Donkere Dagen: Houd uw deur op slot!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Donkere Dagen: Houd uw deur op slot!

Donkere Dagen: Houd uw deur op slot!

Dit item is verlopen op 25-12-2018.

In deze Donkere Dagen gaat niet alleen Sinterklaas ‘s nachts op pad. Ook inbrekers mijden het daglicht. Maar waar Sinterklaas nog wensen vervult, zorgen deze ongenode gasten voor veel ellende en verdriet. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toeslaan. Maar u kunt ook zelf het nodige doen om inbraken te voorkomen!

Zorg altijd voor een veilige woning, ook als u ’s avonds weg bent. Dus avondje weg? Licht aan en deur op slot! Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als uw woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Laat daarom altijd een lamp branden als u ‘s avonds weg bent. Bent u de hele dag van huis, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW-)bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

Toch ingebroken?

Doe altijd aangifte als er bij u is ingebroken. De politie kan de daders en uw gestolen spullen alleen opsporen als u aangifte doet. Maak voor het doen van aangifte een afspraak via telefoonnummer 0900-8844.

Meer tips

Kijk voor meer tips om woninginbraak te voorkomen op: www.politie.nl/themas/woninginbraak.html.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden