‘Achteraf kun je zeggen dat we te luxe leefden’

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > ‘Achteraf kun je zeggen dat we te luxe leefden’

‘Achteraf kun je zeggen dat we te luxe leefden’

Dit item is verlopen op 10-12-2019.

Bianca vindt dat mensen niet makkelijk over geld praten, en dat ze daardoor niet kon inschatten wat ‘normaal’ is. “Eigenlijk had ik gewoon geen idee waarom het ons niet lukte om geld over te houden. We deden toch niks geks? Toch hadden we elke maand te weinig geld, stonden we altijd rood en stapelden de schulden zich op.”

“Achteraf kun je zeggen dat we te luxe leefden. Al een jaar of vijf dichtten we het ene gat met het andere. We hielden de schijn op en ik wilde ook niet dat onze dochter Michelle iets te kort kwam. Tot op een gegeven moment de problemen uit de hand liepen. De eerste keer om tafel met de schuldhulpverlener vond ik heel heftig. Confronterend om te ontdekken dat je gewoon teveel geld uitgeeft aan dingen die niet belangrijk zijn. Gewoon omdat je geen overzicht hebt over je geld. Onze administratie was totaal niet op orde. En dat geeft zoveel zorgen. Ik heb ervaren dat als je één ding aanpakt, je ook de grip op je leven weer terugkrijgt.”

De naam Bianca is niet echt (uit respect voor haar privacy), haar verhaal wél! Herken je jezelf in het verhaal van Bianca of heb je andere geldzorgen? Er is hulp. Bel of whatsapp met de gemeente (06) 50 44 23 27 of mail naar schuldhulpverlening@heumen.nl

Kijk voor meer informatie op: www.achterdevoordeur.net

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden