Dorpsdichter Marjolein Pieks wint landelijke poëzie prijs

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dorpsdichter Marjolein Pieks wint landelijke poëzie prijs

Dorpsdichter Marjolein Pieks wint landelijke poëzie prijs

Marjolein Pieks, dorpsdichter van onze gemeente, heeft de Grote Prijs van Gouda gewonnen. Dit is een landelijke poëzie-onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt tijdens het Groot Gouds Stadsdichtersgala. Deelnemers zijn dichters die in hun stad of dorp zijn benoemd tot stads- of dorpsdichter. Wij, en velen met ons, zijn enorm trots op Marjolein! Onder het genot van een taartje ontving wethouder Frank Eetgerink onze dorpsdichter om haar te feliciteren met deze geweldige prestatie.

In een touringcar met 20 trouwe supporters vertrok Marjolein op 15 november naar het Stadsdichtersgala. Al zingend en gekleed in de kleuren van de gemeente kwamen zij aan in Gouda. De toon was dus meteen gezet: men kon niet meer om Heumen heen. Tot het laatste ogenblik bleef het spannend, maar aan het einde van de avond werd Marjolein uitgeroepen tot winnaar!