen basisschool de Tandem planten bomen

  Onze gemeente vindt het belangrijk om ieder kind op de basisschool de kans te geven om een boom te planten tijdens zijn of haar basisschooltijd. Gedurende het jaar zoeken we projecten waar kinderen bij het planten van bomen betrokken kunnen worden. Zo zijn er afgelopen donderdag maar liefst 85 bomen geplant met hulp van leerlingen van basisschool de Tandem, aan de Oude Rijksweg in Nederasselt. Ook Stichting Kadans én wethouder Henk van den Berg hielpen mee.

 • Wat is uw informatiebehoefte?

  Als gemeente communiceren wij over veel verschillende onderwerpen, op allerlei manieren. We willen graag van u weten wat u daarvan vindt. Over welke onderwerpen wilt u meer weten? Bezoekt u vaak onze website? Of leest u de informatie liever op de gemeentepagina in VIA Heumen? Wat gaat er goed en wat kan beter?

 • Rapport en evaluatie stuw Grave

  Het afgelopen jaar zijn drie onderzoeken gestart naar de aanvaring op 29 december 2016 met de stuw van Grave/Nederasselt. De evaluatie van de Veiligheidsregio is inmiddels afgerond en is tijdens de inwonersavond op maandag 27 november besproken. Het onderzoek gaat over de werkzaamheden die in de eerste 48 uur na de aanvaring hebben plaatsgevonden vanuit de veiligheidsregio. Ook een rapport van Berenschot is deze avond gepresenteerd.  

 • Donkere dagen, bent u thuis?

  Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben misschien wel waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen.

 • Verkeersregels op een woonerf

  De gemeente krijgt wel eens signalen van inwoners dat er op verschillende woonerven in onze gemeente automobilisten zich niet of onvoldoende houden aan de daar geldende verkeersregels. Wij infomeren u daarom in dit bericht over de regels die er gelden op een woonerf.

 • Bouwtaken naar Omgevingsdienst Regio Nijmegen

  Met ingang van 1 januari brengt de gemeente Heumen de BRIKS-taken (bouw, reclame, inrit, kap en sloop) onder bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN mag namens de gemeente aan bedrijven, instellingen en particulieren vergunningen verlenen, meldingen afgegeven en het toezicht en de handhaving hiervan uitvoeren. De gemeente blijft bestuurlijk eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de taken. Wij informeren u in dit bericht over wat er gaat veranderen voor u.

 • Website www.sportcentrummalden.nl live!

  Via de website www.sportcentrummalden.nl blijft u op de hoogte van de vorderingen rond de bouw van het nieuwe Sportcentrum in Malden. Neemt u eens een kijkje. Regelmatig vindt u er foto’s en nieuwtjes. We horen graag wat u er van vindt.

 • Openstelling Kerkplein voor parkeren

  Het najaar is traditioneel de periode waarin het winkelcentrum van Malden veel bezoekers trekt. Ook met parkeren is het dan extra druk. Tot 1 januari 2018 kunt u daarom iedere vrijdag en zaterdag parkeren op het gedeelte van het Kerkplein dat autovrij is.

 • Werklandschap Overasselt: we zijn begonnen!

  Na jarenlange voorbereiding, zijn nu de eerste werkzaamheden buiten gestart. In dit bericht leest u wat er gedaan wordt en hoe de planning voor de komende tijd eruit ziet.

 • Dag van de Mantelzorger

  Op maandag 13 november werden mantelzorgers van de gemeente Heumen en Mook en Middelaar in het zonnetje gezet tijdens een ontspanningsmiddag/-avond bij Conferentieoord De Poort in Groesbeek. De dag was georganiseerd door Mantelzorg Heumen.

 • Nieuwe contracten zorgaanbieders regio Nijmegen in 2018

  De gemeenten in de regio Nijmegen (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen) sluiten per 1 januari 2018 nieuwe contracten af met zorgaanbieders. Met een aantal organisaties die nu Wmo-zorg of Jeugdhulp bieden in de regio, wordt het contract volgend jaar  voortgezet en met een aantal niet. Cliënten van organisaties die geen nieuw contract krijgen, kunnen hun zorgtraject in principe gewoon met de huidige zorgverlener voortzetten. Zij ontvangen hierover uiterlijk 15 december een brief van hun gemeente.

 • Lindebomen door Scouting Malden en gemeente geplant

  Afgelopen zaterdag (18 november) heeft onze gemeente in samenwerking met 25 kinderen van Scouting Malden bomen geplant in Malden.

 • Ieder kind een boom

  Onze gemeente vindt het belangrijk om ieder kind op de basisschool de kans te geven om een boom te planten tijdens zijn of haar basisschooltijd. Gedurende het jaar zoeken we projecten waar kinderen bij het planten van bomen betrokken kunnen worden. Zo zijn er afgelopen woensdag bomen geplant door leerlingen van basisschool de Tovercirkel aan de Oosterkanaaldijk in Malden. Ook burgemeester Mittendorff was aanwezig en hielp mee.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het weer zo schoon mogelijk in rivieren geloosd kan worden. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Meld u aan voor de Berichtenbox MijnOverheid

  De gemeente Heumen is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Via de Berichtenbox attenderen wij u op het verstrijken van de geldigheidstermijn van uw reisdocument. Verloopt uw reisdocument in februari of maart? Dan ontvangt u binnenkort een herinneringsbrief.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Het jaar 2017 zit er bijna op. Het is weer tijd voor goede voornemens. Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen. In dit bericht leest u er een paar.

 • Eerste onderzoek aanvaring stuw gereed

  De aanvaring van de tanker op 29 december 2016 met de stuw van Grave/Nederasselt heeft veel losgemaakt bij onze inwoners. In het afgelopen jaar zijn er drie onderzoeken gestart naar deze aanvaring. Eén onderzoek is inmiddels afgerond en daarover willen we u graag informeren.

 • Gemeenteraad stelt begroting 2018 vast

  Op dinsdag 7 november vergaderde de gemeenteraad over de begroting voor 2018. Na de algemene beschouwingen van de vier fracties en de bespreking van zeven moties werd de begroting met 17 stemmen vóór en  0 tegen vastgesteld.

 • Bijna € 67.000,- aan matches op de Beursvloer

  Op 6 november vond de Beursvloer van Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging plaats in NSG Groenewoud in Nijmegen. Het jaarlijkse evenement was wederom een groot succes!

 • Vrijwilligers actief langs het MaasWaalPad (snelfietsroute)

  In de afgelopen twee weekenden is een grote groep van vrijwilligers van ‘Samen Doen Maakt Mooi en Groen’ uit Malden aan de slag gegaan om groen aan te planten langs de snelfietsroute. De gemeente is erg blij met dit initiatief en complimenteert hen met het resultaat!

 • Aanleg tijdelijke parkeerplaatsen Sportcentrum

  Bent u de afgelopen week in de buurt van het sportcentrum geweest, dan kan het u niet ontgaan zijn. Er wordt hard gewerkt door aannemer Gebra Infra B.V aan de aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen. Daarna maken ze het terrein voor het nieuwe sportcentrum bouwrijp. Naar verwachting wordt in de loop van februari 2018 gestart met de bouw.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoltenborgh-Indorf

  Mevrouw Ine Stoltenborgh-Indorf uit Overasselt ontving zondag 12 november uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een koninklijke onderscheiding. Dit vond plaats bij Bijzondere Gelegenheid, vanwege haar 12,5 jarig jubileum als secretaris/bestuurslid van de Stichting IndoFilmCafé (IFC).  Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Preventiebijeenkomst voor inwoners van Malden-Oost

  Op donderdag 2 november organiseerde de gemeente samen met politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de preventiebijeenkomst ‘Veilig Wonen’ in Malden-Oost. De bijeenkomst vond plaats  in het clubhuis van de Tennisvereniging Malden.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is. Met de campagne ‘Daarom niet in het riool’ vragen we aandacht voor het goed gebruik van het riool. Zo zijn er regelmatig verstoppingen in de rioolgemalen door vezeldoekjes, billendoekjes en vochtige doekjes die door het toilet gespoeld worden.

 • Aanplant lindebomen in Maldensveld

  Eerder schreven wij over de nieuwe lindebomen die geplant worden in november. Op zaterdag 18 november gaat dit gebeuren in samenwerking met Scouting Malden en de gemeente.

 • Woningen op voormalig bedrijfsterrein in centrum van Malden

  Er ligt een plan voor de bouw van drie woningen op het voormalig bedrijfsterrein, gelegen tussen de Rijksweg en de Boterdijk in Malden. Op dit terrein was jarenlang de bouw van een supermarkt gepland. Nadat de vergunning daarvoor was geweigerd, zochten B&W van de gemeente Heumen en de eigenaar van het terrein naar een andere invulling.

 • Duurzame isolatiemaatregelen

  Langzaam maar zeker gaan we naar de koude periode van het jaar. Het stookseizoen komt er aan en u wil er vast comfortabel en warmpjes bij zitten, terwijl de energiekosten niet de pan uit moeten rijzen? U kunt duurzame isolatiemaatregelen nemen om deze kosten te vermijden. Daar leest u over in dit bericht.

 • Opruimen blad door Dar en gemeente

  De herfst is weer aangebroken. Nu het blad massaal begint te vallen heeft de gemeente op verschillende plaatsen bladkorven neergezet om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. Veel inwoners helpen bij het opruimen van het blad. Dat waarderen wij zeer en wij hopen dat u ook dit jaar dit blijft doen.

 • Werkzaamheden MaasWaalPad in volle gang

  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het MaasWaalPad (snelfietsroute) in Malden en in Molenhoek. Het resultaat mag er nu al zijn; bredere en comfortabele fietspaden, voorrangssituaties voor de fietser. De snelfietsroute sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: campus Heyendaal. De fietsroute wordt vanuit Cuijk 2,5 kilometer korter en fietsers krijgen op de snelfietsroute zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer.

 • Lezing Stichting Heemkunde Malden

  Maandagavond 13 november organiseert Stichting Heemkunde een lezing. Het thema van deze avond is ‘Cultuur- en bouwhistorie van de oudste boerderijen in Malden’. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan ‘De Nonnenhof’. De avond begint om 20.00 uur in Maldensteijn. Entree bedraagt € 2,-. Donateurs hebben gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.heemkundemalden.nl.

 • Tijdelijke woonunits bij Droogsehof

  Om op korte termijn in de behoefte aan woonruimte voor jongeren te voorzien, is door de firma Poeijers bv uit Eindhoven een plan ontwikkeld voor de bouw van tijdelijke woonunits. Het gaat om 18 woonunits op een perceel gelegen ten oosten van de Droogsehof.

 • Natuurwerkdag

  Zaterdag 4 november werd de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Jong en oud werkten mee aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

 • Themafilm in filmcafé Overasselt

  Op zondagmiddag 12 november om 13:00 uur is de documentaire ‘Buitenkampers’  te zien in filmcafé Overasselt. Deze film wordt, in samenwerking met IndoFilmcafé getoond in het kader van de herdenking 75 jaar na de inval van Japan in Nederlands-Indië. 

 • Meerjarenbegroting 2018-2021 gemeente Heumen

  Het college van de gemeente Heumen heeft de meerjarenbegroting voor de periode 2017-2020 aangeboden aan de gemeenteraad. In de begroting is het beleid van de gemeente opgenomen zoals verwoord in het coalitieakkoord “Sterk vanuit de kern” en de strategische visie “Samenleving aan zet”. Op 7 november aanstaande staat de begroting op de agenda van de gemeenteraad.

 • Bladkorven

  De gemeente plaatst weer zo’n 35 bladkorven. Deze worden zoveel mogelijk op dezelfde locaties als vorig jaar geplaatst. Op www.heumen.nl kunt u de exacte locaties zien. In de bladkorven kunt u het bladafval van gemeentelijke bomen kwijt. De korven zijn niet bedoeld voor ander afval.

 • Meld een Heumense vrijwilliger aan voor extra waardering!

  De gemeente Heumen zet met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ het lokale vrijwilligerswerk welverdiend in het zonnetje. De huldiging vindt plaats tijdens het gemeentelijke Nieuwjaarsfeest voor alle inwoners. Dat feest is op maandagavond 8 januari 2018 in Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt. Helpt u ook mee door vrijwilligers voor te dragen?

 • Wij ontmoeten elkaar!

  Voor de zomervakantie heb ik als nieuwe burgemeester tijdens negen kennismakingsbijeenkomsten op verschillende plekken in de gemeente, kennis gemaakt met vele inwoners uit onze gemeente. Naast de kennismaking hebben we gesproken over wat u en mij bezighoudt en opvalt.

 • 2 november:Alzheimer Café met thema ‘Dementie, en dan?’

  Maandelijks organiseert het Alzheimer Café een bijeenkomst voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar die te maken heeft met dementie. Iedere maand is er een thema met een gastspreker en kunt u vragen stellen, hulpverleners uit de zorg ontmoeten én ervaringen uitwisselen met andere bezoekers. Na een zeer druk bezochte eerste bijeenkomst over vergeetachtigheid of dementie is het tweede Alzheimer Café op donderdagavond 2 november.

 • Onthulling bouwbord Sportcentrum

  In de bocht van de Groesbeekseweg en de Veldsingel staat sinds donderdag 26 oktober een informatiebord met een impressie van het nieuwe Sportcentrum. Wethouder Henk van den Berg en Bert Lavrijsen, directeur van Laco onthulden samen het bord.

 • Gemeente Heumen zaterdag op landelijke tv!

  RTL4 maakte een leuk item over onze gemeente voor het programma 'Woontips'. De burgemeester komt aan het woord over duurzaamheid en de onderlinge samenhang in onze gemeente. Inwoner Tom van Weert vertelt enthousiast over een project vanuit het initiatievenbeleid. Daarnaast veel mooie beelden van onze dorpen. Benieuwd naar het filmpje? Zaterdag 28 oktober van 16.00 tot 16.30 uur is de uitzending. Op maandag 30 oktober wordt deze herhaald van 15.00 tot 15.30 uur.

 • Wijkschouw wijken Malden-Oost

  Dinsdagavond 24 oktober vindt er een wijkschouw plaats in de wijken Molenwijk, Randwijk en Kroonwijk. Tijdens deze wijkschouw  kijken de gemeente, politie, beheerders van de BuurtWhatsApp en een aantal inwoners naar punten die verbeterd kunnen worden om de buurt veiliger te maken De wijkschouw vindt plaats onder leiding van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 • Onderzoek milieurisico's door gebruik rubbergranulaat

  In het televisieprogramma Zembla van 11 oktober jl. is gesproken over de mogelijke milieurisico’s van het gebruik van rubbergranulaat.

 • Voorstelling over de wereld van de psychiatrie

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat geldt ook voor mensen met psychische problemen. Wij vinden het belangrijk dat we met elkaar over dit onderwerp kunnen praten. Wij attenderen u daarom graag op de theatervoorstelling ‘De eenzame astronaut’ op woensdag 25 oktober in Multifunctioneel centrum Maldensteijn in Malden. Deze voorstelling is voor iedereen, inwoners en professionals, die een beeld willen krijgen over de wereld van de psychiatrie.

 • Ontwikkelingen Sportcentrum Malden

  Hieronder leest u hoe het staat met de ontwikkelingen van het nieuwe Sportcentrum Malden.

 • Terugblik op vrijwilligersbijeenkomst

  De jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst op maandag 9 oktober stond ditmaal in het teken van hulp aan vluchtelingen met een verblijfsstatus. In Heumen willen we namelijk graag dat iedereen mee kan doen. Dat is niet vanzelfsprekend als je net in Nederland bent komen wonen. Er zijn veel vrijwilligers actief, die deze nieuwkomers daarbij op weg helpen en daar zijn we heel blij mee. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Vluchtelingenwerk locatie Heumen en Taal- en cultuurcafé Heumen.

 • Werkconferentie kiest thema’s voor 2018

  Ruim 20 organisaties op het gebied van welzijn, wonen en zorg kwamen 12 oktober bij elkaar om samen te spreken over betere ondersteuning voor kwetsbare inwoners van onze gemeente. Tijdens deze werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’ , die twee keer per jaar plaats vindt, kozen de deelnemers de thema’s om in 2018 gezamenlijk mee aan de slag te gaan.

 • Hoe gaat het met het Multicourt Malden?

  In Malden is met veel plezier gebruik gemaakt van het Multicourt bij de Veldschuur. Door de bouw van het nieuwe sportcentrum en woningen op deze locatie is er geen ruimte meer voor het voetbal- en basketbalveld. De gemeente heeft haar inwoners daarom  de kans geboden het Multicourt een nieuwe plek te geven in hun buurt of wijk. Iedereen met een goed idee die zich samen met buurtgenoten wil inzetten voor het onderhoud en het beheer kon zich melden bij de gemeente.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Doe mee aan de natuurwerkdag op 4 november!

  Zaterdag 4 november a.s. wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Ook in de gemeente Heumen kunt u meewerken aan het onderhoud van het landschap. Zoals het onderhoud aan hagen en bossingels of het plaggen van heide.  De locaties zijn in het Lierdal, het dassengebied in Heumen-Noord, op het scoutingterrein St. Walrick en in de Overasseltse vennen.

 • Beperkte bereikbaarheid gemeentehuis 17 t/m 23 oktober

  Vanwege werkzaamheden aan ons ICT-netwerk is het gemeentehuis van dinsdag 17 oktober tot en met maandag 23 oktober beperkt geopend en bereikbaar. In dit bericht leest u hier meer over.

 • Parkeergarage gesloten voor schoonmaak

  Vanwege schoonmaakwerkzaamheden is de parkeergarage onder de Bredeschool gesloten op vrijdag 20 oktober van 07.00 tot 15.00 uur.

 • Schrijf nu in voor de Beursvloer 2017

  Mankracht, materialen en kennis gaan met gesloten beurzen over en weer bij de jaarlijkse Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging. Een evenement voor maatschappelijk betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeenten Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Nijmegen en Wijchen. Op maandag 6 november van 17.00 tot 18.30 uur bent u welkom bij NSG Groenewoud in Nijmegen.

 • Wegens succes herhaald: gratis ééndaagse cursus Politiek Actief!

  Vanwege de vele aanmeldingen voor de meerdaagse cursus Politiek Actief organiseert de gemeente Heumen op zaterdag 18 november 2017 samen met de gemeente Mook en Middelaar een ééndaagse cursus Politiek Actief. Deze gratis cursus is voor iedereen die meer wil weten over het lokaal bestuur en eventueel zelf ook politiek actief wil worden. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan tot 8 november.

 • Week van de Veiligheid: Samen sterk tegen inbrekers

  Het is de Week van de Veiligheid. Met de donkere dagen op komst vragen we deze week extra aandacht voor maatregelen om woninginbraak te voorkomen. Cijfers laten zien dat in donkere wintermaanden, van oktober tot april, het aantal woninginbraken toeneemt. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid deze periode in te gaan.

 • Informatiebijeenkomsten herontwikkeling ‘Het Steenhuys’ en ‘De Horst’ Malden

  De gemeente heeft eind 2016 van Stichting Driestroom ‘Het Steenhuys’ in Malden aangekocht. Wij hebben laten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit pand en deze locatie te benutten voor woningbouw en of dat ook haalbaar is. Tevens hebben wij – gekoppeld aan de herontwikkeling van Het Steenhuys – de herontwikkeling van de locatie van de woonvorm Malden aan de Horst onderzocht.  In dit bericht leest u over het onderzoek en de resultaten daarvan en nodigen wij u uit voor twee informatiebijeenkomsten over dit onderwerp.

 • Duurzame verlichting

  De gemeenteraad van de gemeente Heumen heeft gekozen voor de ‘ombouw naar duurzame verlichting in 10 jaar’. Uitgangspunten bij deze keuze zijn onder andere; veiligheid, energieverbruik, duurzaamheid, goed functioneren en kostenefficiëntie.

 • Vrijwilligerspolis ook voor Heumense mantelzorgers

  Gemeente Heumen heeft bij Vrijwilligersnet Nederland de Vrijwilligerspolis afgesloten. Dat is een pakket collectieve verzekeringen waarmee Heumense inwoners die vrijwilligerswerk doen, of als scholier een maatschappelijke stage, automatisch, gratis en goed verzekerd zijn tijdens hun inzet. Ook inwoners die mantelzorger zijn vallen onder deze verzekering, maar zij moeten daarvoor wel geregistreerd zijn bij Mantelzorg Heumen.

 • Jongeren overhandigen verslag ‘Ik heb wat te vertellen!’

  Super trots zijn Iris Exoo en Frederike van Kempen van jongerencentrum de SJeM. Op 2 oktober overhandigden zij  het verslag van het project ‘Ik heb wat te vertellen!’ aan wethouders Henk van den Berg en Ellen de Swart. Jongeren voelen zich niet altijd gehoord in ons huidige democratische systeem. Daarom zochten de jongeren tijdens dit project naar een nieuwe vorm van democratisch besturen.

 • Bijeenkomst werklandschap goed bezocht

  Wat een opkomst in Overasselt! Ruim 100 inwoners en andere geïnteresseerden waren bij de bijeenkomst op 4 oktober over het Werklandschap Overasselt. De plannen voor een uitbreiding van dit dorp met woningen, bedrijfskavels en detailhandel zijn klaar. Een mooi gebied dat ruimte biedt aan bedrijvigheid maar ook aan wonen, groen en recreatie. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in maart 2018.

 • Controle hondenbelasting

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het wel eens vergeten. Van 10 oktober tot eind december controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Eenmalige subsidies 2016 Heumen

  De gemeente ontvangt elk jaar opnieuw van meerdere inwoners en organisaties een verzoek om een project of activiteit te subsidiëren. Alle projecten en activiteiten die in kalenderjaar 2016 een subsidie voor één tot maximaal vier jaar ontvangen hebben, zijn nu gebundeld in een overzicht. Bent u benieuwd naar welke dat zijn, neem dan een kijkje in het overzicht 'Eenmalige subsidies 2016 Heumen'.

 • Koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. D.J. Ruiter

  Burgemeester M. Mittendorff heeft op maandag 2 oktober 2017 bij Bijzondere Gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan prof. dr. D. (Dirk) J. Ruiter. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 • Trots op onze gemeente!

  In het jaarlijks onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Elsevier Weekblad, komt de gemeente Heumen uit op een prachtige 17e plek. Voor het artikel ‘Waar is het goed wonen?’ werden de 388 gemeenten die Nederland telt beoordeeld op bijna honderd indicatoren. Waar is de beste mix van wonen, werken, winkelen, onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, rust en ruimte? De gemeente Heumen scoort bijzonder hoog in het onderzoek!

 • Week van de Veiligheid: inbraakpreventie

  Van 9 tot met 15 oktober is de nationale Week van de Veiligheid. Tijdens deze week vraagt de gemeente Heumen extra aandacht voor de preventie van woninginbraken.

 • Nieuwe initiatieven in de gemeente

  Wonen in een fijne buurt waar het goed leven is, dat willen we allemaal. Inwoners met goede ideeën om de leefbaarheid van hun buurt of dorp te verbeteren konden deze tot 1 oktober bij de gemeente indienen. 

 • Geen jodiumtabletten voor inwoners gemeente Heumen

  De Rijksoverheid verspreidt vanaf oktober jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 kilometer rond een kernreactor wonen. Gemeente Heumen valt buiten een straal van 100 kilometer van de dichtstbijzijnde kerncentrales Borssele en Doel (België). Daarom worden er in onze gemeente geen jodiumtabletten verspreid.

 • Wij ontmoeten elkaar!

  Voor de zomervakantie heb ik als nieuwe burgemeester tijdens negen kennismakingsbijeenkomsten op verschillende plekken in de gemeente, kennis gemaakt met vele inwoners uit onze gemeente. Naast de kennismaking hebben we gesproken over wat u en mij bezighoudt en opvalt.

 • Werkzaamheden snelfietsroute MaasWaalpad

  Vanaf 2 oktober – 22 oktober vinden er werkzaamheden door Gebr. Van Venrooij plaats voor de realisatie van het MaasWaalpad (snelfietsroute) op de Kuilseweg en Bosweg. Fietsers worden omgeleid. Aanwonenden en verenigingen kunnen hun perceel in deze periode bereiken.

 • Uitnodiging informatieavond ‘Werklandschap Overasselt’

  Woensdagavond 4 oktober organiseert de gemeente Heumen een informatieavond voor inwoners van Overasselt. Tijdens deze avond informeren wij de inwoners over het nog helemaal nieuw in te richten gebied. Dit prachtige gebied, waar wonen en werken gecombineerd wordt, ligt aan de westkant van Overasselt (bij Buurderij De Lage Hof).

 • Feest in boomgaard De Elshof

  Op 30 september van 9.30 tot 13.00 uur bent u van harte welkom in De Elshof. Door de late vorst in het voorjaar, hangen er geen appels om te plukken, maar er is genoeg te doen! Daarom willen we dit jaarlijks feest toch door laten gaan. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. Er zijn activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

 • 5 oktober eerste Alzheimer Café

  Op donderdag 5 oktober start het  eerste Alzheimer Café voor inwoners uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. Het Alzheimer Café vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats in het Van der Valk hotel in Molenhoek. Iedereen is welkom: mensen met dementie, partners, familieleden, mantelzorgers, buren, professionals en geïnteresseerden.

 • Geheimhouding persoonsgegevens heet nu verstrekkingsbeperking

  In de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) zijn de persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in de gemeente woont of heeft gewoond. De gemeente heeft deze gegevens nodig om een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs te kunnen maken, om te weten wie er mag stemmen bij een verkiezing of een uitkering te verstrekken. Ook andere organisaties kunnen uw gegevens opvragen bij de gemeente. Wilt u dit niet, dan kunt u verzoeken om geheimhouding. Dit noemen we  ‘verstrekkingsbeperking persoonsgegevens’.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis op 29 september

  Vrijdag 29 september sluit het gemeentehuis om 12.00 uur (i.p.v. 13.00 uur) vanwege een personeelsactiviteit. Ook telefonisch zijn we bereikbaar tot 12.00 uur.

 • Fiets mee voor je buurt!

  € 300,- fietsten (jeugd)leden, familie en vrienden van Volleybal Club Malden bij elkaar. Jeugdcoördinator Ben Arends en voorzitter Toon Janssen kregen op 21 september dit bedrag uitgereikt door wethouder Henk van den Berg van de gemeente Heumen. Het geld wordt gebruikt om jeugdleden van de club kennis te laten maken met Beachvolleybal. Er is 7.500 kilometer bij elkaar gefietst en deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring®.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Kedde-Geis

  Burgemeester Mittendorff reikte op 24 september een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw Elly Kedde-Geis uit Malden. De gedecoreerde ontving de onderscheiding vanwege het 20-jarig bestaan van Stichting Dichterbij.

 • Meld u aan voor de Berichtenbox MijnOverheid

  De gemeente Heumen is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Via de Berichtenbox attendeert de gemeente inwoners op het verstrijken van de geldigheidstermijn van hun reisdocument. Verloopt uw reisdocument in december of januari? Dan ontvangt u binnenkort een herinneringsbrief.

 • Landschapsimpuls Heumen: doet u mee?

  Wilt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Heumen graag een hoogstamboomgaard of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Bewoners hebben op 12 september jl. informatie over hun erf in het landschap gekregen. Ze leerden kijken naar de inrichting van hun perceel in het landschap. Indien u niet aanwezig kon zijn, kunt u zich tot 1 oktober vrijblijvend aanmelden.

 • Aandacht voor eenzaamheid

  Van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Vaak vinden we het lastig om hierover te praten. Voor mensen die geen of moeilijk aansluiting kunnen vinden bij anderen, is het lastig om volwaardig mee te doen in de samenleving. De gemeente heeft samen met een aantal inwoners en organisaties uit onze gemeente de handen ineen geslagen om structureel aandacht te hebben voor dit onderwerp.

 • 9 oktober: bijeenkomst voor inwoners die statushouders helpen

  Op maandagavond 9 oktober organiseert de gemeente Heumen samen met VluchtelingenWerk Heumen en Taal- en Cultuurcafé Heumen een bijeenkomst voor Heumense inwoners die zich inzetten voor statushouders. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur op het gemeentehuis in Malden. U bent van harte welkom.

 • Nieuwe lindebomen in Maldensveld

  Tijdens de Boomfeestdag in maart 2017 heeft onder andere Scouting Malden samen met de gemeente 255 bomen geplant in Maldensveld. 50 bomen zijn per abuis op een verkeerd veldje terecht gekomen en zijn daarom verwijderd. De gemeente Heumen gaat nu samen met Scouting Malden ervoor zorgen dat de 50 lindebomen op de juiste plek komen.

 • Nieuwe lindebomen in Maldensveld

  Tijdens de Boomfeestdag in maart 2017 heeft onder andere Scouting Malden samen met de gemeente 255 bomen geplant in Maldensveld. 50 bomen zijn per abuis op een verkeerd veldje terecht gekomen en zijn daarom verwijderd. De gemeente Heumen gaat nu samen met Scouting Malden ervoor zorgen dat de 50 lindebomen op de juiste plek komen.

 • Doe mee met de Fiets Telweek!

  Maandag 18 september begint de derde Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 tot en met 24 september meten we hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om de routes te beoordelen en ervaringen te delen.

 • Goed idee voor uw buurt? Doe nog voor 1 oktober mee!

  Wonen in een fijne buurt waar het goed leven is, dat willen we allemaal. Als u samen met uw straat- of buurtgenoten een mooi initiatief bedenkt om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren, kunt u daar ondersteuning of geld voor krijgen van de gemeente. U heeft nog tot 1 oktober de tijd om uw idee in te dienen.

 • Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

  Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november, rond de Dag van de Mantelzorg, besteedt de gemeente dan ook extra aandacht aan mantelzorgers die langdurig zorg bieden aan een partner, kind, familielid, vriend of kennis. De gemeente doet dit in de vorm van een cadeaubon van € 50: de mantelzorgwaardering. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en heeft u een mantelzorger die u wilt bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen tot 1 oktober een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

 • Topic in uw brievenbus!

  Afgelopen weekend viel het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Veiligheid: samen komen we verder’ besteden we dit keer aandacht aan de verschillende aspecten van onze veiligheid.

 • Munitax gesloten

  Vanwege ICT-werkzaamheden is Munitax van woensdag 13 september tot en met vrijdag 15 september gesloten. Maandag 18 september is Munitax vanaf 08.30 uur weer telefonisch bereikbaar op (024) 678 09 62 (tussen 08.30 – 12.30 uur).

 • Fietsinformatiedag voor senioren

  Dinsdag 26 september vindt er een fietsinformatiedag voor senioren plaats in het gemeentehuis in Malden. Deze dag is bedoeld voor zowel senioren (65-plussers) die op een e-bike fietsen als mensen die op een gewone fiets rijden. De dag wordt georganiseerd door de Fietsersbond, in samenwerking met de gemeente Heumen.

 • Open Monumenten Dag 2017

  In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Op zondag 10 september heeft u de kans om meer over de gemeente Heumen en haar cultureel erfgoed te ervaren.

 • 25 appartementen in oktober klaar

  Wie regelmatig van de Maldense kerk naar de Raadhuisstraat gaat, ziet aan de linkerhand al een tijd nieuwbouw in de steigers staan, op de plek waar vroeger de St. Jozefschool stond. In de loop van oktober zullen de steigers verdwijnen. Dan worden door bouwer KlokGroep 25 appartementen opgeleverd; 16 sociale huurwoningen en 9 duurdere huurwoningen in de vrije sector.

 • IGNITE Award voor startende sociaal ondernemers

  De IGNITE Award, een prijs om sociaal ondernemerschap in de regio te stimuleren, wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Dit keer aan een startende sociaal ondernemer uit Gelderland. Ook ondernemers uit de gemeente Heumen maken kans. De inschrijving is inmiddels geopend. Bent u een startende sociaal ondernemer en zorgt u met uw onderneming voor échte sociale verandering? Lukt het u om dit op financieel duurzame wijze te doen? Meld u dan voor 28 september aan.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word daarom vrijwilliger! Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen, onderstaand leest u er een aantal.

 • Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners

  Wil jij meer weten over het lokale bestuur en lokale besluitvorming en denk je erover na om politiek actief te worden? Meld je dan aan voor de gratis cursus Politiek Actief!

 • Gezocht: nieuwe plek Multicourt Malden

  In Malden wordt met veel plezier gebruik gemaakt van het Multicourt bij de Veldschuur. Door de bouw van een nieuw sportcentrum en woningen op deze locatie is er geen ruimte meer voor het voetbal- en basketbalveld. De gemeente biedt haar inwoners daarom  de kans het Multicourt een plek te geven in hun buurt of wijk. Weet jij een goede locatie in jouw wijk? Wil jij je samen met buurtgenoten inzetten voor het onderhoud en beheer van het speelveld? Meld je onderbouwde idee dan voor 14 september aan bij de gemeente!

 • Werkzaamheden aan het riool

  In opdracht van de gemeente reinigt en inspecteert de firma SEUZ een deel van het rioolstelsel in Malden. Zo krijgt de gemeente inzicht in de staat van het rioolstelsel en worden er, als dit nodig blijkt, maatregelen genomen. Voordat er geïnspecteerd kan worden wordt het riool eerst gereinigd. Van maandag 4 tot en met vrijdag 29 september wordt op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur gewerkt in het gebied ten oosten van de Rijksweg N844 en ten noorden van de Groesbeekseweg.

 • Werkzaamheden natuurgebied ´Kadans´ Nederasselt

  De gemeente Heumen voert op korte termijn gedurende één week werkzaamheden uit in het natuurgebied aan de Hollestraat te Nederasselt, dit gebied is in beheer bij Stichting Kadans. De vijver in dit gebied groeit dicht en dat beperkt het natuurbeheer. De gemeente gaat daarom het slib uit deze vijver halen.

 • Herinrichting van het Alm en omgeving

  In juni organiseerde de gemeente een informatieavond over de herinrichting van het plantsoen in de omgeving van het Alm. Inwoners konden tijdens de avond meedenken over de herinrichting. Er kwamen goede ideeën over het behouden en vernieuwen van het plantsoen. De gemeente heeft de mogelijkheden bekeken en het plan hierop aangepast.

 • Open Monumenten Dag 2017: gratis toegang tot alle monumenten en activiteiten

  Boeren, burgers en buitenlui … Dat is het thema en op zondag 10 september is het zover. Het is landelijke Open Monumenten Dag en in de gemeente Heumen doen we mee! Een mooie gelegenheid om meer over Heumen en haar cultureel erfgoed te ervaren. Drie musea, mooie authentieke boerderijen, landgoederen, molens en kerken zijn die dag vrij toegankelijk.

 • Tot eind augustus nog gratis inzameling taxussnoeisel

  Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief met de inzameling van taxussnoeisel. Elk voorjaar start de stichting weer actief met het inzamelen van het snoeisel voor de verwerking van de stof Taxol. Taxol wordt gebruikt voor chemotherapieën. Het seizoen is bijna voorbij. Taxus Taxi zamelt tot en met 31 augustus nog gratis taxussnoeisel in.

 • Scheiden van plastic afval

  Plastic+: plastic, blik en pak samen in de zak! Inwoners van onze gemeente scheiden afval al heel goed, maar soms treft Dar nog de verkeerde producten in de plastic zakken aan. Daarom geeft Dar in dit bericht tips over wat er in de doorzichtige plastic zak mag en wat niet.

 • Werkzaamheden Parksesteeg

  Van 28 augustus tot en met 5 september voert de gemeente onderhoud uit aan het asfalt op de Parksesteeg en klein onderhoud op diverse wegen binnen de gemeente.

 • Onkruidverwijdering op straat en stoep

  In de openbare ruimte verwijdert Dar het onkruid op de stoep en straat. Dit gebeurt door middel van hete lucht. Het voordeel van deze methode is dat er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Het nadeel is dat het wel eens voorkomt dat er meer beplanting wordt beschadigd dan alleen het onkruid op de straat. Dar heeft gemerkt dat er de laatste maand, met het warme weer, helaas meer schades zijn ontstaan dan gebruikelijk.

 • Ontwikkelingen Sportcentrum Malden

  De gemeente treft voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe en duurzame Sportcentrum Malden. In dit bericht informeren wij u over deze ontwikkelingen waarbij wij in het bijzonder ingaan op de werkzaamheden in de openbare ruimte rondom ‘De Veldschuur’.

 • Wijkhelden: Samen houden wij onze buurt schoon

  Wijkhelden ruimen iedere maand honderden zakken aan zwerfafval op en maken zo de buurt weer schoon en leefbaar. Dat doen ze niet voor niets: jongens en meisjes uit groep drie tot en met acht krijgen van de gemeente een zakcentje. Bovendien worden ze zich al op jonge leeftijd bewust van zwerfafval en leren ze hoe het is om betrokken te zijn bij de samenleving. Ook volwassenen doen mee en leveren zo een waardevolle en direct zichtbare bijdrage aan een leefbare buurt.

 • School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

  De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving. De hoogte van een gezinsinkomen mag geen verschil maken. Daarom zijn er in onze gemeente allerlei inkomensondersteunende regelingen, speciaal voor kinderen.

 • De scholen beginnen weer, wees alert in het verkeer!

  Volgende week gaan de scholen weer van start. Na de vakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer. Kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer lopend of op de fiets naar (een nieuwe) school. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar.

 • Achtergebleven oude gft-containers

  Heeft u een oude gft-container die nog niet is opgehaald? Geef dit dan door aan Dar zodat deze alsnog opgehaald wordt op woensdag 23 of donderdag 24 augustus.

 • Start werkzaamheden MaasWaalpad

  In 2016 hebben de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen samen met inwoners, ondernemers en belangenorganisaties gewerkt aan een ontwerp voor de Snelfietsroute Cuijk-Nijmegen (deeltraject Witteweg-Middelweg). Het eindontwerp is in januari 2017 gepresenteerd. De afgelopen maanden heeft de projectgroep gewerkt aan de voorbereidingen voor de uitvoering. Daarnaast heeft de snelfietsroute inmiddels de toepasselijke naam ‘MaasWaalpad’ gekregen.

 • Onderhoudswerkzaamheden N271 en N846

  Van 21 augustus tot 2 oktober 2017 gaat de provincie Gelderland onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de wegen N271 (Rijksweg, Jan J. Ludenlaan) en N846 (Jan J. Ludenlaan). Het betreft het gedeelte vanaf de Overasseltseweg in de gemeente Heumen tot aan de provinciale grens in de gemeente Mook en Middelaar.

 • Werkzaamheden Groesbeekseweg

  Van 21 augustus tot 1 november voert de firma Heijmans werkzaamheden uit aan de Groesbeekseweg. In onderstaand bericht leest u wat voor werkzaamheden dit zijn en hoe we ervoor zorgen dat u er zo min mogelijk last van heeft.

 • Rustpunten gemeente Heumen tijdens Fietsvierdaagse Nijmegen

  De Nijmeegse Fiets4daagse is dit jaar van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus. Tijdens deze tocht rusten de fietsers op verschillende punten uit, waaronder een paar plaatsen in onze gemeente. Het kan zijn dat hierdoor enige hinder wordt ervaren, omdat er (grote) groepen mensen door de gemeente fietsen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Op gevaarlijke/ drukke punten zet de organisatie van de Fietsvierdaagse verkeersregelaars in.

 • Expositie met foto's van Overasseltse molen in bibliotheek Mariënburg

  in augustus is er in bibliotheek De Mariënburg (in het centrum van Nijmegen) een mooie èn leerzame fotoexpositie te zien. Fotograaf Nieko van de Pavert en molenaar Ron van Stiphout hebben de gang ‘van graankorrel tot meel’ in kaart gebracht. De foto’s zijn gemaakt op molen ‘Zeldenrust’, schitterend gelegen tussen de Maas en Overasselt.

 • Werkzaamheden natuurgebied Kadans Nederasselt

  De gemeente Heumen gaat in de week van 21 augustus werkzaamheden uitvoeren in het natuurgebied aan de Hollestraat in Nederasselt. Dit gebied is in beheer bij Stichting Kadans.

 • Munitax op MijnOverheid

  Heeft u dit voorjaar uw belastingaanslag van Munitax nog op papier ontvangen? Met een account op MijnOverheid ontvangt u alle aanslagen en verminderingen voortaan digitaal. Regel het nu alvast! In dit bericht leggen wij u uit hoe u dit kunt doen.

 • Onderhoudswerkzaamheden door Gasunie

  Van 15 augustus tot en met 24 oktober worden er vervolgwerkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van het gasontvangstation in het park gelegen tussen de Merellaan, Groesbeekseweg en volkstuinvereniging ‘De Heikant’ in Malden.

 • Verkeersdrempels Vosseneindseweg Heumen

  De gemeente Heumen gaat de wegversmallingen op de Vosseneindseweg in Heumen vervangen door verkeersdrempels. Dit doen we omdat aanwonenden last hebben van geluiden en trillingen. Ook fietsers ervaren hinder van de wegversmallingen.

 • Munitax op MijnOverheid: maak uw account aan

  Heeft u dit voorjaar uw belastingaanslag van Munitax nog op papier ontvangen? Munitax verstuurt vanaf nu alle aanslagen en verminderingen digitaal via MijnOverheid. Activeer daarom uw Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl.

 • Belangrijk bericht over de 4Dorpentocht

  De 4Dorpentocht vanavond gaat door. De meteorologische dienst van de 4Daagse heeft de gemeente geadviseerd om 21.00 uur in Malden binnen te zijn. Daarom starten we stipt om 18.00 uur in Nederasselt bij Natuur Stichting Kadans (Hollestraat 42). De stops bij de opstappunten in Overasselt (19.15 uur) en Heumen (20.15 uur) verkorten we. Houd hier rekening mee als u hier opstapt en zorg dat u iets eerder aanwezig bent. Bereid u goed voor op de warmte en mogelijk regen. Zorg voor beschermende kleding en neem voldoende drinken mee. Kent u andere mensen die meelopen, informeer ze dan hierover. Wij zien u graag vanavond.

 • Terugblik wijkbezoeken

  Burgemeester Marriët Mittendorff bezocht in de afgelopen drie maanden alle wijken en dorpen van onze gemeente. Op negen verschillende locaties maakte zij op een informele manier kennis met inwoners en wijkraden. Ook was er tijdens de bijeenkomsten aandacht voor het veiliger maken van de dorpen en wijken. Medewerkers van de brandweer, politie en buurtwhatsapp vertelden over hun werk en gaven een aantal tips.

 • Ontwikkelingen Sportcentrum Malden

  De gemeente treft voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe en duurzame Sportcentrum Malden. In dit bericht informeren wij u over deze ontwikkelingen waarbij wij in het bijzonder ingaan op de werkzaamheden in de openbare ruimte rondom ‘De Veldschuur’.

 • Oproep: wandel mee met de feestelijke 4Dorpentocht!

  De 4Dorpentocht vanavond gaat door. De meteorologische dienst van de 4Daagse heeft de gemeente geadviseerd om 21.00 uur in Malden binnen te zijn. Daarom starten we stipt om 18.00 uur in Nederasselt bij Natuur Stichting Kadans (Hollestraat 42). De stops bij de opstappunten in Overasselt (19.15 uur) en Heumen (20.15 uur) verkorten we. Houd hier rekening mee als u hier opstapt en zorg dat u iets eerder aanwezig bent. Bereid u goed voor op de warmte en mogelijk regen. Zorg voor beschermende kleding en neem voldoende drinken mee. Kent u andere mensen die meelopen, informeer ze dan hierover. Wij zien u graag vanavond.

 • Een goed idee voor uw buurt? Doe mee met Burendag!

  Op zaterdag 23 september viert Nederland voor  de elfde keer Burendag  Als u samen met uw buurt een goed initiatief voor Burendag bedenkt kunt u daarvoor een bijdrage tot €450,- ontvangen van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wil hiermee helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen.

 • Vrijwilligerspolis ook voor mantelzorgers

  Gemeente Heumen heeft bij Vrijwilligersnet Nederland de Vrijwilligerspolis afgesloten. Dat is een pakket collectieve verzekeringen waarmee Heumense inwoners die vrijwilligerswerk doen, of als scholier een maatschappelijke stage, automatisch, gratis en goed verzekerd zijn tijdens hun inzet. Aanmelden is dus niet nodig. Ook inwoners die mantelzorger zijn, vallen onder deze verzekering. Dat geldt niet voor vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers. De gemeente betaalt de jaarlijkse kosten van de Vrijwilligerspolis.

 • Openingstijden milieustraten tijdens 4Daagse

  De milieustraat in Malden is tijdens de 4Daagse op de zaterdagen 15 en 22 juli gewoon geopend. Wanneer u uw grofvuil in deze wandelweek bij een regionale milieustraat wilt brengen dan gelden er andere openingstijden. Houd in deze periode (vooral op zaterdag) rekening met extra drukte.

 • Evaluatie stuw Nederasselt kost meer tijd

  De beelden van de ravage aan de stuw bij Grave als gevolg van een aanvaring door de ‘Maria Valentina’ op 29 december 2016 was wekenlang nationaal nieuws. Een grote ravage in de stuw, met gevolgen voor de scheepvaart en mogelijk gevaar voor omwonenden was reden om nader onderzoek te verrichten.

 • Bedrijfswagens gemeente op groen gas

  Afgelopen week werden er twee nieuwe bedrijfswagens afgeleverd bij de gemeente Heumen. In het kader van duurzaamheid heeft de gemeente gekozen voor wagens die rijden op groen gas. De auto’s worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van groen en gebouwen.

 • Vakantiesluiting loket Bouwen, Milieu en Leefomgeving

  Het loket van de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving is in verband met vakantie gesloten van maandag 17 juli tot en met vrijdag 28 juli.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Kleinpenning uit Malden

  De heer drs. C.M. (Christiaan) Kleinpenning (52) uit Malden is op zaterdag 8 juli benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege onder andere zijn inzet bij Jeugddrumfanfare De Stefaantjes uit Nijmegen. Omdat de uitreiking plaatsvond tijdens het jaarlijkse concert van de Nijmeegse vereniging reikte burgemeester Bruls van Nijmegen de Koninklijke Onderscheiding uit. 

 • Vervangen oude gft-containers

  In de week van maandag 26 juni t/m vrijdag 14 juli 2017 worden alle gft-containers in de gemeente Heumen vervangen voor nieuwe exemplaren.

 • Op vakantie? Licht de buren in!

  Het is vakantie. Een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Maar ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. U kunt zelf veel doen om inbraak of insluiping in uw woning te voorkomen.

 • Onkruidverwijdering: hoe gaat dat?

  In de openbare ruimte wordt door Dar het onkruid op de stoep en straat verwijderd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

 • Landschapsconferentie 2017

  Maandagavond 26 juni organiseerde de gemeente Heumen de vierde landschapsconferentie over het Heumens landschap. 20 deelnemers waren te gast in het Lierdal, bij initiatiefgroep ‘Samen doen maakt mooi en groen’.

 • Werkzaamheden bushalte Schoolstraat Malden

  Van maandag 10 juli tot uiterlijk donderdag 13 juli worden er werkzaamheden aan de buurtbushalte aan de Schoolstraat te Malden uitgevoerd.

 • Gemeentehuis gesloten tijdens intocht 4Daagse

  Vrijdag 21 juli is het gemeentehuis gesloten in verband met de 4Daagse. Voor calamiteiten die te maken hebben met de Vierdaagse is het gemeentehuis tussen 09.00 en 16.00 uur wel telefonisch bereikbaar.

 • Bijeenkomst voor Heumense 4Daagselopers

  Loopt u dit jaar de 4Daagse? Dan ontmoet burgemeester Mittendorff u graag op het gemeentehuis op woensdagavond 12 juli voor een toast op een succesvolle deelname. Tijdens de bijeenkomst kunt u onder het genot van een hapje en een drankje andere lopers ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

 • Landschapsconferentie 2017

  Maandagavond 26 juni organiseerde gemeente Heumen de vierde landschapsconferentie over het Heumens landschap. 20 deelnemers waren te gast in het Lierdal, bij initiatiefgroep Samen doen maakt mooi en groen.

 • Bewoners en omwonenden Broekstaete maken samen ontmoetingsplek

  Bewoners en omwonenden van appartementencomplex Broekstaete aan de Broeksingel in Malden vullen de nieuwe bloembakken, gemaakt door cliënten van Pluryn, met plantjes. Met de bakken en picknicktafels maken ze van de parkeerplaats bij het appartementencomplex een gezellige plek waar bewoners, omwonenden en andere buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Sinds 2016 biedt het voormalig kantoorpand onderdak aan jongeren, mensen met een beperking en statushouders.

 • Heumense veteranen in het zonnetje gezet

  Donderdag 22 juni heeft burgemeester Mittendorff veteranen uit de gemeente Heumen in het zonnetje gezet om ze te eren en te bedanken voor hun inzet, in dienst van de vrede.

 • 25 appartementen in oktober klaar

  Wie regelmatig van de Maldense kerk naar de Raadhuisstraat gaat, ziet aan de linkerhand al een tijd nieuwbouw in de steigers staan, op de plek waar vroeger de St. Jozefschool stond. In de loop van oktober zijn de steigers verdwenen. Dan worden door bouwer KlokGroep  25 appartementen opgeleverd; 16 sociale huurwoningen en 9 duurdere huurwoningen in de vrije sector.

 • Nieuwe initiatieven in Heumen

  Vier initiatiefgroepen uit de gemeente Heumen gaan de komende tijd aan de slag met hun idee om hun buurt of dorp leefbaarder te maken. Zij krijgen hierbij steun van de gemeente in de vorm van tijd en geld.

 • Informatiebijeenkomst festiviteiten Kerkplein

  Door de raad van de gemeente Heumen is de wens geuit om de kermis in Malden te verplaatsen van het Zuidplein naar het Kerkplein. Het plein leent zich hier, als centraal ontmoetingspunt in Malden, goed voor.

  Op dinsdagavond 4 juli is er van 19.00 tot 20.00 uur een bijeenkomst over de beide festiviteiten. U krijgt een toelichting en er is gelegenheid om vragen te stellen. Direct omwonenden hebben hier inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor ontvangen. Heeft u belangstelling? U bent van harte welkom op het gemeentehuis in Malden.

  Meer nieuwsberichten

 • Melding in uw omgeving? Geef het door via “Verbeter de buurt”!

  Door het jaar heen ontvangt de gemeente regelmatig meldingen van inwoners over problemen in de omgeving, zoals losliggende stoeptegels, overvolle prullenbakken, een defecte straatlantaarn of een afgevallen tak. We zijn blij met deze betrokkenheid; u draagt daarmee bij aan het schoon en heel houden van uw buurt. U kunt uw melding eenvoudig digitaal doorgeven via www.heumen.nl/meldingdoen

 • 4e landschapsconferentie

  Op maandag 26 juni vindt de 4e landschapsconferentie over het Heumens landschap plaats. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 • Verhoogde kans op natuurbranden

  Door de droogte van de afgelopen tijd neemt de kans op een onbeheersbare brand in de natuur sterk toe. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen.

 • Vijf inwoners genaturaliseerd

  Op vrijdag 2 juni 2017 zijn vijf inwoners van de gemeente Heumen tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie Nederlander geworden. Burgemeester Mittendorff overhandigde hen in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

 • Vakantieplannen? Controleer de geldigheid van uw paspoort!

  De zomervakantie is in aantocht. Gaat u op reis naar het buitenland? Vergeet vooral niet te controleren of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is! Is uw reisdocument verlopen? Vraag op tijd een paspoort of identiteitskaart aan want het is deze tijd extra druk aan de balie in ons gemeentehuis. U kunt hiervoor gemakkelijk een afspraak maken via www.heumen.nl/afspraakmaken.

 • Dagje uit? Geef dieven geen kans!

  Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin. Een dagje onbekommerd genieten is heerlijk, maar het is geen vrijbrief om ook je verstand op ‘uit’ te zetten. Dagjesmensen vormen namelijk een verleidelijke prooi voor het dievengilde. In dit bericht geven wij u preventietips.

 • Laatste wijkbezoek burgemeester Mittendorff

  De afgelopen maanden heeft burgemeester Mittendorff de dorpen en wijken in de gemeente bezocht. Had u graag bij één van deze avonden aanwezig willen zijn maar is dat niet gelukt, dan bent u van harte welkom tijdens de laatste informatieavond op woensdag 28 juni bij Landgoed Bergzicht – De Raaf in Heumen.

 • Asfaltonderhoud aan diverse wegen

  Maandag 19 juni is aannemer REEF Infra BV in onze gemeente gestart met asfaltonderhoud. De komende tijd worden er op verschillende locaties werkzaamheden uitgevoerd. Eind augustus zijn alle werkzaamheden gereed.

 • WIJkrant in uw brievenbus!

  Volgende week valt de nieuwe WIJkrant weer in uw brievenbus. Met de WIJkrant informeren wij u twee keer per jaar over hoe we in de vier dorpen prettig met elkaar leven.  In de krant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in onze samenleving en elkaar helpen. De WIJkrant wordt verspreid in combinatie met 1Heumen.

 • Bijeenkomst voor Heumense 4Daagselopers

  De 101ste editie van de 4Daagse staat voor de deur. De gemeente Heumen is trots op alle wandelaars die deze editie meelopen en organiseert daarom een gezellig samenzijn voor hen op woensdagavond 12 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Malden.

 • Oproep: Bijzondere lopers 4Daagse gezocht!

  Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loopt u dit jaar voor de 25ste of  50ste keer of denkt u de oudste of jongste deelnemer uit de gemeente Heumen te zijn? Laat het ons weten!

 • Brief Dar uitgifte nieuwe gft-containers

  Zoals u eerder kon lezen via de nieuwsberichten gaat de gemeente Heumen alle gft-containers vervangen. U ontvangt deze week een brief van Dar waarin staat wanneer uw container aan de beurt is. Het omruilen van de containers vindt plaats tussen 26 juni en 14 juli.

 • Kijkje in de keuken van de lokale politiek

  Woensdagavond 7 juni vond de eerste avond ' Politiek Actief' plaats. Een groep van 15 geïnteresseerde inwoners kreeg een kijkje in de politieke keuken van de gemeente Heumen.

 • 22 juni: bijeenkomst voor alle veteranen

  Op donderdag 22 juni organiseert de gemeente Heumen haar jaarlijkse Veteranenbijeenkomst. Alle veteranen uit onze gemeente, jong en oud, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede zijn hiervoor uitgenodigd.

 • Dorpsdichter maakt persoonlijke gedichten tijdens 4Dorpentocht

  Op woensdagavond 19 juli organiseert de gemeente Heumen ter gelegenheid van de Vierdaagse een 4Dorpentocht. Een alternatieve Vierdaagse tocht langs onze vier prachtige dorpen. Dorpsdichter Marjolein Pieks wandelt mee om gesprekjes met deelnemers te vangen in persoonlijke gedichten. Wandel ook mee!

 • Bijeenkomst beeldbepalende panden

  De gemeente Heumen organiseert in samenwerking met het Gelders Genootschap een bijeenkomst over beeldbepalende panden. Op deze avond praten we u bij over het voornemen van de gemeente om te komen tot een lijst van beeldbepalende panden, wat de huidige stand van zaken is en hoe we tot een representatieve lijst van panden komen.

 • Vakantiesluiting Loket Duurzaam Wonen Plus

  Het Loket Duurzaam Wonen Plus is van 22 juni t/m 9 juli 2017 gesloten in verband met vakantie. Ook tijdens de 4Daagseweek, van 17 t/m 21 juli, is het loket gesloten. Hieronder leest u de precieze openingstijden.

 • Eerste goede doel fietscampagne bekend!

  Vorige week las u over de actie die op 9 mei is gestart om meer mensen te stimuleren om vaker de fiets te pakken naar hun werk: ‘Fiets mee voor je buurt of vereniging!’ Volleybalclub Malden heeft zich als eerste met hun doel hiervoor aangemeld.

 • Topic in uw brievenbus!

  In het weekend van 3 juni valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Naar buiten’ besteden we dit keer aandacht aan lekker buiten spelen en fietsen in onze gemeente. 

 • Snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen gaat MaasWaalpad heten

  De snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen heeft een nieuwe naam. De winnaar van de naamwedstrijd is een bewoner uit Lent. Hij was de eerste inzender van de winnende naam MaasWaalpad.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdhulp

  Onlangs is het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdhulp van start gegaan. Door middel van een vragenlijst worden inwoners gevraagd naar hun ervaringen met de hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet, zoals hulp bij het huishouden en dagbesteding. Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeente de hulp en ondersteuning verbeteren.

 • Fotowedstrijd gemeentegids 2018

  Voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar verschijnt organiseert de gemeente Heumen samen met uitgever Akse Media een fotowedstrijd. De beste foto wordt geplaatst op de cover en er zijn mooie prijzen te winnen!

 • Zoektocht naar het Dorpshuis van het jaar!

  Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Misschien wel een dorpshuis in onze gemeente Heumen? Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie gaan de komende maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland.

 • Containerwassers actief in gemeente Heumen

  In de gemeente Heumen zijn containerwassers actief, die doen alsof ze medewerkers van Dar zijn. Zij vertellen dat zij graag uw gft-container willen schoonmaken tegen betaling. U bent vrij om uw container door bedrijven te laten wassen. Wees u er wel van bewust dat deze bedrijven dit niet namens Dar doen.

 • Andere inzameldagen door Pinksteren

  Op maandag 5 juni (tweede Pinksterdag) zamelt Dar geen afval in. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag. Voor meer informatie kijk op www.dar.nl/afvalwijzer.

 • Onderhoudswerkzaamheden door Dar

  Onderhoud van de openbare ruimte  is belangrijk. Een schone buurt zorgt voor meer woonplezier en een leefbare buurt. Daarom is het belangrijk dat  Dar het onderhoud van de openbare ruimte zo handig mogelijk uitvoert. Om dit waar te maken vragen wij uw hulp. De veegdiensten van Dar gebruiken veegmachines om te vegen en stoepen, straten en pleinen schoon te spuiten.

 • Stemmen op nieuwe naam snelfietsroute

  Van 14 tot en met 21 mei kon u voor de Snelfietsroute Cuijk-Nijmegen een nieuwe naam inzenden. Er zijn 794 reacties gekomen. De jury heeft afgelopen dinsdag (23 mei) drie namen gekozen. Vanmiddag (24 mei) komen de nieuwe namen op de Facebookpagina van de Provincie Gelderland (@provgelderland) te staan en dan kunt u gaan stemmen op uw meest favoriete naam tot en met 30 mei.

  De nieuwe naam wordt op woensdag 31 mei bekend gemaakt via Facebook (@provgelderland), de website www.snelfietsroutesgelderland.nl en op www.heumen.nl > Parkeren, verkeer en vervoer > Snelfietsroute.

 • Bestrijding eikenprocessierups en bladluis

  Vanaf half mei is de gemeente Heumen gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. Door deze rupsen al in het begin tegen te gaan, voorkomen we dat ze in groten getale in de eikenbomen aanwezig zijn en overlast geven door hun brandharen.

 • Help mee aan een dementievriendelijke samenleving!

  Eerder riepen wij u op om mee te helpen aan het burgerinitiatief voor een dementievriendelijke samenleving in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. Er zijn vrijwilligers nodig voor het Alzheimer Café dat in oktober start en voor activiteiten om blijvend te werken aan een dementievriendelijke samenleving. Een aantal inwoner heeft aangegeven hieraan een steentje te willen bijdragen. Er is echter nog veel meer hulp nodig. Doe ook mee!

 • Drukte bij aanvragen nieuwe reisdocumenten

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? U doet er verstandig aan om ruim op tijd online een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw reisdocument. Op het moment is het door alle aanvragen erg druk aan de balie in ons gemeentehuis. Heeft u geen afspraak? Houd u er rekening mee dat u langer moet wachten.

 • Aanleg geluidsschermen Jan J. Ludenlaan

  Het initiatief van Democraten Gemeente Heumen (DGH) om aan de zijde van de wijk Hoogenhof in Malden een geluidsscherm te plaatsen in verband met de geluidsoverlast wordt op dinsdag 30 mei besproken in de commissievergadering Grondgebied.

 • Wie verdient een lintje in 2018?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld voor jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2018. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk 16 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Nationale Fiets naar je Werk Dag

  Op 18 mei 2017 was het ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’. Veel medewerkers van onze gemeente kwamen natuurlijk op de fiets waaronder ook burgemeester Mittendorff en wethouder van den Berg.

 • Onderzoek naar tevredenheid over beheer openbare ruimte

  Vanaf 26 mei start Dar samen met de Radboud Universiteit een onderzoek naar de tevredenheid over het onderhoud/ beheer van de openbare ruimte in de gemeente Heumen. Mocht u gevraagd worden om de vragenlijst in te vullen dan hopen wij dat u hieraan mee wilt werken.

 • Andere inzameldagen door Hemelvaart

  Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) zamelt Dar geen afval in. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag.

 • Mevrouw Mittendorff geïnstalleerd als burgemeester

  Mevrouw Marriët Mittendorff  is donderdagmiddag 18 mei geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Heumen. Dit gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering op het gemeentehuis. ’s Avonds vond er ter gelegenheid van haar installatie een feestelijke receptie plaats.

 • Sportverenigingen ontmoeten elkaar

  Donderdagavond 11 mei kwamen sportverenigingen en -organisaties uit de gemeente Heumen samen bij Lawn Tennisvereniging Overasselt om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten over relevante thema’s. Er werd onder andere gesproken over alcoholmatiging binnen sportverenigingen en een methode om het vrijwilligerstekort aan te pakken. Wethouder Ellen de Swart opende de bijeenkomst.

 • Weet jij raad? Kom naar de avond ‘Politiek Actief’!

  Vraag jij je wel eens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk jij dat het beter kan? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Kom dan naar de eerste avond van ‘Politiek Actief’.

 • Eropuit met het mooie weer?

  De vakantieperiode komt er aan. Misschien gaat u op vakantie met de caravan of eropuit met een kampeerwagen. Dan is het goed om te weten welke regels er gelden voor recreatievoertuigen. Zorg er ook voor dat u veilig op weg gaat. Zo kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie. 

 • Bedenk een naam voor snelfietsroute van Cuijk naar Nijmegen

  Dit jaar begint de aanleg van de snelfietsroute: Cuijk-Mook-Nijmegen. Een prachtige route door het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen die u heel wat tijd bespaart. Zo’n mooie route heeft natuurlijk een mooie naam nodig. We nodigen u daarom uit om een naam te bedenken en deze in te sturen vóór 22 mei.

 • Containerreinigingsbedrijf VCCS biedt diensten aan

  De gemeente heeft diverse meldingen ontvangen dat een medewerker van VCCS (Vincent Container Cleaning Services Containerreinigingsbedrijf) zegt dat hij in opdracht van de gemeente Heumen een aanbod kan doen om de gft-containers periodiek te laten reinigen tegen betaling. Dit is echter niet juist. De gemeente werkt met geen enkel containerreinigingsbedrijf samen. Wees alert op deze manier van klantenwerving.

 • Onderhoudswerkzaamheden Gasunie in Malden

  Nog tot en met 23 mei 2017 verricht de Gasunie aan de Groesbeekseweg ter hoogte van het zweefvliegveld en de brug over het spoor werkzaamheden aan het gastransportnet. Tijdens de werkzaamheden is een deel van het fietspad aan de Groesbeekseweg en het fietspad richting Molenhoek afgesloten.

 • Leerlingen ‘De Komeet’ ontwerpen duurzame wijk van de toekomst

  Hoe ziet de duurzame wijk van de toekomst eruit? Leerlingen van groep 8 van basisschool De Komeet gingen op 20 april hierover in gesprek met wethouder Henk van den Berg. De kinderen kwamen met veel concrete en creatieve ideeën over  hoe we in 2035  klimaatbestendig wonen, spelen, reizen en naar school gaan.

 • Voortgang Sportcentrum Malden

  Voor de ontwikkeling van het nieuwe Sportcentrum Malden is de gemeente aan de slag met verschillende voorbereidende werkzaamheden. We informeren u graag over wat er zoal bij komt kijken.

 • Inloopbijeenkomst ‘Herontwikkeling Het Steenhuys’

  De gemeente Heumen onderzoekt of Het Steenhuys in Malden omgebouwd kan worden tot woningen. Hiervoor is een architect gevraagd een aantal varianten uit te tekenen. Op dinsdag 16 mei presenteert de gemeente tijdens een inloopbijeenkomst de eerste  bevindingen.

 • Elke werkdag (grof) afval wegbrengen

  Onze gemeente is sinds 1 februari 2017 aangesloten bij het netwerk van regionale milieustraten van Dar. Dat betekent dat u van maandag tot en met zaterdag uw (grof) afval kunt wegbrengen. Dat kan bij de milieustraten in Nijmegen (Kanaalstraat), Wijchen (Bijsterhuizen), Groesbeek (Van Kesteren) en Millingen aan de Rijn (Daamen). Daarnaast zijn op de milieustraten meer gescheiden afvalstromen gratis, zoals groenafval en onbewerkt hout.

 • Herdenkingsgedicht

  Onderstaand gedicht is gemaakt en voorgedragen door de dorpsdichter van onze gemeente: Marjolein Pieks op 4 mei tijdens de herdenkingsceremonie bij het monument in Overasselt.

 • Lintjesregen in Heumen

  Op woensdag 26 april vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Acht inwoners van de gemeente Heumen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mittendorff verraste hen, dit jaar voor het eerst, thuis of op locatie om de bijbehorende versierselen op te spelden.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer van der Weerden uit Malden

  Burgemeester Mittendorff speldde woensdagmiddag bij Bijzondere Gelegenheid op de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen, een Koninklijke Onderscheiding op bij de heer G.M. (Gerard) van der Weerden (65). Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten (1986-2017) als hoofd van de Proeftuin, een grote onderzoeksfaciliteit binnen het Institute for Water and Wetland Research (IWWR) van de Faculteit. 

 • Nieuw reisdocument? Maak ruim op tijd een afspraak!

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? U doet er verstandig aan om ruim op tijd online een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw reisdocument. Op het moment is het door alle aanvragen erg druk aan de balie in ons gemeentehuis. Heeft u geen afspraak? Houd u er rekening mee dat u langer moet wachten

 • Dodenherdenking 4 mei

  Woensdag 4 mei aanstaande vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Nederasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats waarbij we alle slachtoffers van oorlog en geweld herdenken. Om 18.30 uur begint de viering. Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Burgemeester Mittendorff is bij de herdenking aanwezig. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Inzameldagen afval gewijzigd in verband Koningsdag

  Op donderdag 27 april (Koningsdag) zamelt Dar geen afval in. Ook de milieustraten zijn dan gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere dag. Kijk hiervoor op www.dar.nl/afvalwijzer.

 • Zes dagen in de week afval wegbrengen naar milieustraten

  Onze gemeente is sinds 1 februari 2017 aangesloten bij het netwerk van regionale milieustraten van Dar. Dat betekent dat u van maandag tot en met zaterdag uw (grof) afval kunt wegbrengen.

 • ‘Voorjaarssnoei’ en onkruidbestrijding

  Het snoeiwerk in de gemeente wordt gedaan door DarGROEN!  Voor het onderhoud van het groen wordt er het hele jaar door gesnoeid. Nu het voorjaar is wordt er druk gesnoeid voor de goede vorm van struiken en planten.

 • Controle hondenbelasting van start

  Als u één of meer honden heeft, dient u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het wel eens vergeten. Van 2 mei tot 15 juli controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Nieuwe fietsroute langs Romeinse schatten

  Op 20 april is een bijzondere fietsroute geopend die u mee terugneemt naar de tijd van de Romeinen. In deze fietsroute van 49 kilometer zijn 28 plekken uit deze tijd met elkaar verbonden. Bij veel hotspots vindt u informatiepanelen en u komt onderweg prachtige 360 graden-animaties tegen waarmee u kunt rondkijken in het leven van toen. De fietsroute genaamd ‘Luxe achter de Limes’ is een samenwerking tussen de gemeenten Heumen, Nijmegen, Wijchen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. De provincie Gelderland deed een financiële bijdrage.

 • Nieuwe gft-containers

  De gemeente Heumen heeft besloten om alle gft-containers voor de zomer van dit jaar om te ruilen voor nieuwe gft-containers. De meeste van deze containers zijn namelijk al 23 jaar oud. De kans op scheuren van de containers tijdens het inzamelen van het gft-afval is daarom groot.

 • Dorpsdichter maakt samen met kinderen gedichten voor Dodenherdenking

  Marjolein Pieks, de dorpsdichter van de gemeente Heumen, heeft samen met leerlingen van basisschool Sint Joris uit Heumen en de Tandem uit Nederasselt gedichten gemaakt. Een aantal gedichten wordt voorgedragen door de kinderen zelf tijdens de herdenkingsdienst bij de Dodenherdenking op donderdag 4 mei 2017.

 • Aandacht voor onderzoek Burger Advies Raad

  De Burger Advies Raad (BAR) behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Heumen en is een onafhankelijk adviesorgaan dat het college gevraagd en ongevraagd adviseert over alle maatschappelijke taken op het gebied van welzijn, wonen, zorg, werk en inkomen. De BAR Heumen is benieuwd naar de ervaringen van inwoners in onze gemeente met keukentafelgesprekken.

 • Aanvragen isolatiesubsidie nog tot eind april

  Het stookseizoen 2016-2017 loopt ten einde en heel veel mensen hebben aanspraak gemaakt op de regeling van de Rijksoverheid om hun woning beter te isoleren. De isolatiesubsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’, waarbij minstens twee maatregelen genomen moesten worden, is daarmee een groot succes. De keerzijde is dat de subsidiepot nu al bijna leeg is. Tot eind april kunt u nog een aanvraag indienen, daarna wordt de regeling stopgezet.

 • Burenruzie voorkomen

  Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren. Bijvoorbeeld uw buurman die zijn bus voor uw huis parkeert, de buurjongen die harde muziek draait of de buurkinderen die luidruchtig spelen. Nu het weer lente is en we vaker naar buiten gaan, is het misschien wel hét moment om deze kleine irritaties bespreekbaar te maken. In dit bericht geven wij u tips.

 • Uitnodiging installatie burgemeester Mittendorff

  Donderdag 18 mei wordt mevrouw Marriët Mittendorff geïnstalleerd en beëdigd tot burgemeester van de gemeente Heumen. Van 20.00 tot 22.00 uur is er in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn een feestelijke receptie ter gelegenheid hiervan. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Melding in uw omgeving? Geef het gemakkelijk digitaal door!

  Door het jaar heen ontvangt de gemeente regelmatig meldingen van inwoners over problemen in de omgeving, zoals overlast van hondenpoep, losliggende stoeptegels, overvolle prullenbakken, een defecte straatlantaarn of een afgevallen tak. We zijn blij met deze betrokkenheid; u draagt daarmee bij aan het schoon en heel houden van uw buurt. U kunt uw melding vanaf nu nog eenvoudiger digitaal doorgeven via www.heumen.nl/meldingdoen.

 • 40 jaar weekmarkt Malden

  Op donderdag 6 april bestond de weekmarkt in Malden 40 jaar. Wethouder Eric Laurant zette de marktkooplieden van het eerste uur in het zonnetje en overhandigde hen een bos bloemen.

 • Word ook vrijwilliger!

  Vrijwilligerswerk biedt veel kansen: het is een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding, u doet ervaring op en leert nieuwe mensen kennen. Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een ander. U kunt op verschillende manier vrijwilligerswerk doen. Een leuke en interessante vrijwilligersbaan in de gemeente Heumen en omgeving vindt u in de digitale vacaturebank.

 • Bibliotheek Malden officieel geopend!

  Maandag 27 maart opende bibliotheek Malden feestelijk haar deuren op de nieuwe locatie in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn. Wethouder Ellen de Swart mocht samen met een lezertje in spé de openingshandeling verrichten.

 • Gemeentehuis 8 juni gesloten

  Het gemeentehuis is gesloten op donderdag 8 juni (activiteit voor alle medewerkers). Houd u er rekening mee dat het  gemeentehuis op dinsdag regulier gesloten is. Op woensdag en op vrijdagochtend is het gemeentehuis geopend, bekijk hier de precieze openingstijden.

 • Informatiebijeenkomst ‘Herontwikkeling Het Steenhuys’

  Stichting de Driestroom heeft locatie ‘het Steenhuys’ in Malden verkocht aan de gemeente Heumen. De gemeente Heumen onderzoekt de komende maanden of het pand omgebouwd kan worden tot woningen. Op maandag 13 maart organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkeling van het gebouw. In dit bericht leest u de conclusies en de verdere procedure.

 • Elke werkdag grof afval wegbrengen naar regionale milieustraten

  De gemeente Heumen is sinds 1 februari 2017 aangesloten bij het netwerk van regionale milieustraten van Dar. U kunt dus voortaan ook naar Nijmegen (Kanaalstraat), Wijchen (Bijsterhuizen), Groesbeek (Van Kesteren) en Millingen aan de Rijn (Daamen). Dat betekent dat u van maandag tot en met zaterdag uw (grof) afval kunt wegbrengen. Daarnaast kunt u op de milieustraten meer afvalsoorten gratis wegbrengen, zoals groenafval en onbewerkt hout.

