Doe mee met Burendag!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Doe mee met Burendag!

Doe mee met Burendag!

28 september is het Burendag. Op deze dag komt de buurt gezellig samen. En veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds helpt je met het opzetten van een leuke burendagactiviteit. Op hun website www.burendag.nl vind je inspiratie, informatie en middelen.

Wat wil jij met je buurt doen?

Een sportdag, kinderkamp of straatfeest? Of ga je samen de buurt schoonmaken? Wat dacht je ervan om met zijn allen vogelhuisjes te schilderen? Er is van alles te bedenken. De website van burendag staat vol inspirerende voorbeelden. Ook hebben ze makkelijke draaiboeken die je helpen bij het organiseren van je activiteit.

Buurten worden leuker en veiliger

In de gemeente Heumen zijn er steeds meer initiatieven van inwoners die zich actief inzetten voor elkaar, hun wijk of dorp. De gemeente Heumen juicht dat toe en stimuleert dat ook. De landelijke Burendag sluit hier goed bij aan. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Geld nodig voor je activiteit?

Tot 1 september is het mogelijk om maximaal €350,- aan te vragen bij het Oranje Fonds. Ga naar www.burendag.nl voor meer informatie, voorwaarden en aanmelden.