Eerste dwangsom voor inbrekerswerktuig

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Eerste dwangsom voor inbrekerswerktuig

Eerste dwangsom voor inbrekerswerktuig

Dit item is verlopen op 28-08-2019.

Sinds januari dit jaar heeft de gemeente Heumen in de APV opgenomen dat het verboden is om inbrekerswerktuigen te vervoeren of bij zich te hebben. Word je in de gemeente Heumen gepakt met inbrekersgereedschap, dan krijg je naast een boete van de politie voortaan ook een last onder dwangsom van de burgemeester. Dit betekent dat inbrekers die elke volgende keer in onze gemeente gepakt worden met inbrekersgereedschappen een dwangsom moeten betalen. Het is een extra maatregel die de gemeente neemt om inbrekers af te schrikken en daarnaast te voorkomen dat inbrekers meerdere keren toeslaan.

Onlangs legde Burgemeester Marriët Mittendorff deze dwangsom voor de eerste keer op aan een man die in maart dit jaar door de politie werd betrapt met een schroevendraaier, slijpschijven, koevoet en een bivakmuts in zijn auto. De man heeft inmiddels een officiële waarschuwingsbrief van de gemeente ontvangen. Als de man nog een keer in onze gemeente in de fout gaat, moet hij een dwangsom van€  3000 betalen.

Burgemeester Mittendorff: “Een woninginbraak heeft grote impact op mensen. Het tast het gevoel van veiligheid aan. We doen, samen met inwoners, heel erg ons best dat mensen in onze gemeente veilig kunnen wonen. Daar geeft de wet ons mogelijkheid toe. We willen hiermee graag voorkomen dat er ingebroken wordt in huizen en auto’s.”