Aanplant bloembollen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Aanplant bloembollen

Aanplant bloembollen

Dit item is verlopen op 20-11-2019.

Eind oktober planten we op verschillende plekken in de kernen Heumen en Malden bloembollen aan. Bovendien gaan er a.s. zaterdag tijdens de Natuurwerkdag ook nog 1500 bollen de grond in.

De plekken waar de bloembollen geplant worden zijn zo bepaald dat ze bij veel eikenbomen staan. In het voorjaar bloeien de bollen afwisselend en trekken daarmee voor een lange periode insecten en vogels aan. Op deze manier vergroten we de biodiversiteit.

Eikenprocessierups

Met het planten bij de eikenbomen proberen we natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups in de omgeving van deze bomen aan te trekken. Het betreft een mengsel van soorten die speciaal bedoeld is om de eikenprocessierups natuurlijk te bestrijden.

Maaien

De grasstroken waar de bloembollen in staan worden dan pas in juli gemaaid, waarbij het maaisel wordt afgevoerd. Op plekken waar het te smal is voor de aanplant van bloembollen, zoals onder de eiken aan de Veldsingel, gaan we het gras minder vaak maaien om de groei van bloemen te bevorderen. We merken dat ook inwoners betrokken zijn bij de aanplant van bloembollen of bloemrijk gras, heeft u een idee? Meld het bij mevrouw Bos via e-mail: mbos@heumen.nl

Aanplant bloembollen door Samen doen

Zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag worden er maar liefst 1500 bloembollen door vrijwilligers van ‘Samen doen maakt mooi en Groen’ aangeplant in het Lierdal, ook dit zorgt weer voor biodiversiteit.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden