Activiteiten Winterfestijn bekend

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Activiteiten Winterfestijn bekend

Activiteiten Winterfestijn bekend

Malden in Motion en gemeente Heumen hebben het programma voor het komend Winterfestijn rond. Vanaf de week voor de kerstvakantie is er voor jong en oud wat te beleven binnen onze gemeente.

Drie weken geleden kondigden Ron Vredebregt, voorzitter van Stichting Malden in Motion, en wethouder René Waas aan dat zij leuke activiteiten in de decembermaand organiseren. Vandaag brengen zij het programma gezamenlijk naar buiten. René Waas: “Geen ijsbaan dit jaar, maar volgens mij hebben we met deze activiteiten iets leuks te bieden aan jong én oud”.

Rumoer op het Kerkplein in Malden

Vrijdag 21 december is er van 16.00 tot 19.00 uur een levende kerststal naast de kerk. De ondernemers van Harm’s Hoeve bouwen een stal met echte dieren. Jozef, Maria en het kindje Jezus zijn er ook. Komt u ook? Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje in kerstsfeer.

Markt

Tijdens de weekmarkt op donderdagochtend zorgen Maxifun en de gemeente Heumen in ieder geval twee keer voor een bijzondere sfeer op het Kerkplein. Donderdag 20 december wordt de markt in kerstsfeer aangekleed. Donderdag 3 januari wordt dit in de nieuwjaarsstijl. Tijdens uw wekelijkse boodschappen wordt u tijdens deze dagen een beetje extra verwend.

Een droge Oudjaarsduik om het jaar mee af te sluiten

Vrijdag 28 december kunt u naast café de Muse een duik nemen in een ballenbak van 15 bij 15 meter groot. Behalve muziek zijn er ook verschillende foodtrucks en drankentrucks.

Uitje voor alle basisschoolleerlingen van de hele gemeente

Alle leerlingen van onze 7 basisscholen mogen de week voor de kerstvakantie naar Pret Inn of Pret Inn Jump. Net zoals vorig jaar regelen we voor de scholen het vervoer en zorgen we voor iets lekkers.

Parkeren op het Kerkplein in de decembermaand

Het Kerkplein blijft, met uitzondering van de wekelijkse markt op donderdag, tijdens de activiteiten bereikbaar en beschikbaar om te parkeren.

Samenwerking met lokale ondernemers

Malden in Motion en gemeente Heumen wilden meer lokale ondernemers betrekken bij het Winterfestijn. Ron Vredebregt: “We zijn blij dat we op deze korte termijn zo’n breed programma aan activiteiten konden regelen. Dit is alleen mogelijk door de inzet van vele lokale ondernemers. Mooi dat dit op deze manier kan. We kijken uit naar een sfeervol Winterfestijn.”