Doe mee aan de natuurwerkdag op 2 november!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Doe mee aan de natuurwerkdag op 2 november!

Doe mee aan de natuurwerkdag op 2 november!

Dit item is verlopen op 02-11-2019.

Zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse Natuurwerkdag gehouden. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Ook in onze gemeente kunt u meewerken aan het onderhoud van het landschap. Zoals het onderhoud aan hagen en bossingels of het plaggen van heide. De locaties zijn in het Lierdal, de heemtuin, op het scoutingterrein St. Walrick en in de Overasseltse vennen.

De gemeente vindt het belangrijk het onderhoud van landschap door vrijwilligers te stimuleren. Het landschap vraagt jaarlijks onderhoud. Onder deskundige begeleiding kunt u kennis maken met een oorspronkelijke  wijze van heggenbeheer, namelijk het vlechten van heggen. Ook kunt u heggen knippen, snoeien en knipsel verzamelen, of heide plaggen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 1 november op www.natuurwerkdag.nl. Als u uw postcode invoert, vindt u de werklocaties en een omschrijving van de werkzaamheden. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie. Voor alle locaties geldt: ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken! Help mee natuur en landschap te onderhouden!