Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Vitaal Centrum Malden: waarover neemt de raad op 26 maart een besluit?

  Het centrum van Malden moet een aantrekkelijk dorpshart worden dat klaar is voor de toekomst. Een fijne plek om te winkelen, werken, ondernemen en wonen. Ook moet de openbare ruimte veilig, groen, duurzaam en klimaatbestendig zijn. Deze visie is uitgewerkt in het ‘concept Programma Vitaal Centrum Malden’. Op 26 maart neemt de raad hierover een besluit.

 • Wilt u meedenken over onze nieuwe website?

  Begin juni krijgt onze gemeente een nieuwe website! We hopen dat u ons wilt helpen om onze website te verbeteren, door het invullen van een test. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk in te richten. U krijgt een aantal vragen voorgelegd waar u ongeveer 5 - 10 minuten mee bezig bent. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem.

 • Stand van zaken digitaal platform ‘Heumenpraatmee’

  Op het platform ‘Heumenpraatmee’ kregen we veel reacties op de onderwerpen ‘Red de bij’ en ‘Vuurwerk’. Deze onderwerpen verdwijnen binnenkort van het platform om plaats te maken voor nieuwe onderwerpen. Op dit moment zijn wij druk bezig met het in kaart brengen hiervan. De reacties vanuit de gemeente op ‘Red de bij’ en ‘Vuurwerk’ staan online maar natuurlijk delen wij ook hier de antwoorden.

 • Festival ‘We doen het samen!’ in Amersfoort: win kaarten!

  Wanneer u een actieve inwoner bent, denken wij bijvoorbeeld aan de enthousiaste vrijwilliger van het buurthuis, de initiatiefnemer die het voor elkaar krijgt een supermarkt draaiende te houden in een dorp of buren die samen een plan maken om hun wijk aardgasvrij te maken. Een beweging die helemaal uitgaat van uw eigen kracht en creativiteit. En dat is precies wat het festival ‘We doen het samen!’ wil stimuleren én vieren, tijdens haar 4e editie zaterdag 28 maart 2020 in Amersfoort. Wij geven 5 gratis entreekaarten hiervoor weg, dus lees snel verder!

 • Start vervolg wegwerkzaamheden Rijksweg (N844)

  Op 19 februari werd al begonnen met de aanleg van een zogenoemde bypass ter hoogte van de McDonalds in Malden. Vanaf maandag 2 t/m woensdag 25 maart wordt het gemotoriseerde verkeer via deze tijdelijke bypass geleid. Fietsers maken in beide richtingen gebruik van het fietspad aan de Oostzijde/McDonalds zijde (zie afbeelding).

 • Optocht in Heumen

  Morgen (dinsdag 25 februari om 13.30 uur) kan iedereen toch nog genieten van de optocht in Heumen! Deze is gisteren helaas afgelast vanwege het slechte weer maar morgen kan iedereen alsnog de wagens komen bekijken. De route is hetzelfde gebleven.

 • Carnaval in Heumen

  Met de traditionele sleuteloverdracht van de burgemeester aan de prinsen en jeugdprinsen werd afgelopen zaterdag het carnavalsfeest 2020 feestelijk ingeluid

 • Optochten vandaag afgelast

  Door de slechte weersomstandigheden (code geel, harde windstoten) zijn alle optochten in onze gemeente vandaag helaas afgelast. Het gaat om de dorpen Heumen, Overasselt en Nederasselt. Wij wensen iedereen toch nog een fijne en veilige Carnaval!

 • Oud ijzerinzameling door voetbalvereniging SV Juliana ‘31

  SV Juliana ’31 heeft toestemming van de gemeente Heumen  om zaterdag 7 maart oud ijzer in te zamelen. Op deze zaterdag kunt u van 09.00 tot 15.00 uur oud ijzer wegbrengen naar de voetbalclub, gelegen aan de Broekkant 39 in Malden.

 • Carnaval: feest voor inbrekers

  Nog even en dan barst het carnavalsfeest weer los. Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie? Zorg dan dat u uw woning goed achterlaat. Als veel mensen van huis zijn, slaan inbrekers immers hun slag. Het is bekend dat juist in deze periode het aantal woninginbraken stijgt. Hou aan carnaval geen kater over en neem preventie maatregelen.

 • Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

  Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook organisaties in onze gemeente doen mee en hebben een klus aangemeld. Helpt u mee hun klus te klaren?

 • Ondertekening intentieovereenkomst herbestemming H. Antonius Abtkerk en Kerkplein

  Op woensdag 5 februari tekenden wethouder Waas en de heer Voskuilen van de Parochie Heilige Drie-eenheid een intentieovereenkomst. Dit is de start van een onderzoek om te kijken naar een nieuwe invulling van het kerkcomplex en kerkplein.

 • Carnaval in onze gemeente

  Volgend weekend gaat het Carnavalsfeest weer van start! Een mooi volksfeest voor groot en klein dat we als gemeente Heumen gezellig met elkaar willen houden. Een paar weken geleden heeft de gemeente gesproken met alle Carnavalsverenigingen uit onze gemeente en een paar afspraken gemaakt. Die willen we graag met u delen zodat het voor iedereen leuk blijft. Houd rekening met elkaar, dan blijft het een mooi feest!

 • Uitnodiging netwerkbijeenkomst dementievriendelijk Heumen

  Graag nodigen wij u uit voor de netwerkbijeenkomst dementievriendelijk Heumen op dinsdag 3 maart van 19.00 tot 20.30 (inloop vanaf 18.30 uur) in De Terp in Heumen. We nodigen iedereen uit die actief is (of wil zijn) in buurten, wijken en kernen van de gemeente Heumen en die zich in wil zetten voor een dementievriendelijk Heumen en mee wil denken over de vraag ‘Hoe blijft iemand met dementie onderdeel uitmaken van onze gemeenschap’.

 • Beeldvormende vergadering vanavond: huishoudelijke mededelingen

  Vanavond worden raads- en commissieleden geïnformeerd over het raadsvoorstel “Woningbouw in Heumen: ambitie, programma en locaties”. Belangstellenden zijn welkom als toehoorder op de publieke tribune. We doen ons best om zoveel mogelijk mensen een plaats te bieden. Ben je van plan om aanwezig te zijn? Dan willen we je vragen onderstaande door te lezen om de vergadering voor iedereen prettig te laten verlopen.

 • Ondermijning: ver van je bed of dicht bij het vuur?

  Bendes die zich bezig houden met drugs, mensenhandel, afpersing en witwassen. Criminelen die notarissen en makelaars omkopen of bedreigen omdat ze hun winst in vastgoed willen investeren. Afpersing in de horeca door criminele motorclubs. Burgemeesters die alleen nog onder zware beveiliging hun werk kunnen doen. We kennen allemaal wel de voorbeelden van ondermijnende criminaliteit uit de krant. Maar wie heeft er nu eigenlijk last van? En wat kunnen we er tegen doen?

 • ‘Hoe betrek je de buurt’ in Alzheimer Café

  Herkent u dit als mantelzorger van uw naaste met dementie? Buren, vrienden, familieleden, allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt’. Of misschien bent u zelf die buurvrouw die hulp wil aanbieden, maar niet goed weet hoe…

 • Raadsvergadering 30 januari: enkele huishoudelijke mededelingen

  Vanavond vergadert de gemeenteraad o.a. over het vervolgproces ruimtelijke visie duurzame energie. We verwachten veel toehoorders en doen ons best om zoveel mogelijk mensen een plaats te bieden. Bent u van plan om aanwezig te zijn? Dan willen we u vragen onderstaande door te lezen om de vergadering voor iedereen prettig te laten verlopen.

 • Gewijzigde ophaaldagen oud papier

  Vanaf 2020 gelden er in bepaalde delen van onze gemeente andere ophaaldagen en -tijden van het oud papier. Dit geldt voor de wijken Jachthuis en Hoogenhof (gedeeltelijk) in Malden, Nederasselt en het gebied buiten de kernen.

 • Feestelijk samenzijn met 37 'gouden' echtparen

  Donderdagochtend 23 januari was er in Dorpshuis 'Ons Huis' in Nederasselt een feestelijk samenzijn. Burgemeester Marriët Mittendorff ontving hier 37 “gouden” echtparen uit onze gemeente die het afgelopen jaar hun 50-jarig huwelijksjubileum vierden.

 • Informatieavond over pleegzorg en pleegouder zijn

  Kinderen horen thuis. Dat vindt iedereen. Maar soms zitten kinderen zo in de knel dat er een andere plek nodig is. Een warme plek in een gezin waar het kind zich tijdelijk thuis mag voelen. Soms voor een paar dagen in de week, soms voor de hele week of voor een langere periode. Het liefst bij een gezin dat dichtbij woont, zodat het kind in de vertrouwde omgeving kan blijven, op de eigen school en met vriendjes in de buurt.

 • Duurzame successen in 2019

  In 2019 heeft de gemeente Heumen samen met u als inwoners en ondernemers flink aan de weg getimmerd om energie te besparen en zelf energie op te wekken. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Belangrijk uiteraard omdat we met elkaar hebben afgesproken om te streven naar een klimaatneutrale, duurzame gemeente.

 • Winnaars Heumenpraatmee actie

  Afgelopen week kwamen de winnaars van de Heumenpraatmee-actie naar het gemeentehuis en ontvingen daar een bon van Bol.com van 25 euro en een bos bloemen.

 • Vijftigste huurwoning Oosterpoort op zonnestroom

  Op maandag 6 januari werd aan de Kruiskamp in Overasselt de vijftigste woning van Oosterpoort voorzien van zonnepanelen. Leo Bosland, wethouder van de gemeente Heumen en Eugène Janssen, directeur-bestuurder van woningcorporatie Oosterpoort verrasten voor de gelegenheid de bewoner met een grote bos bloemen. De woning maakt deel uit van pilot Zonnestroom, een samenwerking van woningcorporatie Oosterpoort en stichting Wocozon. Het project is een concreet voorbeeld van hoe er gewerkt wordt aan een duurzaam Heumen.

 • Straatvoetbaltoernooi Multicourt

  In de Kerstvakantie was er een heus straatvoetbaltoernooi op het Multicourt in Malden! Deze vakantieactiviteit is gekozen door de inwoners via het digitaal platform ‘Heumenpraatmee’.

 • Andere ophaaldagen oud papier vanaf januari 2020

  Vanaf januari 2020 veranderen de ophaaldagen en -tijden van oud papier voor de wijken Jachthuis en Hoogenhof (gedeeltelijk) in Malden. Wilt u weten wanneer het oud papier bij u wordt opgehaald in het nieuwe jaar? Kijk dan op de papieren afvalkalender, de digitale afvalkalender (via www.dar.nl/afvalwijzer) of download de Dar app.

 • Snel alarmeren en informeren

  Bij een flink voorval of een crisis in uw buurt gebruiken we verschillende manieren om u te alarmeren en te informeren. De wijze waarop is afhankelijk van het incident. Bij bijvoorbeeld een grote brand gaan de hulpdiensten in de directe omgeving deur aan deur om te checken of u al gevlucht bent voor het gevaar of u te helpen vluchten.

 • Start verkenning Wijk van de Toekomst

  Hoe ziet een echt duurzame en leefbare wijk eruit? Die vraag is actueel in alle gemeenten in Nederland, zo ook in Heumen. Hoe maken we onze huizen en huishoudens onafhankelijk van fossiele grondstoffen? Hoe besparen we het slimst energie en hoe wekken we zelf energie op? Hoe houden we ook rekening met de klimaatverandering, met meer regenval en meer hittestress? En hoe zorgen we voor natuur en biodiversiteit, ook in het hart van onze wijken?

 • Oud & Nieuw: geef inbrekers geen kans!

  Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Viert u Oud & Nieuw niet thuis? Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden.

 • Jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  Nog even en dan luiden we 2020 in. De jaarwisseling wordt door veel mensen in onze gemeente gevierd. Veel Heumenaren genieten nog steeds van het afsteken van vuurwerk. Steekt u vuurwerk af tijdens de jaarwisseling? Houd dan wel rekening met anderen. Probeer het gezellig, maar ook veilig en schoon te houden.

 • Dgitaal platform Heumenpraatmee

  Op 25 november is het digitale platform ‘Heumenpraatmee’ gelanceerd! Inmiddels hebben zich al meer dan 160 inwoners aangemeld en wordt er al volop meegedacht, gepraat en gestemd. Daar zijn we heel blij mee! U kunt zich nog altijd aanmelden op: www.heumenpraatmee.nl

 • Wat is DigiD en waarom aanvragen?

  DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en zorginstanties. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Beide kiest u zelf uit.

 • Ondertekening Prestatieafspraken met Oosterpoort

  Vorige week hebben wethouder Leo Bosland van onze gemeente, directeur-bestuurder Eugene Janssen van Oosterpoort en Adelheid Kouws, vicevoorzitter van Huurders Vereniging Woonbelang prestatieafspraken ondertekend die gericht zijn op het verbeteren en verduurzamen van het sociale woningaanbod in onze gemeente.

 • Kerstboom inleveren 2020

  Zaterdag 11 januari kunt u uw kerstboom inleveren. Kerstbomen aangeboden tijdens de ophaaldagen van gft - en restafval worden niet meegenomen door de Dar. Hieronder ziet u waar in de gemeente u uw kerstboom kunt inleveren. U kunt uw kerstboom ook inleveren op de milieustraat of klein knippen en in uw gft-container doen.

 • (Frituur)vet niet in het riool!

  (Frituur)vet in het riool zorgt ervoor dat buizen en pompen verstopt raken en vastlopen. Rond de jaarwisseling zien wij veel meer vet in het riool verdwijnen dan gebruikelijk. Het zorgt voor problemen en hoge schade. Daarom deze oproep aan alle oliebollenbakkers!

 • Afspraken over vuurwerk? Vraag gratis borden aan!

  Nog even en dan tellen we af naar 2020. Al enige tijd vragen wij uw aandacht voor vuurwerk. Wij roepen u op om met uw buren afspraken te maken over het afsteken van vuurwerk en de plekken waar u dat wilt doen. Om deze gebieden aan te geven stellen wij gratis borden beschikbaar.

 • Openingstijden gemeentehuis met de feestdagen

  Tijdens de kerstvakantie (van 23 december t/m 3 januari) heeft het gemeentehuis aangepaste openingstijden. We zijn enkele dagen gesloten en sommige balies hebben een extra openstelling tijdens de dinsdagen in de vakantie. Een overzicht van de openingstijden vindt u in dit nieuwsbericht.

 • 3FM Serious Request in de gemeente Heumen

  In de week voor kerst (18-24 december) vindt ‘3FM Serious Request: The Lifeline’ plaats. Zes dj’s van 3FM lopen van Goes naar Groningen, terwijl ze 24 uur per dag live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Op zaterdag 21 december komt 3FM door de gemeente Heumen.

 • Aankondiging Nieuwjaarsreceptie 2020

  Dit jaar luiden wij het nieuwe jaar in op woensdag 8 januari in Maldensteijn (Kerkplein 8 in Malden). Iedereen is welkom! Zet u het in uw agenda?

 • Dit kunt u allemaal doen met uw oude textiel!

  Wilt u oude kleding wegdoen of zijn uw lakens en handdoeken versleten? Doe het in de textielcontainer bij u in de buurt of op de milieustraat. Textiel dat u niet meer draagt of dat kapot is, gebruiken we weer voor nieuwe producten. Zelfs poetsdoeken mag u bij textiel doen. Graag zelfs, als het maar schoon en droog is!

 • Buurtbemiddeling in onze gemeente

  Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Soms lukt dat niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak daarvan is vaak iets kleins dat langzaam uitgroeit tot een conflict dat het woonplezier bederft. Een goed gesprek doet wonderen. Vrijwilligers van Buurtbemiddeling helpen u als dat zelf niet goed lukt. Voorkom ergernis en bespreek uw problemen met de buren. De vrijwillige buurtbemiddelaars ondersteunen onpartijdig en neutraal bij het oplossen van kwesties die spelen tussen buren.

 • Tijdelijke woonruimte Steenhuys Malden via Ad Hoc Beheer

  Voor het Steenhuys in Malden (Kloosterhof 5) is Ad Hoc Beheer namens de gemeente Heumen op zoek naar tijdelijke bewoners. Wij zijn specifiek op zoek naar nette starters op de woningmarkt uit de gemeente Heumen die het leuk vinden om tijdelijk in dit bijzondere pand te wonen.

 • Inzamelingsactie Voedselbank

  Wekelijks verstrekt de Voedselbank voedselpakketten aan zo’n 120 huishoudens in de gemeenten Berg en Dal, Heumen en een gedeelte van Mook/Middelaar, vanuit onze uitgiftepunten in Millingen a/d Rijn, Ooij, Groesbeek en Malden. Om de voedselpakketten steeds te kunnen aanvullen, houden we jaarlijks een inzamelingsactie onder het winkelpubliek bij verschillende supermarkten in ons werkgebied.

 • Warmtescan woningen

  Op 13 november bracht een onafhankelijke energieadviseur (Laurette Bulkens) een bezoek aan de Eikendreef in Malden. Op verzoek van een groep bewoners uit deze straat maakte zij met haar warmtebeeldcamera foto’s van de binnen- en buitenkant van twee woningen. Bij deze huizen voerde Laurette ook een woningscan uit.

 • Strooien bij gladheid

  Als het glad is, strooit de gemeente op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis bereikbaar gehouden.

 • Start verkenning Wijk van de Toekomst

  Hoe ziet een echt duurzame en leefbare wijk eruit? Die vraag is actueel in alle gemeenten in Nederland, zo ook in Heumen. Hoe maken we onze huizen en huishoudens onafhankelijk van fossiele grondstoffen? Hoe besparen we het slimst energie en hoe wekken we zelf energie op? Hoe houden we ook rekening met de klimaatverandering, met meer regenval en meer hittestress? En hoe zorgen we voor natuur en biodiversiteit, ook in het hart van onze wijken?

 • Dorpsdichter Marjolein Pieks wint landelijke poëzie prijs

  Marjolein Pieks, dorpsdichter van onze gemeente, heeft de Grote Prijs van Gouda gewonnen. Dit is een landelijke poëzie-onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt tijdens het Groot Gouds Stadsdichtersgala. Deelnemers zijn dichters die in hun stad of dorp zijn benoemd tot stads- of dorpsdichter. Wij, en velen met ons, zijn enorm trots op Marjolein! Onder het genot van een taartje ontving wethouder Frank Eetgerink onze dorpsdichter om haar te feliciteren met deze geweldige prestatie.

 • Overhandiging eerste boek ‘Heumense molens’ aan wethouder

  Vorige week woensdag ontving wethouder Maarten Schoenaker het eerste exemplaar van het boek ‘Heumense molens’ uit handen van Frans Wildenborg, één van de auteurs van het boek.

 • Tips voor makkelijk gft-afval scheiden, ook in de winter!

  Dat groente- en fruitresten naast tuinafval bij gft-afval mogen, is misschien niet zo lastig. Maar wat doet u met een koffiepad, een theezakje, een lege eierschaal of vlees- en visresten? Wij geven u hier graag tips over.

 • Gemeente Heumen mailt veilig

  Als inwoner deelt u soms vertrouwelijke gegevens met de gemeente. Wij gaan hier als gemeente zorgvuldig mee om. Eén van de maatregelen die we hiervoor inzetten is het beveiligen van onze e-mail op het moment dat dit nodig is. Bijvoorbeeld omdat de mail persoonsgegevens of gevoelige informatie bevat. Vanaf 20 november maakt de gemeente Heumen gebruik van ‘ZorgMail’.

 • Houtkachel of open haard

  Een brandend haardvuurtje: veel mensen vinden het gezellig. Helaas is de rook ongezond voor uzelf en uw omgeving. Wilt u rekening houden met uw buren? Laat de open haard of houtkachel dan uit als het windstil of mistig is. Steekt u toch een keer de haard aan? Gebruik dan de 8 stooktips om minder ongezond te stoken.

 • Heeft u grip op uw energierekening?

  Weet u hoeveel elektriciteit en gas u zelf gebruikt? En welke apparaten veel stroom nodig hebben? Volgens Milieu Centraal gaat zo'n 86 procent van uw energierekening op aan kosten waar u zelf invloed op heeft. Als u daar goed inzicht in heeft, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

 • Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt!

  Ondanks het soms gure herfstweer vliegen de dagen voorbij en staan de feestdagen al snel weer voor de deur. Fijn als die ook goed verlopen. Zaak is om met name het nieuwe jaar goed te beginnen. Ook u kunt met uw buren een bijdrage leveren aan een veilige en gezellige jaarwisseling. Heeft u daarbij ondersteuning van de gemeente nodig? Wij helpen graag!

 • Laatste kans: nomineer uw vrijwilliger van het jaar 2019

  Iedereen kent er wel één: een bevlogen vrijwilliger die zich jarenlang vol enthousiasme en energie inzet. Laat merken dat u blij bent met zijn of haar inzet en nomineer deze vrijwilliger voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2019’!

 • Deel uw filmpje voor het Nieuwjaarsfeest 2020 met ons!

  Het filmpje dat we begin dit jaar bij het Nieuwjaarsfeest lieten zien, kreeg veel positieve reacties. Voor het Nieuwjaarsfeest 2020 maken we daarom weer een filmpje waarin initiatieven van inwoners centraal staan. Hierbij vragen wij u om uw filmpje met ons te delen.

 • Wie heeft hier aan meegewerkt?

  Tijdens de Open Monumentendagen in 2018 en 2019 hebben kinderen en jongeren een bijdrage geleverd aan een schilderij dat nu in de raadszaal van het gemeentehuis hangt. De gemeente is nu op zoek naar de kinderen en jongeren die hieraan hebben meegewerkt.

 • ‘Achteraf kun je zeggen dat we te luxe leefden’

  Bianca vindt dat mensen niet makkelijk over geld praten, en dat ze daardoor niet kon inschatten wat ‘normaal’ is. “Eigenlijk had ik gewoon geen idee waarom het ons niet lukte om geld over te houden. We deden toch niks geks? Toch hadden we elke maand te weinig geld, stonden we altijd rood en stapelden de schulden zich op.”

 • De nieuwe editie van Topic Actief is uit!

  Burgemeester Marriët Mittendorff overhandigde het eerste exemplaar van de Topic Actief aan Jules Abbenhuis. Jules is mede-oprichter en trainer van Juliana Old Stars. Hij is blij met de gids: “Dankzij de Topic Actief kunnen mensen onze walking football club nog beter vinden. Ik gebruik de gids zelf ook om organisaties te vinden. Ik meende de meeste wel te kennen, maar als ik de Topic Actief opensla, dan zijn het er toch veel meer dan gedacht.”

 • Goed rioolgebruik is belangrijk!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Helaas komen wij nog regelmatig andere zaken tegen in het riool dan waar het voor bedoeld is. Graag uw aandacht hiervoor!

 • Samen voor vrijheid en democratie

  De afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor vrijheid en democratie, in heel Nederland en ook in onze gemeente. Zo stonden we stil bij Operation Market Garden en de bevrijding van Heumen, Overasselt, Nederasselt en Malden 75 jaar geleden. Met dank aan de vele vrijwilligers hebben we de vrijheid opnieuw beleefd tijdens diverse mooie activiteiten. Ook vond de eerste editie plaats van het Democratiefestival.

 • Onderzoek naar gebruik aardwarmte

  Van half november 2019 tot half januari 2020 voert Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN)  in onze gemeente een onderzoek uit naar de mogelijkheden om ondergrondse aardwarmte te gebruiken.

 • Meer streekproducten in Berg en Dal en Heumen: de resultaten

  ‘Meer streekproducten in Berg en Dal en Heumen’ is een initiatief van de gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harm’s Hoeve. Doelstelling is om de korte voedselketen in de gemeenten Berg en Dal en Heumen verder te versterken en de directe afzet van lokaal geproduceerde producten te vergroten. Dit project heeft afgelopen jaar plaatsgevonden en is op 31 oktober afgerond.

 • In gesprek over de toekomst van centrum Malden

  Het centrum van Malden moet vitaal, groen en levendig worden. Een plek waar mensen graag naartoe komen om te winkelen, elkaar te ontmoeten en waar het fijn wonen is. Deze visie is beschreven in het ‘concept programmaplan Centrumontwikkeling Malden’.

 • Jongeren en geldstress: Get a Grip helpt je!

  Get a Grip Humanitas helpt je met het (weer) gezond maken en houden van je geldzaken. Je hebt allerlei kleine en grote uitgaven, de meeste elke maand weer. Je telefoonrekening, zorgverzekering of huur als je op jezelf woont. En dan hebben we het nog niet eens over de leuke dingen die je wilt doen met je geld. Hoe hou je overzicht? Hoe voorkom je dat je in de problemen raakt? Veel jongeren hebben een lening, schulden of een betalingsachterstand. Je bent echt niet de enige. De vrijwilligers van Get a Grip helpen je grip te krijgen op je geldzaken.

 • Zelf energie besparen, hoe doe je dat?

  In Nederland wordt uitgebreid gesproken over maatregelen die ons land in 2050 klimaatneutraal moeten maken. Dat betekent zo min mogelijk vervuilende energie gebruiken (minder CO2 uitstoot) en aan de slag gaan met wind- en zonne-energie. Als inwoner kunt u ook veel zelf doen. In dit artikel leest u hoe u energie kunt besparen in uw huis.

 • Werkconferentie Welzijn Wonen en Zorg

  Op 24 oktober kwamen ruim 20 organisaties en cliëntvertegenwoordigers bij elkaar om samen te kijken hoe de ondersteuning voor hen die dat nodig hebben in de gemeente Heumen verbeterd kan worden. Tijdens deze werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’, kozen de deelnemers de thema’s waar zij in 2020 gezamenlijk mee aan de slag gaan.

 • Week van de pleegzorg: ‘Open je wereld’

  Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst, maar helaas is dit niet vanzelfsprekend. Soms zitten kinderen zo in de knel dat een liefdevolle plek elders nodig is. Een warme plek in een ander gezin, waar het kind zich tijdelijk ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving. Ook onze gemeente wil kinderen en hun ouders die het moeilijk hebben zo dicht mogelijk bij huis helpen. Daarom is de gemeente hard op zoek naar pleegouders. Want kinderen horen thuis en als dat niet kan ‘zo thuis mogelijk’.

 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

  Onlangs viel bij u de gemeentegids 2019-2020 op de mat. Veel afbeeldingen in deze gids zijn vast herkenbaar voor u, want ze zijn allemaal genomen in de gemeente Heumen. Maar wist u ook dat al deze foto’s gemaakt zijn door onze inwoners?

 • Aanplant bloembollen

  Eind oktober planten we op verschillende plekken in de kernen Heumen en Malden bloembollen aan. Bovendien gaan er a.s. zaterdag tijdens de Natuurwerkdag ook nog 1500 bollen de grond in.

 • Onderhoud bomen

  De winterperiode is een geschikt moment voor de aanplant, het snoeien en kappen van bomen, Afgelopen week zijn er 15 bomen gekapt, verspreid door de gemeente. Deze bomen waren ziek, of in slechte staat. We gaan circa 20 nieuwe bomen planten op plekken waar bomen gekapt zijn, of waar nog ruimte is voor bomen.

 • Conclusies woningmarktonderzoek

  De gemeente Heumen heeft de komende tien jaar behoefte aan zeker 700 extra woningen om te voldoen aan de vraag vanuit de eigen gemeente. Daarnaast is er nog vanuit de regio vraag naar geschikte woonruimte. Het is aan de gemeente om daar wel of niet op in te spelen. Een en ander blijkt uit het driejaarlijkse woningmarktonderzoek (pdf, 2.8 MB) dat de gemeente Heumen in samenwerking met woningbouwvereniging Oosterpoort heeft laten uitvoeren.

 • Café van Lin uit 1944 weer terug in Overasselt

  De activiteiten rondom Operation Market Garden zijn helaas afgelopen maar de tentoonstelling in Maldensteijn (Malden) blijft zeker tot en met mei 2020 te bezichtigen. Bovendien wordt het oude Café van Lin weer opgebouwd in Overasselt. Vanaf maandag 28 oktober kunt u het café bezoeken!

 • Wintertijd = inbraaktijd

  Dit weekend gaat de wintertijd in. Nu het ’s avonds eerder donker is, hebben inbrekers meer gelegenheid om hun slag te staan. Politie en gemeente zijn in deze ‘donkere dagen’ daarom extra alert. Zelf kunt u ook iets doen.

 • Samenwerking met Stichting Schuldhulpbuddy in gemeente Heumen

  De Stichting Schuldhulpbuddy (SSHB) is al enkele jaren actief in de gemeente Berg en Dal. Met behulp van vrijwilligers worden inwoners met financiële problemen geholpen met het op orde krijgen van de administratie en het aanpakken van financiële problemen. De ervaringen zijn positief. SSHB heeft deze zomer besloten haar werkgebied uit te breiden naar enkele regiogemeenten, waaronder Heumen.

 • Meldingen over huis-aan-huis acties

  De laatste tijd hebben wij diverse meldingen ontvangen over bedrijven die aan de deur komen en daarbij de suggestie wekken namens de gemeente te werken. Denk hierbij aan het reinigen van de riolering en een buurtonderzoek naar energiegebruik. Wanneer iemand namens de gemeente aan uw deur komt, zal hij/zij zich altijd kunnen identificeren.

 • Doe mee aan de natuurwerkdag op 2 november!

  Zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Ook in onze gemeente kunt u meewerken aan het onderhoud van het landschap. Zoals het onderhoud aan hagen en bossingels of het plaggen van heide. De locaties zijn in het Lierdal, de heemtuin, op het scoutingterrein St. Walrick en in de Overasseltse vennen.

 • Aanmelden papieren afvalwijzer 2020

  We willen u zoveel mogelijk digitaal informeren over afval. Op www.dar.nl/afvalwijzer en in de Dar app vindt u uw ophaaldagen en informatie over afval. Daarom krijgt u niet meer standaard een papieren afvalwijzer. Wilt u in 2020 toch graag een papieren afvalwijzer krijgen? Meld u dan uiterlijk 30 oktober aan via www.dar.nl/afvalwijzer.

 • Dit kunt u allemaal doen met uw textiel

 • Taart voor vrijwilligers

  Normaal gesproken zijn de horecavrijwilligers van Buurderij de Lage Hof in Overasselt druk bezig om hun gasten van lekkers te voorzien. Ook de vele andere vrijwilligers zijn altijd druk in de weer. Het college van B&W wilde laten zien hoe zeer deze activiteiten gewaardeerd worden. Dus tijdens het bezoek van het college aan de Lage Hof mochten de vrijwilligers lekker blijven zitten terwijl het college hen koffie met gebak serveerde.

 • Zonnepanelenproject verloopt voorspoedig

  Het zonnepanelenproject in onze gemeente verloopt voorspoedig. Op 1 oktober werd op het dak van mevrouw Lecluse uit Malden de 150e zonnepaneleninstallatie geplaatst. Dan  zijn felicitaties op zijn plaats. Wethouder Leo Bosland overhandigt een mooie bos zonnebloemen aan mevrouw Lecluse.

 • Elk kind moet mee kunnen doen!

  Een alleenstaande moeder vertelt: “Ik heb weliswaar werk, maar sta er alleen voor in de opvoeding van mijn drie kinderen. Elke dag word ik geconfronteerd met mijn financiële problemen. De hulp die Stichting Leergeld mij heeft gegeven zie ik als een groot geschenk. Het heeft er voor gezorgd dat er een last van mijn schouders is gevallen.”

 • Balie BML gesloten tijdens herfstvakantie

  De balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving is tijdens de herfstvakantie, van 14 tot en met 18 oktober, gesloten.

 • Modder op de weg? Gas los!

  Ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn deze weken druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot een glad wegdek. In dit bericht leest u wat u het beste kunt doen  als u als motorrijder of automobilist op een modderige weg belandt.

 • Schoonmaak parkeergarages in Malden

  De parkeergarages in Malden worden een aantal keer per jaar schoongemaakt. Daarom is de parkeergarage onder Maldensteijn op vrijdag 11 oktober van 07.00 tot 15.00 uur niet bereikbaar. De parkeergarage onder de Bredeschool is op vrijdag 18 oktober van 07.00 tot 15.00 uur niet bereikbaar.

 • Ieder zijn talent tijdens de ‘Dag van de Senioren’

  Donderdag 3 oktober vierden de ouderen in onze gemeente de ‘Dag van de Senioren’ in het Verenigingsgebouw in Overasselt. Centraal stond het thema ‘Ieder zijn talent’. Zo’n 150 ouderen vierden deze feestelijke dag.

 • Opening Sportcentrum Malden

  Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover! De grootste opening van het nieuwe en duurzame Sportcentrum van Malden. Om 12.00 uur precies opende wethouders Waas en Schoenaker het Sportcentrum officieel door middel van het indrukken van de rode knop waarop ShinShan met zijn crew de vloer op gingen!

 • Plastic verpakkingen, blik en pak samen in de zak!

  Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. In onze gemeente haalt Dar steeds meer plastic+ op. Dar ziet ook wel eens dat het plastic+ vervuild is. Hierover gaat dit bericht.

 • De belangrijkste punten uit het Klimaatakkoord

  Donderdag 10 oktober vieren we de Dag van de Duurzaamheid. Mooi moment om even stil te staan bij het nationale Klimaatakkoord dat in november wordt ondertekend. Het pakket aan maatregelen dat gebundeld is in het Klimaatakkoord moet de broeikasgassen in 2030 met 49 procent terugdringen vergeleken met 1990. Het kabinet zet daarmee een stap richting de klimaatdoelen van Parijs die de opwarming van de aarde moeten tegengaan. Wat betekenen de maatregelen voor u?

 • Taalcafé in Bibliotheek Malden feestelijk gestart

  In een feestelijke sfeer opende wethouder Frank Eetgerink op vrijdag 27 september het nieuwe Taalcafé in Bibliotheek Malden. Muzikanten Mohadin Molly en Sadi Almcrue vrolijkten de ochtend op met Koerdische muziek. Het Taalcafé is voortaan wekelijks op de vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Malden. Iedereen die graag (beter) Nederlands willen leren is daar welkom.

 • Appeloogstfeest (5 oktober) gaat niet door

  Helaas hebben we besloten het oogstfeest van zaterdag 5 oktober af te lasten. De appeloogst is dit jaar minimaal. Er zijn appels gevallen en er hangt nauwelijks iets meer in de boom. We hopen volgend jaar weer een rijke oogst te hebben en het feest weer te kunnen houden. Onze excuses hiervoor, wij betreuren dit zelf ook enorm.

 • Week van de Veiligheid: maak het inbrekers niet te makkelijk

  Aankomende week is de ‘Week van de Veiligheid’. Met de donkere dagen op komst vragen we deze week extra aandacht voor woninginbraken. In de ‘donkere maanden’ worden de meeste inbraken gepleegd. Ga goed voorbereid deze periode in en probeer een inbraak in uw woning te voorkomen.

 • 30 september: informatieavond Kroonwijk

  Wij praten u dan graag bij over de inrichting van het Kroonwijkplantsoen en de nieuwbouw van basisschool de Vuurvogel. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het gemeentehuis. U kunt binnenlopen vanaf 19.15 uur.

 • In gesprek met aanbieders Huishoudelijke hulp

  Woensdagmiddag 9 oktober is er vanaf 13.30 uur een bijeenkomst in het gemeentehuis in Malden, voor inwoners die de huishoudelijke hulp via de gemeente ontvangen. De bijeenkomst helpt om een goede keuze van zorgaanbieder te maken.

 • 27 september: opening Taalcafé

  Vrijdag 27 september is er een feestje in Bibliotheek Malden. Dan wordt het nieuwe Taalcafé feestelijk geopend door wethouder Frank Eetgerink. In het Taalcafé oefenen nieuwkomers samen met vrijwilligers met het spreken van de Nederlandse taal.

 • Informatieavond 24 september bij volgende fase Rijksweg

  Op maandag 30 september 2019 start de volgende fase van het groot onderhoud aan de Rijksweg (N844) van Malden naar Nijmegen. Provincie Gelderland werkt dan aan de weg op het werkvak tussen de rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg en de Lierseweg. In noordelijke richting wordt ter hoogte van het werkvak een lokale omleiding ingesteld voor bestemmingsverkeer. De Rijksweg blijft in zuidelijke rijrichting open voor verkeer. Daardoor blijven woningen, winkels en bedrijven bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer richting Nijmegen is een omleidingsroute via de A73 ingesteld. Op dinsdagavond 24 september bent u welkom op een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Malden.

 • Donderdag 3 oktober: Dag van de senioren

  Zoals ieder jaar organiseren de 3 KBO’s en Malderburch de Dag van de Senioren, die onze gemeente jaarlijks aan de senioren aanbiedt. Dit jaar is het op donderdag 3 oktober in het verenigingsgebouw in Overasselt. De zaal is vanaf 09.30 uur geopend.

 • Deelnemers zonnepanelenproject geven hoge waardering

  De deelnemers  aan het gemeentelijke zonnepanelenproject waarderen het project met een 8! Dat is een van de resultaten van een Tevredenheidsonderzoek onder alle (tot juni 2019) geregistreerde deelnemers. Van die ongeveer 125 deelnemers heeft 22,4% (28 deelnemers) gereageerd.

 • Landschapsconferentie

  Onze gemeente organiseerde op maandag 2 september voor de 6e keer de jaarlijkse landschapsconferentie om met betrokkenen bij het landschap kennis en ervaringen uit te wisselen. Het nieuwe landschapsontwikkelingsplan was de basis voor het gesprek.

 • Zondag 6 oktober: opening Sportcentrum Malden

  Dit weekend is de opening van het nieuwe sportcentrum en u bent van harte uitgenodigd! Om 11.30 uur opent ‘Shinshan’ (winnaar van ‘Holland’s got talent’) het sportcentrum op een spectaculaire manier!

 • Bescherm uw persoonsgegevens tegen internetcriminelen

  We zijn steeds vaker en langer online via onze laptop, mobiel of tablet. We kopen spullen in webshops en doen onze bankzaken online. Behalve dat dit een stuk comfort met zich mee brengt, loopt u ook risico’s. Wees u bewust van de gegevens die u achterlaat. Met de tips in dit artikel beschermt u zich tegen internetcriminelen die op uw persoonsgegevens uit zijn.

 • Rijksweg ’s nachts dicht

  De Rijksweg wordt vanwege de werkzaamheden enkele nachten helemaal afgesloten. Tussen 23 t/m 27 september worden asfaltwerkzaamheden uitgevoerd gedurende vier opeenvolgende nachten. Dit betekent dat de weg van maandagnacht tot en met vrijdagochtend tussen 20.00 uur ‘s avonds en 5.30 ‘s morgens uur dicht is. Let op: dit geldt NIET voor fietsers, die kunnen gewoon gebruikmaken van het traject.

 • Sportcentrum Malden in Topic

  Afgelopen weekend viel het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern kon u onder andere het artikel lezen ‘Het nieuwe sportcentrum in Malden; klaar voor de toekomst!’ Hierin staat informatie over de totstandkoming van het Sportcentrum, hoe direct betrokkenen tegen het nieuwe sportcentrum aankijken en een uitnodiging voor de opening op zondag 6 oktober.

 • Bankje verbindt de buurt

  Elke woensdagmiddag verzamelt een groepje liefhebbers zich om half twee rond de jeu de boules-baan op ’t Grind in de Maldens wijk Hoogenhof. Al meer dan twintig jaar spelen zij hier spannende jeu de boules-wedstrijden. Sinds kort staat er nu een mooi bankje bij de baan.

 • Wegafsluiting zondag 22 september

  In deze maand is het 75 jaar geleden dat operatie Market Garden plaatsvond. In het kader van de herdenking rijdt er op zondagmiddag 22 september 2019 een gesloten colonne van ongeveer 400 historische militaire voertuigen van de Stichting Operatie Market Garden 2019 door de regio en de gemeente Heumen. Naast veel kijkplezier, brengt dit evenement ook de nodige verkeershinder met zich mee.

 • Rioolwerkzaamheden in Maldensveld en Heidezoom

  In september reinigt en inspecteert de firma Tolhuis uit Bakel een deel van het rioolstelsel in onze gemeente. Met de informatie vanuit de inspectie, krijgen wij inzicht in de staat van het rioolstelsel en kunnen we waar nodig maatregelen nemen. Voordat er geïnspecteerd kan worden, wordt het riool gereinigd.

 • Wheels2Sport: meer mobiliteit met sporten

  Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunt u uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij u past.

 • Aankondiging: de nieuwe editie van Topic Actief!

  Er is veel te doen in de gemeente Heumen. Zoveel dat het moeilijk is om bij te houden wat er allemaal wordt aangeboden door onze grote en gevarieerde groep vrijwilligersorganisaties.

 • Laat de fietser in je los!

  Zoals al eerder aangekondigd start de Provincie op 2 september met uitgebreide werkzaamheden in het kader van groot onderhoud aan de Rijksweg tussen Malden en Nijmegen (N844). Met alle te verwachten oponthoud dat daarmee gepaard gaat, is dit hét moment om de overstap te maken van auto naar fiets. Dus: Laat de fietser in je los!

 • Zondag 15 september: Open Monumentendag 2019

  Op zondag 15 september is het zover! Het is dan landelijke Open Monumentendag en natuurlijk doen wij mee! Onze gemeente is groen en landelijk gelegen langs de Maas maar ook zeer rijk aan cultuurhistorie en dat kunt u bekijken op deze dag. Wij organiseren dit samen met het Erfgoedplatform.

 • Openbare inschrijving brandhout

  Door werkzaamheden in het bos in 2018 en 2019 en de storm van juni 2019 is in onze gemeente ongeveer 100 m³ brandhout vrijgekomen. Dit is de afgelopen weken verzameld en gesorteerd in kavels, variërend in grootte tussen de 1 en 11 m³. Wij bieden dit brandhout graag per opbod aan onze inwoners aan tijdens een zogenaamde ‘brandhoutdag’

 • Trots op wonen in onze gemeente!

  In het jaarlijkse onderzoek Beste gemeenten, dat Elsevier Weekblad samen met Bureau Louter ook dit jaar weer heeft georganiseerd, staat onze gemeente op een bijzonder mooie en hoge 13e plaats! Een resultaat om trots op te zijn.

 • Doe mee met Burendag!

  28 september is het Burendag. Op deze dag komt de buurt gezellig samen. En veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds helpt je met het opzetten van een leuke burendagactiviteit. Op hun website www.burendag.nl vind je inspiratie, informatie en middelen.

 • Gratis ophalen taxussnoeisel

  Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel in onze gemeente op. Het seizoen is bijna voorbij, de stichting haalt nog tot en met 22 augustus gratis uw taxussnoeisel op.

 • Informatieavond over het Heumense zonnepanelenproject

  Bewoners van de gemeente Heumen kunnen meedoen met het zonnepanelenproject van de gemeente. Bedrijven kunnen - onder voorwaarden - ook meedoen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden laten de deelnemers zonnepanelen plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. Binnenkort zijn er weer informatieavonden.

 • 15 september - Open Monumentendag 2019

  Op zondag 15 september is het zover! Het is dan landelijke Open Monumentendag en natuurlijk doen wij mee! Onze gemeente is groen en landelijk gelegen langs de Maas maar ook zeer rijk aan cultuurhistorie en dat kunt u bekijken op deze dag. Wij organiseren dit samen met het Erfgoedplatform.

 • De scholen beginnen weer, wees alert in het verkeer!

  Aankomende week gaan de scholen weer van start. Na de vakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer.  Kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer lopend of op de fiets naar (een nieuwe) school. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar.

 • Vier onze Democratie!

  In het weekend van 30 en 31 augustus vindt er een Democratiefestival plaats op het eiland 'Veur Lent' in de Waal bij Nijmegen! Tijdens dit festival vieren we de democratie. En gaan we met elkaar in gesprek. Jong en oud, uit het hele land: iedereen mag meepraten over de toekomst van Nederland. Want Nederland is van iedereen. Komt u ook? De toegang is GRATIS!

 • We gaan weer schaatsen in Malden!

  In december komt er weer een Winterfestijn met schaatsbaan op het Kerkplein in Malden. De Heumense ondernemers Peter Smulders (Kanaalzicht Heumen) en Michael Limbach (Maxifun) gaan dit, net als in 2017, weer organiseren. Op 19 juli, tijdens de doorkomst van de Vierdaagse door Malden, tekenden  de gemeente en de stichting Heumen/ Malden Events, waaraan Peter Smulders is verbonden, de overeenkomst voor dit Winterfestijn.

 • Eerste dwangsom voor inbrekerswerktuig

  Sinds januari dit jaar heeft de gemeente Heumen in de APV opgenomen dat het verboden is om inbrekerswerktuigen te vervoeren of bij zich te hebben. Word je in de gemeente Heumen gepakt met inbrekersgereedschap, dan krijg je naast een boete van de politie voortaan ook een last onder dwangsom van de burgemeester. Dit betekent dat inbrekers die elke volgende keer in onze gemeente gepakt worden met inbrekersgereedschappen een dwangsom moeten betalen. Het is een extra maatregel die de gemeente neemt om inbrekers af te schrikken en daarnaast te voorkomen dat inbrekers meerdere keren toeslaan.

 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  De Euregio Rijn-Waal houdt ook dit jaar weer een fotowedstrijd. Het thema is: ‘Blik over de grens’. De wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal. Doe ook mee en leg uw mooiste plekje in één van onze buurlanden vast!

 • Eerder afval ophalen door hitte

  Deze week hebben we te maken met extreem hoge temperaturen. Om deze reden geldt er bij Dar een hitteplan tot en met vrijdag 26 juli. Dar haalt vanaf donderdag 25 juli vanaf 6.00 uur het aval op. Het kan dus zijn dat Dar afval vroeger ophaalt dan inwoners gewend zijn. Op deze dagen zijn er ook andere openingstijden op de milieustraten. De milieustraten zijn van 7.30 tot 14.30 uur open. Dit geldt niet voor milieustraat Millingen aan de Rijn.

 • Bloed, zweet en gladiolen op de Via Maldiola

  Het was vrijdag 19 juli één groot feest op de Via Maldiola in Malden. Tijdens de intocht liepen hier tienduizenden wandelaars de laatste kilometers naar Nijmegen voor het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Malden is de laatste etappeplaats die de wandelaars op deze laatste wandeldag aandoen. Traditioneel staat de burgemeester dan langs de route om alle wandelaars welkom te heten in onze mooie gemeente en te trakteren op een ‘Heumetje’; onze speciale Vierdaagsekoek. Wilt u meer foto’s zien van de feestelijke intocht? Kijk dan op onze Facebook-pagina.

 • Vakantiesluiting informatiebalie Bouwen, Milieu en Leefomgeving

  De informatiebalie van de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving is van 23 tot en met 26 juli gesloten. Alleen voor dringende zaken (die bijvoorbeeld betrekking hebben op veiligheid) is de informatiebalie bereikbaar. U kunt dan tijdens werkdagen contact opnemen via ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer 14 024.

 • Werkzaamheden IJkelaarstraat - Garstkampsestraat

  Vanaf 15 juli tot 15 oktober voert de firma Mouwrik Waardenburg Oost bv werkzaamheden uit aan IJkelaarstraat, de Garstkampsestraat en een gedeelte van de Sleeburgsestraat.

 • Mogelijk andere ophaaltijden van uw afval in 4daagseweek

  Vanaf morgen (maandag 15 juli) wordt uw afval mogelijk op een andere TIJD opgehaald ivm de Nijmeegse Vierdaagse.

 • De Vierdaagse komt eraan!

  Het is bijna zover: aanstaande dinsdag gaat de 103e editie van de Vierdaagse van start! Kijk voor alle informatie over de Vierdaagse op www.heumen.nl/vierdaagse.

 • Melding doen

  Wilt u iets melden over uw woonomgeving, dan kan dat op verschillende manieren. In dit artikel leest u hier meer over.

 • Besluitvorming ontwerp Ruimtelijke visie Duurzame Energie

  De termijn voor het indienen van zienswijzen op het ontwerp van de Ruimtelijke visie Duurzame Energie van de gemeente Heumen is verstreken. Er zijn inmiddels ongeveer 200 zienswijzen (inhoudelijke reacties) ingediend. Na het sluiten van de termijn om zienswijzen in te dienen op 4 juni, is direct gestart met de verwerking en beantwoording van de zienswijzen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  Eikenprocessierupsen vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. De haren, die zich op de rupsen en in de nesten bevinden, kunnen veel overlast veroorzaken bij mens en dier. Als mensen of dieren in aanraking komen met de haren, kunnen allergisch lijkende reacties ontstaan op huid, ogen en luchtwegen. Op dit moment neemt het aantal meldingen explosief toe, zowel binnen de gemeente als in geheel Nederland.

 • Dagje uit of op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

  Op woensdag 19 juni 2019 wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. Zelf kun u ook veel doen door het inbrekers moeilijker te maken.

 • Mijlpaal in zonnepanelenproject

  Het zonnepanelenproject in onze gemeente verloopt voorspoedig. Op 20 juni werd op het dak van de familie Omar uit Malden de 125ste zonnepaneleninstallatie geplaatst. Dan zijn felicitaties op zijn plaats. Wethouder Leo Bosland overhandigt een bos bloemen aan de hele familie!

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo

  Eind juni is het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van start gegaan. Bureau I&O Research voert het onderzoek voor meerdere gemeenten in de regio Nijmegen uit. Door middel van een vragenlijst worden inwoners gevraagd naar hun ervaringen met de hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeente de hulp en ondersteuning verbeteren.
   

 • Veteranendag in de gemeente Heumen

  Vrijdag 21 juni heeft burgemeester Mittendorff veteranen uit de gemeente Heumen in het zonnetje gezet om ze te eren en te bedanken voor hun inzet, in dienst van de vrede.

 • Landelijk noodnummer 112 weer bereikbaar

  Het landelijk noodnummer 112 is weer bereikbaar. Bij spoed bel 112. Geen spoed, wel politie bel 0900-8844. De alternatieve noodnummers die tijdens de storing zijn gecommuniceerd zijn weer uit de lucht. 

 • Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel gratis op

  Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Taxus Taxi taxussnoeisel gratis op aan huis. De gemeente en Dar ondersteunen Stichting Taxus Taxi.

 • Gft-afval in de zomer

  Door de hitte van de zomer kan overlast en stank ontstaan bij gft-afval. In dit artikel geeft Dar u tips om dit te voorkomen.

 • Oud ijzerinzameling door SV Juliana ‘31

  De gemeente Heumen heeft toestemming gegeven aan SV Juliana ’31 (gelegen aan de Broekkant 39 in Malden) om op zaterdag 22 juni oud ijzer in te zamelen. U kunt van 09.00 tot 15.00 uur uw oud ijzer wegbrengen naar de voetbalclub. Ook kunt u op afspraak het oud ijzer op deze dag bij u thuis laten ophalen.

 • 3 juli: feestelijke 4Dorpentocht

  Wilt u meedoen aan een gezellig trainingsmoment voor de Vierdaagse? Of loopt u geen Vierdaagse maar wilt u er wel van proeven? Doe dan mee met onze 4Dorpentocht! Een gezellige wandeltocht langs onze vier prachtige dorpen. De tocht is voor iedereen; jong en oud.

 • Donderdag 11 juli: bijeenkomst voor Heumense lopers

  Woont u in de gemeente Heumen en loopt u dit jaar de Vierdaagse mee? Dan nodig u wij uit voor een gezellig samenzijn op donderdagavond 11 juli van 20.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis.

 • Wie verdient een lintje in 2020?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld door jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk. Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2020. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk 15 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Komt u ook naar de landschapsconferentie?

  Op dinsdagavond 25 juni vindt de jaarlijkse landschapsconferentie plaats. U bent daarbij van harte welkom. We zijn te gast op boerencamping ‘de Eikelaar’ in Overasselt. Deze wordt gerund door Alwin en Bernadette van Raaij, gastheer van het landschap.

 • Andere ophaaldag afval door Tweede Pinksterdag

  Op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten. Dar haalt uw afval op een andere dag op dan u gewend bent. Voor meer informatie kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. U kunt ook de Dar app downloaden. Met de app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. U kunt in de app een melding instellen. Zo weet u wanneer welk afval aan de straat kan.

 • Tekenwedstrijd Operatie Market Garden

  Vorige week woensdag heeft burgemeester Mittendorff samen met leerkrachten van basisschool de Zilverberg uit Overasselt een mooie prijs uitgereikt aan twee leerlingen van de school. Zij zijn de makers van het logo dat gebruikt zal worden voor uitingen die met kinderen te maken hebben in het kader van Operatie Market Garden.

 • Dorpsverbinders: inloopavond goede ideeën en initiatieven

  Woensdag 12 juni van 19.00 tot 21.00 uur organiseren de dorpsverbinders in het gemeentehuis in Malden een inloopavond voor inwoners die hebben meegedaan aan de ‘gele tasjes doorgeefactie’ in de maand mei. De actie heeft veel ideeën, vragen en signalen opgeleverd en geeft een beeld van wat er leeft in de vier dorpen. Hartelijk dank voor het meedoen!

 • Loket Duurzaam Wonen Plus 2 weken op vakantie

  Om de batterij op te laden is Loket Duurzaam Wonen Plus 2 weken gesloten van 17 juni tot en met 1 juli 2019. Met hernieuwde energie gaan we weer van start vanaf 2 juli.

 • Gemeentehuis 30 en 31 mei gesloten

  Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei is het gemeentehuis in verband met Hemelvaartsdag gesloten. De receptie is dan ook niet telefonisch bereikbaar.

 • Nog steeds veel vraag naar Maatjes

  Op woensdag 16 januari is de Heumense campagne ‘100 Maatjes gezocht!’ van start gegaan. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe Maatjes te werven voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en de gemeente Heumen.

 • Taart voor HARM’S Hoeve

  Namens de provincie Gelderland reikte Maarten Schoenaker afgelopen maandag een zogenaamde Dankjeweltaart uit aan Jessica en Pierre Hopman en Fenna Bruijsten, de eigenaars van HARM’S Hoeve in Malden. Zij ontvingen de Dankjeweltaart vanwege hun duurzame werkwijze en bijzondere aanpak.

 • Topic in uw brievenbus

  Volgende week valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Samen doen in Heumen’ leest u over inwonerparticipatie en initiatieven.

 • Caravan, camper of vouwwagen voor de deur: mag dat?

  De vakantieperiode komt er aan. Vlak voordat u op vakantie gaat, wilt u uw caravan, camper of vouwwagen graag helemaal op orde hebben. U haalt uw kampeermiddel uit de winterstalling en zet hem neer voor de deur of op de oprit. Het is goed om te weten welke regels er gelden voor het stallen van uw recreatievoertuig. Zorg er ook voor dat u veilig op weg gaat. In dit bericht geven wij u tips.

 • Andere ophaaldag afval door Hemelvaartsdag

  Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten.Wij halen uw afval op een andere dag op dan u gewend bent. Voor meer informatie kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. U kunt ook de Dar app downloaden. Met de app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. Zo weet u wanneer welk afval aan de straat kan.

 • Verharden fietspad Oosterkanaaldijk Malden

  De Oosterkanaaldijk is vanuit het zuiden goed te fietsen tot aan het Stenen Hoofd. Vanaf daar is de Oosterkanaaldijk onverhard. Voor een goede fietsverbinding naar Nijmegen verharden we dit 300 meter lange wandelpad. Ook worden lantaarnpalen geplaatst naast het fietspad.

 • Oud papier en karton met gemak in de papierbak!

  Het scheiden van papier wordt in onze gemeente al goed gedaan maar het kan altijd beter vandaar dit bericht om u nog extra te wijzen op de voordelen van het scheiden van papier. Wist u dat bijna al het papier en karton in Nederland bestaat uit 75 tot 100% oud papier en karton? Papier kan 7x hergebruikt worden! Oud papier wordt zo nieuw papier. Op de meeste plekken halen we oud papier en karton aan huis op.

 • Overasselt op zoek naar beheerders voor buurtwhatsapp-groepen

  In onze gemeente zijn veel BuurtpreventieWhatsApp-groepen actief. Het starten van een buurtwhatsapp-groep is een initiatief van buurt- of wijkbewoners zelf die samen met hun buren alert zijn op verdachte situaties. Voor deze whatsapp-groepen is de beheerder uit Overasselt op zoek naar ondersteuning. Wilt u helpen?

 • Hoe is het met uw Energielabel?

  De lente begint, tijd om alles open te zetten en de warmte binnen te laten. We krijgen er energie van. Het afgelopen koude seizoen is bij uitstek de periode waarin we de zwakke plekken in onze woningen merken: optrekkende kou en tocht maken het comfort minder.

 • 8 auto’s afgevoerd tijdens grote integrale controle

  De gemeente Heumen heeft op donderdag 16 mei samen met de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) en de RDW een veiligheidscontrole gehouden in Malden. De controle was gericht op het opsporen van criminele activiteiten waarbij ook sprake kan zijn van ondermijning.  

 • Stem op 23 mei!

  Op donderdag 23 mei mag u stemmen voor het Europees Parlement. Het Europees Parlement beslist mee over regels die voor alle landen in Europa gelden. Uw stem telt! Bent u klaar om te stemmen? Maak gebruik van onderstaande tips.

 • Controle bomen op veiligheid

  In de afgelopen maanden zijn de bomen in onze gemeente gecontroleerd op veiligheid. Een bomenexpert heeft de bomen bekeken en aangegeven dat er verschillende bomen gekapt moeten worden. Die bomen zijn gemerkt met een oranje kleur en worden de komende weken gekapt.

 • 21 mei: ENERGIE IN HET DORP Overasselt

  Als huiseigenaar wilt u graag prettig en energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren. Of door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. De gemeente Heumen wil woningeigenaren helpen om hun huis energiezuiniger te maken en om zelf duurzame energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente in 2019 in elke wijk en in elk dorp een info-avond over ‘Energie in het dorp’. Op dinsdagavond 21 mei komen wij naar Overasselt.

 • Belangrijk bericht voor reizigers met een rolstoel

  Zit u in een rolstoel en reist u met een vervoerder, zoals bijvoorbeeld Avan? Dan is deze informatie belangrijk voor u als u zittend in uw rolstoel wordt vervoerd.

 • Meldpunt Bijzondere Zorg

  Uw buurvrouw doolt ’s avond op straat rond. In veel te koude kleding. Uw oudste broer kan eigenlijk niet meer zelfstandig wonen. Hij liet laatst zelfs de voordeur openstaan toen hij ging wandelen. U ziet bij de supermarkt waar u vaak komt altijd een man op een bankje zitten. Hij oogt vervuild en praat in zichzelf. Allemaal voorbeelden van verward gedrag, mensen die bezorgdheid oproepen.

 • Gewijzigde bereikbaarheid balie BML

  Het telefonisch spreekuur van de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving (BML) van maandag 20 mei is verplaatst naar dinsdag 21 mei van 15.00-16.30 uur.

 • Werkzaamheden aan wegen en fietspaden in Malden

  Inloopavond voor inwoners: maandag 20 mei tussen 17.00 en 19.30 uur 

  Komende weken vervangen wij het asfalt aan de Molensingel, Randwijksingel en Groesbeekseweg in Malden. Ook wordt de fietsverbinding aan de oostzijde van Malden, ter hoogte van Randwijksingel 117-135 en het schelpenpad naar de Bosweg verbeterd. Daar koppelen we ook gelijk het regenwater van het riool af. Tot slot wordt de fietsoversteek van het fietspad Strowis-Dravik verbeterd.

 • Concept huisvestingsverordening ter inzage

  Onze gemeente maakt deel uit van de woningmarktregio Arnhem-Nijmegen. In deze regio worden alle vrijkomende woningen van woningcorporaties onder een huur van € 720,42 op dezelfde manier verdeeld. De regels hiervoor zijn opgenomen in de zogenaamde ‘huisvestingsverordening’. Deze is sinds 2016 in elk van de 17 regiogemeenten vastgesteld en in werking getreden. Omdat de verordening voor 4 jaar wordt vastgesteld, is er een nieuwe opgesteld en deze ligt vanaf 20 mei ter inzage. We willen hiermee een jarenlang goed werkende praktijk van regionale woonruimteverdeling voortzetten.

 • Werkzaamheden Broekkant Malden

  Vanaf 6 tot 25 mei voert de firma Van Gelder werkzaamheden uit aan de Broekkant. Tussen de aansluiting met de Malderburchstraat en de Kerkweg wordt de Broekkant ingericht als fietsstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de kruising met de Raadhuisstraat gelijkwaardig gemaakt. Op het wegvak geldt straks een snelheidslimiet van 30 km/h. Ook komt hier een inrijverbod voor vrachtverkeer.

 • Donderdag 23 mei: verkiezingen Europees Parlement

  Op donderdag 23 mei 2019 mag u stemmen voor het Europees Parlement. Het Europees Parlement mag meebeslissen over regels die voor alle landen in Europa gelden. Deze week heeft u de stempas voor deze verkiezing ontvangen. Meer informatie leest u in dit bericht.

 • Zo voorkomt u een burenruzie

  Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet iets of heeft iets gedaan dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren. Bijvoorbeeld uw buurman die zijn bus voor uw huis parkeert, de buurjongen die harde muziek draait of de buurkinderen die luidruchtig spelen. Nu het weer lente is en we vaker naar buiten gaan, is het misschien wel hét moment om deze kleine irritaties bespreekbaar te maken. In dit bericht geven wij u tips.

 • Elektrische apparaten en/of grof afval inleveren bij Milieustraten

  Dar en de gemeente doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor elektrische apparaten en spaarlampen die u niet meer gebruikt. Er belanden nog veel van deze producten in de afvalbak en dat is zonde.

 • Dorpsverbinders trappen samen met u af

  Woensdag 8 mei om 12.30 uur gaan de nieuwe dorpsverbinders van de gemeente Heumen officieel van start in winkelcentrum Malden. Na de aftrap door wethouder Frank Eetgerink stellen de dorpsverbinders zich voor aan het publiek. Tot 15.00 uur kan iedereen bij ze terecht met vragen. Vertel ze vooral over goede ideeën voor uw buurt, wijk of dorp.

 • Koningsdag in de gemeente Heumen

  In onze gemeente is er veel te doen op Koningsdag! Elke dorp heeft z’n eigen activiteiten, dus twijfelt u wat u wilt gaan doen maak dan uw keuze door onderstaand bericht te lezen.

 • 30 april: Meet up van RvN@

  Heeft u een goed idee waarmee u de innovatie, leefbaarheid, circulariteit en/of vitaliteit in de regio bevordert? Wilt u weten hoe RvN@ u kan helpen om uw idee een impuls te geven? Bezit u kennis, vaardigheden of middelen en wilt u weten hoe u die voor de regio in kunt zetten? Kom dan naar de Meet up op dinsdag 30 april van 14.30 tot 16.30 uur in het gemeentehuis.

 • In gesprek over energiezuinig wonen in Hoogenhof

  Op dinsdagavond 14 mei gaan woningeigenaren van Hoogenhof met elkaar in gesprek over energiezuinig wonen. Dit gebeurt onder begeleiding van energieadviseur Laurette Bulkens. Ook de resultaten van een energiescan van een woning uit die wijk worden besproken.

 • Werkzaamheden Oosterkanaaldijk – Broekkant

  Vanaf 29 april tot 25 mei voert de firma Van Gelder werkzaamheden uit aan de Broekkant en de Oosterkanaaldijk in Malden. In dit bericht leest u meer over de werkzaamheden en de consequenties.

 • Toeristische ondernemers aan de slag met Walrick en de Hoemannen

  Onze gemeente bezit een grote recreatieve sector die nog altijd groeit. Maar weet de gemiddelde bezoeker aan het Vennengebied of Heumensoord, wat de gemeente Heumen allemaal te bieden heeft? Het ontbreekt aan een herkenbaar profiel, een verbindend verhaal voor onze mooie gemeente. Daar is afgelopen week verandering in gekomen.

 • Versleten of kapot textiel?

  Nu de dagen langer worden en de winter voorbij is, kan de winterkleding de kast in en de zomerkleding eruit. Wilt u oude kleding wegdoen of zijn uw lakens en handdoeken versleten? Doe deze dan in de textielcontainer bij u in de buurt of op de milieustraat. Textiel dat u niet meer kunt dragen, of dat kapot is, gebruiken we weer voor nieuwe producten. Zo wordt oud textiel, nieuw textiel.

 • Onderzoek afval en wijkonderhoud

  Dar doet elk jaar onderzoek onder inwoners in onze gemeente. Vanaf half april verzorgt de Radboud Universiteit dit onderzoek om uw tevredenheid over afval en wijkonderhoud te meten. Hiermee krijgt Dar inzicht in uw waardering. Dit helpt hen om uw tevredenheid over het werk van Dar te vergroten. Hoe meer inwoners meedoen, hoe beter de gemeente en Dar weten wat inwoners vinden van afval en wijkonderhoud.

 • Controle hondenbelasting

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Vanaf 15 april 2019 controleert de gemeente op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Gemeentehuis gesloten tijdens feestdagen

  Tijdens de komende feestdagen in het voorjaar is het gemeentehuis gesloten. Hieronder leest u op welke dagen het gemeentehuis dicht is.

 • Dodenherdenking 2019

  Zaterdag 4 mei vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Nederasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. We herdenken alle slachtoffers van oorlog en geweld. Om 18.30 uur begint de viering in de kerk (Kerklaantje 8 in Nederasselt). Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Woningmarkt onderzoek

  Bent u van plan een woning te huren in de gemeente Heumen of gemeente Berg en Dal? Of wilt u hier liever een woning kopen? Doe dan mee met een onderzoek van de gemeenten en woningcorporaties Oosterpoort en Waardwonen.

 • Dorpsverbinders Catelijne en Zaphira staan voor u klaar!

  Misschien heeft u ze al gezien in uw wijk: onze dorpsverbinders met hun opvallend gele kleding. Ze brengen Heumenaren bij elkaar. U weet het beste wat er leeft of juist nog niet leeft in uw wijk of buurt. Heeft u een goed idee en weet u niet zeker of het de moeite waard is, weet u niet precies hoe u met uw initiatief aan de slag moet of wilt u weten welke initiatieven er al zijn en hoe u daarbij kunt aansluiten? Roep dan de hulp in van Zaphira of Catelijne!

 • Ondersteuning voor inwoners met een inkomen tot 130% van het minimum

  Heeft u een laag inkomen? Dan zijn er verschillende financiële regelingen voor u. Dit noemen we participatievoorzieningen. Hieronder leggen we ze kort uit. De regelingen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering, maar ook voor werkende mensen die een laag inkomen hebben. Wilt u meer informatie over een regeling? Ga dan naar onze website: www.heumen.nl/aanvulling.

 • Andere ophaaldagen afval en oud papier door Pasen en Koningsdag

  Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) en Koningsdag (zaterdag 27 april) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdagen zijn ook de milieustraten gesloten. Door Koningsdag 27 april kan uw ophaaldag voor oud papier deze maand ook anders zijn dan u gewend bent. 

 • 9 april: ENERGIE IN DE WIJK Hoogenhof

  Als huiseigenaar wilt u graag prettig en energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren. Of door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. De gemeente Heumen wil woningeigenaren helpen om hun huis energiezuiniger te maken en om zelf duurzame energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente in 2019 in elke wijk en in elk dorp een info-avond over ‘Energie in de wijk’. Op dinsdagavond 9 april komen wij naar Hoogenhof.

 • Sluiting parkeergarages Malden

  De parkeergarages in het centrum van Malden worden binnenkort schoongemaakt. Daardoor zijn ze gesloten van 07.00 tot 15.00 uur op vrijdag 26 april (parkeergarage onder Maldensteijn) en op vrijdag 3 mei (parkeergarage onder de Bredeschool) .

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  Onze gemeente, de Afvalenergiecentrale (ARN) en Dar bedanken u ook dit jaar voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Als dank hiervoor kunt u vanaf zaterdag 13 april van 10.00 tot 15.00 uur bij de milieustraat in Malden gratis compostzakken krijgen (maximaal 2 compostzakken per voertuig en op= op).

 • Werkconferentie: veel werk verzet!

  Donderdag 21 maart kwamen veel samenwerkingspartners samen tijdens de werkconferentie welzijn, wonen en zorg. Het afgelopen half jaar is er ontzettend veel werk verzet! Enkele resultaten zijn de succesvolle start van de maatjescampagne, die al tot een aantal mooie matches tussen inwoners heeft geleid en de website met informatie die relevant is voor de verschillende betrokkenen bij een echtscheiding (www.heumen.nl/scheiden).

 • Nieuwbouwwoningen Coehoornhof

  Aan de Coehoornhof in Nederasselt bouwt Heideweg Vastgoed 8 huurwoningen. De verwachting is eind mei te kunnen starten met de bouw. De aannemer gaat uit van een bouwtijd van maximaal 9 maanden. Dit betekent dat de woningen naar verwachting begin 2020 worden opgeleverd.

 • Ook keukenafval mag bij gft-afval!

  Wist u dat gft-­afval meer is dan groente-­, fruit-­ en tuinafval? Oók keukenafval mag bij het gft. Van gft-­afval wordt compost en groengas gemaakt. Compost kunt u gebruiken in uw tuin of op uw balkon. Veel bussen in de regio rijden op groengas.

 • Meterkastkaart voor noodgevallen

  Het uitvallen van onmisbare voorzieningen zoals stroom, gas en water kunnen voor vervelende situaties zorgen. Uw verwarming en apparaten vallen uit, net als het licht. Douchen of uit de kraan drinken is niet meer mogelijk. Bereid u voor op eventuele noodgevallen en download de meterkastkastkaart van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Zo heeft u de belangrijkste informatie en instructies altijd bij de hand. 

 • Fietsen voor het goede doel: Buurtkoffie Malden

  Woensdag 27 maart reikte wethouder Frank Eetgerink een cheque uit aan het lokale initiatief Buurtkoffie uit Malden. De initiatiefnemers van dit goede doel organiseren gezellige koffiebijeenkomsten voor een grote groep senioren in Malden. Inwoners uit onze gemeente hebben € 500 bij elkaar gefietst om dit goede doel mogelijk te maken!

 • Boomfeestdag 2019 ‘Ieder kind een boom’

  Ook dit jaar deden weer meer dan 200 kinderen uit onze gemeente mee met de Boomfeestdag. De gemeente Heumen doet dit met als doel kinderen van de basisschool meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Daarbij is het streven om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten.

 • Update Sportcentrum Malden

  De werkzaamheden in en om het nieuwe en zeer duurzame sportcentrum zijn in volle gang!  De bouw van het sportcentrum verloopt volgens planning maar er is nog geen zekerheid over de uiteindelijke opleverdatum. Wij informeren via dit nieuwsbericht over de voortgang.

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  Onze gemeente, de Afvalenergiecentrale (ARN) en Dar bedanken u ook dit jaar voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Als dank hiervoor kunt u op zaterdag 30 maart (Landelijke Compostdag) van 9.00 tot 13.00 uur bij de ARN in Weurt losse compost krijgen.

 • Extra informatiebijeenkomst Ruimtelijke Visie Duurzame Energie

  Afgelopen najaar en in februari heeft de gemeente Heumen verschillende bijeenkomsten georganiseerd om met inwoners te komen tot een Ruimtelijke Visie voor Duurzame Energie. Omdat we ondanks grote inspanningen niet iedereen hebben weten te bereiken, vindt op donderdag 4 april een extra informatieavond plaats.

 • Informatieavond project Afkoppelen Oude Boterdijk en Maasstraat

  Van 8 april tot 29 mei vinden er in de Oude Boterdijk en Maasstraat in Heumen werkzaamheden aan de riolering plaats. Van Kesteren Aannemingsbedrijf uit Groesbeek gaat de werkzaamheden uitvoeren. Tijdens een informatiebijeenkomst op 27 maart zal Van Kesteren uitleg geven over de planning en fasering van de werkzaamheden en noodzakelijke verkeersmaatregelen.

 • (Nieuw)bouwplannen in de gemeente Heumen

  Gemeente Heumen is in ontwikkeling. Op verschillende locaties wordt gebouwd of zijn er plannen om te bouwen. In dit bericht leest u over een aantal projecten. Maar er zijn er meer. Ga voor een actueel overzicht van alle (nieuw)bouwplannen in onze gemeente naar onze website: www.heumen.nl/bouwplannen

 • NLdoet: wethouders in actie bij Malderburch

  In het kader van de nationale actie NLdoet heeft een aantal vrijwilligers (medewerkers van Van Kessel Groep) samen met de wethouders René Waas en Leo Bosland de handen uit de mouwen gestoken bij het opnieuw beplanten van de terrastuin van zorgcentrum Malderburch.

 • Eerste zonnepanelen in dorp Heumen

  Na Malden, Nederasselt en Overasselt was op donderdag 7 maart Heumen aan de beurt. Aan de Keltenstraat werden bij de familie Kelder de eerste zonnepanelen in het kader van het gemeentelijk project geplaatst. Raadslid Theo Noy overhandigde de bewoners namens de gemeente een mooie bos bloemen om ze te feliciteren met dit heuglijke feit. 

 • Wegafsluitingen door aanleg van dassentunnels

  Tussen 25 maart en 14 april worden enkele dassenvoorzieningen aan de Westerkanaaldijk én een dassentunnel aan de Hatertseweg aangelegd. Hierdoor zijn deze wegen (gedeeltelijk) voor een aantal dagen afgesloten. In dit bericht leest u hier meer over.

 • Energie in het dorp

  Als huiseigenaar wilt u graag prettig en energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren. Of door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. De gemeente Heumen wil woningeigenaren helpen om hun huis energiezuiniger te maken en om zelf duurzame energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente in 2019 in elke wijk en in elk dorp een info-avond over ‘Energie in het Dorp’. 

 • Voorkom heling: weet wat u koopt

  Misschien hebt u ook weleens iets gekocht voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? De aankoop van dit soort spullen lijkt onschuldig en kan aantrekkelijk zijn. Er bestaat echter een kans dat u een product koopt dat van diefstal afkomstig is. Het kopen en verkopen van goederen die gestolen zijn, noemen we heling. In dit bericht leest u wat u kunt doen om heling te voorkomen.

 • Inleveren (frituur)vet

  Van gebruikt frituurvet en bakolie kan biobrandstof worden gemaakt. Doe uw gebruikte vet in een plastic fles, sluit deze goed af en lever ‘m in. Zo draagt u bij aan een groene samenleving. Binnen onze gemeente kunt u uw (frituur)vet op de volgende plaatsen inleveren.

 • Stem op 20 maart!

  Op woensdag 20 maart 2019 zijn er twee verkiezingen. U kunt dan kiezen wie in de Provinciale Staten komt én wie in het bestuur van uw waterschap komt. U mag dus twee keer stemmen. Uw stem telt! In dit bericht kunt u nalopen of u klaar bent om te stemmen.

 • Carnaval in gemeente Heumen

  Met de traditionele sleuteloverdracht van de burgemeester aan de prinsen, jeugdprinsen en prinses werd afgelopen zaterdag het carnavalsfeest 2019 feestelijk ingeluid!

 • 40 Dagen zonder alcohol: zet uw alcoholgebruik op pauze 

  Twee weken geleden riepen wij u via deze nieuwsbrief op om mee te doen met de actie ’40 dagen zonder alcohol’ van 6 maart tot en met 14 april 2019. Graag brengen we deze actie nogmaals onder uw aandacht. Pas ook en zet uw alcoholgebruik 40 dagen op pauze!

 • Reconstructie N324, wegafsluitingen bij Grave

  De provincie voert een reconstructie uit aan de N324. Het traject loopt van knooppunt Paalgraven bij ecoduct Maashorst tot aan de brug over de Maas bij Grave. Inmiddels zijn de werkzaamheden gevorderd tot in de gemeente Grave. Om het werk veilig en goed uit te kunnen voeren, zullen er in de komende periode wegafsluitingen plaatsvinden.

 • Fietsen in onze gemeente

  Wij willen dat de dorpen en voorzieningen in onze gemeente goed bereikbaar zijn en blijven voor al het verkeer. In het bijzonder voor de fiets. Ook willen wij het fietsverkeer maximaal stimuleren. De bereikbaarheid en veiligheid voor het langzame verkeer staat voorop! Daarom maakten wij een fietsplan. Vanuit dit fietsplan werden afgelopen jaren al verschillende maatregelen uitgevoerd. In 2019 gaan we hiermee verder. Benieuwd naar welke maatregelen gepland staan in 2019? Ga dan naar www.heumen.nl/fietsen.

 • Paddentrek Overasselt: rustig rijden

  De paddentrek is weer aangebroken. Ieder voorjaar, vanaf eind februari, trekken padden (en andere amfibieën) van hun winterverblijven naar het water om zich voort te planten. De paddentrek vindt plaats op 2 verschillende locaties in Overasselt: de vijver aan de Craeyenbergh en de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan, bij de Meerestraat.

 • Eerste zonnepanelen gelegd in Nederasselt

  Na Malden en Overasselt was op maandag 18 februari ook Nederasselt aan de beurt. In het kader van het gemeentelijk zonnepanelenproject zijn nu ook in Nederasselt aan het Gildeplein de eerste zonnepanelen gelegd. Op een zonovergoten dag kreeg Berry Pont een mooie bos tulpen uit handen van wethouder Leo Bosland. Familie Pont gefeliciteerd met deze mooie, duurzame stap!

 • Carnaval: feest voor inbrekers

  Nog even en dan barst het carnavalsfeest weer los. Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie? Zorg dan dat u uw woning goed achterlaat. Als veel mensen van huis zijn, slaan inbrekers immers hun slag. Het is bekend dat juist in deze periode het aantal woninginbraken stijgt. Hou aan carnaval geen kater over en neem preventieve maatregelen.

 • Ophalen oud papier in 2019

  In 2019 haalt Dar uw oud papier op veel plaatsen op een ander moment op. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het oud papier vorig jaar overdag opgehaald werd en dat het nu in de avond is. Legen zij uw papiercontainer ’s avonds? Zet uw container dan om 17.00 uur aan de straat.

 • Rijksweg N844: luchtkwaliteit, geluid en groot onderhoud

  Vorig jaar heeft de gemeenteraad aan het college gevraagd de juridische mogelijkheden te onderzoeken waarmee we de provincie Gelderland konden vragen wat te doen aan de verkeerssituatie op de Rijksweg door Malden. De raad was van mening dat het verkeer de uitstoot van vervuilende stoffen in de lucht en de geluidbelasting de acceptabele grenzen overschrijdt.

 • Woensdag 20 maart: verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

  Op woensdag 20 maart 2019 zijn er twee verkiezingen. U kunt dan kiezen wie in de Provinciale Staten komt. En u kunt kiezen wie in het bestuur van uw waterschap komt. Uw stem telt! Aankomende week ontvangt u twee stempassen in uw brievenbus. Meer over de twee verkiezingen leest u in dit bericht.

 • Nieuwe Sportcentrum Malden

  Dit najaar opent het nieuwe Sportcentrum haar deuren. Op dit moment wordt zowel aan de buitenzijde van het pand als de binnenzijde veel werk verricht. In onderstaand bericht geven wij u een aantal van deze werkzaamheden weer zodat u een indruk krijgt.

 • Prijs voor bloemrijke hoogstamboomgaard

  Bij de entree van Molenhoek via het snelfietspad vanuit het noorden aan de Bosweg/Kuilseweg zijn buurtbewoners aan de slag gegaan met het realiseren van een bloemrijke hoogstam fruitboomgaard. Dit jaar al vormde die een kleurige ‘poort naar Limburg’. Het initiatief werd afgelopen december beloond met een prijs van MPA (Molenhoek pakt aan) 6.

 • Topic in uw brievenbus

  Volgend weekend valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Samen actief in Heumen’ leest u over inwonerparticipatie. Met inwonerparticipatie bedoelen we dat we graag willen dat inwoners meedenken, meepraten én meedoen. U weet namelijk het beste wat er nodig is in uw wijk of buurt. Met een aantal voorbeelden laten we zien dat inwonerparticipatie niet altijd groot of moeilijk hoeft te zijn. Het gaat erom dat we samen meer voor elkaar krijgen. 

 • Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

  Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook 7 organisaties in onze gemeente doen mee en hebben een klus aangemeld. Helpt u mee hun klus te klaren?

 • Gemeente Heumen opnieuw verkozen tot beste gemeente! 

  Wij zijn uitgeroepen tot best beoordeelde gemeente van 2018. En dat voor het tweede jaar op rij! Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door landelijk platform ‘Verbeterdebuurt’. Uit de beoordeling blijkt dat we vooral hoog scoren op de afhandeling van meldingen met betrekking tot water en riolering en afval. Melders benoemen als sterkste punten onze snelle antwoordtijd en goede oplossingen. Hier zijn we enorm trots op!

 • Leerplicht: hoe zit dat?

  Sinds oktober vorig jaar is Michelle van Dalen (32) in de gemeente Heumen werkzaam als leerplichtambtenaar. In dit artikel maakt u kennis met haar en vertellen wij u alles wat u moet weten over de leerplicht. 

 • Levendige bewonersavond ruimtelijke energievisie

  Afgelopen maandag 4 februari organiseerde de gemeente in Maldensteijn een bewonersavond rond haar startnotitie Ruimtelijke Visie Duurzame Energie. Deze visie is bedoeld om richting te geven als initiatiefnemers voor wind- en zonne-energieprojecten bij de gemeente aankloppen voor een vergunning om ergens op Heumens grondgebied windmolens of zonnevelden aan te leggen.

 • Verantwoord stoken doet u zo

  De gezelligheid van vuur en de warmte is voor veel mensen reden om een houtkachel of open haard aan te schaffen. Overweegt u dit? Sta dan even stil bij uw gezondheid, het milieu én uw buren. Veel mensen ervaren namelijk overlast van houtstook. Wilt u verantwoord stoken? Kies dan voor een pelletkachel.

 • College aan de kook

  Dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders gekookt voor de vrijwilligers van KooKpunt Overasselt. In de gloednieuwe eet- en kookruimte in het Verenigingsgebouw maakte zij onder leiding van een kok een heerlijk diner klaar om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet bij de realisatie van de keuken. Het college vindt de keuken een mooi initiatief om eenzaamheid en sociaal isolement van ouderen in Overasselt terug te dringen en onderstreept dat met dit gebaar.

 • Feestelijke bijeenkomst gouden bruidsparen

  In 2018 waren er maar liefst 77 echtparen 50 jaar getrouwd! Omdat het bereiken van een gouden huwelijk een bijzonder jubileum is, waren al deze bruidsparen uitgenodigd bij Verenigingsgebouw Terp in Heumen. Tijdens deze bijeenkomst was er gelegenheid om alle andere jubilarissen te ontmoeten die in 1968 in het huwelijksbootje zijn gestapt.

 • Kinderen brainstormen over hun eigen toekomst

  Op donderdag 24 januari was de raadszaal in het gemeentehuis het toneel van een ongewone bijeenkomst. Kinderen uit groepen 6, 7 en 8 van alle Heumense basisscholen gingen met elkaar aan de slag om te brainstormen over hun eigen toekomst: de Denktank Woordvoerders van de Toekomst!

 • 75 jaar bevrijding: meld uw evenement aan!

  In september is het 75 jaar geleden dat zuidelijk Nederland werd bevrijd, een feit dat ook in onze gemeente op grote schaal wordt gevierd. Bij de gemeente zijn al zo’n 15 initiatieven bekend maar misschien zijn er nog meer? Dat horen wij graag!

 • Betaling belastingaanslag 2019

  Deze week ontvangt u de belastingaanslag 2019 van Munitax. Vanaf dit jaar kunt u de aanslag eenvoudig via iDEAL betalen als u geen automatische incasso heeft. 

 • 4 februari: Ruimtelijke Visie voor duurzame energie

  Wij praten u deze avond graag bij waar de realisatie van duurzame energieopwekking (zoals windmolens en zonnevelden) in het buitengebied een plek kan krijgen en onder welke voorwaarden. U bent van harte welkom om mee te praten! 

 • Dinsdag 5 februari: Kom naar de Meet up van RvN@

  Heeft u een goed idee waarmee u innovatie, leefbaarheid, circulariteit en/of vitaliteit in de regio bevordert? Wilt u weten hoe RvN@ u kan helpen om uw idee een impuls te geven? Bezit u kennis, vaardigheden of middelen en zou u willen weten hoe u die voor de regio in kunt zetten? Kom dan naar de Meet up op dinsdag 5 februari van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Kerkplein 6 in Malden.

 • Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start gegaan

  Met een slag op de gong opende wethouder Frank Eetgerink vorige week woensdag de campagne ‘100 maatjes gezocht!’. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe maatjes te werven die mensen uit gemeente Heumen een steuntje in rug kunnen geven. De aftrap leverde al 15 nieuwe maatjes op.

 • Andere ophaaldagen afval vanaf 2 februari

  Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. Ook de tijd dat Dar langskomt kan anders zijn. Zorg daarom dat uw afval op de ophaaldag vóór 7.30 uur aan de straat staat.

 • Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus

  Eind januari ontvangt u meestal de belastingaanslag 2019 van Munitax. Dit is een aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. U ziet hierop bijvoorbeeld de WOZ-waarde van uw woning/pand. Dit is voor de aanslag over 2019 de waarde op 1 januari 2018. Naast deze waarde vindt u op uw aanslag bijvoorbeeld de onroerende-zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing.

 • ‘Go’ voor oprichting Energie Coöperatie Heumen

  Tijdens een energieke samenkomst met 30 initiatiefnemers op 15 januari 2019 in het gemeentehuis in Malden werd een ‘go’ gegeven voor de oprichting van de Energie Coöperatie Heumen (ECH). De statuten gaan nu naar de notaris voor de officiële start van de burgercoöperatie voor duurzame energie. Er zijn plannen in de maak voor winning van energie uit waterkracht, wind en zon.

 • Inzameling oud ijzer door SV Juliana '31

  SV Juliana ’31 Malden heeft toestemming van gemeente Heumen om op zaterdag 2 februari oud ijzer in te zamelen in Malden. Op die dag kan tussen 9.00 en 15.00 uur oud ijzer worden gebracht naar SV Juliana 31 (Broekkant 39 te Malden). Op verzoek wordt ook op die dag oud ijzer aan huis opgehaald. 

 • Judozaal Sportcentrum De Veldschuur wordt preventief gesloten

  Afgelopen zomer zijn enkele ruimtes van De Veldschuur enige tijd gesloten geweest nadat er bij de voorbereiding van de sloop asbest werd aangetroffen. Onderzoek wees vervolgens uit dat gebruikers van De Veldschuur geen gezondheidsrisico’s hebben gelopen. Ook recent vervolgonderzoek toont aan dat er geen actuele gezondheidsrisico’s zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft de gemeente in overleg met Laco besloten om toch de judozaal te sluiten.

 • Plaatsing zonnepanelen komt op stoom!

  Het zonnepanelenproject gaat in 2019 een volgende fase in. De komende weken worden op meer dan 100 woningen zonnepanelen geplaatst. De medewerkers van Volta Solar zijn actief in alle wijken en dorpen binnen onze gemeente. Volta Solar is de partner waar de gemeente mee samenwerkt. Met dit project kunnen wij als gemeente onze inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen aanbieden.

 • Strooien bij gladheid

  Als de weersvoorspellingen aangeven dat het glad wordt gaan wij zo snel mogelijk op gladheid controleren en indien nodig ook strooien. We strooien dan op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. 

 • Extra geld om meer kinderen mee te laten doen

  Geen geld om je kind aan te laten sluiten bij een sportvereniging of een fiets of computer voor school aan te schaffen? Hiervoor bestaan speciale regelingen. Per 1 januari 2019 komen meer kinderen in de gemeente Heumen hiervoor in aanmerking.

 • Doe mee aan de cursus hoogstamfruit Heumen

  Wilt u meer weten over het onderhoud van hoogstamfruitbomen? Op dinsdag 22 januari 2019 organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) van 19.30 tot 22:00 uur in het Verenigingsgebouw Overasselt aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt een cursus gericht op hoogstamfruit. 

 • Douchen op zonne-energie

  Na de renovatie van de speelvelden in 2014 zijn twee jaar later de gebouwen van voetbalvereniging SV Juliana’31 aan de beurt. “We hebben gekozen om te investeren in de toekomst,” vertellen voorzitter Carla Goossens en verenigingsmanager Henry Jansen. “Alle maatregelen zijn gericht op het terugdringen van het energieverbruik. Dat is goed voor onze exploitatie én voor het milieu.”

 • De Burgeradviesraad presenteert zich

  Onze gemeente kent een Burgeradviesraad (BAR). De BAR adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over de uitvoering van sociale wet- en regelgeving op het gebied van wonen, werk, welzijn, zorg en inkomen. Afgelopen najaar kreeg de BAR drie nieuwe leden. In november 2018 vergaderde de BAR voor de 113e keer. Tijd om uitgebreider stil te staan bij wat de Burgeradviesraad voor de inwoners van Heumen betekent. 

 • Riet Dinnissen Vrijwilliger van het jaar 2018

  Tijdens het Nieuwjaarsfeest op woensdag 9 januari werd Riet Dinnissen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Zoals elk jaar heeft een onafhankelijke jury uit alle genomineerden een aantal vrijwilligers geselecteerd voor de eervolle titel ‘Heumense vrijwilliger van het jaar 2018’. Dit jaar waren dat er 4: Riet Dinnissen uit Overasselt, Ramon Jaspers en Jos Kuiltjes uit Heumen en Ermert de Valk sr. uit Nederasselt. Vervolgens koos de jury de vrijwilliger van het jaar: Riet Dinnissen.

 • Praat mee over Ruimtelijke visie duurzame energie Heumen

  Het klimaat verandert en dit vraagt onze gezamenlijke inzet om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Maandagavond 4 februari organiseert de gemeente Heumen een bijeenkomst over de conceptversie van haar Ruimtelijke Visie voor Duurzame Energie. In die visie wordt aangegeven waar de realisatie van duurzame energieopwekking in het buitengebied een plek kan krijgen en onder welke voorwaarden. Iedereen die geïnteresseerd is om mee te praten over de concept visie is van harte welkom. De bijeenkomst is in sociaal-cultureel centrum Maldesteijn, Kerkplein 8 in Malden, van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

 • Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start

  Woensdag 16 januari start de Heumense campagne ‘100 maatjes gezocht!’. De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en gemeente Heumen. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe maatjes te werven die mensen uit gemeente Heumen een steuntje in rug kunnen geven.

 • ‘Fietsen is een soort meditatie’

  Siem Klaver fietst dagelijks door weer en wind van woonplaats Molenhoek naar zijn werkgever, de Biobank van het Radboudumc in Nijmegen. Sinds de snelfietsroute MaasWaalpad in december 2017 in gebruik is genomen, geniet Siem nog meer van de mooie omgeving.

 • Plaatsing eerste zonnepanelen

  De familie Theunissen uit Malden had op 20 december de primeur: op het dak van hun woning zijn de eerste zonnepanelen in het kader van het gemeentelijk ontzorgingsproject geplaatst. Voor wethouder Leo Bosland van de gemeente Heumen aanleiding om de bewoners persoonlijk te feliciteren met deze stap.

 • Uw afval tijdens de feestdagen

  Tijdens Kerst op dinsdag 25 en woensdag 26 december en Nieuwjaarsdag op dinsdag 1 januari, haalt Dar in de gemeente Heumen geen afval op. Op deze feestdagen zijn ook de milieustraten gesloten. In de kerstvakantie zijn ze wel open, in deze periode is het dan ook extra drukte op de milieustraten. Wij halen uw afval op een andere dag op. Dit kan eerder of later zijn dan u gewend bent. De andere inzameldagen vindt u op uw digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer of download de Dar-app. Met de app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. U kunt instellen dat u een seintje krijgt wanneer u uw afval buiten kunt zetten.         
   

 • Informatieavond Ommetje over de Dijk in Heumen

  Is er over de dijk ten zuiden van het dorp Heumen een wandelpad of struinroute mogelijk? Deze vraag houdt de gemoederen al jaren bezig. Als gemeente Heumen willen we verkennen of deze mogelijkheden voor de inwoners van het dorp gewenst zijn, en zo ja, in welke vorm. Om een goed besluit te kunnen nemen, streven we naar een volledig beeld van de bestaande opties en van de argumenten voor of tegen een initiatief. Hierover willen we graag met u als inwoner van het dorp Heumen in gesprek.

 • Jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  Nog even en dan luiden we 2019 in. De jaarwisseling wordt door veel mensen in onze gemeente gevierd. Veel Heumenaren genieten nog steeds van het afsteken van vuurwerk. Steekt u vuurwerk af tijdens de jaarwisseling? Houd dan wel rekening met anderen. Probeer het gezellig, maar ook veilig en schoon te houden.

 • Gemeentepagina vanaf 11 januari in Hét Gemeente Nieuws

  VIA Heumen is gestopt met het uitbrengen van hun huis-aan-huisblad in de gemeente Heumen. Vanaf 11 januari publiceren wij onze gemeentepagina in Hét Gemeente Nieuws. Deze verschijnt voortaan in het weekend.

 • Ontmoetingsplek jongeren klaar

  Op de foto ziet u dat er hard gewerkt wordt aan de ontmoetingsplek op het Kerkplein in Malden. Inmiddels is deze klaar. Op advies van de jongeren is de ontmoetingsplek weer-en winddicht gemaakt. Dit is bedoeld om te zorgen dat de jongeren een eigen plek hebben en niet rondhangen bij het winkelcentrum.

 • Sluit het jaar af met een droge oudjaarsduik

  Ooit al eens een duik willen nemen zonder nat te worden? Op vrijdag 28 december krijgt u deze kans! Kom tussen 10.00 en 18.00 uur naar het Kerkplein in Malden. Een leuke activiteit voor het hele gezin.

 • Verslag informatieavond Oude Boterdijk

  Het klimaat verandert. Er valt steeds minder regen. Maar als het regent, gaat het regelmatig om heel heftige buien. Hierdoor ontstaat vaak wateroverlast. Zo stond op 30 mei 2016 ook de Oude Boterdijk in Heumen blank. Op 20 november was er met de bewoners van deze en omliggende straten een bijeenkomst hoe samen met de gemeente wateroverlast kan worden voorkomen.

 • Extra parkeerplaatsen voor minder valide mensen

  Kort geleden zijn er in onze gemeente extra parkeerplaatsen aangelegd voor minder valide mensen. Dit was onder andere een wens van de Burgeradviesraad (BAR) van onze gemeente.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis rondom feestdagen

  Tijdens de komende feestdagen is het gemeentehuis gesloten en ook op enkele andere dagen. Hieronder leest u op welke dagen het gemeentehuis dicht is.

 • School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

  De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving. De hoogte van een gezinsinkomen mag geen verschil maken. Daarom zijn er in onze gemeente allerlei inkomensondersteunende regelingen, speciaal voor kinderen.

 • (Frituur) vet niet in het riool!

  (Frituur) vet in het riool zorgt ervoor dat buizen en pompen verstopt raken en vastlopen. Rond de jaarwisseling zien wij veel meer vet in het riool verdwijnen dan gebruikelijk vanwege het oliebollenvet. Het zorgt voor problemen en hoge schade. Daarom deze oproep aan alle oliebollenbakkers!

 • Jongeren zitten droog in Malden

  Alle betrokkenen zijn het er over eens: de ontmoetingsplek voor jongeren moet aantrekkelijker worden. Nu trekken de jongeren liever naar het winkelcentrum, waardoor omwonenden en winkeliers overlast ervaren.

 • Nieuwjaarsfeest woensdagavond 9 januari 2019

  Kom naar het Nieuwjaarsfeest voor alle inwoners van de gemeente Heumen! Dit jaar heffen wij het glas op het nieuwe jaar in Heumen (Verenigingsgebouw Terp, Dorpstraat 21). Het programma start om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Iedereen is welkom! Zet u het alvast in uw agenda?

 • De kolk is geen afvalputje!

  Een kolk is een put die in de straat aangebracht is, of aan de zijkant van het trottoir. Kolken zorgen ervoor dat regenwater afgevoerd wordt. Alleen dáár zijn kolken voor bedoeld!

 • Duurzaam werken Buitendienst

  De buitendienst van de gemeente Heumen heeft al de nodige stappen gezet om echt duurzaam te werken. Peter Lemmers vindt dat de gemeente een voorbeeldfunctie heeft. Peter: “Duurzaam werken is noodzaak. Er is geen weg meer terug.”

 • Keuken in Verenigingsgebouw Overasselt feestelijk geopend

  Op vrijdagmiddag 30 november is de gloednieuwe keuken in het Verenigingsgebouw Overasselt feestelijk geopend. De keuken is vooral bedoeld voor de oudere inwoners van Overasselt. Ze kunnen er samen koken en eten. De gemeente verleende een subsidie van € 10.000 om tegemoet te komen aan de realisering.

 • Tijd voor boomonderhoud

  Vanaf 10 december gaan we in de gemeentelijke bossen ‘Heumens Bos’ en ‘Maldensvlak’ onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Het onderhoud is nodig om bomen meer ruimte te geven om een goede kroon te ontwikkelen en om meer licht op de bodem te krijgen waardoor de struik- en kruidlaag zich beter kan ontwikkelen.

 • Wethouder plant eerste boom tijdens uitdeeldag!

  Op vrijdag 30 november 2018 was de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project ‘Landschapsimpuls Heumen’. Wethouder Leo Bosland plantte de eerste boom van de 3710 struiken, 16 (laan) bomen, 10 knotwilgen en 86 hoogstamfruitbomen.

 • Ideeën voor het Heumens landschap?

  Dinsdagavond 27 november kwamen circa 20 inwoners en betrokkenen bijeen om ideeën voor het Heumens landschap met elkaar te delen. Wethouder Leo Bosland benoemde het belang van het landschap en de medewerking van vrijwilligers.

 • Donkere Dagen: Houd uw deur op slot!

  In deze Donkere Dagen gaat niet alleen Sinterklaas ‘s nachts op pad. Ook inbrekers mijden het daglicht. Maar waar Sinterklaas nog wensen vervult, zorgen deze ongenode gasten voor veel ellende en verdriet. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toeslaan. Maar u kunt ook zelf het nodige doen om inbraken te voorkomen!

 • Zelf energie besparen hoe doe je dat?

  In Nederland wordt uitgebreid gesproken over maatregelen die ons land in 2050 klimaatneutraal moeten maken. Dat betekent zo min mogelijk vervuilende energie gebruiken (minder CO2 uitstoot) en aan de slag gaan met wind- en zonne-energie. In Heumen is de afgelopen periode het Energiecircus neergestreken. In vier bijeenkomsten is uitgebreid stilgestaan bij de vraag waar in de gemeente grootschalige schone energieopwekking kan plaatsvinden. Als inwoner kunt u ook veel zelf doen. In dit artikel leest u hoe u energie kunt besparen in uw huis.

 • Topic in uw brievenbus

  Aankomend weekend valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Samen Sterk’ kunt u lezen over het ‘Actieplan zorg, welzijn en werk’. Het plan bevat allerlei acties om de zorg en ondersteuning in onze gemeente anders en beter te organiseren.

 • Verf(resten) niet in het riool!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Appartementen en horeca aan de Promenade in Malden

  Op de eerste en tweede verdieping van het Rabobankgebouw aan de Promenade worden 11 huurappartementen gebouwd. Op een nog nieuw te bouwen derde verdieping komen vier koopappartementen. Deze laatsten worden volledig gasloos gebouwd. De 15 appartementen behoren tot het midden- en duurdere segment. Hiermee sluiten we aan bij de woonvisie van de gemeente Heumen waaruit deze behoefte blijkt. Op de begane grond komt een horecagedeelte.

 • Bezorging VIA Heumen

  Ondanks alle inspanningen kan het helaas voorkomen dat u de VIA Heumen niet in uw brievenbus ontvangt. Om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst beter verloopt, spraken wij vorige week met de uitgever én verspreider van de VIA Heumen.

 • Laatste ontwikkelingen bij het Werklandschap Overasselt

  Aan de noordzijde van het Werklandschap in Overasselt wordt volop gebouwd! Ondernemers vestigen zich hier met hun nieuwe bedrijfspanden. Een deel van deze ondernemers woont binnenkort bij het eigen bedrijf in een nieuw te bouwen woning.

 • Strooien bij gladheid

  Als het glad is, strooit de gemeente op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. In dit bericht leest u waar de gemeente wel en niet strooit.

 • Zet uw container op de goede manier aan straat!

  In onze gemeente haalt Dar in verschillende wijken het afval met een zogenaamde zijladerwagen op. Zit onderstaande sticker op de deksel van uw container? Dan haalt Dar ook uw afval met een zijladerwagen op.

 • Nieuwe huisstijl voor gemeente Heumen

  De gemeente Heumen krijgt een nieuwe huisstijl. Dit kunt u de komende tijd gaan zien in de communicatiemiddelen die de gemeente Heumen gebruikt. De huisstijl voeren we gefaseerd in om te voorkomen dat we onnodig materialen verspillen.

 • Brief van burgemeester aan jongeren over overlast

  Burgemeester Marriët Mittendorff heeft op vrijdag 23 november aan twintig jongeren een persoonlijke brief gestuurd. Deze jongeren zorgen regelmatig voor overlast in het centrum van Malden. Aanleiding voor de brief zijn de aanhoudende meldingen van inwoners en ondernemers.

 • Subsidie voor ontmoetingsplek Stichting Vereningsgebouw Overasselt

  De gemeente heeft een subsidie van € 10.000 verleend aan Stichting Vereningsgebouw Overasselt voor het realiseren van een ontmoetingsplek met keuken voor ouderen. De financiering komt voort uit het initiatievenbeleid: inwoners die een mooi initiatief bedenken om de leefbaarheid in hun straat of buurt te verbeteren kunnen ondersteuning of geld krijgen van de gemeente.

 • Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

  Bent u benieuwd hoe de gemeenteraad werkt? Waarover de gemeenteraad vergadert en waarom? Geef u dan op als gast voor de raadsvergadering van donderdag 29 november.

 • Oproep: deel uw filmpje met ons!

  Tijdens haar Nieuwjaarsspeech begin van dit jaar riep onze burgemeester alle inwoners van de gemeente Heumen op om filmpjes te maken en te delen. “Niet alleen vanuit het gemeentehuis worden zaken geregeld en kansen waargemaakt. Wij zijn juist zo blij met ideeën vanuit onze inwoners zelf. Zij bedenken dingen en voeren deze vaak ook nog uit. Zo houden we onze gemeente een fijne plaats om in te wonen”, alsdus burgemeester Marriët Mittendorff. Tijdens het Nieuwjaarsfeest in januari 2019 willen we een compilatie laten zien van filmpjes waarin initiatieven van inwoners centraal staan. Daarom doen we nu een oproep aan u!

 • Extra geld om meer kinderen mee te laten doen

  Geen geld om je kind aan te laten sluiten bij een sportvereniging of een fiets of computer voor school aan te schaffen? Hiervoor bestaan speciale regelingen. Deze worden per 1 januari 2019 voor meer kinderen in de gemeente Heumen mogelijk gemaakt.

 • Donkere Dagen: voorkom inbraak in uw auto

  In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. Zelf kunt u ook iets doen. In dit bericht geven wij u tips om inbraak in uw auto te voorkomen. Doet u mee?

 • ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het weer zo schoon mogelijk in rivieren geloosd kan worden. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Verbeteren (fiets)route Oosterkanaaldijk - Broekkant

  De westelijke fietsroute in Malden richting Nijmegen wordt verbeterd door de Oosterkanaaldijk, tussen het Stenen Hoofd en de Eendenpoelseweg, te verharden. Daarnaast wordt de Broekkant ingericht als fietsstraat. Het uitbreiden van de 30 km-zone tot aan de aansluiting met de Blankenbergseweg en een inrijverbod voor vrachtverkeer tussen de Raadhuisstraat en de Blankenbergseweg maken onderdeel uit van de werkzaamheden. Hiermee willen we deze weg comfortabeler en veiliger maken voor fietsers.

 • Inwoners planten duizenden bomen en struiken

  Inwoners in het buitengebied van onze gemeente planten binnenkort 3710 struiken, 16 (laan) bomen, 10 knotwilgen en 86 hoogstamfruitbomen. Op vrijdag 30 november 2018 is de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project ‘Landschapsimpuls Heumen’.

 • Afsluitende bijeenkomst stuw

  Op dinsdag 13 november waren zo’n 40 inwoners van onze gemeente aanwezig bij de laatste, afsluitende bijeenkomst over de aanvaring met de tanker in de stuw in Nederasselt.

 • Parkeren op het Kerkplein

  Het najaar is traditioneel de periode waarin het Winkelcentrum Malden extra veel bezoekers trekt en het druk is op de parkeerterreinen. De gemeente stelt daarom het gedeelte van het Kerkplein, dat autovrij is, vanaf vrijdag 15 november t/m 1 januari open voor parkeren.

 • Meld een Heumense vrijwilliger aan voor extra waardering!

  Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ zet de gemeente Heumen het lokale vrijwilligerswerk welverdiend in het zonnetje. De huldiging vindt plaats tijdens het Nieuwjaarsfeest voor alle inwoners. Helpt u ook mee door vrijwilligers voor te dragen?

 • Mantelzorgers in het zonnetje

  Op maandag 5 november vierden we in onze gemeente de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag werden mantelzorgers van de gemeente Heumen en Mook en Middelaar in het zonnetje gezet voor hun goede werk en inzet.

 • Storing website Munitax: controleer of uw bericht is aangekomen

  Heeft u via de website een bericht naar Munitax gestuurd tussen 24 september en 19 oktober? Controleer dan of dit bericht is ontvangen.

 • Hoogste punt Sportcentrum Malden bereikt!

  Afgelopen vrijdag is het hoogste punt van de bouw van Sportcentrum Malden gevierd. Wethouders René Waas en Maarten Schoenaker hebben de vlag op het hoogste punt vastgehouden. De bouw loopt voorspoedig en volgens planning.

 • Vervanging openbare verlichting

  Eind 2015 heeft de gemeenteraad gekozen voor de ‘Ombouw naar duurzame verlichting in 10 jaar’. Uitgangspunten en kaders bij deze keuze zijn onder andere: veiligheid, energieverbruik, duurzaamheid, goed functioneren en kostenefficiëntie.

 • Denk mee over het Heumens landschap!

  Op dinsdag 27 november kunt u meedenken over het Heumens landschap! Tijdens deze avond spreken we over de voorbereidingen voor het landschapsontwikkelingsplan 2019-2027. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

 • Afval op tijd aan de straat?!

  Staat uw afval ook op tijd aan de straat? Dit betekent dat uw afval op de inzameldag voor 07.30 uur aan de straat staat. Zo weet u zeker dat Dar uw afval ophaalt en het niet blijft staan. Dar haalt namelijk niet altijd op een vast tijdstip uw afval op. Dar kan soms eerder of later zijn dan u gewend bent. Zo zorgen we er samen voor dat er geen afval blijft staan. Bedankt voor uw hulp.

 • ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Vliegende start zonnepanelenproject

  Het zonnepanelenproject van de gemeente Heumen is voortvarend van start gegaan. Sinds de openstelling in september hebben de eigenaren van 340 woningen zich al aangemeld om zonnepanelen op de daken van hun woningen te laten plaatsen.

 • Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt

  Begin het nieuwe jaar goed. Ook u kunt met uw buren een bijdrage leveren aan een veilige en gezellige jaarwisseling. Heeft u daarbij ondersteuning van de gemeente nodig? Wij helpen graag!

 • Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

  In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toeslaan. Zelf kunt u ook iets doen. De gemeente geeft u daarom de komende weken op deze pagina preventietips om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doet u mee?

 • Weekmarkt in Malden

  Elke donderdag vindt de markt plaats van 08.00 tot 12.00 uur. De markt kenmerkt zich door verse waren. Verschillende kramen zijn daar te vinden, zoals een bakker, een kaasspecialist, groenten- en fruitkraam, visboer en bloemen- en plantenkraam. Sinds kort staat er ook een notenboer. Tot ziens op de markt!

 • Hard gewerkt tijdens de Natuurwerkdag!

  Zaterdag 3 november is er hard gewerkt in de natuurgebieden in de gemeente Heumen tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland.

 • Koninklijke onderscheiding mevrouw Fogelberg

  Afgelopen vrijdag (2 november) heeft mevrouw T.C. Fogelberg uit Overasselt in Amsterdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, uit handen van burgemeester Mittendorff. Ze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Rookvrij opgroeien in gemeente Heumen

  Oktober is de maand van het stoppen met roken. Dit is aanleiding voor de gemeente Heumen om in samenwerking met andere organisaties een start te maken met een bredere aanpak: kinderen rookvrij laten opgroeien en het blijven stimuleren van stoppen met roken.

 • Afstemming welzijn, wonen en zorg: 15 jaar Werkconferentie

  Ruim 20 organisaties op het gebied van welzijn, wonen en zorg kwamen op 25 oktober bij elkaar om samen te spreken over een betere ondersteuning voor kwetsbare inwoners van onze gemeente. Tijdens deze werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’, die twee keer per jaar plaats vindt, kozen de deelnemers de thema’s waarmee ze in 2019 gezamenlijk aan de slag gaan. Dit jaar was het vijftien jaar geleden dat de werkconferentie gestart is. Een mooi moment om stil te staan bij wat we in al die jaren op gebied van samenwerken bereikt hebben.

 • Onderzoek stuw afgerond: laatste bijeenkomst

  Op dinsdag 13 november vindt de laatste bijeenkomst plaats over de aanvaring met de stuw bij Grave/Nederasselt. Wij nodigen u daarvoor van harte uit.

 • Burgemeester samen met brandweer op kraamvisite

  Burgemeester Mittendorff heeft afgelopen week in het kader van de Nationale Brandpreventieweken een wel heel bijzondere kraamvisite afgelegd. De ouders van pasgeboren tweeling Nicky en Max uit Nederasselt werden verrast met een speciaal ‘Brandweerkoffertje’.

 • Loket Duurzaam Wonen Plus voor gratis advies en informatie

  Wilt u advies over te nemen duurzaamheidsmaatregelen aan uw woning of pand? Kom dan langs bij het Loket Duurzaam Wonen Plus!

 • ‘Daarom niet in het riool’!

 • Tiny houses geplaatst aan Droogsehof

  Vorige week werden de 18 Tiny Houses geplaatst aan de Droogsehof in Malden. Naar verwachting worden de eenpersoonswoningen in december opgeleverd. Voor meer informatie over deze tijdelijke huurwoningen gaat u naar www.droogsehof.nl.  

 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

  Begin deze maand viel bij alle inwoners de gemeentegids Heumen 2018-2019 op de mat. Is het u opgevallen hoeveel mooie foto’s van onze gemeente in deze gids staan? Deze zijn allemaal gemaakt door inwoners die afgelopen zomer meededen aan de fotowedstrijd. Akse Media BV, uitgever van de gemeentegids, stelde VVV-cadeaubonnen beschikbaar voor de drie mooiste of origineelste foto’s. Woensdag 24 oktober overhandigde burgemeester Mittendorff tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen.

 • Energiecircus Heumen

  Met een rondreizend circus komen we naar alle dorpen in onze gemeente. Wij nodigen alle inwoners uit om mee te denken over een duurzame toekomst. Waar is plek voor windmolens en zonnevelden en waar niet volgens u? Meld u aan en praat mee over grootschalige energieopwekking binnen onze gemeente. Komt u ook?

 • Doe mee aan de tafel van één

  Bent u een vrouw die graag (weer) aan de slag wil? Maar heeft u geen idee hoe te beginnen? Begin dan makkelijk en doe mee aan de Tafel van één!

 • Doe mee aan de natuurwerkdag op 3 november!

  Zaterdag 3 november wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Ook in de gemeente Heumen kunt u meewerken aan het onderhoud van het landschap. Zoals het onderhoud aan hagen en bossingels of het plaggen van heide. De locaties zijn in het Lierdal, het dassengebied in Heumen-Noord, op het scoutingterrein St. Walrick en in de Overasseltse vennen.

 • Bladkorven

  Inmiddels zijn er door ons op diverse locaties in de gemeente bladkorven geplaatst om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. We merken dat deze soms op een verkeerde manier gebruikt worden. Wat de bedoeling is van de bladkorven leest u hieronder.

 • Koninklijke Onderscheiding de heer van Eck

  Burgemeester van Neerbos van de gemeente West Maas en Waal reikte op 3 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan onder andere de heer van Eck. Omdat hij inwoner is van onze gemeente heeft onze burgemeester hem nog extra in het zonnetje gezet in Malden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Van oud naar nieuw textiel!

  De herfst is nu echt begonnen. Doet u geen zomerkleding meer aan en wilt u het wegdoen? Doe het dan in de textielcontainer of breng het naar de milieustraat! Een deel van het ingezameld textiel is namelijk nog goed draagbaar als kleding en al het andere wordt hergebruikt.

 • Appeloogst in boomgaard De Elshof

  Zaterdag 6 oktober was het oogstfeest in de boomgaard De Elshof. Het erfgoedplatform Heumen en de gemeente Heumen organiseerden dit samen. Er was van alles te doen; de vrijwilligers hielpen met appelpannenkoeken bakken, spellen doen en appels persen en plukken.

 • Samen naar een gezellige en veilige jaarwisseling

  Over 3 maanden luiden we het nieuwe jaar in. Voor een gezellige, maar vooral veilige jaarwisseling zorgen we samen. Maak daarom nu al afspraken met uw buren over het afsteken van vuurwerk. 

 • Aandacht voor technologie tijdens ‘Dag van de Senioren’

  Donderdag 27 september vierden de ouderen in onze gemeente de ‘Dag van de Senioren’. Centraal stond het thema ‘Met de tijd meegaan’. 170 nieuwsgierige ouderen kwamen bij elkaar om te luisteren naar de nieuwste technologische ontwikkelingen voor thuis en in de zorg. Nieuwe wethouder zorg en welzijn Frank Eetgerink woonde deze 23e editie voor het eerst bij. De dag was georganiseerd door de drie afdelingen van de KBO en Malderburch.

 • Burger Advies Raad zoekt leden!

  De Burger Advies Raad (BAR) behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Heumen. De BAR  is een onafhankelijk adviesorgaan dat het college gevraagd en ongevraagd adviseert over alle maatschappelijke taken op het gebied welzijn, wonen, zorg, werk en inkomen. De BAR is op zoek naar nieuwe leden. Meer hierover leest u in de onderstaande oproep van de BAR.

 • Onveilige situaties door overhangend groen

  Bij het onderhoud aan de openbare ruimte komt de gemeente regelmatig situaties tegen die onveilig zijn. U kunt daarbij denken aan struiken, heggen en bomen die zodanig gegroeid zijn dat een trottoir of verlichting niet meer te zien is. Dit is lastig voor mensen met een rollator of kinderwagen. Maar het is niet alleen gevaarlijk voor voetgangers ook voor andere verkeersdeelnemers. Ook lichtmasten raken rondom begroeid waardoor er minder licht is in de buurten. De gemeente zorgt ervoor dat trottoirs en wegen begaanbaar zijn, lichtmasten vrij zijn en snoeit het teveel aan overhangend groen volgens een planning.

 • Drempel Looistraat Heumen

  Half september hebben wij op de Looistraat in Heumen een drempel aangelegd. Dit is een voorloper op de werkzaamheden die nog gaan plaatsvinden om de straat verkeersveiliger te maken.

 • Camera’s op kruisingen MaasWaalpad

  De provincie Gelderland heeft een adviesbureau de opdracht gegeven tussen vrijdag 5 oktober en zaterdag 13 oktober camera’s te plaatsen langs 3 kruispunten op het Maaswaalpad (snelfietsroute Cuijk-Nijmegen). Het betreft de kruisingen Bosweg-Groesbeekseweg, Bosweg- Lierseweg in Malden en Middelweg-Ringbaan in Molenhoek.

 • Modder op de weg? Gas los!

  Het is oogsttijd. Landbouwvoertuigen rijden af en aan om de oogst van het land te halen. Hierdoor kan in het buitengebied soms modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot een glad wegdek.

 • Dinsdag 9 oktober: Meet up van RvN@

  Heeft u een goed idee waarmee u innovatie, leefbaarheid, circulariteit en/of vitaliteit in de regio bevordert? Wilt u weten hoe RvN@ u kan helpen om uw idee een impuls te geven? Bezit u kennis, vaardigheden of middelen en zou u willen weten hoe u die voor de regio in kunt zetten? Kom dan naar de Meet up op dinsdag 9 oktober van 14.30 tot 16.30 uur in het gemeentehuis, Kerkplein 6 in Malden.

 • Schrijf u in voor de Beursvloer 2018!

  Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging organiseert ook dit jaar weer de Beursvloer. Heeft u als maatschappelijk betrokken bedrijf iets moois te bieden in de vorm van tweedehands materialen, helpende handjes en deskundig advies? Of heeft u als vrijwilligersorganisatie behoefte aan hulp? Schrijf u dan in voor de Beursvloer op maandag 5 november van 17.00 tot 20.00 uur bij NSG Groenewoud, Van Cranenborchstraat 7 in Nijmegen.

 • Doe mee aan de cursus ‘Alles van het landschap Heumen’

  Wilt u meer weten over de ecologie op het erf en de aanleg en onderhoud van hoogstamfruitbomen, houtsingels, (vlecht)hagen en bomen? Voor inwoners van de gemeente Heumen start op dinsdag 16 oktober de cursus ‘Alles van het landschap Heumen’ met een theorieavond. Tijdens deze theorieavond en twee praktijkochtenden op locatie leert u meer over ecologie, aanleg en beheer van het landschap. De cursus wordt u aangeboden door de gemeente Heumen, dus deelname kost u niets!.

 • Nieuwbouw basisschool de Vuurvogel en ontwerp Kroonwijkplantsoen

  Aan de Gladiolenstraat/Chrysantstraat in Malden wordt het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel gebouwd. Woensdag 3 oktober is er een informatiebijeenkomst waarin wij omwonenden en andere belangstellenden graag bijpraten over de nieuwbouw van de basisschool en het ontwerp van het Kroonwijkplantsoen.

 • Scholenbezoeken nieuwe ambtsketen

  In de afgelopen twee weken hebben burgemeester Mittendorff en kunstenares/edelsmid Charlotte Rombouts-Arends maar liefst 8 basisscholen bezocht in onze gemeente om de kinderen te vertellen over de nieuwe ambtsketen.

 • Zet uw mantelzorger in het zonnetje!

  Uw mantelzorger staat steeds voor u klaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar u weet dat dat natuurlijk niet zo is. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en wilt u uw mantelzorger bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen nog tot 1 oktober een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

 • Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

  Bent u benieuwd hoe de gemeenteraad werkt? Waarover de gemeenteraad vergadert en waarom? Geef u dan op als gast voor de raadsvergadering van 27 september.

 • 6 oktober: Appel oogstfeest in boomgaard Elshof

  Op zaterdag 6 oktober is het weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard! Wilt u mee plukken? Kom dan van 10.30 tot 14.00 uur naar het mini-oogstfestival. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. De toegang is gratis en u mag uw zelf geplukte fruit mee naar huis nemen.

 • Volta Limburg start met het zonnepanelenproject

  Het zonnepanelenproject gaat van start! Wethouder Leo Bosland en directeur van Volta Limburg, Marcel Michiels, tekenden hiervoor de samenwerkingsovereenkomst. Het zonnepanelenproject is een initiatief van de gemeente Heumen. Met dit project kunnen wij als gemeente onze inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen aanbieden.

 • Donderdag 20 september géén telefonisch spreekuur

  Donderdag 20 september is er tussen 13.00-14.30 uur géén telefonisch spreekuur bij Bouwen, Milieu en Leefomgeving. Vrijdag 21 september is er daarom een extra telefonisch spreekuur tussen 10.00-11.00 uur.

 • Zonnepanelen tegen gunstige voorwaarden

  Vanaf september 2018 start de gemeente Heumen het zonnepanelenproject. In dit project kunnen inwoners en bedrijven van de gemeente Heumen tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. In september organiseren we in alle dorpen van onze gemeente informatieavonden voor onze inwoners.

 • Wereldkampioen ontvangt sportpluim

  Afgelopen week ontving Jean Salazar Tavera de Heumense sportpluim vanwege zijn uitzonderlijke prestatie op het WK in Glasgow waar hij wereldkampioen breakdance werd. Jean is een inwoner uit onze gemeente en daarom ontving hij deze pluim als blijk van waardering voor deze geweldige sportieve prestatie!

 • Nieuw college in Topic

  Afgelopen weekend viel het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern kon u het artikel lezen met als titel ‘Breed college toont kracht in verscheidenheid’. Hierbij kijkt het nieuwe college van burgemeester en wethouders vooruit naar de komende vier jaar.

 • Werkzaamheden aan het riool

  In opdracht van de gemeente reinigt en inspecteert de firma Tolhuis uit Bakel een deel van het rioolstelsel in de gemeente Heumen. Met de informatie vanuit de inspectie, krijgen we inzicht in de staat van het rioolstelsel en kunnen we waar nodig maatregelen nemen. Voordat er geïnspecteerd kan worden, wordt het riool gereinigd.

 • Munitax past beleidsregels aan

  Beleidsregels zijn een richtlijn en beschrijven hoe Munitax een bepaalde bevoegdheid uitvoert. Deze regels zijn een nadere uitwerking van de verordeningen zoals deze zijn vastgesteld door de verschillende gemeenteraden. Onlangs zijn de beleidsregels aangepast. Onze gemeente is verplicht om ze kenbaar te maken. Op onze website: www.heumen.nl/belastingen vindt u de beleidsregels van het 2e half jaar 2018 en de wijziging van de beleidsregels per 1 juli 2018.

 • Herkennen en bestrijden van Ambrosia

  Ambrosia staat wereldwijd bekend als één van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. Bovendien is Ambrosia in andere Europese landen uitgegroeid tot een schadelijk onkruid in akkerbouwteelten. Daar veroorzaakt Ambrosia slechtere oogsten in onder andere de aardappelen- en groententeelten. Dit kan ook in Nederland gaan gebeuren. Om de ambrosia te herkennen en te bestrijden informeren wij u hierbij.

 • Borden struinnatuur geplaatst

  Elshof is een bosgebied van de gemeente Heumen. Het ligt globaal tussen de Grootstalseweg, de Hatertseweg en de Rijksweg. In dit bosgebied mag u wandelen op wegen en paden, van zonsopgang tot zonsondergang. Buiten dit gebied is het niet toegestaan om van de paden af te gaan. Er zijn borden geplaatst om dit nog duidelijker aan te geven.

 • School en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend

  Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving. De hoogte van een gezinsinkomen mag geen verschil maken. Daarom zijn er in onze gemeente allerlei inkomensondersteunende regelingen, speciaal voor kinderen.

 • Inspiratieavond aangepast sporten

  Om de wereld van het aangepast sporten op een inspirerende wijze te leren kennen organiseert de vereniging ‘Vrienden van De Veldschuur’ op dinsdag 28 augustus een inspiratieavond waarin u kennis maakt met talenten die (ondanks hun beperking) een sportprestatie leveren.

 • Informatieavond 6 september: ‘Wij blijven hier wonen’

  De gemeente Heumen wil graag dat u comfortabel, veilig en met plezier in uw huidige woning kunt blijven wonen, ook als u een dagje ouder wordt, of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Heeft u een koop- of huurwoning en wilt u deze aanpassen zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Wilt u hier meer over weten of over de blijverslening? Kom dan naar de informatieavond “Wij blijven hier wonen” die de KBO’s samen met de gemeente Heumen en Oosterpoort organiseren op 6 september 2018.

 • Droogte in plantsoenen

  De gevolgen van de droogte van de afgelopen weken is in de plantsoenen goed te zien. Het blad en gras is op veel plekken bruin. Toch heeft de beplanting kans zich weer te herstellen.

 • Open Monumenten Dag 2018

  In Europa…dat is het thema en op zondag 9 september is het zover. Het is landelijke Open Monumenten Dag en in de gemeente Heumen doen we mee! De toegang tot alle monumenten en activiteiten is gratis.

 • Altijd uw afval kwijt!

  Het is belangrijk om spullen die u niet meer gebruikt of afval goed af te voeren. Dar maakt het u graag zo makkelijk mogelijk om uw afval weg te brengen en te scheiden. De regionale milieustraten zijn daar een goed voorbeeld van. Er is altijd een milieustraat bij u in de buurt!

 • De scholen zijn weer begonnen, wees alert in het verkeer!

  Vandaag zijn de scholen weer van start gegaan. Na de vakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer. Kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer lopend of op de fiets naar (een nieuwe) school. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar.

 • Extreem veel blauwalg in grote delen van het rivierengebied

  In delen van het rivierengebied die water inlaten vanuit de Maas, Bergse Maas, Afgedamde Maas (zuid)  en het Maas-Waal kanaal, komt extreem veel blauwalg in het oppervlaktewater voor.

 • Taxus Taxi haalt snoeisel gratis op

  Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel tot en met eind augustus gratis aan huis op. Samen met de omliggende gemeenten ondersteunt onze gemeente deze inzameling samen met Dar.
  Op deze manier draagt u bij aan het duurzaam verwerken van afval.

 • Bent u ondernemer? Word ‘gastheer van het landschap’

  Het aantal toeristen in het Rijk van Nijmegen groeit. De prachtige natuur en het landschap dragen bij aan deze groei. Recreatie- en horecaondernemers in onze gemeente kunnen daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere natuur in zijn eigen gebied goed kent, is een interessante gastheer of -vrouw. Ondernemers uit onze gemeente worden daarom uitgenodigd om dit najaar via IVN Rijk van Nijmegen het programma ‘Gastheer van het Landschap’ te volgen.

 • Gemeente Heumen deelt ijsjes uit

  Op dinsdag 7 augustus deelde heeft wethouder René Waas namens de gemeente Heumen ijsjes uit aan bewoners van Malderburch in Malden en de Buurderij in Overasselt. In totaal ging het om 200 ijsjes. Het was een aangename verrassing voor de bewoners met de tropische temperatuur van 36 graden.

 • Géén verspreiding asbestdeeltjes in horecaruimte en balletzaal van Sportcentrum De Veldschuur

  Naast het visuele onderzoek dat gedaan is naar de asbestdeeltjes is nu ook verder  onderzoek gedaan naar eventuele verspreiding van asbestdeeltjes in de horecaruimte, de balletzaal en de aangrenzende berging van de balletzaal van het sportcentrum. Dit onderzoek toont aan dat er géén verspreiding van asbestdeeltjes in de ruimten is aangetroffen.

 • Sportcentrum De veldschuur gedeeltelijk weer open na asbestvondst

  Vanaf donderdag 26 juli 12.00 uur kan het sportcentrum De Veldschuur in Malden gedeeltelijk weer gebruikt worden. De gemeente heeft op basis van de onderzoeksresultaten besloten de sluiting gedeeltelijk op te heffen.

 • Burgemeester sluit woning in Nederasselt op grond van Opiumwet

  Burgemeester Mittendorff heeft besloten op grond van de Opiumwet 13b over te gaan tot sluiting van een woning aan de Eindsestraat in Nederasselt. De woning wordt met ingang van 1 augustus gesloten voor een periode van drie maanden.

 • Sportcentrum De veldschuur Malden gesloten na vondst asbest

  De gemeente heeft het Sportcentrum De Veldschuur in Malden op maandagavond 23 juli gesloten nadat er asbest is aangetroffen. De sluiting is preventief. Vervolgonderzoek moet duidelijk maken wat er precies aan de hand is.

 • Update: sportcentrum De veldschuur Malden blijft nog gesloten

  Het sportcentrum De Veldschuur in Malden, dat op maandagavond 23 juli werd gesloten nadat er asbest werd aangetroffen, blijft in ieder geval nog dicht tot en met woensdag 25 juli in verband met uitgebreider onderzoek

 • Extra alert in deze droge tijd

  Door de aanhoudende warmte en droogte is er een grotere kans op brand in de natuur. Ook is het belangrijk dat we extra goed voor onszelf en onze (huis)dieren zorgen en dat we zorgvuldig omgaan met water.

 • Nieuwe mijlpaal: Sportcentrum Malden gaat de lucht in!

  Woensdag 18 en donderdag 19 juli werden de eerste wanden geplaatst van Sportcentrum Malden. Steeds beter wordt zichtbaar hoe het nieuwe Sportcentrum eruit komt te zien. Op de website www.sportcentrummalden.nl kunt u meer foto’s bekijken en de planning van dit nieuwbouwproject. 

 • Stuur uw mooiste Vierdaagsefoto op!

  Wij zijn op zoek naar de allermooiste Vierdaagsefoto's, gemaakt in onze gemeente tijdens de wandelmars of festiviteiten. Feest of loopt u mee? Stuur dan uw foto in en misschien wordt deze afgedrukt op de gemeentepagina in VIA Heumen.

 • Goed idee? Doe mee!

  Heeft u een goed idee om uw buurt leefbaarder en beter te maken? Dan horen wij dat graag! U kunt hier namelijk ondersteuning of geld voor krijgen.

 • Vuurwerk: maak nu al afspraken met elkaar

  Nu het vakantie is, lijkt de jaarwisseling nog ver weg. Het is u misschien niet ontgaan dat het onderwerp volop in de belangstelling staat. Eind juni is door de Tweede Kamer besloten dat gemeenten in de toekomst zelf een vuurwerkverbod mogen invoeren. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet. We willen natuurlijk allemaal een leuk en veilig Oud & Nieuw. Voor sommigen is dat mét vuurwerk; anderen gaan liever zonder geknal het nieuwe jaar in. Daarom is het goed om juist nu al afspraken te maken met elkaar.

 • Woningbouwplannen in gemeente Heumen

  Op dit moment zijn er verschillende nieuwbouwplannen in onze gemeente. Regelmatig krijgen wij vragen hierover. Daarom vindt u op onze website www.heumen.nl/nieuwbouw een overzicht van alle nieuwbouwplannen. U ziet dan welk type woningen waar komt, wanneer de bouw start en waar u terecht kunt als u belangstelling heeft.

 • 6e plek voor de Gemeente Heumen

  Gemeente Heumen scoort goed op het gebied van duurzaamheid! In het coalitieakkoord staan ambitieuze plannen voor een klimaatneutrale gemeente; realistisch en concreet. Wij zijn dan ook trots op de 6e plek die we behaalden vanuit het onderzoek van het Gelders Energieakkoord (GEA). Het GEA beoordeelde alle coalitieakkoorden in Gelderland. Ze bekeken hoe hoog de ambities zijn bij de omschakeling naar duurzame energie. En hoe concreet die zijn. Op naar een klimaatneutrale gemeente!

