Dagje uit of op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dagje uit of op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

Dagje uit of op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

Dit item is verlopen op 30-07-2019.

Op woensdag 19 juni 2019 wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. Zelf kun u ook veel doen door het inbrekers moeilijker te maken.

Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het gezin op vakantie. Dit is heerlijk, maar het is geen vrijbrief om ook je verstand op ‘uit’ te zetten. Het is namelijk ook een tijd waarin inbrekers toeslaan omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Op vakantie? Licht de buren in

Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar even weg. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf; kijk op www.politiekeurmerk.nl.

Word lid van de BuurtWhatsApp-groep in uw buurt

In zo'n groep wisselt u met andere buurtbewoners informatie uit over verdachte personen of situaties in uw wijk. Zo houdt u samen een oogje in het zeil. Kijk voor meer informatie op www.heumen.nl/buurtwhatsapp.

Meld u aan bij Burgernet

Dan krijgt u na bijvoorbeeld een woninginbraak een spraak- of sms-bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. U kunt ook zelf naar de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800 - 0011.

Registreer uw eigendommen

Na diefstal kunnen uw waardevolle spullen zo altijd herkend en teruggevonden worden. Noteer en bewaar de serienummers van uw apparaten en maak foto’s van spullen die geen serienummer hebben.

Betrapt u een dief?

Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Wordt u onverhoopt slachtoffer van diefstal: doe altijd aangifte bij de politie!

Meer nieuwsberichten

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden