Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start gegaan

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start gegaan

Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start gegaan

Dit item is verlopen op 14-02-2019.

Met een slag op de gong opende wethouder Frank Eetgerink vorige week woensdag de campagne ‘100 maatjes gezocht!’. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe maatjes te werven die mensen uit gemeente Heumen een steuntje in rug kunnen geven. De aftrap leverde al 15 nieuwe maatjes op.

De wethouder benadrukte in zijn openingsspeech: “Het geeft positieve energie om als maatje een steuntje in de rug te bieden aan iemand die dat tijdelijk nodig heeft. Dat horen we terug van enthousiaste maatjes in onze gemeente. Vooral als je samen iets doet wat ook aansluit bij je eigen interesses. Houd je van wandelen? Word dan wandelmaatje! Houd je van adviseren, word dan administratiemaatje of help een jongere die het moeilijk heeft op school. U kunt ook denken aan samen koffie drinken, voorlezen, schilderen, taallessen, bezoeken van het theater en nog veel meer. Met 1 à 2 uurtjes per week of maand kunt u al veel betekenen voor een ander. De hoop is dat de teller eind van het jaar op 100 staat. Help mee om dat streven te bereiken, meld je aan en zeg het voort!”

In gemeente Heumen doet iedereen mee

De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en gemeente Heumen en maakt onderdeel uit van het ‘Actieplan zorg, welzijn en werk in gemeente Heumen’. In gemeente Heumen vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom hebben we samen met inwoners, professionals, ondernemers en vrijwilligers(organisaties) een actieplan opgesteld voor de komende vier jaar. Het actieplan bevat allerlei initiatieven om zorg en ondersteuning anders en beter te organiseren.

Doet u mee?

Kijk voor informatie en aanmelden op www.heumen.nl/maatjes of mail naar maatjes@heumen.nl.  volg ook de Facebook-pagina @steunpunt vrijwilligerswerk Heumen.