Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start

Campagne ‘100 maatjes gezocht!’ van start

Dit item is verlopen op 22-01-2019.

Woensdag 16 januari start de Heumense campagne ‘100 maatjes gezocht!’. De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en gemeente Heumen. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe maatjes te werven die mensen uit gemeente Heumen een steuntje in rug kunnen geven.

Er zijn allerlei redenen waarom mensen weleens behoefte hebben aan een maatje. Ze spreken de taal niet of hebben een psychische of lichamelijke beperking. Ook zijn er mensen die zelf niet in staat zijn om sociaal contact te maken. Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: koffie drinken, wandelen, naar het theater, helpen met de boodschappen of met het leren van de Nederlandse taal. Er is altijd iemand die uw hulp kan gebruiken. 

Maatjes Kiki en Claudia

Zoals Kiki Scheper uit Malden. Toen ze vijf maanden oud was kreeg ze een hersenbloeding. Ondertussen is ze een leuke 13-jarige tiener en heel sportief. Haar zicht is 5%. Ze volgt speciaal onderwijs in Grave bij Visio onderwijs. Claudia Hermens, 24 jaar uit Malden, is haar maatje. Claudia studeert HBO SPH (Sociale Pedagogische Hulpverlening), heeft een vriend, leuke vriendinnen én is Maatje.

Maatje levert meer op dan je denkt

Voor Claudia betekent dat dat ze gemiddeld anderhalf uur per week optrekt met Kiki. Soms maken ze een rondje op de scooter.  Kiki: “Dan nemen we een weg die mama eigenlijk gevaarlijk vindt voor mij. Dat is spannend!” Of Claudia blijft gezellig eten. Claudia: “‘Ik vind het leuk om samen met Kiki haar grenzen te verkennen en actief te zijn. We leren van elkaar. Ja, ik ook van haar. Het voelt zeker niet als een verplichting, het levert meer op dan je denkt! Ik kan mijn leeftijdgenoten en iedereen van harte aanbevelen om ook Maatje te worden. Ik word er blij van.” Kiki: “Ik ook!”

Het volledige interview met Kiki en Claudia kunt u lezen op www.heumen.nl/maatjes.

Doet u mee?

Kijk voor informatie en aanmelden op www.heumen.nl/maatjes.

Kom op 16 januari naar het winkelcentrum Malden

Voor de officiële opening van de campagne tussen 14.00 en 16.00 uur. Er staat een gedekte tafel voor u klaar waar u onder het genot van iets lekkers uitleg krijgt over Maatjes Heumen. Ook aan de kinderen is gedacht met een knutseltafel.

In gemeente Heumen doet iedereen mee

De campagne maakt onderdeel uit van het ‘Actieplan zorg, welzijn en werk in gemeente Heumen’. In gemeente Heumen vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom hebben we samen met inwoners, professionals, ondernemers en vrijwilligers(organisaties) een actieplan opgesteld voor de komende vier jaar. Het actieplan bevat allerlei initiatieven om zorg en ondersteuning anders en beter te organiseren.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden