Dorpsverbinders trappen samen met u af

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dorpsverbinders trappen samen met u af

Dorpsverbinders trappen samen met u af

Dit item is verlopen op 20-05-2019.

Woensdag 8 mei om 12.30 uur gaan de nieuwe dorpsverbinders van de gemeente Heumen officieel van start in winkelcentrum Malden. Na de aftrap door wethouder Frank Eetgerink stellen de dorpsverbinders zich voor aan het publiek. Tot 15.00 uur kan iedereen bij ze terecht met vragen. Vertel ze vooral over goede ideeën voor uw buurt, wijk of dorp.

Inspiratieronde

Doe mee aan de dorpsverbindersactie, waarbij tasjes met ideeënkaartjes rondgaan door de dorpen. De ontvanger schrijft een goed idee of signaal op het kaartje, om die vervolgens door te geven aan iemand anders in het dorp. Leuk om de kaartjes van anderen te lezen en met een eigen verhaal ook anderen te inspireren. Na twee weken wordt uit de tas met de meeste kaartjes één kaartje getrokken en die persoon ontvangt een taart. Alle goede ideeën en signalen worden verzameld en voor de zomervakantie gepubliceerd op een moodboard, dat de dorpsverbinders gaan maken samen met inwoners die het leuk vinden om mee te doen. Met uw inbreng gaan de dorpsverbinders aan de slag.

Wat zijn dorpsverbinders?

De dorpsverbinders zijn de ogen en oren van uw dorp. Ze vangen veel op en moedigen goede ideeën en initiatieven aan. Ze brengen mensen bij elkaar en signaleren vragen en problemen. Ook zorgen ze ervoor dat inwoners de weg vinden naar activiteiten en voorzieningen. De dorpsverbinders werken vanuit het gemeentehuis en laten zich graag uitnodigen. U herkent ze aan hun gele werkkleding, spreek ze dan gerust aan.

Meer informatie

Kijk op www.heumen.nl/dorpsverbinders voor meer informatie over de dorpsverbinders of mail naar dorpsverbinders@heumen.nl. Volg ze op Facebook op Dorpsverbinders Heumen.