Bekendmaking plekken bloemenlinten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bekendmaking plekken bloemenlinten

Bekendmaking plekken bloemenlinten

Via het platform ‘Heumenpraatmee’ hebben we veel reacties gekregen op het onderwerp ‘Red de bij’. Door het inzaaien van bloemzaad hopen we de bij terug te halen naar onze gemeente. De plekken waar de bloemenlinten gaan komen zijn bekend! De meeste stemmen zijn gegaan naar onderstaande locaties.

  • Heumen: Fietspad Jan J. Ludenlaan
  • Malden: De Grote Loef
  • Nederasselt: Kerklaantje
  • Overasselt: Kruisbergsestraat

Het voorjaar is dit jaar vroeg gestart. Het is buiten warmer in vergelijking met voorgaande jaren. Hierdoor schieten planten, bomen en bloemen sneller in bloei. Daarom vinden de voorbereidingen voor het inzaaien van het bloemenmengsel heel snel plaats. Of is dat op sommige plekken zelfs al gedaan.

Eikenprocessierups

Vanwege de eikenprocessierups zullen wij ook bloemenlinten inzaaien op de Kasteelsestraat in Overasselt. Want daar staan veel eikenbomen waar de eikenprocessierups in kan nestelen. Met het planten bij de eikenbomen proberen we natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups in de omgeving van deze bomen aan te trekken. Zo kunnen vrijwilligers de eikenprocessierups op een natuurlijke manier bestrijden. Ook plaatsen we daar vogelhuisjes waar koolmeesjes op af komen die de eikenprocessierups opeten.

Plannen voor de toekomst

Er zijn ook veel suggesties gedaan voor andere locaties. Of ideeën gedeeld over hoe we de biodiversiteit nog meer kunnen versterken. Daar zijn we heel blij mee en dit nemen we ook zeker mee in onze overwegingen in plannen die we in de toekomst gaan maken.

Bedankt voor jullie stemmen! En begin mei kunnen we dan in alle dorpen en kernen allemaal genieten van prachtige bloemenlinten die volop in bloei staan.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden