Dodenherdenking 2019

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dodenherdenking 2019

Dodenherdenking 2019

Dit item is verlopen op 05-05-2019.

Zaterdag 4 mei vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Nederasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. We herdenken alle slachtoffers van oorlog en geweld. Om 18.30 uur begint de viering in de kerk (Kerklaantje 8 in Nederasselt). Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

De herdenking wordt dit jaar vanuit Nederasselt georganiseerd. Bent u niet in staat om aan de stille wandeltocht van de kerk naar het monument deel te nemen? U kunt ook rechtstreeks naar de plek gaan waar de herdenking plaatsvindt. Er staan stoelen klaar bij het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg. De herdenking daar begint om ongeveer 19.45 uur, met onder andere een toespraak van onze burgemeester en de voordracht van een aantal gedichten. Na afloop bent u uitgenodigd om na te praten in dorpshuis ‘Ons Huis’, Kerklaantje 17 in Nederasselt.

Houd rekening met extra reistijd

Moet u zaterdag 4 mei met de auto door Overasselt of Nederasselt? Vanwege de stille tocht wordt u tussen 19.00 en 21.00 uur omgeleid. Door de omleiding bent u wellicht langer onderweg. Daarnaast zijn er werkzaamheden bij de brug bij Grave. Voor meer informatie gaat u naar: https://www.grave.nl/reconstructie-n324