 • Invloed van droogte op bomen

  Veel bomen verliezen door dit bijzonder droge weer vroegtijdig hun blad. Bij platanen is dit goed te zien. De bast en ook de bladeren vallen eerder af dan normaal.

 • Initiatiefgroep energiecoöperatie van start

  Op 2 juli kwam een grote groep inwoners en ondernemers vanuit alle dorpen van de gemeente bij elkaar in het gemeentehuis. Doel was met elkaar te overleggen over de opzet van duurzame energiecoöperaties. Een energiecoöperatie is een initiatief waarbij inwoners in groepsverband zelf energie opwekken. Na deze avond gaat tenminste één groep van 12 inwoners verder in overleg om een Heumense energiecoöperatie op te richten.

 • Vakantiesluiting Loket Bouwen, Milieu en Leefomgeving

  De informatiebalie van de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving is van 23 tot en met 27 juli gesloten. Alleen voor dringende zaken (die bijvoorbeeld betrekking hebben op veiligheid) zijn wij natuurlijk bereikbaar. U kunt ons dan bereiken via het KCC (Klant Contact Centrum). Het telefoonnummer is 14 024 en is op werkdagen bereikbaar. Voor de exacte bereikbaarheid gaat u naar: www.heumen.nl/openingstijden.

 • Verkeersmaatregelen tijdens 4Daagse

  Maar liefst drie dagen trekt het wandellegioen van de 4Daagse door onze gemeente. Tijdens deze doorkomstdagen gelden in de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen.

 • Een goed idee voor uw buurt? Doe mee met Burendag!

  Op zaterdag 22 september viert Nederland Burendag. Als u samen met uw buurt een goed initiatief voor Burendag bedenkt, kunt u daar onder voorwaarden een bijdrage tot €400,- voor ontvangen van het Oranje Fonds. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket. Het Oranje Fonds wil helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen.

 • Bestrijding bladluis

  Op dit moment is er veel bladluis in onze gemeente ontdekt. Wij beginnen met bestrijden van de bladluis in de lindebomen aan de Dorpstraat en Oude Boterdijk in Heumen.

 • 4Dorpentocht: wandelt u mee?

  Wilt u proeven van het befaamde Vierdaagsegevoel? Trek  uw wandelschoenen aan en wandel mee met onze 4Dorpentocht op woensdagavond 18 juli. Wandelend over de dijk van Heumen naar Nederasselt kunt u genieten van de mooie natuur en gezellige festiviteiten.

 • 4Daagse: Waar moet u zijn voor een feestje?

  De 4Daagse is niet alleen een bijzonder evenement voor de sportieve wandelaar, maar ook voor de feestvierder. In de week van de 4Daagse zijn er in de dorpen verschillende festiviteiten. Langs de wandelroutes kunt u genieten van vele DJ’s, bands en orkesten.

 • 4Daagse: Bereikbaarheid gemeentehuis

  Op vrijdag 20 juli, tijdens de intocht van de 4Daagse, is het gemeentehuis gesloten. Voor calamiteiten tijdens de doorkomst van de 4Daagse is het gemeentehuis tussen 09.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 14 024.

  Meer nieuwsberichten

 • Op vakantie? Licht de buren in!

  De zomervakantie staat voor de deur. Gaat u weg? Laat uw woning veilig achter. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.

 • Spelregels Snelfietsroute MaasWaalpad

  Eind 2017 is een deel van de snelfietsroute ‘MaasWaalpad’ aangelegd. Het gaat om het gedeelte vanaf de Scheidingsweg, Witteweg, Bosweg, Kuilseweg, Middelweg en Lindenlaan. Het pad is inmiddels alweer een half jaar in gebruik. Met de komst van deze snelfietsroute is er een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Graag informeren wij u hierover.

 • Terugblik op landschapsconferentie

  Een mooie zomeravond in de heemtuin. Een ideale locatie voor de vijfde landschapsconferentie van de gemeente Heumen. Ongeveer 25 deelnemers begonnen de avond met soep en broodjes, waarna vrijwilligers van de heemtuin een rondleiding verzorgden. Er werd met plezier verteld over de ontwikkeling en de werkzaamheden in de heemtuin. Verschillende landschapselementen, zoals hagen, struweel, bos, graslandjes en akkers, die door het beheer zoveel mogelijk biodiversiteit in de heemtuin geven.

 • Onderhoudswerkzaamheden N271 (Jan J. Ludenlaan) tussen Heumen en Malden

  Vrijdag 6 juli vanaf 21.00 uur tot maandag 9 juli 5.00 uur voert de provincie Gelderland onderhoudswerkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan van de N271 tussen Heumen en Malden. De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden die in april van dit jaar gedaan werden op de brug over het Maas-Waalkanaal. In dit weekend worden de geluidsschermen met geluidsarme voegen aangebracht. Met deze laatste stap worden de werkzaamheden aan de N271 afgerond.

 • Op vakantie? Laat uw huis brandveilig achter

  De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin u misschien wel op vakantie gaat. Maar wat een nachtmerrie als u terug moet komen van uw vakantie omdat uw huis is afgebrand door kortsluiting. Om brand te voorkomen kunt u een aantal dingen doen.

 • Overhandiging eerste exemplaar ‘De Canon van Heumen’

  Burgemeester Mittendorff ontving vorige week woensdag uit handen van Leo Ewals, voorzitter van de redactie van de Canon het eerste exemplaar van het boek. Dit boek is geschreven door deskundigen van het Erfgoedplatform en beschrijft de zeer rijke historie van onze gemeente.

 • Fietsen voor je buurt of vereniging!

  € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23 juni in het bijzijn van vele jeugdleden dit bedrag uitgereikt door wethouder René Waas van onze gemeente. Het geld wordt gebruikt om een kampvuurkuil te bouwen. Er is 15.000 km bij elkaar gefietst en deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring©.

 • Panoramafoto’s brengen de gemeente in beeld

  Cyclomedia maakt deze zomer in opdracht van ons panoramafoto’s van de gemeente. Het bedrijf is gespecialiseerd in het in beeld brengen van de omgeving met hoogwaardige 360° straat- en luchtfoto’s. Wij gebruiken de foto’s onder andere voor inspectie en beheer van de openbare ruimte, ontwikkeling van ruimtelijke plannen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

 • Duurzaam Wonen Plus op vakantie

  In verband met vakantie is Loket Duurzaam Wonen Plus gesloten van 25 juni t/m 6 juli 2018. Een e-mail sturen kan nog steeds naar info@duurzaamwonenplus.nl. Het kan iets langer duren voordat u antwoord krijgt. De website staat in ieder geval ter beschikking voor informatie: www.duurzaamwonenplus.nl.

 • Vervolgbijeenkomst duurzame energie-coöperaties op 2 juli

  Als gemeente dragen we er graag aan bij, dat er binnen de gemeente Heumen één of meer lokale coöperaties voor duurzame energie komen. Een energie-coöperatie verenigt inwoners en bedrijven om samen energie te besparen en op te wekken. Lokale energiecoöperaties zorgen dat we minder afhankelijk zijn van grote energieleveranciers en versterken de lokale economie. De rol van de gemeente bij het opstarten van energie-coöperaties is vooral faciliteren en het bij elkaar brengen van mensen. Om deze reden organiseren wij een vervolgbijeenkomst op de drukbezochte avond in april.

 • Asfaltonderhoud 2018

  Vanaf 25 mei is er begonnen met onderhoud aan het asfalt op diverse wegen binnen de gemeente. De verwachting is dat dit tot 12 juli duurt.

 • Bouw van sociale huurwoningen aan Boterdijk in Malden

  Woningcorporatie Oosterpoort  heeft,  in overleg met de gemeente, een plan ontwikkeld voor de bouw van 5 sociale huurwoningen aan de Boterdijk. Het gaat om relatief kleine huurwoningen, vooral bedoeld voor kleinere huishoudens. Met de bouw van deze 5 huurwoningen wordt afgeweken van het bestemmingsplan. De gemeente organiseert, voordat de procedure tot wijziging of afwijking van het bestemmingsplan wordt gestart,  een inloopbijeenkomst op 9 juli.

 • Lever medisch afval in bij uw apotheek!

  Plastic+  (plastic  verpakkingen,  blikken  en  pakken)  is  weer  grondstof  voor  nieuwe  producten.  Door uw medisch afval goed te scheiden, helpt u hieraan mee. Als u bijvoorbeeld naalden bij uw plastic+ doet, kunnen wij al het plastic+ uit de inzamelwagen niet meer hergebruiken. Dat is zonde! Ook is het erg gevaarlijk voor onze medewerkers. Zij kunnen zich prikken aan naalden. Samen zorgen we voor goede afvalscheiding. U doet toch ook mee?

 • Bijeenkomst voor Heumense 4Daagselopers

  De 4Daagse komt eraan! Loopt u dit jaar mee? Dan nodigen wij u uit voor een gezellig samenzijn op woensdagavond 11 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Malden. Wij toasten graag samen met u en andere lopers op een succesvolle deelname.

 • Oproep: Bijzondere lopers 4Daagse gezocht!

  Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loopt u dit jaar voor de 25ste of  50ste keer de 4Daagse of denkt u de oudste of jongste deelnemer uit de gemeente Heumen te zijn? Laat het ons weten!

 • Dagje weg? Deur op slot!

  De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin u misschien wel op vakantie gaat of een dagje weg. Laat uw huis altijd veilig achter en voorkom daarmee dat inbrekers toeslaan of dat er brand in uw woning ontstaat. De komende weken geven wij u tips op deze gemeentepagina. Gaat u bijvoorbeeld een dagje weg? Draai dan altijd uw deur op slot!

 • WIJkrant in uw brievenbus!

  Volgende week valt de nieuwe WIJkrant weer in uw brievenbus! Met de WIJkrant informeren wij u twee keer per jaar over hoe we in de vier dorpen prettig met elkaar leven. In de krant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in onze samenleving en elkaar helpen. De WIJkrant wordt verspreid in combinatie met de VIAHeumen.

 • Aanmelden project ‘Landschapsimpuls’ kan nog

  Op dinsdag 12 juni was er een informatieavond in Overasselt over het aanleggen van hoogstamboomgaarden of bijvoorbeeld een vogelbosje op uw eigen terrein. Heeft u de avond gemist maar wilt u wel graag deelnemen hieraan? Geen probleem: U kunt zich nog tot 1 augustus aanmelden.

 • Controle hondenbelasting

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Vaak wordt dit vergeten. Vanaf 18 juni controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Nieuwbouw basisschool de Vuurvogel en inrichting Kroonwijkplantsoen

  Aan de Gladiolenstraat/Chrysanthstraat in Malden wordt het nieuwe schoolgebouw van de Vuurvogel gebouwd. De gemeenteraad stemde begin 2018 in met een schoolgebouw van 2 verdiepingen met ruim 1.700 m2 vloeroppervlak. Het schoolbestuur Conexus  en de gemeente Heumen starten samen een participatieproces. Hierin kunnen omwonenden en belangstellenden meepraten over de school en de omgeving.

 • Aardgasvrij wonen

  De gemeente Heumen wil in 2050 een klimaat neutrale, duurzame gemeente zijn. Om klimaatneutraal te worden is één van de opgaven om alle woningen, bedrijven en andere gebouwen stapsgewijs af te koppelen van het aardgas. Loket Duurzaam Wonen Plus adviseert en ondersteunt hierin.

 • Taxussnoeisel gratis ophalen

  Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Taxus Taxi taxussnoeisel weer gratis aan huis op. Inwoners nemen contact op en krijgen een Taxus Taxi tas om het taxussnoeisel in te verzamelen. Vervolgens haalt deTaxi het snoeisel bij u op. De stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de productie van medicatie tegen kanker.

 • Invasie eikenprocessierupsen

  Het aantal eikenbomen met eikenprocessierupsen is dit jaar flink gestegen. Ondanks de preventieve bespuiting met een biologisch middel zijn er meer nesten dan voorgaande jaren.

 • Multicourt Malden geopend

  Het Multicourt in Malden bij de skatebaan aan de Broekkant is geopend. De werkzaamheden zijn afgerond en het voetbal- en basketbalveld is klaar om op te spelen. Ook de naastgelegen skatebaan heeft een opknapbeurt ondergaan.

 • Tips tegen maden in gft-container

  In de afgelopen weken hebben we een aantal meldingen gehad over maden in gft-containers. Daarom geven wij u in dit bericht een aantal tips om dit te voorkomen.

 • Presentatie boek ‘De Canon van Heumen’

  Het Erfgoedplatform en de gemeente Heumen nodigen u bij deze van harte uit om aanwezig te zijn bij de presentatie en de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘De Canon van de gemeente Heumen’! Dit boek is geschreven door deskundigen van het Erfgoedplatform en beschrijft de zeer rijke historie van onze gemeente. De presentatie is op woensdag 20 juni, 20.00 uur in het Verenigingsgebouw in Overasselt.

 • Stimuleringsleningen voor duurzame maatregelen

  Of u nu spouwmuurisolatie, HR beglazing of een warmtepomp wilt aanbrengen in uw woning of bedrijf, voor veel duurzaamheidsmaatregelen kunt u binnenkort goedkoop geld lenen bij de gemeente.

 • Controle van adressen in gemeentegids

  Deze week start uitgever Akse Media met het actualiseren van de adressen voor de aankomende gemeentegids Heumen.

 • Vierdaagse 2018: Doe mee met de 4Dorpentocht!

  De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunt u weer meedoen met onze ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18 juli. De tocht leidt u langs onze vier prachtige dorpen. Wandelt u mee?

 • Inzameling oud ijzer door SV Juliana ‘31

  Op zaterdag 16 juni zamelt voetbalvereniging SV Juliana ’31 oud ijzer in. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. U kunt van 09.00 tot 15.00 uur oud ijzer inleveren bij het clubhuis (Broekkant 39 in Malden).

 • Landschapsconferentie

  Woensdag 27 juni vindt de vijfde landschapsconferentie over het Heumens landschap plaats. Doel van deze avond is samen met de gemeente energie en nieuwe ideeën op te doen voor bestaande en nieuwe landschapsprojecten. U bent van harte uitgenodigd!

 • Onderzoek naar ervaringen Wmo

  De gemeente wil graag weten wat u vindt van de ondersteuning die u ontvangt vanuit de Wmo, zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Daarom start binnenkort het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bureau I&O Research voert het onderzoek voor de gemeente Heumen uit.

 • Kolken géén afvalputten!

  Kolken, oftewel rioolputten zijn alleen bedoeld voor de inzameling van regenwater. Wij treffen nog vaak resten van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel, cementresten, frituurvet, olie en zakjes hondenpoep in kolken aan. Deze stoffen zijn schadelijk voor het rioolsysteem en kunnen verstoppingen veroorzaken. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor het milieu. Regenwater wordt namelijk tegenwoordig zoveel mogelijk apart ingezameld. En, waar mogelijk, plaatselijk in de bodem geïnfiltreerd via onder andere infiltratieriolen of slootjes. Kolken zijn dus geen afvalputten!

 • Uitreiking pluimen in onze gemeente

  Onlangs zijn er in onze gemeente pluimen ontwikkeld die uitgereikt worden aan inwoners die een goede prestatie/daad hebben verricht. Zo zijn er afgelopen week maar liefst drie pluimen uitgereikt!

 • Erepenning voor oud-wethouder Henk van den Berg

  Oud-wethouder Henk van den Berg heeft tijdens zijn afscheidsreceptie op vrijdag 18 mei uit handen van burgemeester Mittendorff de 'Erepenning gemeente Heumen' ontvangen. Dit omdat hij zich de afgelopen 24 jaar heeft ingezet voor het bestuur van de gemeente Heumen.

 • Wie verdient een lintje in 2019?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld voor jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk. Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2019. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk vrijdag 13 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Afvalinzameling vanaf 4 juni

  Dar verzorgt voor de gemeente Heumen de afvalinzameling. De groene wagens reden elke week door de gemeente. Vanaf maandag 4 juni ziet u andere wagens door de straat rijden. Vanaf dan zamelt het bedrijf Remondis het afval bij u in voor Dar.

 • Meedoen aan project ‘Landschapsimpuls Heumen’

  Wilt u als inwoner van het buitengebied van onze gemeente graag een hoogstamboomgaard of een vogelbosje op uw terrein? Of wilt u een haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Kom dan op 12 juni naar de informatieavond in Overasselt.

 • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

  Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. De wijze waarop met persoonsgegevens moet worden omgegaan is gebonden aan regels. Met de komst van de AVG worden de bestaande regels aangescherpt.

 • Asfaltonderhoud 2018

  Tussen 25 mei en 12 juli voert de gemeente onderhoud uit aan het asfalt op diverse wegen binnen de gemeente. De aannemer start op 25 mei met asfaltreparaties en voorbereidingen aan bermen en straatwerk. Vervolgens krijgen diverse wegen, tussen 18 en 29 juni, nieuwe deklagen of slijtlagen.

 • Beton storten en afwerken bij Sportcentrum Malden

  Vandaag (donderdag 17 mei)  staat de zogenaamde betonstort gepland van de basisvloer / keldervloer bij het nieuwe sportcentrum. Dit kan enige overlast veroorzaken.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen.

 • Openingstijden en ophaaldagen Pinksteren

  Op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten. Deze dag haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn ook de milieustraten gesloten.

 • Voortgang Sportcentrum Malden

  De werkzaamheden voor het nieuwe Sportcentrum zijn in volle gang, echter nemen de werkzaamheden op dit moment wat meer tijd in beslag dan verwacht. Daarom wordt er de komende vier á vijf weekenden ook op de zaterdagen gewerkt op het terrein van het nieuwe Sportcentrum. U ondervindt hiervan geen hinder maar u ziet wel mensen aan het werk op de zaterdagen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  In de komende periode kan er (weer) overlast ontstaan door de eikenprocessierups. Om deze overlast zo veel mogelijk te beperken, stelde de gemeente een beheerplan op. In dit artikel leest u hier meer over.

 • Gratis rolstoel uitleen

  Wist u dat u een rolstoel tijdelijk kunt lenen? De gemeente Heumen biedt deze service gratis aan. De uitleen is bedoeld voor mensen die niet zo goed ter been zijn en af en toe een rolstoel nodig hebben, bijvoorbeeld om een keer naar het winkelcentrum of de markt te gaan.

 • Komt u ook ondersteunen in de boomgaarden?

  In de boomgaarden in onze gemeente is afgelopen twee jaar hard gewerkt. Vrijwilligers hebben onder leiding van deskundigen fruitbomen in gemeentelijke boomgaarden gesnoeid. Voor de winterperiode zijn we weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een snoeicursus willen volgen.

 • 26 april: presentatie coalitieakkoord en installatie wethouders

  CDA, D66, GroenLinks en VVD hebben overeenstemming bereikt over een programma voor de komende coalitie in de gemeente Heumen. Tijdens een openbare raadsvergadering op donderdag 26 april wordt het coalitieakkoord door de raad besproken en worden de nieuwe wethouders door de gemeenteraad benoemd en geïnstalleerd. Deze vergadering is openbaar, u bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 • Dodenherdenking 2018

  Vrijdag 4 mei vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Overasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats waarbij we alle slachtoffers van oorlog en geweld herdenken. Om 18.30 uur begint de viering. Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Burgemeester Mittendorff is bij de herdenking aanwezig. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Nieuwe plek voor Multicourt Malden

  Het Multicourt Malden krijgt dit voorjaar een nieuwe plek bij de skatebaan en het sportpark van s.v. Juliana ’31 aan de Broekkant in Malden. Juliana, de gemeente en het jongerenwerk zorgen samen voor het beheer en onderhoud van het Multicourt.

 • Heeft u de Dar app ook al?

  Uw inzameldagen en aanbiedregels vindt u op uw persoonlijke (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer, maar kunt u ook opzoeken op de app. Met de Dar app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. In de afvalwijzer vindt u informatie over uw inzameldagen en aanbiedregels.

 • Afsluiting N271 (Jan J Ludenlaan) 28 april 5.00 uur - 14 mei 5.00 uur

  In 2017 heeft de Provincie Gelderland groot onderhoud uitgevoerd aan de N271. De laatste fase (fase 4) van dit onderhoud wordt in april en mei 2018 uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden wordt de N271 ongeveer 2 weken volledig afgesloten; van 28 april tot 14 mei 05.00 uur.

 • Zonnepanelenproject start dit jaar

  Gemeente Heumen wil in 2025 een energieneutrale gemeente zijn. Zodat onze gemeente ook nog voor onze (klein)kinderen leefbaar is. Daarvoor zijn de komende jaren maatregelen nodig op het gebied van energiebesparing. Maar ook bijvoorbeeld het stimuleren van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers en grootschalige duurzame energieopwekking (bijvoorbeeld zonnevelden en windparken). Het zonnepanelenproject is één van de projecten die de gemeente Heumen binnenkort start.

 • Gewijzigde openingstijden op 26 april

  Donderdag 26 april is het gemeentehuis vanwege een personeelsbijeenkomst gesloten van 8.45 uur – 10.15 uur. De spreekuren die op dat tijdstip zouden plaatsvinden, worden als volgt aangepast.

 • Phishingmail in omloop

  Vannacht zijn er mails verstuurd, die afkomstig lijken van de gemeente Heumen.

 • Comfortabel blijven wonen

  U wilt graag comfortabel wonen, ook als u ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Dan is het verstandig om nu na te denken over hoe u in de toekomst wilt wonen. Controleer uw huis eens. Welke obstakels zijn er? Welke ongemakken verwacht u of zijn er risicovolle situaties? U kunt daarbij ondersteuning vragen van één van onze woonadviseurs. In dit artikel maakt u kennis met ze.

 • Inzameling oud ijzer in Nederasselt

  Zaterdag 21 april gaat fanfare ‘Wilhelmina’ uit Nederasselt huis-aan-huis oud ijzer inzamelen. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. Dit geldt alleen voor het dorp Nederasselt. Wij vragen u om alleen oud ijzer aan te bieden en geen ander afval.

 • 24 april: Meet up van RvN@

  Heeft u een goed idee waarmee u innovatie, leefbaarheid, circulariteit en/of vitaliteit in de regio bevordert? Wilt u weten hoe RvN@ u kan helpen om uw idee een impuls te geven? Bezit u kennis, vaardigheden of middelen en zou u willen weten hoe u die voor de regio in kunt zetten? Kom dan naar de Meet up op dinsdag 24 april van 9.30 tot 11.30 uur in het gemeentehuis, Kerkplein 6 in Malden.

 • Yad Vashem onderscheiding

  Maandag 10 april  werd de Yad Vashem onderscheiding uitgereikt aan de nabestaanden van Boy Edgar en van de heer en mevrouw Beelen uit Overasselt. De Yad Vashem onderscheiding is een bijzondere onderscheiding die alleen wordt uitgereikt aan mensen die met gevaar voor eigen leven en dat van hun familie één of meer joodse mensen in de oorlog hebben geholpen. U leest hier meer over bij ‘De week van de burgemeester’’.

 • 21 april: presentatie voorlopig coalitieakkoord gemeente Heumen

  De partijen die onderhandelen over de nieuwe coalitie (VVD, CDA, GroenLinks en D66) willen graag het voorlopig coalitieakkoord presenteren aan inwoners en organisaties. Heeft u ideeën over hoe het nóg beter kan of andere suggesties voor de toekomst van onze gemeente? Kom dan op zaterdag 21 april van 13.30 tot 16.00 uur naar het Verenigingsgebouw in Overasselt. Iedereen is van harte welkom.

 • Werkconferentie: veel werk verzet!

  Op donderdag 29 maart kwamen veel samenwerkingspartners bij elkaar tijdens de Werkconferentie welzijn, wonen en zorg. Gezamenlijk pakken ze nieuwe doelen op tijdens deze bijeenkomsten. Afgelopen half jaar is er veel werk verzet! Eén van de resultaten is de Informatiemarkt op zaterdag 21 april in het winkelcentrum van Malden. Komt u ook?

 • 21 april Informatiemarkt winkelcentrum Malden

  Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, heeft u een vraag op het gebied van mantelzorg, wilt u meer weten over vrijetijdsbesteding of vrijwilligerswerk? Kom dan op zaterdag 21 april naar de Informatiemarkt in het winkelcentrum in Malden.

 • Parkeeronderzoek centrum Malden

  Om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen wil de gemeente actueel inzicht hebben in de parkeersituatie in het centrum van Malden. Vandaar dat aan Buiten-Ruimte B.V. is gevraagd de huidige parkeersituatie in beeld te brengen. Dit vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en dinsdag 17 april.

 • Oud ijzer inzamelen

  Zaterdag 14 april gaat fanfare ‘Vlijt en Volharding’ uit Heumen huis-aan-huis oud ijzer inzamelen. Hiervoor heeft de gemeente Heumen toestemming verleend. Dit geldt alleen voor het dorp Heumen en het Heumense deel van Molenhoek. Wij vragen u om alleen oud ijzer aan te bieden en geen ander afval.

 • Beeld ‘zonaanbidster’ geschonken aan gemeente Heumen

  Vorig jaar heeft de gemeente van kunstenares mevrouw Berndsen een beeld aangeboden gekregen. Burgemeester en wethouders hebben dit beeld met veel plezier aangenomen. Het beeld genaamd ‘zonaanbidster’ is op het grasveld aan het Steenen Hoofd in Malden geplaatst. Afgelopen week heeft de burgemeester het beeld formeel aangenomen waarbij ook getekend is met een officiële overdracht aan onze gemeente.

 • Altijd uw afval kwijt!

  U bent er vast ook druk mee: de grote voorjaarsschoonmaak. Het is belangrijk om spullen die u niet meer gebruikt of afval goed af te voeren. Dar maakt het u graag zo makkelijk mogelijk om uw afval weg te brengen en te scheiden. De regionale milieustraten zijn daar een goed voorbeeld van. Er is altijd een milieustraat bij u in de buurt!

 • Bijeenkomst lokale energie-coöperaties

  Ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan snel. In steeds meer gemeenten pakken burgers en bedrijven zelf de handschoen op. Zij starten lokale coöperaties om gezamenlijk duurzame energie te produceren met zon, wind, geothermie of waterkracht. Daarbij ligt de zeggenschap lokaal en komen de opbrengsten de lokale samenleving en economie ten goede. Op maandagavond 23 april verkennen we graag de mogelijkheden hiervoor in de gemeente Heumen. Wilt u bijdragen aan de opstart van een lokale energiecoöperatie, dan bent u van harte welkom om mee te denken.

 • Meer tijd en geld voor energiebesparing VvE’s

  Verenigingen van Eigenaren (VvE's) krijgen meer tijd en meer geld in de aangepaste subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid. De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen werd per 19 maart verdubbeld tot 12 miljoen euro. Ook is de uitvoeringstermijn verlengd.

 • Bijeenkomst centrum Overasselt

  Overasselt is in ontwikkeling. Zo zijn de werkzaamheden binnen het Werklandschap in volle gang. Daarnaast speelt een mogelijke verplaatsing van twee bedrijven aan de Hoogstraat. Kortom: tijd om u bij te praten! Dit doen wij op donderdagavond 19 april in het Verenigingsgebouw in Overasselt. U bent welkom vanaf 19:30 uur. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

 • Extra raadsvergadering 5 april

  Op donderdag 5 april a.s. is er een extra raadsvergadering gepland.

  Agenda

  De stukken en agenda met tijden vindt u op www.heumen.nl/vergaderkalender.

  Live meeluisteren

  Bent u benieuwd wat er tijdens de raadsvergadering wordt besproken? U kunt eenvoudig live meeluisteren via www.heumen.nl/vergaderkalender. Selecteer in de kalender de datum van de raadsvergadering en klik vervolgens op de link naar de audio stream. Deze verschijnt kort voor de vergadering bovenin de webpagina.

  Inspreken raadsvergadering

  Wilt u inspreken? Dan kunt u zich tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de raadsvergadering aanmelden bij de raadsgriffier via telefoonnummer: 024 - 358 84 67 of e-mail: griffie@heumen.nl.

 • Fietsen voor je buurt

  € 500,- fietsten inwoners van de gemeente Heumen, familie en vrienden van Kiemkracht64 bij elkaar. Medewerkers kregen op 28 maart dit bedrag uitgereikt door wethouder Henk van den Berg. Er is 12.500 kilometer bij elkaar gefietst. Deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring®.

 • Werklandschap Overasselt: bijzondere archeologische vondsten

  De archeologische werkzaamheden aan de Schoonenburgseweg in Overasselt  zijn afgerond. Archeologisch bureau RAAP uit Weesp heeft tijdens de opgraving bijzondere vondsten gedaan.

 • Nieuwe gemeenteraad Heumen geïnstalleerd

  Donderdagavond 29 maart is in de Raadzaal van het gemeentehuis de nieuwe gemeenteraad van Heumen geïnstalleerd. 7 nieuwe raadsleden en 10 leden van de 'oude raad' werden geïnstalleerd. Zij zullen de inwoners van Heumen tot 2022 vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad.

 • Beoogde coalitie gemeente Heumen bekend

  Op woensdagavond 28 maart hebben de zes politieke partijen de eerste fase van de onderhandelingen afgerond. Hieruit is naar voren gekomen dat VVD, CDA, GroenLinks en D66 gaan proberen een coalitie te vormen voor de komende vier jaar.

 • Slechte riolering onder de Rijksweg

  De provincie was van plan dit jaar groot onderhoud uit te voeren aan de Rijksweg (N844) in Malden. Na onderzoek blijkt de riolering onder deze weg van erg slechte kwaliteit. Het is noodzakelijk deze te vervangen of te herstellen. De provincie wil de werkzaamheden aan de weg en aan de riolering daarom combineren.

 • Tweede Paasdag géén afvalinzameling

  Op maandag 2 april (tweede Paasdag) haalt Dar géén afval op. Op deze feestdag zijn ook de milieustraten gesloten. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag.

 • Wat te doen bij verstopping van het riool?

  Het water in uw gootsteen loopt niet goed weg. Of na het doortrekken komt het water in uw toiletpot omhoog. Dan is één ding zeker: ergens is de riolering verstopt.

 • Verruimde openingstijden balies gemeentehuis

  Per 1 april worden de openingstijden van de balies in het gemeentehuis in Malden verruimd. Hieronder vindt u een schema waarin de openingstijden te zien zijn. Belangrijk om daarbij te weten is dat het gemeentehuis op dinsdag gesloten is.

 • Wat gebeurt er na het stemmen?

  De stemmen zijn geteld en de uitslag is officieel vastgesteld. Maar wat gebeurt er na de gemeenteraadsverkiezingen? Dat leest u in dit bericht hieronder.

 • College blikt terug op bestuursperiode

  Op 21 maart mocht u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee komt er een einde aan de bestuursperiode van het huidige college. In Topic blikken de collegeleden terug op wat er in de afgelopen vier jaar zoal tot stand is gebracht, voor en met inwoners en andere betrokkenen.

 • Overdrachtsdocument ter ondersteuning van de coalitieonderhandelingen

  Vandaag bieden we als gemeente een overdrachtsdocument aan de voorzitters van de zes politieke partijen aan. Deze informatie is van belang tijdens de aankomende periode van coalitieonderhandelingen.  

 • Uitslag raadgevend referendum

  Op woensdag 21 maart vond ook het raadgevend referendum plaats over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv). De uitslag is bekend. Het merendeel van de kiezers in Heumen stemt voor de zogenoemde Sleepwet.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  De stemmen zijn geteld. Democraten Gemeente Heumen (DGH) is als grootste partij uit de bus gekomen. Vrijdag 23 maart is in een openbare zitting van het hoofdstembureau de verkiezingsuitslag en de zetelverdeling gemeenteraad Heumen vastgesteld. U vindt alle uitslagen hieronder.

 • Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!

  Maar liefst 225 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Heumen deden dit jaar mee aan de Nationale Boomfeestdag. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen betrokken worden bij het groen in de gemeente en daar ook iets van leren. Daarom doet de gemeente iedere jaar mee aan de Nationale Boomfeestdag.

 • Voorzichtig rijden bij paddentrek Overasselt

  Zo rond deze tijd begint de jaarlijkse paddentrek. Met name in Overasselt trekken padden en kikkers naar het water om zich voort te planten. Om de dieren te beschermen zijn borden geplaatst bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan (bij de Meerestraat). Als u hier passeert rijdt u dan alstublieft rustig. Dit geldt met name na zonsondergang.

 • Afscheid raadsleden en installatie nieuwe raad

  Vrijdag 23 maart stelde burgemeester Mittendorff als voorzitter van het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vast. Daarmee is het moment aangebroken om afscheid te nemen van raadsleden die niet in de nieuwe raad zitting nemen en de nieuwe gemeenteraad te installeren. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 29 maart. U bent van harte welkom!

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  De gemeente, ARN en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

 • Nomineren kandidaten MVO award vóór 15 maart

  Rijk van Nijmegen Uitdaging organiseert ook dit jaar weer de uitreiking van de MVO award. Zoals al vele voorgaande jaren is de Rabobank Rijk van Nijmegen hoofdsponsor van dit evenement. Wij nodigen u uit om kandidaten te nomineren voor deze uitreiking. Gegadigden zijn aantoonbaar maatschappelijk verantwoord en zichtbaar betrokken ondernemers in onze regio. Zij dragen zo bij aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen.

  Alle aanmeldingen worden nauwkeurig beoordeeld op de drie hoofdaspecten: People, Planet en Profit. Kanshebbers voor de MVO award zijn gevestigd in Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen.

 • Kom naar de uitslagenavond!

  Het gemeentehuis in Malden is woensdag 21 maart vanaf 21.00 uur dé plek om de uitslagen van de Heumense gemeenteraadsverkiezingen te horen. U bent van harte welkom!

 • ‘Laat de fietser in je los’: automobilist mag gratis e-bike proberen

  Slimopweg organiseert verschillende acties met als motto ‘Laat de fietser in je los’. Met de komst van drie nieuwe snelfietsroutes, waaronder het MaasWaalpad tussen Mook naar Nijmegen, wordt het de fietser gemakkelijk gemaakt om vlot, veilig en met voorrang van, naar en in Nijmegen te fietsen. Automobilisten kunnen drie weken lang een e-bike uitproberen. Fietsers maken kans op prijzen, waaronder een e-bike.

 • Bedankjes Basisschool de Regenboog

  Wat een geweldige verrassing! Kinderen van Basisschool de Regenboog stuurden ons een flinke envelop vol tekeningen en bedankjes. We ontvingen dit omdat we als gemeente in december de school uitnodigden om te komen schaatsen en in januari de theatergroep ‘Hakoena’ lieten optreden op hun school.

 • 21 maart verkiezingen: stempas in uw brievenbus

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd. De kandidatenlijst ontvangt u deze week.

 • College blikt in Topic terug op bestuursperiode

  Het regiomagazine Topic viel afgelopen week in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Samen sterk in Heumen’ blikt het college van de gemeente Heumen terug op de afgelopen vier jaar. 

 • Grote opkomst ondernemersavond

  Bijna 100 belangstellenden kwamen woensdagavond 28 februari naar Multicultureel Centrum Maldensteijn in Malden. Tijdens deze ondernemersavond stond het thema ‘communicatie, verbinden en samenwerken’ centraal. Drie medewerkers van de gemeente Heumen vertelden bevlogen over hun functie, waar ondernemers voor bij hen terecht kunnen en hoe zij te bereiken zijn.

 • Kijkje achter de schermen van de gemeenteraad

  Politiek ver van uw bed? Niet voor drie enthousiaste inwoners. Zij volgden afgelopen donderdag het programma ‘Gast van de Raad’. Ze werden op het gemeentehuis ontvangen door raadsleden en woonden de raadsvergadering bij. Hiermee wil de gemeenteraad  inwoners kennis laten maken met het werk van de raad.

 • Honden uitlaten: regels voor hondeneigenaren

  Steeds vaker ontvangt de gemeente Heumen klachten van inwoners over hondenpoep. Daarom geven wij in onderstaand bericht de regels aan voor hondeneigenaren zodat we rekening met elkaar kunnen houden.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen. In dit bericht staan een aantal vacatures op een rijtje.

 • Kastanjeboom gemeentehuis

  Eerder berichtten wij dat de kastanjeboom voor het gemeentehuis (eigendom van kerkbestuur) ziek is en helaas gekapt moet worden. Dit gaat gebeuren op vrijdagmiddag 2 maart.

 • Word hoofdrolspeler in een virtualreality-film

  Donderdag 8 maart krijgt u de mogelijkheid een virtuele rondreis door onze regio te maken. Door de nieuwste en meest geavanceerde filmtechnologie wordt u letterlijk midden in de film geplaatst! Bezoek onder meer het Radboudumc en sportcentrum Papendal. Met een speciale bril beleeft u een zes minuten durende virtualreality-film.

 • Start bouw Sportcentrum Malden

  In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein waarop straks het nieuwe Sportcentrum Malden gebouwd wordt. Afgelopen maandag is er stilgestaan bij de start van de bouw.

 • Opening Snelfietsroute (MaasWaalpad)

  Afgelopen vrijdag was het zo ver! Er werd gevierd dat een groot deel van de Snelfietsroute (MaasWaalpad) tussen Nijmegen, Malden, Mook en Cuijk afgerond is . Het gaat om het deel van de Bosweg in Malden tot en met de Middelweg in Molenhoek, er is hard gewerkt en het resultaat mag er wezen!

 • Opening Cooperpad in Malden

  Afgelopen zaterdag werd het vernieuwde Cooperpad in het bos Maldensvlak geopend. Het oude bord en de paaltjes zijn vernieuwd. Dat heeft de gemeente Heumen in nauwe samenwerking met Stichting LOL Malden gedaan. 

 • Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

  Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook negen organisaties uit de gemeente Heumen doen mee en hebben een klus aangemeld. Helpt u mee hun klus te klaren?

 • Stem op 21 maart!

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd.

 • Opening Cooperpad in Malden

  Op zaterdag 24 februari wordt het vernieuwde Cooperpad in het bos Maldensvlak geopend. Het oude bord en de paaltjes zijn vernieuwd. Dat heeft de gemeente Heumen in nauwe samenwerking met Stichting LOL Malden gedaan. U bent van harte welkom om naar de opening te komen!

 • Nieuwe bouwaanvragen

  De bouwtaken zijn vanaf januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gegaan (ODRN). Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop) maar voor heel vragen kunt u nog gewoon bij onze gemeente terecht.

 • Werkzaamheden Oosterkanaaldijk

  In de beukenlaan in Malden aan de Oosterkanaaldijk staan tien beuken die een slechte conditie hebben. Deze worden binnenkort gekapt.

 • Geen inloopspreekuur Vraagwijzer op 8 februari

  In verband met een scholingsdag van het team Vraagwijzer is er op donderdagochtend 8 februari géén inloopspreekuur van 8.30 tot 12.00 uur. Daarvoor in de plaats is er een inloopspreekuur op vrijdagochtend 9 februari van 8.30 tot 12.00 uur.

 • Oud papier scheiden

  Wist u dat het goed is om papier te scheiden? Van oud papier wordt namelijk nieuw papier gemaakt. Iedereen gebruikt papier en karton.

 • Carnaval in onze gemeente

  Dit weekend gaat het Carnavalsfeest weer van start! Een volksfeest voor groot en klein. Als gemeente Heumen willen we graag dat het vooral een feest zal zijn. Daarom moeten we een aantal dingen regelen. Een paar weken geleden heeft de gemeente gesproken met alle Carnavalsverenigingen uit onze gemeente. Er zijn afspraken gemaakt om er met elkaar voor te zorgen dat het een gezellig en veilig feest wordt. Die afspraken willen we graag met u delen. De kern ervan is: houd rekening met elkaar, dan wordt het een mooi feest!

 • Verbeterpunten voor onze communicatie

  Als gemeente willen wij duidelijk communiceren met onze inwoners. Wie kunnen ons hierover de beste tips en verbeterpunten geven? Juist, onze inwoners! Donderdagavond 1 februari bespraken we met een groep inwoners een aantal thema’s.

 • Gemeente Heumen verkozen als beste gemeente van 2017

  Onze gemeente is de winnaar van de derde editie van best beoordeelde gemeente. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het landelijk platform voor meldingen openbare ruimte, Verbeterdebuurt. Als bemiddelaar tussen overheden en buurtbewoners, verwerkt zij ieder jaar de feedback van inwoners tot een ranglijst van beste dienstverleners.

 • Werklandschap Overasselt: eerste 11 ondernemers tekenen contract

  Dinsdag 23 januari trapte wethouder van den Berg symbolisch af: Werklandschap Overasselt is in opbouw! Van den Berg verlegde de eerste pijp op de bouwgrond aan de Kasteelsestraat. Aansluitend tekenden de aanwezige ondernemers hun erfpacht- of koopovereenkomst in Buurderij De Lage Hof. De ondernemers staan te trappelen om te beginnen!

 • Burgemeester leest 70 kinderen voor

  Burgemeester Mittendorff las afgelopen week voor aan 70 peuters en kleuters in het verenigingsgebouw in Overasselt. Ze deed dit in het kader de Nationale voorleesdagen.

 • Feestelijke bijeenkomst Gouden bruidsparen

  In 2017 waren er maar liefst 72 stellen 50 jaar getrouwd! Omdat het bereiken van een Gouden huwelijk een bijzonder jubileum is, waren al deze bruidsparen uitgenodigd bij Verenigingsgebouw de Terp in Heumen. Tijdens deze bijeenkomst was er gelegenheid om alle andere jubilarissen te ontmoeten die in 1967 in het huwelijksbootje zijn gestapt, sprak de burgemeester over het jaar 1967 en feliciteerde de bruidsparen. Het was een zeer geslaagde en druk bezochte ochtend.

 • IKPas: zet uw alcoholgebruik op pauze

  Vorige week riepen wij u op deze gemeentepagina op om mee te doen met de actie ’40 dagen zonder alcohol’ van 14 februari tot 26 maart 2018. Graag brengen we deze actie nogmaals onder uw aandacht. Uit onderzoek van de GGD blijkt namelijk dat 21% van de Heumenaren overmatig alcohol gebruikt. Teveel alcohol is schadelijk voor onze gezondheid. Pas ook en zet uw alcoholgebruik 40 dagen op pauze!

 • Tinyhouses Droogsehof Malden

  Eerder las u al een nieuwsbericht over de nieuwbouwplannen in onze gemeente. Voor het project aan de Droogsehof kunt u zich begin maart inschrijven.

 • Muziek op scholen in onze gemeente

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat kinderen op school kennismaken met muziek. Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling en de creativiteit van kinderen. Daarom heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld voor muziekprojecten op de scholen.

 • 40 Dagen zonder alcohol: Gaat u ook de uitdaging aan?

  De actie ’40 dagen zonder alcohol’ is een initiatief van zorgcentrum Malderburch en gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen in Malden. De regionale actie wordt gesteund door de gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. Dit jaar loopt de actie samen met de landelijke actie ‘IkPas’, namelijk van 14 februari tot 26 maart.

 • Belastingaanslag van Munitax

  Eind januari ontvangt u uw belastingaanslag van Munitax. Dit aanslagbiljet ontvangt u elk jaar voor de gemeentelijke belastingen. In dit bericht leest u hoe u contact kunt zoeken met Munitax als u vragen heeft over uw aanslag.

 • Plastic+: hoe zit dat ook alweer?

  Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Een groot gedeelte van het restafval bestaat helaas nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kan dan niet meer als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten, dat is zonde, want gerecycled plastic kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tennisballen en fleecekleding van te maken.

 • Maquette Sportcentrum Malden in winkelcentrum

  Heeft u de maquette van het Sportcentrum Malden al gezien in het winkelcentrum? Op het centrale plein vlakbij de PLUS supermarkt staat de komende weken de maquette van het nieuw te bouwen Sportcentrum Malden. Zo krijgt u een goed beeld hoe het er straks uit gaat zien. U kunt zelfs in het zwembad kijken. Op de banner ernaast ziet u het hele plan. Meer informatie over de nieuwbouw vindt u op www.sportcentrummalden.nl.

 • Wijziging tarieven Milieustraat Malden

  Het meeste afval dat u aanbiedt op de Milieustraat in Malden is gratis. Voor een aantal afvalsoorten zoals bouw- en sloopafval, puin en grof restafval geldt een zogenaamd poorttarief. Die tarieven zijn nu aangepast en gelijk getrokken aan de tarieven die bij de regionale milieustraten worden gehanteerd.

 • Uitslag fotowedstrijd gemeentegids

  Een paar maanden geleden schreef de gemeente een fotowedstrijd voor de gemeentegids 2018 uit. Akse Media BV, uitgever van de gemeentegids, stelde een geldprijs beschikbaar voor de drie mooiste of origineelste foto’s. Woensdag 17 januari overhandigde burgemeester Mittendorff tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen.

 • Schade door storm

  De storm heeft veel schade aangericht in de gemeente Heumen. Wij adviseren om de bossen niet te betreden! Ook al is de storm gaan liggen, het blijft voorlopig gevaarlijk door vallende takken.

 • Informatiebijeenkomst over de Horst in Malden

  Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over de verdere plannen voor de herontwikkeling van de locatie van de woonvorm aan de Horst. De bijeenkomst is op maandag 22 januari a.s. Deze vindt plaats in de burgerzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

 • Werkzaamheden aan het riool in Malden

  Van maandag 15 januari tot en met woensdag 31 januari vinden er werkzaamheden plaats aan een deel van het rioolstelsel langs de Rijksweg N844 in Malden. Het riool wordt gereinigd en geïnspecteerd.

 • De kolk als afvalputje

  In de campagne ‘Daarom niet in het riool’ schreven wij afgelopen weken over een goed rioolgebruik. Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten hebben we hier mee te maken. Denk aan de straat- en trottoirkolken. In dit artikel vragen wij uw aandacht voor de kolk.

 • Prestatieafspraken 2018 getekend

  Ieder jaar maken gemeente Heumen en woningcorporatie Oosterpoort prestatieafspraken. Sinds vorig jaar sluit ook huurdersvereniging Woonbelang hierbij aan. De afspraken gaan onder andere over duurzaamheid, huisvesting van bepaalde doelgroepen en nieuwbouw binnen onze gemeente. De drie partijen hebben 11 december hun handtekening onder de gezamenlijke doelstellingen voor 2018 gezet.

 • Verbetering fietsroutes westzijde Malden

  In mei 2016 stelde de gemeenteraad het Fietsplan Heumen vast. Eén van de projecten in het Fietsplan is het realiseren van een goede fietsverbinding aan de westzijde van Malden. Dit is de route van de Oosterkanaaldijk - Eendenpoelseweg en de route Broekkant tot aan de kruising Blankenbergseweg.

 • Wie heeft er voorrang?

  Er komen regelmatig meldingen bij de gemeente binnen over de kruisingen rondom de Brede School in Malden. Zowel bij de kruising Broeksingel – Zwerfkei als bij de kruising Broekkant – Kerkplein gelden voorrangsregels voor auto’s en fietsers die elkaar kruisen. Dit leidt soms tot onduidelijkheid. 

 • Onderhoud bomen

  De gemeente Heumen is volop bezig met onderhoud aan de bomen. De bomen worden gesnoeid en enkele bomen gekapt. Sommige bomen zijn in slechte conditie, andere bomen geven overlast voor de directe omgeving omdat ze te groot worden voor hun omgeving. In dit bericht leest u waar de werkzaamheden plaatsvinden.

 • Afwijkende openingstijden balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’

  De bouwtaken zijn vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gegaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). U kunt voor aantal zaken nog bij de balie in het gemeentehuis in Malden terecht. In de periode 18 januari tot en met 21 maart heeft deze balie afwijkende openingstijden. Deze leest u in dit bericht.

 • Frank de Wildt Vrijwilliger van het Jaar 2017

  Tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Heumen werd Frank de Wildt uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Frank zet zich in voor het Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt, sportvereniging Diosa en is actief lid bij carnavalsvereniging de Wielwaoiers. Hij ontving onder andere een cheque van € 500, te besteden aan een lokaal maatschappelijk doel naar keuze.

 • Stap dichterbij Zonnepanelentraject

  De commissies Grondgebied en Financiën spraken gisteren (9 januari) samen  over het gemeentelijke zonnepanelenproject. Ze waren positief over dit project waarbij zonnepanelen bereikbaar zijn voor iedereen in de gemeente Heumen.

 • Oud ijzerinzameling door SV Juliana ‘31

  Aan voetbalclub SV Juliana ’31 (gelegen aan de Broekkant 39 in Malden) is door de gemeente Heumen toestemming gegeven om op zaterdag 27 januari in te zamelen. Op deze zaterdag haalt de voetbalclub het oud ijzer ook bij u thuis op.

 • Denkt u mee over onze communicatie?

  Als gemeente willen wij duidelijk communiceren met onze inwoners. We willen graag weten wat u van onze communicatie vindt. Donderdag 1 februari organiseren wij daarom een  inwonersavond. Wat kan er beter in ons contact met u, in brieven, folders of de gemeentepagina? Wat vindt u van ons taalgebruik en onze uitstraling? Kortom: wij gaan graag met u in gesprek!

 • Woningbouwplannen in de gemeente Heumen

  Op dit moment zijn er verschillende nieuwbouwplannen in onze gemeente. Regelmatig krijgen wij vragen hierover. Daarom vindt u op www.heumen.nl/nieuwbouw een overzicht van alle nieuwbouwplannen. U ziet dan welk type woningen waar komt, wanneer de bouw start en waar u terecht kunt als u belangstelling heeft. Hieronder leest u meer informatie over drie nieuwbouwplannen.

 • ‘Kletsborden’ draagt bij aan meer betekenisvol contact

  Heumenaren hebben behoefte aan betekenisvol contact. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen naar eenzaamheid. Om contact tussen inwoners te stimuleren stelt de gemeente aan alle deelnemers van de Werkconferentie ‘Afstemming Welzijn, Wonen en Zorg’ een speciaal spel beschikbaar: Kletsborden. In dit spel draait het om écht contact maken. Het spel kan door iedereen gebruikt worden. Er zijn 21 spellen beschikbaar.

 • Koopovereenkomst Coehoornhof Nederasselt getekend

  Maandag 18 december is door de heer Timmers van Heideweg Advies en wethouder van den Berg van de gemeente Heumen een koopovereenkomst voor de Coehoornhof in Nederasselt getekend. Als gemeente zijn we trots dat deze woningen in Nederasselt worden gebouwd.

 • Snoeien in de winter

  In opdracht van de gemeente Heumen houdt Dar zich tussen december en maart bezig met het snoeien van struiken en plantsoenen. Deze werkzaamheden zijn nodig voor het jaarlijks winteronderhoud.

 • Verspreiding informatie over AVRI afvalinzameling

  Het kan zijn dat u deze week informatie ontvangt (of al heeft ontvangen) over AVRI-afvalinzameling. Dit is niet de afvalinzamelaar van onze regio dat is namelijk Dar. AVRI is van het Rivierenland. De informatie is per abuis in de verkeerde regio verspreid.

 • Afvalinzameling tijdens Kerst en Nieuwjaarsdag

  Op 1e en 2e kerstdag en op Nieuwjaarsdag zamelt Dar in de gemeente Heumen géén huishoudelijk afval in. Uw afval wordt op een andere dag opgehaald. Kijk voor de inzameldagen op www.dar.nl/afvalwijzer. Tijdens deze drie feestdagen zijn ook de milieustraten gesloten.

 • Integraal huisvestingsplan 2017 – 2032

  De gemeente Heumen werkte afgelopen maanden samen met de schoolbesturen Conexus en SPO Condor aan een integraal huisvestingsplan voor alle scholen in de gemeente Heumen. In dit plan spreken de partijen de ambitie uit om toekomstbestendige, kwalitatief goede onderwijshuisvesting te realiseren voor de Regenboog, Komeet, Zilverberg, St. Joris, Tandem, Vuurvogel en de Tovercirkel. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Prioriteit wordt gegeven aan onderwijshuisvesting in Malden-Oost.

 • 21 december: gemeentehuis vanaf 15.30 uur gesloten

  Vanwege de kerstviering voor personeel is het gemeentehuis op donderdag 21 december vanaf 15.30 uur gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar.
  Vrijdag helpen we u graag weer! Bekijk hier onze openingstijden:

 • Gaten in heg gemaakt door Waterschap

  Verschillende inwoners vragen zich af waarom er gaten zijn gemaakt in de heg aan de Maasdijk in Overasselt. Omdat het geen gemeentelijke heg is, hebben we navraag gedaan bij de eigenaar, Waterschap Rivierenland. Op diverse plaatsen aan de Maasdijk hebben zij gaten gemaakt in de heg.

