Bankje verbindt de buurt

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bankje verbindt de buurt

Bankje verbindt de buurt

Dit item is verlopen op 08-10-2019.

Elke woensdagmiddag verzamelt een groepje liefhebbers zich om half twee rond de jeu de boules-baan op ’t Grind in de Maldens wijk Hoogenhof. Al meer dan twintig jaar spelen zij hier spannende jeu de boules-wedstrijden. Sinds kort staat er nu een mooi bankje bij de baan.

“Voor toeschouwers of om even uit te rusten hadden we tot voor kort enkel twee betonnen blokken. Te laag en te koud om op te zitten,” vertelt Eva de Bruijn. “We zijn dolblij met het deze zomer geplaatste bankje. De meesten van ons clubje zijn al wat ouder en dan is het wel zo fijn om tussendoor even te kunnen zitten.”

In eerste instantie hadden de buurtbewoners het verzoek voor een bankje ingediend bij een aantal HAN-studentes in het kader van een onderzoek waar zij mee bezig waren. Nadat vervolgens dorpsverbinder Catelijne Quant door de jeu de boules-spelers werd aangesproken, ging het balletje pas echt rollen. Vanuit haar overtuiging dat buurtbankjes een stimulerende rol spelen in het verbeteren van de verbinding in de buurt, kreeg zij de realisatie van het bankje snel voor elkaar.

“Het bankje is niet alleen voor ons als spelers fijn, maar biedt ook voorbijgangers de gelegenheid om even te blijven hangen. Zo kom je weer met andere mensen in gesprek en wie weet of je zo nog meer gezellige activiteiten in de buurt kunt organiseren,” meent Eva. “Trouwens, we zoeken nog naar nieuwe spelers voor onze jeu de boules-club.”

Hebt u nog ideeën voor ‘verbindende’ activiteiten, middelen of ondersteuning in uw buurt? Neem gerust contact op met de Dorpsverbinders, Catelijne Quant, (06) 50 05 34 17 of dorpsverbinders@heumen.nl .

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden