Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toeslaan. Zelf kunt u ook iets doen. De gemeente geeft u daarom de komende weken op deze pagina preventietips om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doet u mee?

Zorg altijd voor een veilige woning, ook als u ’s avonds weg bent. Dus avondje weg? Licht aan en deur op slot!

Niet thuis? Licht aan!

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als uw woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Laat daarom altijd een lamp branden als u ‘s avonds weg bent. Bent u de hele dag van huis, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW-)bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

Meer tips

Kijk voor meer tips om woninginbraak te voorkomen op: www.politie.nl/themas/woninginbraak.html.