De OLVG corona check

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > De OLVG corona check

De OLVG corona check

Met een app controleren of u klachten hebt die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. Dat kan met de OLVG corona check. U krijgt medisch advies en bovendien helpt u op deze manier om de gezondheid van onze regio goed in kaart te brengen.

De regio Nijmegen wordt net als heel Nederland hard geraakt door het coronavirus. In de zorg wordt keihard gewerkt om ernstig zieke patiënten te verzorgen. Maar ook mensen thuis zijn ongerust. Voor iedereen, jong en oud, met of zonder klachten, is er daarom een app die helpt. De gratis digitale OLVG corona check. Deze app is door het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (ziekenhuis in Amsterdam) ontwikkeld en aan alle ziekenhuizen in Nederland ter beschikking gesteld. Via deze app houdt in Nijmegen en omstreken het CWZ uw gezondheid in de gaten. In de app vult u dagelijks gegevens in over uw gezondheid. Een medisch team van CWZ houdt bij of u klachten hebt. En of deze klachten mogelijk worden veroorzaakt door het coronavirus. Als het nodig is, belt het medisch team u op.  U krijgt medisch advies. Of u wordt doorverwezen naar een zorgverlener bij u in de buurt, zoals de huisarts. Hoe meer deelnemers aan de app, hoe meer we over de gezondheid van de regio weten. En, hoe groter de kans dat we het coronavirus kunnen stoppen.

Voor wie is de app?

  • De app is voor alle inwoners van regio Nijmegen met een postcode tussen 6500-6699, 5360-5364, 5410-5455, 5820-5836 en 3920.
  • U hoeft geen patiënt van CWZ te zijn.
  • Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn, een koortsthermometer hebben en een smartphone of tablet hebben met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.

Meer informatie kunt u vinden via luscii.com/nl/cwz-corona-check/ of www.cwz.nl/coronavirus/corona-check-voor-nijmegen-en-omstreken/

Let op!

Deze app ondersteunt, maar vervangt niet de gewone zorg via uw huisarts of eerste hulp. Heeft u dringend zorg nodig, ook als u de app gebruikt? Onderneem dan zelf actie en neem contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden