Carnaval in onze gemeente

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Carnaval in onze gemeente

Carnaval in onze gemeente

Volgend weekend gaat het Carnavalsfeest weer van start! Een mooi volksfeest voor groot en klein dat we als gemeente Heumen gezellig met elkaar willen houden. Een paar weken geleden heeft de gemeente gesproken met alle Carnavalsverenigingen uit onze gemeente en een paar afspraken gemaakt. Die willen we graag met u delen zodat het voor iedereen leuk blijft. Houd rekening met elkaar, dan blijft het een mooi feest!

Carnaval speelt zich voor een groot deel af in de open lucht. Dit is de charme van het feest, maar dat betekent ook overlast. Het is belangrijk dat we veilig carnaval kunnen vieren en dat overlast binnen de perken blijft.

Afval

De optochten tijdens Carnaval kunnen voor flink wat afval in de straten zorgen. Het opruimen hiervan kost de gemeente veel geld. Help mee om het afval binnen de perken te houden en ruim daarom uw eigen rommel op!

Geluid

Een feest in de open lucht geeft geluidsoverlast. Vier gerust carnaval, maar houdt ook rekening met anderen.

Alcohol

Alcohol en carnaval kunnen goed samen gaan, maar te veel alcohol zorgt voor problemen.
Met alcohol op stap je niet meer achter het stuur. Zorg dan voor een BOB. Daarnaast geldt de regel: niet roken en niet drinken onder de 18 jaar. In Maldensteijn wordt hier streng op gecontroleerd, zorg dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft.

Optochten

Vele inwoners komen kijken naar de optochten in Nederasselt, Overasselt, Heumen en Malden. Het is belangrijk dat de stoet niet gehinderd wordt en dat u samen met uw kinderen op voldoende, veilige afstand van de wagens blijft.

Brandveilig

Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt met carnaval... Maar weet u bijvoorbeeld hoe brandbaar uw carnavalskleding is? Of de versiering van de praalwagen? En niet te vergeten: hoe komt u bij gevaar snel de kroeg uit? Met wat eenvoudige maatregelen kunt u er zelf voor zorgen dat u veilig carnaval viert. Let goed op vuur als u wijdvallende en/of brandbare kleding draagt. Kijk als u de kroeg of feesttent in komt even waar de nooduitgangen zijn, zodat u weet waar u naartoe moet als u snel weg wilt.

Wij wensen iedereen een fijne carnaval!