Caravan, camper of vouwwagen voor de deur: mag dat?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Caravan, camper of vouwwagen voor de deur: mag dat?

Caravan, camper of vouwwagen voor de deur: mag dat?

Dit item is verlopen op 19-06-2019.

De vakantieperiode komt er aan. Vlak voordat u op vakantie gaat, wilt u uw caravan, camper of vouwwagen graag helemaal op orde hebben. U haalt uw kampeermiddel uit de winterstalling en zet hem neer voor de deur of op de oprit. Het is goed om te weten welke regels er gelden voor het stallen van uw recreatievoertuig. Zorg er ook voor dat u veilig op weg gaat. In dit bericht geven wij u tips.

Een aanhanger, caravan of camper mag u in principe niet langer dan drie achtereenvolgende dagen parkeren op de openbare weg. Hiermee bedoelen we niet alleen de rijweg, maar ook pleinen, stoepen, plantsoenen en parkeerplaatsen. Als u uw recreatievoertuig verplaatst naar een plek iets verderop, valt dit nog binnen dezelfde periode van drie dagen. Hiermee willen we voorkomen dat het uitzicht op de openbare weg wordt beperkt en de parkeerdruk in de straat niet langdurig verhoogd wordt. Parkeert u uw camper, caravan of aanhanger langer? Dan riskeert u een boete.

Voor parkeren op eigen terrein gelden andere regels

U mag uw kampeermiddel hier zo lang neer zetten als u zelf wilt.

Twijfels? Neem gerust contact op!

Dit kan via telefoonnummer 14 024. Dit kan ook als u merkt dat buurtbewoners een aanhanger of caravan langer dan drie dagen op dezelfde plek parkeren.

Let ook op de verkeersveiligheid

Houd rekening met spelende kinderen in de woonwijken en met motoren en fietsers op de weg. Zorg ervoor dat uw voertuig ook goedgekeurd is om op de openbare weg te mogen rijden. Gaat u een lange reis maken, laat uw voertuig dan voor de reis nog even nakijken. Meer informatie en tips over verkeersveiligheid vindt u op www.vvn.nl.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden