15 september - Open Monumentendag 2019

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > 15 september - Open Monumentendag 2019

15 september - Open Monumentendag 2019

Dit item is verlopen op 16-09-2019.

Op zondag 15 september is het zover! Het is dan landelijke Open Monumentendag en natuurlijk doen wij mee! Onze gemeente is groen en landelijk gelegen langs de Maas maar ook zeer rijk aan cultuurhistorie en dat kunt u bekijken op deze dag. Wij organiseren dit samen met het Erfgoedplatform.

Het landelijke thema is dit jaar ‘Plekken van Plezier’. Waar vonden mensen vroeger ontspanning en vermaak met sport, toneel, muziek of feesten? Exposities met foto’s waarop mensen zich vroeger amuseerden in dorpshuizen en cafés en bij harmonie en schutterij, zijn te zien in de kerk van Malden en in Café-zaal Kanaalzicht in Heumen.

Komt u ook?

Vele vrijwilligers uit de 4 dorpen Malden, Heumen, Nederasselt en Overasselt hebben samen met de werkgroep van het Erfgoedplatform Heumen een programma samengesteld. Monumenten zijn in het algemeen open tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Ook is er een creatieve middag voor kinderen en jongvolwassenen in de ‘oude’ pastorie van de RK Kerk van Malden. Wilt u het programma online bekijken of meer weten over de Open Monumentendag? Op www.erfgoedheumen.nl leest u hier meer over.

Gratis programmaboekje

Meer informatie over de precieze openingstijden en het volledige programma vindt u ook in het gratis programmaboekje. Dit is, voorafgaand aan de Open Monumentendag, op diverse centrale plaatsen in de gemeente verkrijgbaar, zoals de bibliotheek, het gemeentehuis, dorpshuizen en winkels. Ook tijdens de dag op 15 september liggen deze boekjes bij deelnemende monumenten voor u klaar (zolang de voorraad strekt).