Bladkorven

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bladkorven

Bladkorven

Inmiddels zijn er door ons op diverse locaties in de gemeente bladkorven geplaatst om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen. We merken dat deze soms op een verkeerde manier gebruikt worden. Wat de bedoeling is van de bladkorven leest u hieronder.

Bladkorven zijn alléén bedoeld voor het blad van bomen van de gemeente. Takken en stronken horen niet thuis in de bladkorven. Afval van eigen bomen en uit eigen tuin kunt u op de reguliere manier afvoeren via de groene container.

Alléén bladafval

Wekelijks geleegd

De bladkorven worden elke week geleegd. De precieze locaties van de bladkorven vindt u op de pagina Bladkorven.
Het blad wordt ook geruimd tijdens reguliere veegrondes. In de weken met de meeste bladoverlast zijn er extra veegrondes voor het ruimen van het blad.

Verbeter de buurt

Heeft u een opmerking over bladafval? Meld dit op dan op onze site via ´Verbeter de buurt´ of neem contact op met het klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer 14 024.