 • Compostzakken als bedankje voor scheiden gft-afval

  De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag voor het scheiden van uw gft-afval. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld compost maken en dat kunt u weer gebruiken in uw tuin of op uw balkon. Als bedankje voor het scheiden van uw gft-afval kunt u vanaf maandag 3 april twee compostzakken ophalen als u uw afval brengt op de milieustraat.

 • Werkconferentie goed op weg met Alzheimer Café

  Donderdag 23 maart vond de halfjaarlijkse Werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd onder andere stilgestaan bij de voortgang rondom het oprichten van een Alzheimer Café voor inwoners van de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.

 • Aftrap wijkbezoeken nieuwe burgemeester 10 april in Heumen

  De nieuwe burgemeester van Heumen, Marriët Mittendorff, bezoekt de komende maanden de dorpen en wijken in de gemeente Heumen. De burgemeester wil graag kennis maken met wijkraden en wijkbewoners en aandacht vragen voor de leefbaarheid in hun wijk. Op maandag 10 april trapt zij af in het dorp Heumen tijdens een Veiligheidsavond in café Kanaalzicht van 19.30 tot 21.30 uur. Inwoners van Heumen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen luisteren en in gesprek te gaan.

 • Boomfeestdag: voor een groenere wereld!

  2017 is een bijzonder jaar want de Stichting Nationale Boomfeestdag viert haar 60-jarig jubileum. In deze 60 jaar hebben in honderden gemeenten miljoenen kinderen een eigen boom geplant. In totaal 10 miljoen bomen, ofwel ruim 2200 voetbalvelden. Een mooie bijdrage aan een duurzame wereld. Onlangs heeft onze gemeente een verdrag getekend waarbij we ernaar streven, dat elk kind een eigen boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. We leren de kinderen daarmee het belang en de waarde van bomen in hun leefomgeving en zij helpen andersom de gemeente bij het halen van ons gemeentelijk klimaatdoel.

 • De nieuwe Topic Actief is uit!

  Wethouder Ellen de Swart overhandigde afgelopen donderdag het eerste exemplaar van de nieuwe Topic Actief aan vrijwilliger in hart en nieren: Tinie van de Groes uit Overasselt. Hij werd onlangs verkozen tot Heumense vrijwilliger van het jaar.

 • Voorkom heling: weet wat u koopt

  Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. In dit bericht leest u wat u kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezing Gemeente Heumen

  Op 15 maart kon u bij één van de acht stembureaus in de gemeente Heumen uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Velen van u hebben dit ook gedaan. VVD is met 24,3% van de stemmen in Heumen als grootste partij uit de bus gekomen.

 • Goede nieuwe locatie voor bibliotheek Malden

  Na een lange tijd van voorbereiding is het zover: op maandag 27 maart opent de bibliotheek Malden feestelijk haar deuren op de nieuwe locatie in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

 • Onderhoudswerkzaamheden door Dar

  Sinds enkele jaren pakt Dar het beheer van groen op een andere manier aan. Eerder werd er gewerkt op ‘aantallen’, bijvoorbeeld twee keer per jaar een haag knippen. Nu werkt Dar op ‘beeldkwaliteit’, dit zorgt voor een beter resultaat van het groen.

 • College bezoekt Vintage and More in Malden

  Het college van de gemeente Heumen bezoekt regelmatig lokale bedrijven en organisaties om zich te laten informeren over actuele thema’s en nieuwe ontwikkelingen. Deze keer was kringloopwinkel ‘Vintage and More’ in Malden aan de beurt.

 • Marriët Mittendorff officieel benoemd als burgemeester van Heumen

  De benoeming van mevrouw Mittendorff als burgemeester van Heumen is officieel een feit. Marriët Mittendorff werd op 20 februari door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen. De installatie en beëdiging van mevrouw Mittendorff is voorzien op donderdagmiddag 18 mei 2017.

 • Inwoners uit de gemeente Heumen planten fruitbomen

  In november 2016 deed de gemeente een oproep aan inwoners in het buitengebied om hoogstamfruitbomen aan te planten in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Ongeveer 10 huishoudens in onze gemeente hebben hier positief op gereageerd en doen hieraan mee. Afgelopen vrijdag (10 maart) kregen zij uit handen van wethouder Henk van den Berg deze bomen uitgereikt.

 • Herontwikkeling werklandschap Overasselt

  Het bestemmingsplan ‘Werklocaties Overasselt’ biedt ruimte aan drie hectare bedrijfskavels en aan een organisatie met een maatschappelijke functie. Omdat voor de kavels op het bedrijventerrein nog te weinig belangstelling bleek te bestaan, is er gekozen voor een andere opzet. In dit bericht informeren wij u hierover.

 • Voorzichtig rijden bij paddentrek Overasselt

  Zo rond deze tijd begint de jaarlijkse paddentrek. Met name in Overasselt trekken padden en kikkers naar het water om zich voort te planten. Om de dieren te beschermen zijn borden geplaatst bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan (bij de Meerestraat). Als u hier passeert rijdt u dan alstublieft rustig. Dit geldt met name na zonsondergang.

 • Nieuwe Heumenaren ondertekenen participatieverklaring

  Op donderdag 9 maart ondertekenden 15 nieuwe Nederlanders in de gemeente Heumen op het gemeentehuis een zogenaamde participatieverklaring. Hiermee sloten ze vier workshops af over de basisprincipes van de Nederlandse samenleving. Wethouder Ellen de Swart reikte de verklaringen officieel uit.

 • Aandacht voor buurtinitiatieven in Topic

  Afgelopen weekend viel het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern dit keer aandacht voor drie geslaagde initiatieven die afgelopen jaar in de gemeente van start zijn gegaan: het taal- en cultuurcafé in Malden, de theatershow van popkoor Springtime uit Malden en een project van basisschool De Tandem in Nederasselt om (eenzame) ouderen te betrekken bij het onderwijs. Zij wonnen hiermee de prijsvraag ‘De Vonk van Heumen’.

 • 16 maart presentatie stuwongeval in Commissie Algemene Zaken

  Op donderdagavond 16 maart staat de vergadering van de commissie Algemene Zaken (AZ) in het teken van het stuwongeval in Grave/ Nederasselt op 29 december 2016. In een presentatie geeft Rijkswaterstaat een feitelijke toelichting op het incident. Net als bij iedere raads- en commissievergadering bent u van harte welkom om te komen luisteren. De vergadering begint om 20.00 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis.

 • Stem op 15 maart!

  Volgende week woensdag 15 maart kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. U kunt uw stem uitbrengen in één van de acht stembureaus in de gemeente die hiervoor zijn ingericht. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Vergeet niet uw stempas en een identiteitsbewijs mee te nemen.

 • Informatiebijeenkomst ‘Het Steenhuys’ Malden

  Op 1 februari 2017 heeft de gemeente Heumen ‘Het Steenhuys’ in Malden gekocht van stichting Driestroom. Met deze aankoop wil de gemeente regie voeren op de toekomstige bestemming en gebruik van dit pand. Hierbij denkt de gemeente aan huisvesting voor statushouders, starters, ouderen of zorgbehoevenden. Wij nodigen u uit om over deze ideeën met ons in gesprek te gaan tijdens een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaatst op maandag 13 maart in ‘Het Steenhuys’.

 • Update 2-3: Ook Europees onderzoek wijst uit dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is

  De Europese Commissie heeft al in juni 2016 het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) opdracht gegeven om de gezondheidsrisico’s te evalueren van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Op 28 februari jl. heeft het ECHA haar onderzoek gepubliceerd. De conclusie is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. Deze conclusie is in lijn met het eerdere onderzoek wat door het RIVM (in december 2016) is uitgevoerd.

 • Onderhoud bomen

  In de winterperiode voert de gemeente de meeste plant-, snoei- en kapwerkzaamheden uit. Zo ook in de wijk Maldensveld en aan de Raadhuisstraat. Daar zijn diverse bomen al gemerkt met een oranje cirkel. Deze bomen gaat een aannemer vanaf woensdag 1 maart kappen.

 • Informatieavond subsidie en energiebesparing

  Investeren in energiebesparende maatregelen is goed voor uw woning en portemonnee. Met de huidige subsidieregelingen is de investering nóg voordeliger! Om u te informeren over de mogelijkheden organiseert de gemeente Heumen op dinsdag 14 maart een informatieavond. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over energiebesparing, duurzame energieopwekking en de subsidies die hiervoor beschikbaar zijn.

 • Voorkom wachten, maak een afspraak

  De winterperiode loopt langzaam ten einde en misschien maakt u al plannen voor de zomervakantie. Als u naar het buitenland op vakantie gaat heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Maak hiervoor een afspraak. U wordt dan op de afgesproken tijd geholpen en hoeft niet (lang) te wachten.

 • Carnaval: feest voor inbrekers, geef ze géén kans!

  Nog even en dan barst het carnavalsfeest weer los. Wie wil duikt een paar dagen in het feestgedruis en vergeet even het dagelijkse leven. Een prima uitlaatklep, maar laten we het wel gezellig houden. Gebruik carnaval niet als excuus om rottigheid uit te halen. Zo blijft carnaval voor iedereen iets om elk jaar naar uit te kijken. Ook voor inbrekers zijn deze dagen een feestkraker.

 • Marriët Mittendorff voorgedragen als burgemeester gemeente Heumen

  Mevrouw Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt.

 • Stempas Tweede Kamerverkiezing binnenkort in uw brievenbus

  Op woensdag 15 maart 2017 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Om te kunnen stemmen ontvangt u binnenkort een stempas van de gemeente Heumen in uw brievenbus. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Neem naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee. Stemmen kunt u in één van de stemlokalen in de gemeente Heumen.

 • Aanvullend vervoer met Avan

  Sinds kort verzorgt Avan, voorheen bekend als de Stadsregiotaxi, in de gemeente Heumen het vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie. Kunt u vanwege een beperking niet met het openbaar vervoer reizen of bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een vervoerspas. Hiermee krijgt u korting op het tarief van Avan. Ook zonder Wmo-indicatie kunt u reizen met Avan. U vraagt dan een Avan OV-pas aan.

 • Onthulling portrettengalerij gemeentebestuur

  Donderdagavond 16 februari onthulde burgemeester Mittendorff samen met een aantal jonge raadsleden; Sander Meij (CDA), Elien Kremers (DGH) en Joep Witsiers (PvdA/GroenLinks), en het langstzittende raadslid, Harry Smeets (VVD), in de hal van het gemeentehuis een portrettengalerij van college- en gemeenteraadsleden. Hiermee is het gemeentebestuur voor iedereen die het gemeentehuis bezoekt zichtbaar.

 • Update 16-2: Sporten op kunstgras met rubbergranulaat

  Het televisieprogramma Zembla heeft op 15 februari jl. naar aanleiding van onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam opnieuw aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden en mogelijke gezondheidsrisico's. In december 2016 heeft het RIVM hiernaar al onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is. De nieuwe informatie uit het onderzoek van de VU is voor het RIVM geen reden om het eerdere advies bij te stellen.

 • 40 dagen zonder alcohol: doe mee!

  Drinkt u ook wel eens een glas wijn als u thuiskomt van uw werk? Of een biertje na het sporten? Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte die niet slecht is, mits u er verantwoord mee omgaat. Bent u benieuwd wat een periode zonder alcohol met u doet? Doe dan mee met de actie ’40 dagen zonder alcohol’. Wethouder Ellen de Swart gaat deze uitdaging aan. U ook?

 • Provinciale subsidie voor samenwerken aan leefbaarheid

  Heeft u samen met wijkbewoners een plan voor het verbeteren van de leefbaarheid in uw omgeving? U kunt hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland. Hiermee wil de provincie de verbondenheid tussen mensen versterken én de leefomgeving beter laten aansluiten bij de wensen van bewoners.

 • Wethouder Henk van den Berg neemt afvalpas in gebruik

  Onlangs kregen alle inwoners van de gemeente Heumen een afvalpas. Met deze afvalpas kunt u sinds februari gebruik maken van de milieustraten in de regio. Wethouder Henk van den Berg nam op vrijdag 3 februari zijn afvalpas in gebruik op de milieustraat aan de Kanaalstraat in Nijmegen.

 • Ontwerpbestemmingsplan Teunisbloemstraat in Overasselt

  Er is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld dat het mogelijk maakt om acht woningen (zeven rijwoningen en één vrijstaande woning) te bouwen op het terrein dat is gelegen aan de Teunisbloemstraat te Overasselt. 

 • Bouwvergunningen 1980-1989 inzien bij Regionaal Archief

  Het Regionaal Archief Nijmegen bewaart en beheert de archieven van de gemeente Heumen. De bouwvergunningen en de inventaris van het archief van 1980 tot 1989 van de gemeente Heumen zijn vanaf nu te raadplegen via het Regionaal Archief.

 • Word vrijwilliger!

  2017 is al weer een eindje op weg. Toe aan een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen. U leert nieuwe dingen en andere mensen kennen. Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een ander. Word vrijwilliger! In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures:

 • Open dag molens in de gemeente

  Op zondag 5 maart is er een open dag bij de molens in onze gemeente. Deze dag is speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de functie van vrijwillig molenaar.

 • Onderhoudswerkzaamheden Gasunie in Malden

  Van 15 februari tot en met 5 mei 2017 gaat Gasunie in het park gelegen tussen de Groesbeekseweg, de Merellaan en volkstuinvereniging ‘De Heikant’ in Malden, werkzaamheden verrichten aan het gastransportnet. U kunt enige overlast hierdoor ervaren, wij vragen daarvoor uw begrip.

 • Categorie 1 vuurwerk mag, overlast niet!

  Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over wat wel en wat niet is toegestaan met betrekking tot categorie 1 vuurwerk, ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. De wet is al sinds 2012 aangepast, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Categorie 1 vuurwerk mag u het hele jaar door kopen en afsteken, zolang u anderen niet tot overlast bent. De politie kan hiervoor een boete uitschrijven en dit kan oplopen tot 140 euro.

 • Militaire oefening geannuleerd

  De eerder aangekondigde oefening van de Koninklijke Landmacht op maandag 7 en dinsdag 8 februari is geannuleerd.

 • Aanvaring stuwcomplex Grave

  Zoals u via verschillende kanalen heeft gehoord is er op donderdagavond 29 december een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw beschadigd geraakt waarbij er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek.

 • Belastingaanslag van Munitax

  Eind januari ontvangt u uw belastingaanslag van Munitax. Dit aanslagbiljet ontvangt u elk jaar voor de gemeentelijke belastingen. In dit bericht leest u hoe u contact kunt zoeken met Munitax als u vragen heeft over uw aanslag.

 • Routekaart Klimaatneutraal Heumen

  In de afgelopen maanden was de gemeente bezig met het maken van een plan om tot een Klimaatneutraal Heumen te komen. Dit plan, de zogenaamde ‘Routekaart Klimaatneutraal Heumen’, bespreken wij graag met u op dinsdag 7 februari in Café ‘de Muse’ Kerkplein 12 in Malden van 19.00 tot 22.00 uur. Wij nodigen u hiervoor van harte uit!

 • Herziening Welstandsnota 2016

  In 2016 heeft de raad besloten om het welstandsbeleid in onze gemeente te herzien. Het nieuwe beleid heeft 6 weken ter inzage gelegen. Omdat er geen zienswijzen zijn ingediend, heeft de raad het beleid nu vastgesteld.

 • Veranderingen milieustraat

  Vanaf 1 februari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Heumen grof huishoudelijk afval ook inleveren bij de regionale milieustraten van Dar. Dit zijn: milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen, milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen, milieustraat Millingen aan de Rijn en milieustraat Groesbeek. Het voordeel voor inwoners van Heumen is dat de regionale milieustraten ruimere openingstijden hebben dan de milieustraat in Malden.

 • Hulpfonds Heumen helpt mensen met dringende problemen

  Sinds kort is de Stichting Hulpfonds Heumen actief. De stichting zet zich in voor inwoners van de gemeente Heumen die in dringende financiële moeilijkheden zijn gekomen of dreigen te komen en geen beroep (meer) kunnen doen op bestaande voorzieningen.

 • Strooien bij gladheid

  Als het glad is strooit de gemeente op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. In dit bericht leest u waar de gemeente wel en niet strooit.

 • Voorkomen aanvriezen van uw GFT-afval tijdens vorst

  Het wordt weer kouder. De Dar geeft u graag tips om tijdens vorstperiodes aanvriezen van uw GFT-afval te voorkomen. Zo kan de Dar uw GFT-afval ook in de winter goed inzamelen.

 • Onderhoudswerkzaamheden door de Dar

  De Dar is in onze gemeente veel bezig geweest met schoffelen omdat het tot nu toe een vrij warme winter is. Bij warmer weer loopt het schoffelwerk door. Ook gaat het snoeien van de bosplantsoenen en de grotere struiken door. Na de snoei wordt het takhout versnipperd en afgevoerd als biomassa.

 • Drooggevallen overs Maas niet betreden

  Vanwege de aanvaring bij de stuw van Grave is het op het moment levensgevaarlijk om de drooggevallen oevers van de Maas te betreden. Kom daarom niet voorbij de met afzetlint aangegeven ruimte. Er wordt handhavend opgetreden.

 • Water bijgepompt in visvijver Overasselt

  Eerder deze week ontvingen wij het bericht dat het water in de Vijver in Overasselt aan de Craeyenbergh en de Oude Kleefsebaan behoorlijk gezakt is door de aanvaring in het stuw van Grave.

 • Druk bezocht Nieuwjaarsfeest

  Dinsdag 10 januari vond het jaarlijkse Nieuwjaarsfeest van de gemeente Heumen plaats. Het feest wordt om toerbeurten gehouden in een van de kernen van de gemeente. Dit jaar was het dorp Overasselt aan de beurt en in het fotoverslag ziet u hoe gezellig het daar was.

 • Informatieavond stuw Grave: het water stijgt weer

  Op vrijdagavond, 13 januari 2017, aanvang 19.30 uur, in de Catharinahof in Grave (Theaterzaal), Koninginnedijk 252 (5361 CR), wordt door Rijkswaterstaat (RWS) een informatieavond georganiseerd. Tijdens deze informatieavond zal RWS ingaan op de noodoplossing die is bedacht om het water in het stuwpand Sambeek – Grave weer op peil te brengen. Inmiddels is RWS al met het uitvoeren van deze noodoplossing begonnen.

 • Ontvang uw belastingaanslag via MijnOverheid

  Eind januari verstuurt Munitax de belastingaanslagen. Net als berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW of het verlopen van uw rijbewijs of APK, kunt u de belastingaanslag ook digitaal ontvangen.

 • Jaarlijkse controle rioolpompen in het buitengebied

  De meeste woningen en bedrijven in het buitengebied zijn aangesloten op het gemeentelijk rioolsysteem. Van 16 januari tot en met 17 februari 2017 voert installatiebedrijf Modderkolk een jaarlijkse controle uit aan alle rioolpompen in het buitengebied.

 • Subsidies voor renovatie Heumense buitensportaccommodaties

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat buitensportverenigingen voor inwoners toegankelijk zijn en dat de accommodaties van goede kwaliteit zijn. Om dit te bevorderen kunnen buitensportverenigingen in de gemeente eenmaal per jaar subsidie aanvragen voor verbeteringen aan hun accommodatie.

 • Uitspraak Rechtbank: geen Lidl in Malden

  Op 20 december 2016 heeft de rechtbank in Utrecht uitspraak gedaan in de zaak Lidl. De Lidl was naar de rechter gestapt omdat het college van burgemeester en wethouders geen vergunning wilde verlenen voor de bouw van een supermarkt op een braakliggend stuk grond aan de Rijksweg in Malden.

 • Waarnemend burgemeester stelt zich voor

  Marriët Mittendorff (64) is vanaf 1 januari de waarnemend burgemeester voor Heumen. Ze heeft de ambtsketen overgenomen van Paul Mengde. Misschien heeft u haar al ontmoet op het Nieuwjaarsfeest eerder deze week. In dit artikel stelt ze zich graag aan u voor.

 • Romeins dal schatkuil

  Onze gemeente brengt samen met de gemeenten Nijmegen en Wijchen het Romeins erfgoed tot leven door middel van het plaatsen van drie nieuwe informatiezuilen van “Spannende Geschiedenis”.

 • Inzameling oud ijzer in Malden door SV Juliana ‘31

  In januari zamelt voetbalclub SV Juliana ’31 op verschillende momenten oud ijzer in. U kunt uw oud ijzer dan naar de sportclub brengen. Op 21 januari haalt de voetbalclub op verzoek oud ijzer bij u thuis op.

 • Foto's afscheidsfeest burgemeester Mengde

  Donderdag 22 december heeft burgemeester Paul Mengde zijn afscheid gevierd in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn in Malden. Het was een geslaagde en drukbezochte avond. Bekijk een fotoreportage van deze avond.

 • Nieuwe impuls voor werklocaties Overasselt

  In 2009 is het bestemmingsplan: ‘Werklocaties Overasselt’  vastgesteld. Het plan biedt ruimte aan 3 hectare bedrijfskavels en aan een organisatie met een maatschappelijke functie. Inmiddels is dit laatste gerealiseerd.  Voor de bedrijfskavels bleek  de afgelopen jaren onvoldoende belangstelling te bestaan.

 • Laatste oproep: Topic Actief 2017-2018 voor vrijwilligersorganisaties

  Binnenkort verschijnt de nieuwe vrijetijdsgids Topic Actief. In de gids kunt u zien wat er allemaal te doen is in onze gemeente dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Heeft u interesse voor vermelding van uw vrijwilligersorganisatie in de gids? Meld uw organisatie dan zo snel mogelijk aan! Aan vermelding zijn geen kosten verbonden.

 • Mijn Overheid

  Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. “Mijn Overheid” biedt u toegang tot uw post, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, waaronder ook Munitax, de organisatie die de gemeentelijke belastingen verzorgt.

 • Gemeente Heumen tekent verklaring Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

  Afgelopen week heeft de gemeente Heumen de zogenaamde verklaring Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) getekend. MVI wil zeggen dat bij de inkoop van producten, diensten en werken de effecten op mensen, planeet of milieu en op winst of welvaart worden meegenomen.

 • Kerstboom inleveren

  Op zaterdag 7 januari kunt u uw kerstboom inleveren op de verzamelplaatsen in de gemeente. Kerstbomen aangeboden tijdens de ophaaldagen van gft- en restafval worden niet meegenomen door de Dar. Hieronder zit u waar in de gemeente u uw kerstboom kunt inleveren.

 • Stuw Grave beschadigd door aanvaring

  De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december omstreeks 19.30 uur door een aanvaring beschadigd. De scheepvaart tussen Grave en Sambeek en op het Maas-Waalkanaal is hierdoor gestremd. Rijkwaterstaat onderzoekt de precieze schade aan de stuw. Deze nadere inspectie vindt zaterdag plaats.

 • Aanvaring boot Thompsonbrug Grave

  De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december omstreeks 19.30 uur door een aanvaring beschadigd. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar: www.grave.nl. Ga naar: Info Gemeente Grave --> Nieuws.

 • Openingstijden gemeentehuis rondom feestdagen

  Het gemeentehuis is rond de feestdagen op de meeste dagen gewoon geopend. Op een paar momenten is het gemeentehuis gesloten of gelden er aangepaste openingstijden.
 • BIZ Winkelcentrum Malden gaat door

  Op 13 en 14 december 2016 hebben winkeliers en zakelijke gebruikers van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelcentrum Malden hun stem kunnen uitbrengen voor of tegen de invoering van de BIZ. Notaris R.W. van Eldik heeft de stemming begeleid en de geldigheid van de stemmen gecontroleerd.

 • Groen licht voor sporten op kunstgras met rubbergranulaat

  Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord en veilig is. In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen, maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij . Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar. Dit is dinsdag 20 december bekend geworden.

 • Subsidieplafonds 2017 vastgesteld

  De gemeenteraad van Heumen heeft tijdens zijn vergadering van 8 november 2016 voor kalenderjaar 2017 een aantal subsidieplafonds vastgesteld, als bedoeld in artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Heumen 2012. Ook de daarbij behorende verdelingssystematiek is vastgesteld.

 • Herinnering: woonwensenonderzoek senioren

  Begin december riep de gemeente inwoners van 55 jaar en ouder op om mee te werken aan een woonwensenonderzoek. Heeft u dit nog niet gedaan, dan heeft u hiervoor nog tot en met 31 december de tijd. 

 • Schoolstraat Malden opnieuw ingericht

  De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Schoolstraat in Malden. Inmiddels is deze straat weer geopend voor het verkeer en daarmee is er ook een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. In dit bericht informeren wij u hierover.

 • BIZ Malden gaat door

  De Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelcentrum Malden gaat door! Winkeliers en andere zakelijke gebruikers in het BIZ gebied konden hierover op dinsdag 13 en woensdag 14 december hun stem uitbrengen.

 • Beleid rondom initiatieven gewijzigd

  Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het goed leven is. Uiteraard kunt u daar als bewoner aan bijdragen. Als u een goed initiatief bedenkt om de leefbaarheid in uw buurt of dorp te verbeteren, kunt u daar begeleiding of geld voor krijgen van de gemeente. Vonkjes kunnen het hele jaar worden aangevraagd en in het voorjaar van 2017 starten we met een nieuwe initiatiefronde. De uitvoering van het beleid hiervoor is veranderd.

 • Belastingtarieven 2017

  De gemeenteraad heeft de belastingverordeningen voor 2017 vastgesteld. De vastgestelde tarieven voor de verschillende belastingen treft u hieronder aan.

 • Inloopbijeenkomsten Snelfietsroute

  De gemeente Heumen werkt samen met de gemeenten Nijmegen, Mook & Middelaar en Cuijk aan het definitieve ontwerp van de snelfietsroute. Op 11 en 12 januari 2017 organiseert de projectgroep twee inloopbijeenkomsten om dit ontwerp te presenteren. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

 • Veilige jaarwisseling in Heumen

  Nog even en we luiden 2017 feestelijk in. Natuurlijk wil iedereen er een feest van maken. Dit mag ook, maar we moeten ons wel aan een aantal regels houden. De afgelopen weken informeerden wij u hierover. In dit bericht zetten we de belangrijkste dingen nog eens op een rij. Ook leest u wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat Oud & Nieuw een feest blijft.

 • Jaarwisseling: een feest voor iedereen!

  Op 1 januari ‘knallen’ we traditiegetrouw het nieuwe jaar in. Jammer genoeg slagen sommigen er niet in om het ook gezellig te houden. Wij vragen u - samen met de politie en het Openbaar Ministerie – om de komende jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. Laat het een feest zijn voor iedereen!

 • Uw afval tijdens de feestdagen

  Tijdens de feestdagen wordt uw afval wellicht op andere dagen opgehaald. Kijk voor de inzameldagen op www.dar.nl/afvalwijzer.

 • Burgemeester Mengde draagt voorzittershamer over

  Nog even en dan gaat burgemeester Mengde met pensioen. Afgelopen donderdag 15 december zat hij zijn laatste raadsvergadering voor en nam hij alvast afscheid als voorzitter van de gemeenteraad. Hij droeg daarbij symbolisch zijn voorzittershamer over aan vice-voorzitter Harry Smeets.

 • 40 sollicitanten voor functie burgemeester

  Veertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Heumen. Het gaat om 17 vrouwen en 23 mannen. Dit maakte de Provincie Gelderland vrijdag 16 december bekend.

 • Nieuwe raadsgriffier gemeente Heumen

  Per 1 april heeft de gemeente Heumen een nieuwe raadsgriffier; Elke Dreier - Haefkens. Zij neemt het stokje over van Janneke Visser-Hendriks.

 • Inmeten rioolputten

  Van begin december tot begin februari 2017 is het landmeetkundig bedrijf Facto Geo uit Deventer bezig met het inmeten van alle rioolinspectieputten in de gemeente.

 • Oud ijzerinzameling in Malden door SV Juliana ‘31

  In december en januari zamelt voetbalclub SV Juliana ’31 op verschillende momenten oud ijzer in. U kunt uw oud ijzer dan naar de sportclub brengen. Op 21 januari haalt de voetbalclub op verzoek oud ijzer bij u thuis op.

 • Burgemeester doet wederom mee aan Schrijfmarathon Amnesty

  Op 10 december was het de ‘Dag van de Mensenrechten’. Op deze dag heeft Amnesty International een schrijfmarathon gestart waarbij er brieven geschreven werden voor mensen die groot onrecht wordt aangedaan. Ook burgemeester Mengde deed dit jaar weer mee.

 • Onderhoud bomen

  In de winterperiode voert de gemeente Heumen de meeste plant, snoei- en kapwerkzaamheden uit, al het blad is dan namelijk van de bomen. Alle gemeentelijke bomen zijn nagekeken op veiligheid en kwaliteit, dit zijn ruim 10.000 bomen. Daaruit komen maatregelen naar voren die in een plan zijn opgenomen.

 • Start bosonderhoud Maldensvlak

  In de week van 19 december starten de onderhoudswerkzaamheden in het bos van het Maldensvlak, gelegen ten zuiden van de Groesbeekseweg. De aannemer start aan de zijde van het spoor en werkt in 5 tot 6 weken in de richting van Malden. De bomen die gemerkt zijn met een oranje rand worden gekapt.

 • Jaarwisseling in zicht: vuurwerk kopen

  Nog even en we luiden 2017 feestelijk in. Om ervoor te zorgen dat Oud en Nieuw een feest is voor alle inwoners, gelden er regels. Zo kan iedereen genieten van een mooie jaarwisseling. Vorige week informeerden wij u over de regels voor het afsteken van vuurwerk. Deze week kunt u lezen waar in de gemeente Heumen u vuurwerk kunt kopen en waar u op moet letten.

 • Donkere Dagen offensief: voorkom inbraak in uw auto

  In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toestaan. Zelf kunt u ook iets doen. In dit bericht geven wij u tips om inbraak in uw auto te voorkomen. Doet u mee?

 • Kom naar het Nieuwjaarsfeest op 10 januari

  Op dinsdag 10 januari 2017 vindt het jaarlijkse nieuwjaarsfeest plaats. Dit jaar bent u van harte welkom in het Verenigingsgebouw in Overasselt.

 • Waarnemend burgemeester bekend

  Mevrouw Marriët (G.M.) Mittendorff is met ingang van 1 januari 2017 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Heumen. Dit is woensdag 7 december bekend geworden.

 • Veilige jaarwisseling in Heumen: vuurwerk afsteken

  Nog even en we luiden 2017 feestelijk in. Om ervoor te zorgen dat Oud en Nieuw een feest is voor alle inwoners, gelden er regels. Zo kan iedereen genieten van een mooie jaarwisseling. De komende drie weken informeren wij u hierover.

 • Mogelijk datalek bij leverancier Munitax

  Op 28 november heeft een leverancier, die voor Munitax werkzaamheden uitvoert, bij de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gemeld dat een laptop van één van de medewerkers is gestolen. Er bestaat een kans dat op deze laptop gegevens van inwoners en bedrijven uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen waren opgeslagen.

 • 16 december: vuurwerk in Nederasselt

  Voor een evenement in Grave is toestemming verleend om op 16 december tussen 19.00 en 23.00 uur vuurwerk te ontsteken vanaf de Kleefse Veerstraat in Nederasselt. Voor vragen en/of klachten over dit vuurwerk kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Arnhem op telefoonnummer: tel. 026 - 377 16 00.

 • Inzamelactie voor de Voedselbank

  Van 7 tot en met 15 december komt onze gemeente samen met ARN en Dar weer in actie om voor tienduizenden mensen die in Gelderland afhankelijk zijn van de Voedselbank producten in te zamelen.

 • Oproep: nieuwe editie Topic Actief voor vrijwilligersorganisaties!

  Binnenkort verschijnt de nieuwe vrijetijdsgids ‘Topic Actief’. In de gids kunt u zien wat er allemaal te doen is in onze gemeente dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Heeft u interesse voor vermelding van uw vrijwilligersorganisatie in de gids? Meld uw organisatie dan zo snel mogelijk aan!

 • Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

  In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toestaan. Zelf kunt u ook iets doen. De gemeente geeft u daarom de komende weken preventietips om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doet u mee?

 • Bestemmingsplan Coehoornhof

  Vorige week is tijdens een informatieavond in Nederasselt gesproken over de verdere ontwikkeling van de woningbouwplannen in de Coehoornhof. Wethouder Henk van den Berg heeft op die avond het ontwerpbestemmingplan toegelicht. Dit plan ligt nu ter inzage bij de gemeente Heumen. U mag hierop reageren.

 • Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Heumen

  De Commissaris van de Koning (CvdK) in Gelderland, de heer Cornielje, heeft donderdagmiddag 1 december een werkbezoek gebracht aan de gemeente Heumen. Het ambtsbezoek, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, stond dit keer in het teken van de kracht van samenwerking in onze gemeente.

 • Update sporten op kunstgrasvelden

  Op zondag 27 november is er opnieuw aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico's van rubbergranulaat in de uitzending van het NOS-journaal. In dit item zijn enkele resultaten uit het onderzoek van de bandenbranche gepresenteerd en van commentaar voorzien door een deskundige. De uitzending wekt de indruk dat er nieuwe feiten zijn, maar deze zijn er niet. Het RIVM ziet daarom geen aanleiding om haar standpunt te wijzigen. Namelijk dat er gewoon gesport kan worden op de kunstgrasvelden. De gemeente Heumen volgt dit advies.

 • NL-Alert: weet wat u moet doen bij een noodsituatie

  Bij een noodsituatie wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als er in uw omgeving een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiele telefoon. Hierin staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12.00 uur een controlebericht uit. Ga naar nl-alert.nl en stel uw mobiele telefoon in.

 • Werkzaamheden Overasselt

  Vanaf deze week worden er verbeteringen uitgevoerd aan het fietspad aan de Heumenhofseweg en de Geitweg. Volgende week worden er werkzaamheden uitgevoerd op de Blankenbergseweg, Parksesteeg en Donderbergweg voor de aanleg van drempels en voorzieningen voor overstekende padden en kikkers.

 • Vrijwillige molenaar gezocht

  De gemeente Heumen zoekt voor haar drie monumentale windmolens vrijwillige molenaars (mannen of vrouwen). U dient al gediplomeerd te zijn of tot molenaar opgeleid willen worden.

 • WIJkrant in uw brievenbus

  Deze week valt de nieuwe WIJkrant weer in uw brievenbus. Dit keer leest u onder andere over de vrijwilligers van Buurtbemiddeling en over statushouders die vrijwilligerswerk doen.

 • Informatieavond bomen en omgeving Oosterkanaaldijk

  Aan de Oosterkanaaldijk in Malden staan langs het fietspad beukenbomen, waarvan enkele een verminderde kwaliteit hebben. Afgelopen jaren zijn slechte bomen gekapt. Om de bomenlaan in stand te houden is een groenplan gemaakt waarbij gekeken wordt welke bomen blijven staan en waar nieuwe bomen geplant kunnen worden.

 • Woonwensen van senioren

  De gemeente Heumen houdt bij het vaststellen van het woonbeleid graag rekening met de woonbehoeften van senioren. Om hier inzicht in te krijgen voert de gemeente een onderzoek uit onder inwoners van 55 jaar of ouder. Behoort u tot de doelgroep dan kan het zijn dat u (of uw partner) deze week een vragenlijst in uw brievenbus ontvangt. Wij stellen het op prijs als u deze vragenlijst invult.

 • Zonnepanelen geplaatst

  Zoals u eerder kon lezen op deze pagina heeft de gemeente Heumen in de afgelopen weken zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis geplaatst. De zonnepanelen liggen er nu allemaal op. In dit bericht leest u over de subsidie die de gemeente hiervoor ontvangen heeft.

 • Waardering voor mantelzorgers

  Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november besteedt de gemeente dan ook extra aandacht aan iedereen die liefdevol en intensief zorgt voor iemand die woont in de gemeente Heumen. De gemeente doet dit in de vorm van een cadeaubon; de mantelzorgwaardering. Wethouder Ellen de Swart en burgemeester Mengde brengen daarnaast een persoonlijk bezoek aan een aantal mantelzorgers om hun waardering namens de gemeente ook persoonlijk uit te spreken.

 • Uitslag fotowedstrijd gemeentegids

  Eerder dit jaar schreef de gemeente een fotowedstrijd voor de gemeentegids uit. Akse Media BV, uitgever van de gemeentegids, stelde een geldprijs beschikbaar voor de drie mooiste of origineelste foto’s. Maandag 21 november overhandigde burgemeester Mengde tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen.

 • Werkzaamheden

  Vanaf deze week worden er verbeteringen uitgevoerd aan het fietspad aan de Heumenhofseweg en de Geitweg. Volgende week worden er werkzaamheden uitgevoerd op de Blankenbergseweg, Parksesteeg en Donderbergweg voor de aanleg van drempels en voorzieningen voor overstekende padden en kikkers. 

 • Uitslag biedingen pachtblokken

  De gemeente Heumen gaat per 1 januari 2017 haar landbouwgronden weer verpachten op basis van inschrijving. Geïnteresseerd konden zich hiervoor tot 30 oktober inschrijven. Onder toezicht van notaris van Eldik heeft op 3 november de loting plaatsgevonden. 

 • Informatieavond over woningbouw in de Coehoornhof

  Op 30 november a.s. wordt een informatieavond gehouden over de verdere ontwikkeling van de woningbouwplannen in de Coehoornhof in Nederasselt. Wethouder Henk van den Berg toont op die avond het ontwerp-bestemmingplan licht dit nader toe.

 • Afscheidsfeest burgemeester Mengde

  Zoals u weet gaat burgemeester Paul Mengde met ingang van 1 januari 2017 met pensioen. Ter gelegenheid van zijn afscheid vindt er een feest plaats op donderdag 22 december om 18.30 uur in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn in Malden (Kerkplein 8). U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 • WIJkteam Malden stopt

  Het WIJkteam Malden, dat in juli 2014 startte als vernieuwende vorm van dagbesteding voor mensen met een beperking en werkzoekenden, stopt. Het WIJkteam helpt u graag nog tot het eind van het jaar met klusjes in en om uw woning.

 • Voorkom aanvriezen van GFT-afval tijdens vorst

  Het wordt weer kouder. De Dar geeft u graag tips om tijdens vorstperiodes aanvriezen van uw GFT-afval te voorkomen. Zo kan de Dar uw GFT-afval ook in de winter goed inzamelen.

 • Sportcentrum Malden wordt ‘All-Electric’

  Het college van burgemeester en wethouders van Heumen heeft onlangs op 15 november besloten om in het nieuwe Sportcentrum Malden niet langer gebruik te maken van aardgas. In plaats daarvan gaat het Sportcentrum volledig op elektriciteit functioneren. Dit is de uitkomst van het aanvullende onderzoek naar duurzaamheidsmaatregelen dat het college heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad.

 • Welstandsbeleid aangepast

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat onze gemeente mooi blijft. Daarom wordt een (ver)bouwplan niet alleen op veiligheid en duurzaamheid getoetst maar ook aan welstandseisen. Hiermee wordt aangegeven of een bouwwerk in de omgeving past en ook naar het uiterlijk van het bouwwerk wordt gekeken. Onlangs heeft de gemeenteraad uitgesproken het welstandsbeleid in onze gemeente te willen versoepelen, waardoor in veel gevallen geen welstandseisen meer gelden.

 • Promotieteam Glas in ’t Bakkie komt naar Malden

  Het Glas in 't Bakkie-team van Dar komt op maandag 28 november van 15.00 tot 18.00 uur langs in de Albert Heijn in het winkelcentrum in Malden om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen.  Als u glas inlevert, ontvangt u een gratis tas voor glas.

 • Parkeren op Kerkplein Malden in november en december

  Met de feestdagen in het vooruitzicht ontstaat er vaak ook parkeerdrukte rondom het winkelcentrum in Malden. Om dit op te vangen is vanaf nu tot en met het einde van dit jaar het Kerkplein tijdelijk opengesteld voor parkeren.

 • Aanplant boomgaard Lierdal

  Zaterdag 19 november is het zover: dan planten de vrijwilligers van Samen Doen maakt Mooi en Groen een erfgoedhoogstamboomgaard van 36 bomen in het Lierdal ten zuiden van Malden.

 • Gedumpt afval: heeft u iets gezien?

  In de nacht van 7 op 8 november is er op de Burchtselaan in Malden naar schatting 35 m3 grof afval gedumpt. De gemeente heeft samen met de politie verder onderzoek gedaan en probeert de oorsprong/ eigenaar van het afval te achterhalen en daarmee ook de degene die het afval heeft gedumpt.

 • Bedrijveninvesteringszone Winkelcentrum

  Het Winkelcentrum Malden wil zich beter in de markt zetten en heeft daarom een plan opgesteld met een looptijd van vijf jaar. Het Winkelcentrum staat namelijk voor de uitdaging om beter aan te sluiten bij de behoeften van de klant en zich meer te profileren. De detailhandel in Nederland is aan het veranderen vanwege de groei van internetwinkels.

 • Week van Respect

  Respect is iets van alle dag maar één week per jaar staat respect vol in de schijnwerpers. Dat was vorige week in de ‘Week van Respect’ waarbij het belang van het open gesprek met elkaar centraal stond.

 • Samen dementievriendelijk

  Herkent u de signalen van dementie en weet u hoe u moet handelen? Op de website samendementievriendelijk.nl kunt u de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen.

 • Mantelzorgers in het zonnetje gezet

  Woensdag 9 november werden mantelzorgers uit Heumen en Mook en Middelaar door Mantelzorg Heumen in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. De actie was een ‘dankjewel’ voor al het werk dat mantelzorgers verzetten. Meer dan 100 mantelzorgers uit beide gemeenten waren aanwezig.

 • Onveilige situaties door overhangend groen

  Bij het onderhoud aan de openbare ruimte, komt de gemeente regelmatig situaties tegen die onveilig zijn. U kunt daarbij denken aan struiken, heggen en bomen die zodanig gegroeid zijn dat een trottoir of verlichting niet meer te zien is. Dit is niet alleen gevaarlijk voor voetgangers maar ook voor andere verkeersdeelnemers. De gemeente ziet erop toe dat trottoirs en wegen begaanbaar zijn en snoeit het teveel aan overhangend groen volgens een planning.

 • Doe mee aan de actie: ‘Houd de Bongerd Hoog!’

  Het seizoen voor het aanplanten van fruitbomen gaat van start. De gemeente Heumen stimuleert in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het aanplanten van hoogstamboomgaarden in het buitengebied. Dat doen we via de actie ‘Houd de Bongerd Hoog!’

 • Profielschets nieuwe burgemeester door gemeenteraad vastgesteld

  De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van maandag 7 november 2016 de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De profielschets is tijdens de vergadering besproken met de commissaris van de Koning, de heer Cornielje.

 • Wie wordt de vrijwilliger van het jaar 2017?

  Kent u iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet voor het vrijwilligerswerk dat hij of zij – soms in stilte en achter de schermen – verricht? U kunt hem of haar nomineren voor de verkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar 2017’. Dit kan tot 21 november.

 • Gemeente Heumen gaat voor duurzaam, doet u mee?

  De herfst is begonnen en de temperaturen dalen. Verwarming en verlichting zijn belangrijk om uw woning comfortabel en gezellig te maken. Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan uw energierekening naar beneden, terwijl het comfort behouden blijft. Dat kan op een duurzame manier.

 • Fietspadverbreding Groesbeekseweg

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat de dorpen en voorzieningen in de gemeente goed bereikbaar zijn voor verkeer en in het bijzonder voor fietsers. Daarnaast wil de gemeente het fietsverkeer binnen haar mogelijkheden maximaal stimuleren en de bereikbaarheid en veiligheid voor deze groep voorop stellen. Deze doelen zijn in het zogenaamde ‘Fietsplan’ van de gemeente Heumen opgenomen.

 • Plaatsing zonnepanelen gemeentehuis

  Vanaf 7 november worden er 180 nieuwe zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis geplaatst. Hiermee wil de gemeente een bijdrage leveren aan de doelstelling: ‘klimaatneutraal in 2050’. Om dat doel te bereiken moeten flinke stappen worden gezet, één daarvan is de plaatsing van zonnepanelen.

 • Vervangen verlichting N846

  De aankomende twee weken, van 14 november tot en met 27 november, gaat van Gelder Verkeerstechniek BV op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht de straatverlichting vervangen langs de Broekstraat en Schoonenburgseweg (N846) in Nederasselt.

 • 7 november: profielschetsvergadering nieuwe burgemeester

  Maandagavond 7 november 2016 vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats in aanwezigheid van de commissaris van de Koning. Per 1 januari 2017 gaat burgemeester P. Mengde met pensioen. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, spreekt tijdens deze vergadering met de gemeenteraad over de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de procedure om tot benoeming van een nieuwe burgemeester te komen.

 • Herinrichting Kerkplein/ Rijksweg/ Promenade

  De herinrichting van het Kerkplein, de Rijksweg en de Promenade in Malden, is een van de projecten uit de centrumvisie ‘Hart voor Malden’. Voordat er een ontwerp gemaakt kan worden, is het van belang dat er randvoorwaarden (kaderstelling) bepaald worden voor zowel het ontwerp- als het participatieproces. In de raadsvergadering van 8 november wordt de kaderstelling behandeld. Er wordt ingegaan op verschillende onderwerpen.

 • Klimaatneutrale gemeente

  De gemeente Heumen wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Klimaatneutraal betekent dat we geen negatieve bijdrage leveren aan het klimaat en dat we de gevolgen van klimaatverandering aanpakken.

 • Gezondheidsmonitor volwassenen van start

  Onlangs is er bij een groot aantal inwoners van de gemeente Heumen een gezondheidsenquête op de deurmat gevallen. Dit grote gezondheidsonderzoek wordt om de vier jaar door de GGD georganiseerd, in opdracht van de gemeenten in Gelderland-Zuid. Inwoners die de enquête ontvingen, zijn door het CBS willekeurig geselecteerd.

 • Vervanging openbare verlichting

  Eind 2015 heeft de gemeenteraad gekozen voor de ‘Ombouw naar duurzame verlichting in 10 jaar’. Uitgangspunten en kaders bij deze keuze zijn onder andere:  veiligheid, energieverbruik, duurzaamheid, goed functioneren en kostenefficiëntie.

 • 9 november: dag voor alle mantelzorgers

  Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een naaste uit hun omgeving. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend. Dat is het niet. In aansluiting op de landelijke Dag van de Mantelzorg zet Mantelzorg Heumen op woensdag 9 november mantelzorgers uit Heumen en Mook en Middelaar dan ook extra in zonnetje.

 • 1 november: informatieavond Snelfietsroute

  De plannen voor de aanleg van de snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen vorderen gestaag. Ook de bouw van een doorgang onder het spoor ter hoogte van de kruising Lindelaan/Middelweg in Molenhoek en de realisatie van de brug over de Maas komen steeds dichterbij. Graag nodigen we u uit voor een inloopavond op dinsdagavond 1 november.

 • 2 november: informatieavond bosbeheer Maldensvlak

  Half november vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats in het bos van het Maldensvlak, gelegen ten zuidoosten van Malden. De bomen die gekapt gaan worden zijn daar al oranje gemerkt. De gemeente Heumen wil u graag samen met de bosbeheerder een toelichting geven over deze werkzaamheden tijdens een informatieavond op woensdag 2 november. Ook aan de inpassing van de snelfietsroute besteden we aandacht.

 • Subsidie voor bevorderen deskundigheid vrijwilligers

  De gemeente Heumen kent een financiële regeling voor Heumense organisaties zonder winstoogmerk. Deze regeling is bedoeld om de deskundigheid van vrijwilligers te bevorderen. De beleidsregel van 2003 was verouderd en is vervangen voor een nieuwe beleidsregel die vanaf 27 oktober 2016 ingaat.

 • Doe mee aan de natuurwerkdag op 5 november!

  Zaterdag 5 november wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. In de gemeente Heumen kunt u in het dassengebied Heumen-Noord tussen 10.00 en 15.00 uur meewerken aan het onderhoud van de heggen.

 • Werkconferentie kiest nieuwe thema’s voor 2017

  De werkconferentie 'Afstemming Welzijn, Wonen en Zorg' koos donderdag 13 oktober tijdens het halfjaarlijkse overleg de twee thema's waar ze het komende jaar mee aan de slag gaat: de realisatie van een Heumens alzheimercafé en het versterken van de communicatie over de mogelijkheden en initiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg in de gemeente Heumen.

 • Themamiddagen ‘gewoon vergeetachtig’ in november

  Veel mensen maken zich zorgen over hun geheugen en zijn bang om dement te worden. Bij een meerderheid van de ouderen hoort vergeetachtigheid gewoon bij het normale verouderingsproces. Eén op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. De Katholieke Belangenorganisatie voor senioren (KBO) organiseert daarom in samenwerking met Indigo, 100 welzijns- en zorgnetwerk en de gemeente Heumen drie keer een themamiddag ‘Gewoon vergeetachtig’.

 • De Vonk van Heumen: prijsuitreiking 20 oktober

  De 541 stemmen die zijn uitgebracht door inwoners van de gemeente Heumen zijn geteld! Welke initiatiefnemers mogen hun idee met geld van de gemeente, het VSB-fonds of Stichting Arnold Uleyn uitvoeren? Dat wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst door wethouder Ellen de Swart bekendgemaakt.

 • Oogsttijd: trekkers en modder op de weg

  In de oogstperiode geldt voor boeren maar één ding: zo snel mogelijk de gewassen van het land. Dat gebeurt met steeds grotere trekkers en vrachtwagens. Die laten als ze van het land de weg oprijden modder op de weg achter. 

 • Samenwerking Zuiderwaterlinie officieel van start

  Burgemeester Mengde heeft samen met de bestuurders van  24 andere gemeenten en organisaties een intentieovereenkomst getekend over de Zuiderwaterlinie. De Zuiderwaterlinie is een aaneenschakeling van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland; van Bergen op Zoom tot voorbij Grave.

 • WOZ-waarden openbaar

  De WOZ-waarden van woningen zijn openbaar. U kunt op de website www.woz-waardeloket.nl de actuele WOZ-waarde inzien van de woningen in alle gemeenten die zijn aangesloten bij de landelijke voorziening WOZ.

 • Sporten op kunstgrasvelden

  Het televisieprogramma Zembla heeft op 5 oktober jl. aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s die kunstgrasvelden kunnen hebben voor gebruikers. De gemeente kan zich voorstellen dat de uitzending van Zembla vragen oproept bij gebruikers van kunstgrasvelden en wil u daarom graag informeren over het gebruik van rubbergranulaat in Heumen. Binnen de gemeente Heumen maakt alleen voetbalvereniging SV Juliana ’31 uit Malden van dit soort velden gebruik.

 • Verpachting landbouwgronden

  De gemeente Heumen gaat per 1 januari 2017 haar landbouwgronden weer verpachten op basis van inschrijving. Wanneer u geïnteresseerd bent in het pachten van landbouwgrond kunt u zich hiervoor van 15 tot en met 30 oktober inschrijven.

 • De Vonk van Heumen: de digitale stembus is gesloten

  De digitale stembus van De Vonk van Heumen is gesloten. In totaal werden er meer dan 500 stemmen uitgebracht. Welk drie initiatiefnemers mogen hun initiatief met geld van de gemeente en het VSB-fonds uitvoeren? Dat wordt donderdagavond 20 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst door wethouder, Ellen de Swart bekendgemaakt. Alle initiatiefnemers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Meerjarenbegroting 2017-2020 gemeente Heumen

  Het college van de gemeente Heumen heeft de meerjarenbegroting voor de periode 2017-2020 aangeboden aan de gemeenteraad. In de begroting is het beleid van de gemeente opgenomen zoals verwoord in het coalitieakkoord ‘Sterk vanuit de kern’  en de strategische visie ‘Samenleving aan zet’. Op 8 november aanstaande zal de gemeenteraad de begroting vaststellen. Op 18 oktober wordt de begroting besproken in de commissie financiën.

 • Vanaf 1 oktober zijn WOZ-waarden openbaar

  Sinds 1 oktober 2016 is de WOZ-waarden van woningen openbaar.

 • Schrijf nu in voor de Beursvloer 2016!

  Rijk van Nijmegen Uitdaging, voorheen De Maatschappelijke MeerWaarde, organiseert ook dit jaar weer de Beursvloer. Heeft u als bedrijf iets moois te bieden? Of heeft u als maatschappelijke organisatie behoefte aan hulp? Schrijf u dan in voor de Beursvloer op maandag 7 november van 17.00 tot 20.00 uur bij Stichting Cardo in Groesbeek.

 • Drukbezochte Dag van de Senioren

  Woensdag 5 oktober werd in de gemeente Heumen de jaarlijkse ‘Dag van de senioren’ gevierd. Een informatieve en gezellige dag waar ouderen elkaar konden ontmoeten. Thema dit jaar was ‘Blij dat ik je zie!’. Er werd onder andere een lezing gehouden over gelukkig ouder worden.

 • Loket Duurzaam Wonen Plus opent deuren

  Vanaf maandag 10 oktober gaat in Heumen het Loket Duurzaam Wonen Plus van start. Het loket gaat huiseigenaren helpen om hun woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Inwoners kunnen er telefonisch en via e-mail terecht voor advies. Daarnaast houdt het loket iedere donderdagochtend spreekuur in het gemeentehuis in Malden.

 • Informatieavond verbetering fietsroute Malden – Groesbeek

  In mei heeft de gemeenteraad het Fietsplan Heumen vastgesteld. Eén van de projecten in dit Fietsplan is de verbetering van de fietsroute van Malden naar Groesbeek. De gemeente is begonnen met de ontwerpfase voor deze verbetering. Bent u geïnteresseerd in de ontwerpplannen van de gemeente? Kom dan op dinsdag 11 oktober van 20:00 tot 21.30 uur naar de informatieavond in het gemeentehuis.

 • 200 Wijkhelden vieren Wijkheldendag 2016

  Ruim 200 Wijkhelden uit de gemeente Heumen en vier buurgemeenten kwamen op zondag 25 september naar speeltuin De Leemkuil in Nijmegen voor de Wijkheldendag 2016. Het was een geslaagde dag waarbij allerlei activiteiten werden georganiseerd en alle wijkhelden in het zonnetje werden gezet.

 • Plan voor opvang vluchtelingen gewijzigd

  Op donderdag 29 september spreekt de gemeenteraad over de opvang van vluchtelingen. Als u de media volgt, heeft u wellicht gelezen dat het college eerder een voorstel bij de raad heeft neergelegd om te onderzoeken of de bouw van ongeveer 40 woningen kan bijdragen aan de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Door de laatste ontwikkelingen in de vluchtelingenstroom naar Europa is dit voorstel inmiddels achterhaald. Het college legt de raad daarom een nieuw voorstel voor om te onderzoeken of Heumen de gemeente Beuningen kan ondersteunen bij de realisatie van het nieuwe asielzoekerscentrum in Ewijk.

 • Extra maatregelen duurzaamheid nieuw Sportcentrum Malden

  In de vergadering van 29 september bespreekt de gemeenteraad het voorstel van het college om te investeren in het extra duurzaam maken van het nieuwe Sportcentrum Malden. Het nieuwe sportcentrum neemt eind 2019 het stokje over van de Veldschuur. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2018.

 • Nieuwe prikpost in De Terp Heumen

  Vanaf 1 september is er een nieuwe prikpost geopend in Heumen in verengingsgebouw De Terp. Hier kunnen mensen op dinsdag van 08.30 tot 09.00 uur terecht voor bloedafname. Deze prikpost komt voort uit de wens van de gemeente om te onderzoeken of het mogelijk is om in alle kernen een prikpost te realiseren.

 • Landschapsbrochure buitengebied Land van Maas en Waal

  Een mooier landschap maken we samen! Dat is de boodschap van de landschapsbrochure die de gemeente Heumen samen met vier andere gemeenten uit het Land van Maas en Waal heeft ontwikkeld. De brochure is bedoeld voor bewoners van het buitengebied. Samen met hen willen de gemeenten werken aan een aantrekkelijk, streekeigen en herkenbaar landschap waarin mensen leven, werken en recreëren.

 • Stuwputten in riolering

  Van 3 oktober tot 11 november 2016 plaatst de gemeente Heumen op drie locaties stuwputten in het rioleringssysteem. Dit gebeurt bij de Groesbeekseweg huisnummer 5, de Molensingel bij de aansluiting op de Rijksweg N844 en de Broeksingel naast Maldensteijn.

 • Bladkorven

  Zodra de bomen hun bladeren gaan verliezen, plaatst de gemeente weer zo’n 35 bladkorven. De gemeente plaatst deze zoveel mogelijk op dezelfde locaties als vorig jaar. In de bladkorven kunt u het bladafval van gemeentelijke bomen kwijt. Ze zijn niet bedoeld voor ander afval.

 • Fotowedstrijd Euregio: Uw gemeente op z´n mooist

  De Euregio Rijn-Waal, waar de gemeente Heumen onder valt, is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar ‘Uw gemeente op z´n mooist’.

 • Een geslaagd oogstfeest in de boomgaard!

  Zaterdag 24 september genoot jong en oud van het oogstfeest in de boomgaard. Om half tien begon het plukken, rapen en verzamelen. De appels werden geperst, op een pannenkoek verwerkt of meegenomen naar huis. Koffiebranderij Coffyn verzorgde de koffie en thee.

 • Bouw mee aan een krachtige regio

  Wilt u actief meebouwen aan een krachtige regio? Kom dan op dinsdag  27 september  naar de Marktplaats RvN2025 in de Kube (Honigcomplex) in Nijmegen. De gemeente Heumen organiseert de marktplaats samen met de  regiogemeenten en de Rabobank. Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners, organisaties en bedrijven aansluiten bij projecten die onze streek sterker en aantrekkelijker maken.

 • Controle hondenbelasting

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Van 27 september tot 16 december is er weer een controle op hondenbelasting in de gemeente Heumen. Een controleur van Munitax kan in deze periode bij u aanbellen.

 • Resultaten burgerpeiling bekend

  In juni vroegen we in een enquête uw mening over uw woon- en leefomgeving en over de inspanningen van de gemeente. De resultaten van deze burgerpeiling zijn bekend.  De hoofdconclusie die we mogen trekken is dat inwoners tevreden en positief zijn.

 • Aangepast sporten voor inwoners met een beperking

  Inwoners met een beperking die op zoek zijn naar een geschikte vorm van sporten of bewegen, kunnen hiervoor terecht bij het sportservicepunt Uniek Sporten.

 • Appel oogstfeest in de Elshof

  De afgelopen winter hebben vrijwilligers stevig gesnoeid aan de fruitbomen van boomgaard Elshof. Hierdoor stonden de appelbomen in het voorjaar volop in bloei en kunnen de vruchten nu geplukt worden. Wilt u meeplukken? Kom dan op zaterdag 24 september van 9.30 tot 13.00 uur naar het mini-oogstfestival van de Elshof.

 • Stembus Vonk van Heumen geopend vanaf 19 september

  Wilt u meebepalen wie de Vonk van Heumen gaat winnen? Stem dan op uw favoriete idee. De stembus is van 19 september tot en met 9 oktober geopend. Inwoners van Heumen kunnen gedurende deze periode hun stem uitbrengen op één van de zes nominaties.

 • Subsidie energiebesparing eigen huis

  Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' aan. De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande koopwoningen. U kunt de subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen.

 • 11 september: Open Monumentendag

  Zondag 11 september is het Open Monumentendag (OMD). U kunt dan tussen 11.00 en 17.00 uur kennismaken met het bijzondere en gevarieerde culturele erfgoed van de gemeente Heumen.

 • Nominaties Vonk van Heumen bekend

  De jury van de Vonk van Heumen heeft uit alle inzendingen zes ideeën genomineerd. Uit deze zes nominaties mogen de inwoners van de gemeente Heumen de beste drie kiezen. Deze drie winnaars krijgen een geldbedrag waarmee ze hun idee kunnen uitvoeren.

 • De nieuwe Topic is uit

  Aankomend weekend valt de Topic weer in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern besteden we deze keer uitgebreid aandacht aan het nieuwe sportcentrum in Malden.

 • Aftrap Klimaatneutraal Heumen 2050

  De gemeente Heumen wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Klimaatneutraal betekent dat we geen negatieve bijdrage leveren aan het klimaat en dat we de gevolgen van klimaatverandering aanpakken.

 • Publieksbalie en Burgelijke Stand 19 en 20 september gesloten

  Maandag 19 en dinsdag 20 september zijn de Publieksbalie en de Burgerlijke stand gesloten vanwege de overgang naar een nieuw systeem voor de basisregistratie van personen (BRP). U kunt deze dagen geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen of ophalen. Ook is het niet mogelijk om aangifte te doen van geboorte of overlijden.

 • Dorpshart Nederasselt feestelijk geopend

  Op vrijdag 2 september hebben burgemeester Mengde en wethouder De Swart het nieuwe dorpshart in Nederasselt geopend. De burgemeester schoot op dicht geplakte goals en opende daarmee symbolisch het plein.

 • Word ook vrijwilliger!

  De zomervakantie is weer voorbij. Bent u toe aan een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen. Nieuwe mensen leren kennen, fijn bezig zijn, ergens bij horen. En u kunt iets betekenen voor mensen om u heen. Word vrijwilliger en meld u aan via de digitale vacaturebank.

 • Taxus Taxi stopt inzameling taxussnoeisel eind augustus

  Stichting Taxus Taxi heeft de afgelopen maanden kosteloos taxussnoeisel opgehaald in de gemeente Heumen. De naalden van de taxus bevatten een stof die gebruikt wordt voor de productie van medicatie tegen kanker. Er is dit jaar bijna voldoende snoeisel ingezameld om in de wereldwijde vraag naar taxussnoeisel te kunnen voorzien. Daarom beëindigt Taxus Taxi de inzameling.

 • Hervatting werkzaamheden Schoolstraat

  De werkzaamheden in de Schoolstraat hebben tijdens de bouwvakvakantie even stilgelegen. Op maandag 29 augustus wordt er weer gestart met de verdere herinrichting. U kunt daar mogelijk wat hinder van ondervinden. De gemeente doet haar best om dit tot een minimum te beperken.

 • Tijdelijke woonruimte voor statushouders in pastorie Malden

  De pastorie op het Kerkplein in Malden biedt vanaf medio september onderdak aan 8 statushouders. Het gaat om tijdelijke huisvesting. De statushouders kunnen hier wonen voor een periode van 3 jaar.

 • Doe mee aan het nationale fietsonderzoek

  De Nationale Fiets Telweek organiseert in de derde week van september het nationale fietsonderzoek. Met een onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht. De fietstel-app registreert welke routes zij fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn.

 • Conflict in uw buurt? Schakel buurtbemiddeling in

  Ervaart u overlast van uw buren of buurtgenoten? Is er een conflict tussen u en uw buren? Ziet u het niet (meer) zitten om alleen met uw buren hierover in gesprek te gaan? Goed opgeleide buurtbemiddelaars kunnen u helpen om de overlast of het conflict tussen u en uw buren (weer) bespreekbaar te maken en op te lossen. Zij begeleiden het gesprek waarin u samen op zoek gaat naar acceptabele en leefbare oplossingen. Buurtbemiddelaars kunnen u helpen om weer prettig samen te leven in uw wijk of buurt.

 • Nijmeegse Fiets4daagse tijdens slotdag door Heumen

  De Nijmeegse Fiets4daagse is terug van weggeweest. De fietstocht, waarbij sportief genieten centraal staat, vindt plaats van 25 tot en met 28 augustus. De routes doen elke dag een ander gebied in de regio Nijmegen aan met verschillende superstops. Op dag 4, de slotdag, trekt de Fiets4daagse door onze gemeente. De gemeente steunt dit initiatief. Tijdens dit internationale fietsevenement kunnen deelnemers kennis maken met al het moois dat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft.

 • Bijeenkomst Special Olympics sporters

  Heb jij meegedaan aan de Special Olympics 2016 en kom je uit de gemeente Heumen? Dan willen burgemeester Paul Mengde en wethouder Ellen de Swart jou graag ontmoeten tijdens een gezellig samenzijn op vrijdag 9 september van 15.30 tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Malden.

 • Wat te doen met afval na een barbecue?

  De zomer is hét seizoen om te barbecueën. U heeft een gezellige en heerlijke barbecue gehad, maar wat doet u eigenlijk met uw barbecueafval? Dar geeft u graag tips, want ook barbecueafval is grondstof als u het goed scheidt.

 • Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

  De gemeente Heumen ondersteunt en waardeert haar mantelzorgers. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en heeft u een mantelzorger die u wilt bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

 • Plaatsing energiezuinige lichtmasten langs N846

  Van 16 augustus tot 8 september worden de lichtmasten langs de N846 vervangen. De huidige verlichting is verouderd en wordt vervangen door energiezuinige lichtmasten. De werkzaamheden vinden voornamelijk in de avond en nacht plaats (tussen 19:00 uur en 6:00 uur), zodat het verkeer er zo min mogelijk last van heeft.

 • Nieuwe natuurlijke speelplekken voor en door bewoners

  Ruim anderhalf jaar is de gemeente Heumen bezig met het omvormen van haar traditionele speelplekken naar natuurlijke speelplekken. Op 16 speellocaties in de gemeente wordt hard gewerkt. Een aantal speelplekken is al klaar en zelfs al feestelijk geopend. En dat door de betrokkenheid en inzet van enthousiaste bewoners uit de verschillende dorpen en wijken.

 • Informatie over onderhoudswerkzaamheden openbare ruimte

  ‘Dar GROEN’ voert in opdracht diverse onderhoudswerkzaamheden uit in onze gemeente. Deze werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van de plantsoenen, het vegen van straatgoten, verwijderen van zwerfafval, onkruidbestrijding en verwijderen van blad. Vanaf deze maand informeren wij en Dar u maandelijks over deze werkzaamheden. Zo krijgt u een beter beeld waar Dar op welk moment in onze gemeente mee bezig is en hoe u hierbij kunt helpen.

 • Beter een goede buur

  In Heumen bestaat sinds juli 2016 het project buurtbemiddeling. Met buurtbemiddeling kunnen mensen met buurt- of burenproblemen een vastgelopen conflict weer bespreekbaar te maken. Ze doen dit samen met neutrale buurtbemiddelaars. Dit zijn getrainde vrijwilligers die samen met de ruziënde partijen op zoek gaan naar oplossingen.

 • Oplating kabelballon Rijksweg voor luchtopnames intocht Vierdaagse

  Tijdens de doortocht van de Vierdaagse op vrijdagmiddag 22 juli zweeft tussen 13.00 en 14.00 uur een kleine kabelballon boven de Rijksweg. De  kabelballon wordt ingezet voor het maken van een serie luchtfoto’s van de doorkomst van de Vierdaagse voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

 • Burgemeester Mengde eert bijzondere deelnemers Vierdaagse

  Enkele weken geleden riep de gemeente alle jubilarissen en de oudste en jongste deelnemer van de Vierdaagse op om zich aan te melden. Tien inwoners gaven gehoor aan deze oproep. Burgemeester Mengde zette deze bijzondere Vierdaagsedeelnemers tijdens de feestelijke intocht over de 'Via Maldiola' op vrijdag 22 juli in het zonnetje.

 • Geslaagde 4Dorpentocht

  Na een flinke bui ging de 4Dorpentocht op woensdagavond 21 juli fris van start vanaf Ons Huis in Nederasselt. 70 Deelnemers liepen de 12,5 kilometer door onze vier prachtige dorpen. Burgemeester Mengde liep voorop in deze unieke alternatieve 4Daagsetocht door de gemeente Heumen.

 • De vonk van Heumen: sluitingsdatum 28 augustus

  De Vonk van Heumen zoekt uw idee. Dit keer is het thema eenzaamheid. Heeft u een goed idee om eenzaamheid tegen te gaan? Dien uw idee dan in. Dit kan nog tot zondag 28 augustus.

 • Gemeentehuis gesloten tijdens intocht Vierdaagse

  Op vrijdag 22 juli is het gemeentehuis gesloten in verband met de Vierdaagse. Voor calamiteiten die te maken hebben met de Vierdaagse is het gemeentehuis tussen 09.00 en 16.00 uur wel telefonisch bereikbaar.

 • Publieksbalies tijdens vakantie maandagavond gesloten

  Van 18 juli t/m 29 augustus zijn op maandagavond de publieksbalies gesloten. Het gemeentehuis gaat in deze periode om 17.00 uur dicht.

 • Op vakantie? Licht de buren in!

  De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Maar ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. U kunt zelf veel doen om inbraak of insluiping in uw woning te voorkomen.

 • Aanmoedigingstas voor inwoners

  De 100e Vierdaagse mag wat ons betreft best gevierd worden. Dat doen we door het organiseren van allerlei evenementen en acties, zoals de 4Dorpentocht. Maar we willen de Vierdaagse-lopers dit jaar ook extra laten horen en zien dat we met ze meeleven. Daarom hebben we een aanmoedigingstas voor u samengesteld.

 • Geef uw oude schoenen een plek langs de route

  Leerlingen van drie basisscholen in Malden hebben hun oude saaie schoenen de afgelopen periode omgetoverd tot de mooiste kunstwerkjes. Al deze kunstwerkjes worden tijdens de doorkomst van de Vierdaagse op vrijdag 22 juli door de stichting Malden in Motion in een lang lint tentoongesteld op de middenberm van de Rijksweg in Malden.

 • Verkeersmaatregelen tijdens Vierdaagse

  Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 juli zijn in verband met de Vierdaagse een aantal wegen afgesloten en omleidingen ingesteld. Hieronder volgt een overzicht.

 • Onthulling Vierdaagsebank in bloemrijke berm

  Op dinsdag 28 juni heeft wethouder Henk van den Berg een eikenhouten bank onthuld aan de Kasteelsestraat in Overasselt. De bank is geplaatst langs de route van de Vierdaagse, op een plek waar vorig jaar bijzondere inheemse wilde bloemen zijn ingezaaid. Een deel daarvan bloeit nu al prachtig.

 • Regenwateroverlast? Meld het bij de gemeente

  30 mei trokken zeer hevige buien over onze gemeente. Dit heeft tot overlast en schade geleid: rioleringen raakten overbelast, water bleef op straat staan, putdeksels raakten los en op verschillende plaatsen stroomde water in gebouwen en tuinen. Meld regenwateroverlast bij de gemeente.

 • Nieuwe initiatieven in Heumen

  Elf initiatiefnemers uit de gemeente Heumen gaan de komende tijd aan de slag om hun buurt of dorp te verbeteren of mooier te maken. Zij krijgen hierbij steun van de gemeente in de vorm van tijd en geld. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na de initiatievenmarkt die plaatsvond in mei en waar alle initiatiefnemers van dit jaar hun idee konden presenteren.

 • Verlaging berm Veldsingel en de Horst

  Tijdens extreme regenbuien staat er vaak water op straat in de Horst en de Veldsingel in Malden. Om dat water te kunnen opvangen, verlaagt de gemeente op deze plekken binnenkort enkele grasbermen. Het regenwater kan dan vanaf de straat naar de verlaagde grasberm stromen en daar in de bodem wegzakken.

 • Presentje voor Heumense 4Daagse lopers

  Loopt u mee met de 4Daagse en bent u inwoner van de gemeente Heumen? Kom dan op maandag 18 juli van 18.30 uur tot 20.00 uur naar het gemeentehuis in Malden. Burgemeester Mengde wil u graag ontmoeten en u namens de gemeente een 4Daagse keycord met badgehouder overhandigen.

 • Eerste bord BuurtWhatsApp onthuld

  Donderdag 30 juni onthulden burgemeester Mengde en initiatiefnemer Joop Cleijne van BuurtWhatsApp Heumen het eerste BuurtWhatsApp-bord in de Looistraat in Heumen. Het bord geeft aan dat buurtbewoners bij verdachte situaties elkaar in een WhatsApp-groep waarschuwen en moet dieven afschrikken.

 • Inhuldiging burgemeester Special Olympics Dorp Heumensoord

  Woensdag 29 juni heeft burgemeester Paul Mengde Special Olympics deelneemster Zara de Jongh symbolisch benoemd tot burgemeester van het Special Olympics Dorp Heumensoord. Mengde volgde daarbij het gebruikelijke ritueel en hing bij Zara een speciaal ontwikkelde ambtsketen om. Met deze officiële handeling is Zara van 1 tot en met 3 juli burgemeester van Heumensoord.

 • Onthulling Vierdaagsebank in bloemrijke berm

  Op dinsdag 28 juni heeft wethouder Henk van den Berg een eikenhouten bank onthuld aan de Kasteelsestraat in Overasselt. De bank is geplaatst langs de route van de Vierdaagse, op een plek waar vorig jaar bijzondere inheemse wilde bloemen zijn ingezaaid. Een deel daarvan bloeit nu al prachtig.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden