Durf te vragen!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Durf te vragen!

Durf te vragen!

Het coronavirus zet de samenleving onder grote druk. U bent meer thuis en alles verloopt anders dan normaal. Soms kunt u extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Of u kunt wel wat aanspraak gebruiken. Komt u dan in actie? Of vindt u het moeilijk om anderen om hulp te vragen? Daarin staat u niet alleen. Met een aantal praktische tips lukt het hopelijk wel.

In een moeilijke situatie bewijzen mensen graag dat ze het prima aankunnen en lossen ze problemen het liefst op hun eigen manier op. Buren, vrienden en familie denken dan dat hulp niet nodig is. Dat kan anders. Door op tijd om hulp te vragen, doe je jezelf en anderen een plezier:

  • Wees duidelijk en concreet: “Kun je wekelijks een keer boodschappen voor mij doen?”;
  • Wees oprecht. Als u eerlijk bent over de reden waarom u hulp nodig heeft, reageert de ander vaak positief;
  • Laat u niet ontmoedigen als iemand ‘nee’ zegt. Misschien kan het op een ander moment wel. Of bedenk wie nog meer zou kunnen helpen;
  • Bedenk wat u als tegenprestatie kunt doen. Want dat geeft een goed gevoel, ook als het iets kleins is;
  • Bied zelf iets aan en vraag om een wederdienst. Buren zijn misschien blij met een gehaakte pannenlap en u met hun hulp bij het uitlaten van de hond;
  • Zeg niet meteen nee als iemand hulp aanbiedt. Geef aan dat je dat fijn vindt en er later op terugkomt;
  • Om hulp vragen is een kwestie van doen. Maak een beginnetje met een eenvoudige hulpvraag, bijvoorbeeld een klein boodschapje. Het begin is het moeilijkst!

Hulpmiddel WeHelpen en Coronahulp Overasselt

Bent u digitaal vaardig en kent u niemand om hulp aan te vragen? Dan kunt u een account aanmaken op www.wehelpen.nl en reageren op dorpsgenoten die graag hulp aanbieden. Dat kan ook iemand anders namens u doen. Zo heeft een ondersteuner via WeHelpen Trudy gevonden, die een jonge dorpsgenoot helpt. Zij zit ziek thuis met haar zoontje en is heel blij met de hulp. In Overasselt kunt u hulp vragen via de Facebookpagina ‘Coronahulp Overasselt’. Lonneke kijkt dan wie u kan helpen. Wilt u juist hulp aanbieden? Welkom! Kijk eerst in de buurt of iemand uw hulp kan gebruiken of meld u aan bij WeHelpen of via Coronahulp Overasselt.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden