Activiteiten Operation Market Garden

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Activiteiten Operation Market Garden

Activiteiten Operation Market Garden

Inmiddels zijn er al twee weken geweldige activiteiten geweest in onze gemeente. Een voorbeeld is afgelopen week in de Buurderij in Overasselt bij de vertelochtend waarbij de sprekers vertelden over de bevrijding, over parachutes, hoe ze daarmee speelden en over verborgen radio’s. Zeer boeiende verhalen die de aanwezigen (waaronder onze wethouder Frank Eetgerink) erg aanspraken. We gaan nog even door met mooie activiteiten.

• 18 september: Show met militaire voertuigen (Overasselt)
  • 18 en 19 september: Doorkomst militaire voertuigen (Route via Nederasselt, Overasselt en Heumen)
  • 19 september: Fietstocht langs 2e Wereldoorlog herinneringen in onze gemeente met gidsen
  • 19 september: Tour of freedom in Concert (Sporthal, Overasselt)
  • 21 september: Film ‘Darkest Hour’, met inleiding (Verenigingsgebouw Overasselt)
    Must see-film met Gary Oldman in de rol van Winston Churchill
  • 22 september: Doorkomst 450 militaire voertuigen (Via Nederasselt, Overasselt en Heumen)
    Deze tocht komt op zondag door onze gemeente heen! Per abuis heeft er in een brief zaterdagmiddag gestaan. Aanwonenden en bedrijven hebben een nieuwe brief ontvangen.
  • 30 september: Discussieavond ‘De strategische rol van Malden in WOII’ (Maldensteijn, Malden) met interviews, foto’s, presentatie themanummer ‘Heerlijkheid Malden’ en ophalen van herinneringen.

Ook zijn er in september een fototentoonstelling met lokale beelden uit WOII (Maldensteijn, Malden) en het Café van Lin in Oorlogstijd in Overasselt (Hoogstraat 15) geopend. Deze tentoonstelling en het café zijn tot en met mei 2020 te zien. Meer informatie hierover leest u binnenkort.