Appeloogstfeest – 30 september in De Elshof

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Appeloogstfeest – 30 september in De Elshof

Appeloogstfeest – 30 september in De Elshof

Het wordt weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard. Door de nachtvorst in het voorjaar is de oogst niet zo rijk als vorig jaar, maar er zijn genoeg appels voor een oogstfeest. Wilt u meeplukken? Kom dan op 30 september van 9.30 tot 13.00 uur naar het mini-oogstfestival. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. Er zijn activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis en u mag uw zelf geplukte fruit mee naar huis nemen.

Zelf appels rapen en plukken

Valfruit is er volop. Voor klimmers zijn er ladders en trapjes om het hangende fruit te plukken. De lekkerste appels mag U mee naar huis nemen. U kunt er ook in de boomgaard sap van maken. Breng zelf mandjes of tasjes mee.

Biologisch appelsap maken

Het fruit is gerijpt zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Sapcentrifuges zijn aanwezig om heerlijk biologisch appelsap te maken. U mag het direct opdrinken of meenemen. Breng dan wel een paar lege flessen mee.

Muziek, verhalen en nog veel meer

Bij feest hoort muziek. Vrolijke pianoklanken vullen de boomgaard. Een gitarist en zanger spelen kinderliedjes voor de kleintjes, hun ouders en opa’s en oma’s. Daarnaast kunnen kinderen luisteren naar mooie verhalen door een vertelster. Er is koekhappen, zaklopen, pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Intekenen voor een snoeicursus

De gemeente en het Erfgoedplatform bieden opnieuw een snoeicursus hoogfruitbomen aan. Tijdens een 5-tal bijeenkomsten in de herfst en winter leer je fruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een beetje theorie en vooral veel praktijk. Deelname is gratis. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun kennis en kunde inzetten voor het onderhouden van hoogstamboomgaarden op andere plekken in de gemeente. De cursusleiders zijn aanwezig bij het appeloogstfeest voor uitleg en het registreren van deelnemers.

Waar is de Elshof Boomgaard te vinden?

De boomgaard ligt aan ’t Laantje. Dit is een onverharde zijweg van de Rijksweg in Malden ter hoogte van de Union velden, bij het adres Rijksweg 22. Fietsers kunnen parkeren bij de boomgaard en auto’s bij de sportvelden.