Doe mee aan de cursus hoogstamfruit Heumen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Doe mee aan de cursus hoogstamfruit Heumen

Doe mee aan de cursus hoogstamfruit Heumen

Dit item is verlopen op 01-02-2019.

Wilt u meer weten over het onderhoud van hoogstamfruitbomen? Op dinsdag 22 januari 2019 organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) van 19.30 tot 22:00 uur in het Verenigingsgebouw Overasselt aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt een cursus gericht op hoogstamfruit.

Theorieavond

In de afgelopen jaren hebben inwoners van het buitengebied tal van hoogstamfruitbomen aangeplant via de gemeentelijke projecten ‘Houd de Bongerd Hoog’ en ‘Landschapsimpuls Heumen’. Hierdoor is het buitengebied van Heumen verder verfraaid en aantrekkelijker geworden. In vervolg hierop biedt de gemeente Heumen particuliere grondeigenaren en vrijwilligers een hoogstamfruitcursus aan, zodat de jonge hoogstamfruitbomen duurzaam in stand worden gehouden. De cursus start met een theorieavond op dinsdag 22 januari 2019 van 19:30 uur tot 22:00 uur in het Verenigingsgebouw Overasselt aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt.

Praktijkochtend

Aansluitend op de theorieavond wordt een praktijkochtend gehouden op zaterdag 26 januari 2019, waarbij deelnemers praktische uitleg krijgen over vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen. Het maximum aantal deelnemers aan de praktijkochtend is 20 personen. De ochtend start om 9:00 uur en eindigt rond om 12:00 uur. De locatie van de praktijkochtend zal worden gehouden bij één van de deelnemers.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via het aanmeldformulier van SLG op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Wilt u meer weten? Ga naar: www.heumen.nl/landschapsontwikkeling.