 • Verspreiding informatie over AVRI afvalinzameling

  Het kan zijn dat u deze week informatie ontvangt (of al heeft ontvangen) over AVRI-afvalinzameling. Dit is niet de afvalinzamelaar van onze regio dat is namelijk Dar. AVRI is van het Rivierenland. De informatie is per abuis in de verkeerde regio verspreid.

 • Aangepaste openingstijden balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving

  De balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving (BML) is op donderdag 21 december vanaf 10.00 uur gesloten. Wel kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur tussen 08.30 en 10.00 uur op deze dag.

  Op vrijdag 22 december is de balie extra geopend als inloopspreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur.

 • Kom naar het Nieuwjaarsfeest op 8 januari

  Op maandag 8 januari 2018 vindt het jaarlijkse Nieuwjaarsfeest plaats. Dit jaar bent u van harte uitgenodigd in Dorpshuis ‘Ons Huis’ in Nederasselt.

 • Jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  De jaarwisseling wordt door veel mensen in onze gemeente gevierd. Veel Heumenaren genieten nog steeds van het afsteken van vuurwerk. Steekt u vuurwerk af tijdens de jaarwisseling? Houd dan wel rekening met anderen. Probeer het gezellig, maar ook veilig en schoon te houden.

 • Subsidie voor buurt- en dorpshuizen

  Beheert u een buurt- of dorpshuis en wilt u uw gebouw rolstoeltoegankelijk maken? Of wilt u maatregelen nemen die energie besparen of opwekken? Of wilt u verbouwen om nieuwe activiteiten in uw dorpshuis mogelijk te maken? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland.

 • Balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’ gemeente Heumen in 2018

  Eerder las u in een nieuwsbericht dat de bouwtaken vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). In dit bericht leest u hoe de balie bouwen, milieu en leefomgeving (BML) 2018 verder gaat.

 • Duurzaam en comfortabel wonen

  Prettig wonen met lage energiekosten? Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw woningen. Ook bij bestaande bouw kunt u maatregelen nemen die energie besparen en uw huis comfortabel maken. Deze maatregelen verdienen zichzelf terug en er zijn ook aantrekkelijke regelingen.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  (Frituur)vet in het riool zorgt ervoor dat buizen en pompen verstopt raken en vastlopen. Rond de jaarwisseling zien wij veel meer vet in het riool verdwijnen dan gebruikelijk. Het zorgt voor problemen en hoge schade. Daarom deze oproep aan alle oliebollenbakkers.

 • Tijdelijke parkeerplaatsen Sportcentrum klaar

 • Openingstijden gemeentehuis rondom feestdagen

  Het gemeentehuis is rond de feestdagen op de meeste dagen gewoon geopend. Op een paar momenten is het gemeentehuis gesloten of gelden er aangepaste openingstijden. Maandag 25 en 26 december (Eerste en Tweede kerstdag) en maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaarsdag) zijn we gesloten.

 • Samen voor de voedselbank!

  Doet u ook weer mee met de inzamelactie voor de voedselbank? Net als voorgaande jaren vinden wij het fijn als u ook dit jaar de voedselbanken weer helpt aan extra voedsel tijdens de feestdagen. Samen met ARN en Dar houden wij een inzamelactie. U heeft nog één week om spullen in te leveren. De inzamelactie is tot en met woensdag 20 december.  ​

 • ​Provinciaal bezoek bij drie projecten

  De gemeente Heumen heeft voor drie projecten subsidie gekregen van de Provincie Gelderland. Woensdag 6 december kwamen de gedeputeerde, mevrouw Meyers, en de commissie Ruimte van de Provinciale Staten deze projecten bezoeken. Het gaat om de projecten Het Steenhuys, de Horst en het sportcentrum Malden.

 • Afscheidswijzer voor inwoners

  De gemeente Heumen heeft onlangs meegewerkt aan de afscheidswijzer, deze ligt inmiddels gedrukt voor u klaar. Een afscheidswijzer is een gids waarin u bewust gemaakt wordt van het belang van tijdige oriëntatie op de dood, het afscheid en alles wat daarbij komt kijken. U kunt de gids gratis ophalen tijdens de openingstijden van de balie van het gemeentehuis in Malden.

 • Gemeente klaar voor bestrijden gladheid

  De winter komt eraan en als de weersvoorspellingen aangeven dat het glad wordt gaat de gemeente Heumen zo snel mogelijk strooien. We strooien op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. In dit bericht geven wij u extra informatie over het strooien en wat u zelf kunt doen aan de gladheid.

 • Succesvol opleverfeest Jozefhof Malden

  Afgelopen vrijdag vond het opleverfeest voor de Jozefhof in Malden plaats. Na het planten van een boom op het binnenterrein werden de genodigden getrakteerd op een buffet in Malderburch, daarna was er nog gelegenheid tot napraten met elkaar. Het was een succesvol feest met meer dan 130 gasten.

 • Woonvisie ‘Prettig wonen in een groene en landelijke gemeente’ klaar

  In de woonvisie worden de doelstellingen op het gebied van wonen beschreven. De woonvisie is in opdracht van de gemeente Heumen en woningcorporatie Oosterpoort tot stand gekomen. Donderdag 14 december wordt het stuk behandeld in de raad.

 • Balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’ gemeente Heumen in 2018

  Eerder las u in een nieuwsbericht dat de  bouwtaken vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). In dit bericht leest u hoe de balie bouwen, milieu en leefomgeving (BML) in 2018 verder gaat.

 • Bouwkavel voor particuliere bouwer in Overasselt

  In de kern Overasselt is één bouwkavel in het plan ‘Schoonenburg’ beschikbaar voor uitgifte. De kavel ligt aan de Teunisbloemstraat en is ongeveer 420 m² groot. Het is de bedoeling dat de kavel wordt verkocht aan een particulier die er in eigen beheer een vrijstaande woning op realiseert.

 • Herinrichting pleintje aan Rozenstraat

  Maandagavond 30 november hebben bewoners uit de omgeving van het pleintje aan de Rozenstraat in Malden met medewerkers van de gemeente gesproken over de voorgenomen herinrichting van dit plein. Hieronder treft u het verslag van die avond en de aangepaste definitieve tekening.

 • Ondertekening groenvoorziening Lierdal

  Afgelopen woensdag was een bijzonder moment voor de betrokken partijen die de landbouwgronden in het Lierdal beheren. Na jarenlange inzet met vele vrijwilligers hebben de initiatiefnemers nu een landschapsbeheerplan gemaakt.

 • Voorkomen wegwaaien plastic zakken bij slecht weer

  In deze periode van het jaar met kans op harde wind en ander onstuimig weer raden wij u aan om maatregelen te nemen om de kans te verkleinen dat volle plastic+ zakken op de inzameldag weg waaien. In dit bericht geven wij u een aantal tips hoe u dit kunt voorkomen.

 • Bouwtaken naar Omgevingsdienst Regio Nijmegen

  Met ingang van 1 januari brengt de gemeente Heumen de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop) onder bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN mag namens de gemeente aan bedrijven, instellingen en particulieren vergunningen verlenen, meldingen afgegeven en het toezicht en de handhaving hiervan uitvoeren. De gemeente blijft bestuurlijk eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de taken.

 • Kastanjeboom gemeentehuis

  De kastanjeboom voor het gemeentehuis bepaalt al jarenlang het beeld bij de ingang van het gemeentehuis. De boom is helaas ziek. Ondanks maatregelen om de conditie te herstellen, gaat de boom hard achteruit. Wij zijn daarom helaas genoodzaakt de boom te kappen.

 • Gratis advies om uw woning duurzaam te maken?

  De temperaturen dalen. De verwarming en verlichting maken uw woning in deze koude dagen comfortabel en gezellig. Door het nemen van slimme en energiebesparende maatregelen kan uw energierekening naar beneden, terwijl het comfort blijft.

 • Gemeente Heumen verwacht positieve jaarcijfers 2017

  Om de financiële ontwikkelingen en de voortgang in het vastgestelde beleid goed te kunnen volgen en met de gemeenteraad te delen, biedt het college van b&w maandelijks een rapportage aan de raad. Er zijn inmiddels rapportages vervaardigd over de maanden januari t/m oktober 2017.

 • Leerlingen basisschool de Tandem planten bomen

  Onze gemeente vindt het belangrijk om ieder kind op de basisschool de kans te geven om een boom te planten tijdens zijn of haar basisschooltijd. Gedurende het jaar zoeken we projecten waar kinderen bij het planten van bomen betrokken kunnen worden. Zo zijn er afgelopen donderdag maar liefst 85 bomen geplant met hulp van leerlingen van basisschool de Tandem, aan de Oude Rijksweg in Nederasselt. Ook Stichting Kadans én wethouder Henk van den Berg hielpen mee.

 • Wat is uw informatiebehoefte?

  Als gemeente communiceren wij over veel verschillende onderwerpen, op allerlei manieren. We willen graag van u weten wat u daarvan vindt. Over welke onderwerpen wilt u meer weten? Bezoekt u vaak onze website? Of leest u de informatie liever op de gemeentepagina in VIA Heumen? Wat gaat er goed en wat kan beter?

 • Rapport en evaluatie stuw Grave

  Het afgelopen jaar zijn drie onderzoeken gestart naar de aanvaring op 29 december 2016 met de stuw van Grave/Nederasselt. De evaluatie van de Veiligheidsregio is inmiddels afgerond en is tijdens de inwonersavond op maandag 27 november besproken. Het onderzoek gaat over de werkzaamheden die in de eerste 48 uur na de aanvaring hebben plaatsgevonden vanuit de veiligheidsregio. Ook een rapport van Berenschot is deze avond gepresenteerd.  

 • Donkere dagen, bent u thuis?

  Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben misschien wel waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen.

 • Verkeersregels op een woonerf

  De gemeente krijgt wel eens signalen van inwoners dat er op verschillende woonerven in onze gemeente automobilisten zich niet of onvoldoende houden aan de daar geldende verkeersregels. Wij infomeren u daarom in dit bericht over de regels die er gelden op een woonerf.

 • Bouwtaken naar Omgevingsdienst Regio Nijmegen

  Met ingang van 1 januari brengt de gemeente Heumen de BRIKS-taken (bouw, reclame, inrit, kap en sloop) onder bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN mag namens de gemeente aan bedrijven, instellingen en particulieren vergunningen verlenen, meldingen afgegeven en het toezicht en de handhaving hiervan uitvoeren. De gemeente blijft bestuurlijk eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de taken. Wij informeren u in dit bericht over wat er gaat veranderen voor u.

 • Website www.sportcentrummalden.nl live!

  Via de website www.sportcentrummalden.nl blijft u op de hoogte van de vorderingen rond de bouw van het nieuwe Sportcentrum in Malden. Neemt u eens een kijkje. Regelmatig vindt u er foto’s en nieuwtjes. We horen graag wat u er van vindt.

 • Openstelling Kerkplein voor parkeren

  Het najaar is traditioneel de periode waarin het winkelcentrum van Malden veel bezoekers trekt. Ook met parkeren is het dan extra druk. Tot 1 januari 2018 kunt u daarom iedere vrijdag en zaterdag parkeren op het gedeelte van het Kerkplein dat autovrij is.

 • Werklandschap Overasselt: we zijn begonnen!

  Na jarenlange voorbereiding, zijn nu de eerste werkzaamheden buiten gestart. In dit bericht leest u wat er gedaan wordt en hoe de planning voor de komende tijd eruit ziet.

 • Dag van de Mantelzorger

  Op maandag 13 november werden mantelzorgers van de gemeente Heumen en Mook en Middelaar in het zonnetje gezet tijdens een ontspanningsmiddag/-avond bij Conferentieoord De Poort in Groesbeek. De dag was georganiseerd door Mantelzorg Heumen.

 • Nieuwe contracten zorgaanbieders regio Nijmegen in 2018

  De gemeenten in de regio Nijmegen (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen) sluiten per 1 januari 2018 nieuwe contracten af met zorgaanbieders. Met een aantal organisaties die nu Wmo-zorg of Jeugdhulp bieden in de regio, wordt het contract volgend jaar  voortgezet en met een aantal niet. Cliënten van organisaties die geen nieuw contract krijgen, kunnen hun zorgtraject in principe gewoon met de huidige zorgverlener voortzetten. Zij ontvangen hierover uiterlijk 15 december een brief van hun gemeente.

 • Lindebomen door Scouting Malden en gemeente geplant

  Afgelopen zaterdag (18 november) heeft onze gemeente in samenwerking met 25 kinderen van Scouting Malden bomen geplant in Malden.

 • Ieder kind een boom

  Onze gemeente vindt het belangrijk om ieder kind op de basisschool de kans te geven om een boom te planten tijdens zijn of haar basisschooltijd. Gedurende het jaar zoeken we projecten waar kinderen bij het planten van bomen betrokken kunnen worden. Zo zijn er afgelopen woensdag bomen geplant door leerlingen van basisschool de Tovercirkel aan de Oosterkanaaldijk in Malden. Ook burgemeester Mittendorff was aanwezig en hielp mee.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het weer zo schoon mogelijk in rivieren geloosd kan worden. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Meld u aan voor de Berichtenbox MijnOverheid

  De gemeente Heumen is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Via de Berichtenbox attenderen wij u op het verstrijken van de geldigheidstermijn van uw reisdocument. Verloopt uw reisdocument in februari of maart? Dan ontvangt u binnenkort een herinneringsbrief.

 • Nieuwe vrijwilligers welkom!

  Het jaar 2017 zit er bijna op. Het is weer tijd voor goede voornemens. Zin in een nieuwe uitdaging? Vrijwilligerswerk biedt veel kansen, zoals nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws leren. Word vrijwilliger! Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor andere mensen. In de digitale vacaturebank staan veel lokale vrijwilligersvacatures om uit te kiezen. In dit bericht leest u er een paar.

 • Eerste onderzoek aanvaring stuw gereed

  De aanvaring van de tanker op 29 december 2016 met de stuw van Grave/Nederasselt heeft veel losgemaakt bij onze inwoners. In het afgelopen jaar zijn er drie onderzoeken gestart naar deze aanvaring. Eén onderzoek is inmiddels afgerond en daarover willen we u graag informeren.

 • Gemeenteraad stelt begroting 2018 vast

  Op dinsdag 7 november vergaderde de gemeenteraad over de begroting voor 2018. Na de algemene beschouwingen van de vier fracties en de bespreking van zeven moties werd de begroting met 17 stemmen vóór en  0 tegen vastgesteld.

 • Bijna € 67.000,- aan matches op de Beursvloer

  Op 6 november vond de Beursvloer van Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging plaats in NSG Groenewoud in Nijmegen. Het jaarlijkse evenement was wederom een groot succes!

 • Vrijwilligers actief langs het MaasWaalPad (snelfietsroute)

  In de afgelopen twee weekenden is een grote groep van vrijwilligers van ‘Samen Doen Maakt Mooi en Groen’ uit Malden aan de slag gegaan om groen aan te planten langs de snelfietsroute. De gemeente is erg blij met dit initiatief en complimenteert hen met het resultaat!

 • Aanleg tijdelijke parkeerplaatsen Sportcentrum

  Bent u de afgelopen week in de buurt van het sportcentrum geweest, dan kan het u niet ontgaan zijn. Er wordt hard gewerkt door aannemer Gebra Infra B.V aan de aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen. Daarna maken ze het terrein voor het nieuwe sportcentrum bouwrijp. Naar verwachting wordt in de loop van februari 2018 gestart met de bouw.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoltenborgh-Indorf

  Mevrouw Ine Stoltenborgh-Indorf uit Overasselt ontving zondag 12 november uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een koninklijke onderscheiding. Dit vond plaats bij Bijzondere Gelegenheid, vanwege haar 12,5 jarig jubileum als secretaris/bestuurslid van de Stichting IndoFilmCafé (IFC).  Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Preventiebijeenkomst voor inwoners van Malden-Oost

  Op donderdag 2 november organiseerde de gemeente samen met politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de preventiebijeenkomst ‘Veilig Wonen’ in Malden-Oost. De bijeenkomst vond plaats  in het clubhuis van de Tennisvereniging Malden.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is. Met de campagne ‘Daarom niet in het riool’ vragen we aandacht voor het goed gebruik van het riool. Zo zijn er regelmatig verstoppingen in de rioolgemalen door vezeldoekjes, billendoekjes en vochtige doekjes die door het toilet gespoeld worden.

 • Aanplant lindebomen in Maldensveld

  Eerder schreven wij over de nieuwe lindebomen die geplant worden in november. Op zaterdag 18 november gaat dit gebeuren in samenwerking met Scouting Malden en de gemeente.

 • Woningen op voormalig bedrijfsterrein in centrum van Malden

  Er ligt een plan voor de bouw van drie woningen op het voormalig bedrijfsterrein, gelegen tussen de Rijksweg en de Boterdijk in Malden. Op dit terrein was jarenlang de bouw van een supermarkt gepland. Nadat de vergunning daarvoor was geweigerd, zochten B&W van de gemeente Heumen en de eigenaar van het terrein naar een andere invulling.

 • Duurzame isolatiemaatregelen

  Langzaam maar zeker gaan we naar de koude periode van het jaar. Het stookseizoen komt er aan en u wil er vast comfortabel en warmpjes bij zitten, terwijl de energiekosten niet de pan uit moeten rijzen? U kunt duurzame isolatiemaatregelen nemen om deze kosten te vermijden. Daar leest u over in dit bericht.

 • Opruimen blad door Dar en gemeente

  De herfst is weer aangebroken. Nu het blad massaal begint te vallen heeft de gemeente op verschillende plaatsen bladkorven neergezet om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. Veel inwoners helpen bij het opruimen van het blad. Dat waarderen wij zeer en wij hopen dat u ook dit jaar dit blijft doen.

 • Werkzaamheden MaasWaalPad in volle gang

  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het MaasWaalPad (snelfietsroute) in Malden en in Molenhoek. Het resultaat mag er nu al zijn; bredere en comfortabele fietspaden, voorrangssituaties voor de fietser. De snelfietsroute sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: campus Heyendaal. De fietsroute wordt vanuit Cuijk 2,5 kilometer korter en fietsers krijgen op de snelfietsroute zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer.

 • Lezing Stichting Heemkunde Malden

  Maandagavond 13 november organiseert Stichting Heemkunde een lezing. Het thema van deze avond is ‘Cultuur- en bouwhistorie van de oudste boerderijen in Malden’. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan ‘De Nonnenhof’. De avond begint om 20.00 uur in Maldensteijn. Entree bedraagt € 2,-. Donateurs hebben gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.heemkundemalden.nl.

 • Tijdelijke woonunits bij Droogsehof

  Om op korte termijn in de behoefte aan woonruimte voor jongeren te voorzien, is door de firma Poeijers bv uit Eindhoven een plan ontwikkeld voor de bouw van tijdelijke woonunits. Het gaat om 18 woonunits op een perceel gelegen ten oosten van de Droogsehof.

 • Natuurwerkdag

  Zaterdag 4 november werd de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Jong en oud werkten mee aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

 • Themafilm in filmcafé Overasselt

  Op zondagmiddag 12 november om 13:00 uur is de documentaire ‘Buitenkampers’  te zien in filmcafé Overasselt. Deze film wordt, in samenwerking met IndoFilmcafé getoond in het kader van de herdenking 75 jaar na de inval van Japan in Nederlands-Indië. 

 • Meerjarenbegroting 2018-2021 gemeente Heumen

  Het college van de gemeente Heumen heeft de meerjarenbegroting voor de periode 2017-2020 aangeboden aan de gemeenteraad. In de begroting is het beleid van de gemeente opgenomen zoals verwoord in het coalitieakkoord “Sterk vanuit de kern” en de strategische visie “Samenleving aan zet”. Op 7 november aanstaande staat de begroting op de agenda van de gemeenteraad.

 • Meld een Heumense vrijwilliger aan voor extra waardering!

  De gemeente Heumen zet met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ het lokale vrijwilligerswerk welverdiend in het zonnetje. De huldiging vindt plaats tijdens het gemeentelijke Nieuwjaarsfeest voor alle inwoners. Dat feest is op maandagavond 8 januari 2018 in Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt. Helpt u ook mee door vrijwilligers voor te dragen?

 • Wij ontmoeten elkaar!

  Voor de zomervakantie heb ik als nieuwe burgemeester tijdens negen kennismakingsbijeenkomsten op verschillende plekken in de gemeente, kennis gemaakt met vele inwoners uit onze gemeente. Naast de kennismaking hebben we gesproken over wat u en mij bezighoudt en opvalt.

 • 2 november:Alzheimer Café met thema ‘Dementie, en dan?’

  Maandelijks organiseert het Alzheimer Café een bijeenkomst voor iedereen uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar die te maken heeft met dementie. Iedere maand is er een thema met een gastspreker en kunt u vragen stellen, hulpverleners uit de zorg ontmoeten én ervaringen uitwisselen met andere bezoekers. Na een zeer druk bezochte eerste bijeenkomst over vergeetachtigheid of dementie is het tweede Alzheimer Café op donderdagavond 2 november.

 • Onthulling bouwbord Sportcentrum

  In de bocht van de Groesbeekseweg en de Veldsingel staat sinds donderdag 26 oktober een informatiebord met een impressie van het nieuwe Sportcentrum. Wethouder Henk van den Berg en Bert Lavrijsen, directeur van Laco onthulden samen het bord.

 • Gemeente Heumen zaterdag op landelijke tv!

  RTL4 maakte een leuk item over onze gemeente voor het programma 'Woontips'. De burgemeester komt aan het woord over duurzaamheid en de onderlinge samenhang in onze gemeente. Inwoner Tom van Weert vertelt enthousiast over een project vanuit het initiatievenbeleid. Daarnaast veel mooie beelden van onze dorpen. Benieuwd naar het filmpje? Zaterdag 28 oktober van 16.00 tot 16.30 uur is de uitzending. Op maandag 30 oktober wordt deze herhaald van 15.00 tot 15.30 uur.

 • Wijkschouw wijken Malden-Oost

  Dinsdagavond 24 oktober vindt er een wijkschouw plaats in de wijken Molenwijk, Randwijk en Kroonwijk. Tijdens deze wijkschouw  kijken de gemeente, politie, beheerders van de BuurtWhatsApp en een aantal inwoners naar punten die verbeterd kunnen worden om de buurt veiliger te maken De wijkschouw vindt plaats onder leiding van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 • Onderzoek milieurisico's door gebruik rubbergranulaat

  In het televisieprogramma Zembla van 11 oktober jl. is gesproken over de mogelijke milieurisico’s van het gebruik van rubbergranulaat.

 • Voorstelling over de wereld van de psychiatrie

  De gemeente Heumen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat geldt ook voor mensen met psychische problemen. Wij vinden het belangrijk dat we met elkaar over dit onderwerp kunnen praten. Wij attenderen u daarom graag op de theatervoorstelling ‘De eenzame astronaut’ op woensdag 25 oktober in Multifunctioneel centrum Maldensteijn in Malden. Deze voorstelling is voor iedereen, inwoners en professionals, die een beeld willen krijgen over de wereld van de psychiatrie.

 • Ontwikkelingen Sportcentrum Malden

  Hieronder leest u hoe het staat met de ontwikkelingen van het nieuwe Sportcentrum Malden.

 • Terugblik op vrijwilligersbijeenkomst

  De jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst op maandag 9 oktober stond ditmaal in het teken van hulp aan vluchtelingen met een verblijfsstatus. In Heumen willen we namelijk graag dat iedereen mee kan doen. Dat is niet vanzelfsprekend als je net in Nederland bent komen wonen. Er zijn veel vrijwilligers actief, die deze nieuwkomers daarbij op weg helpen en daar zijn we heel blij mee. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Vluchtelingenwerk locatie Heumen en Taal- en cultuurcafé Heumen.

 • Werkconferentie kiest thema’s voor 2018

  Ruim 20 organisaties op het gebied van welzijn, wonen en zorg kwamen 12 oktober bij elkaar om samen te spreken over betere ondersteuning voor kwetsbare inwoners van onze gemeente. Tijdens deze werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’ , die twee keer per jaar plaats vindt, kozen de deelnemers de thema’s om in 2018 gezamenlijk mee aan de slag te gaan.

 • Hoe gaat het met het Multicourt Malden?

  In Malden is met veel plezier gebruik gemaakt van het Multicourt bij de Veldschuur. Door de bouw van het nieuwe sportcentrum en woningen op deze locatie is er geen ruimte meer voor het voetbal- en basketbalveld. De gemeente heeft haar inwoners daarom  de kans geboden het Multicourt een nieuwe plek te geven in hun buurt of wijk. Iedereen met een goed idee die zich samen met buurtgenoten wil inzetten voor het onderhoud en het beheer kon zich melden bij de gemeente.

 • Campagne ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Doe mee aan de natuurwerkdag op 4 november!

  Zaterdag 4 november a.s. wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Ook in de gemeente Heumen kunt u meewerken aan het onderhoud van het landschap. Zoals het onderhoud aan hagen en bossingels of het plaggen van heide.  De locaties zijn in het Lierdal, het dassengebied in Heumen-Noord, op het scoutingterrein St. Walrick en in de Overasseltse vennen.

 • Beperkte bereikbaarheid gemeentehuis 17 t/m 23 oktober

  Vanwege werkzaamheden aan ons ICT-netwerk is het gemeentehuis van dinsdag 17 oktober tot en met maandag 23 oktober beperkt geopend en bereikbaar. In dit bericht leest u hier meer over.

 • Parkeergarage gesloten voor schoonmaak

  Vanwege schoonmaakwerkzaamheden is de parkeergarage onder de Bredeschool gesloten op vrijdag 20 oktober van 07.00 tot 15.00 uur.

 • Schrijf nu in voor de Beursvloer 2017

  Mankracht, materialen en kennis gaan met gesloten beurzen over en weer bij de jaarlijkse Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging. Een evenement voor maatschappelijk betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeenten Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Nijmegen en Wijchen. Op maandag 6 november van 17.00 tot 18.30 uur bent u welkom bij NSG Groenewoud in Nijmegen.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden