Buurtvervoer Heumen: Gemakkelijk van deur tot deur!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Buurtvervoer Heumen: Gemakkelijk van deur tot deur!

Buurtvervoer Heumen: Gemakkelijk van deur tot deur!

Op donderdag 20 februari is Buurtvervoer Heumen van start gegaan. Wethouder René Waas maakte de eerste rit samen met Elly van de Heiligenberg, die als lid van de meedenkgroep vorm heeft gegeven aan deze nieuwe vervoersvorm binnen onze gemeente.

Voor wie is Buurtvervoer Heumen?

Woont u in de gemeente Heumen en wilt u erop uit gaan? Maak dan gebruik van de vervoersdienst Buurtvervoer Heumen! Daar hebt u wel een Vervoerspas voor nodig. Die kunt u aanvragen via www.buurtvervoerheumen.nl.

Waar rijdt Buurtvervoer Heumen?

Met uw Vervoerspas kunt u in de hele gemeente Heumen of naar de ziekenhuizen in Nijmegen reizen. Als u buiten de gemeente reist, dan kunt u gebruikmaken van andere vervoersdiensten: Avan en Valys.

Wat kost het?

We gebruiken twee tarieven voor een enkele rit met Buurtvervoer Heumen. Binnen de gemeentegrenzen € 1,50 en naar de ziekenhuizen in Nijmegen € 2,50. Een retour telt als twee ritten.

Hoe kan ik een rit aanvragen?

U vraagt een rit met Buurtvervoer Heumen telefonisch aan via 06 – 38 27 82 31. Buurtvervoer Heumen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.

Wanneer rijdt Buurtvervoer Heumen?

Buurtvervoer Heumen rijdt op werkdagen van 8.30 tot 20.00 uur en in het weekend in overleg.

Hulpmiddelen

De chauffeur haalt u op bij uw voordeur en brengt u tot aan de voordeur van het adres waar u moet zijn. Uw rollator, rolstoel, of elektrische rolstoel mogen mee met Buurtvervoer Heumen (hier zijn geen kosten aan verbonden). Meld dit bij het reserveren van uw rit. Mocht het nodig zijn, dan kan de chauffeur u ook vanuit uw woning naar buiten begeleiden, u helpen met het aantrekken van uw jas en met het dragen van uw bagage.

Rit afmelden of wijzigen?

Gaat uw rit niet door? U bent verplicht om dit zo snel mogelijk door te geven aan de planner. Bel dan met 06 – 38 27 82 31. Wijzigen of annuleren van de rit kan namelijk niet bij de chauffeur! Ook een wijziging van tijdstip, adres of aantal reizigers moet u op tijd aan de planner doorgeven.

Vervoerspas kwijt of onbruikbaar?

Werkt uw Vervoerspas niet meer of bent u de pas verloren? Bel dan met 06 – 38 27 82 31.

Wat u verder moet weten

• Rit bestellen? Dat kan maximaal twee weken en minimaal één dag van te voren. Bel naar 06 – 38 27 82 31.
  • Sta op tijd klaar, de chauffeur haalt u op het afgesproken tijdstip af bij de voordeur. Houd rekening met een kwartier speling; u kunt dus een kwartier eerder of later worden opgehaald dan is afgesproken. Soms maakt u de reis namelijk samen met andere mensen.
  • U betaalt de rit met de Vervoerspas. Zonder Vervoerspas kunnen wij u niet vervoeren.
  • U dient toestemming te geven om de Vervoerspas te laden (betaling met iDeal) en u dient toestemming te geven om de Vervoerspas automatisch te mogen opladen zodra dit nodig is. Hierna wordt de Vervoerspas met een persoonlijke code aan u verstrekt en kunt u gebruikmaken van deze voorziening.
  • Op officiële feestdagen kunt u helaas geen gebruik maken van Buurtvervoer Heumen.