Beoogde coalitie gemeente Heumen bekend

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Beoogde coalitie gemeente Heumen bekend

Beoogde coalitie gemeente Heumen bekend

Dit item is verlopen op 26-04-2018.

Op woensdagavond 28 maart hebben de zes politieke partijen de eerste fase van de onderhandelingen afgerond. Hieruit is naar voren gekomen dat VVD, CDA, GroenLinks en D66 gaan proberen een coalitie te vormen voor de komende vier jaar.

De informateur de heer Prick (oud-burgemeester van Groesbeek) heeft op 23 maart gesproken met elk van de partijen over de verkiezingsuitslag, de overeenkomsten in de programma’s en de mogelijke samenwerking van partijen. De informateur heeft op basis van deze gesprekken geadviseerd om een coalitie te gaan vormen van bovenstaande partijen. De lijsttrekkers van deze partijen hebben in meerderheid hun eerste voorkeur voor deze combinatie uitgesproken.

Met elkaar in gesprek

De vier beoogde coalitiepartijen gaan de komende weken met elkaar in gesprek om te bezien of ze overeenstemming bereiken over het coalitieprogramma en de wethoudersinvulling.

Lees ook: Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018