Energiecircus Heumen: denk mee, praat mee, doe mee!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Energiecircus Heumen: denk mee, praat mee, doe mee!

Energiecircus Heumen: denk mee, praat mee, doe mee!

Het klimaat verandert en dit vraagt onze gezamenlijke inzet. Wij nodigen alle  inwoners uit om mee te denken over een duurzame toekomst, speciaal over duurzame energie. We komen in september en oktober met een rondreizend energiecircus naar alle  dorpen van onze gemeente. Komt u ook?

Op naar een klimaatneutrale gemeente

Op vier avonden kunt u meepraten over de toekomst van onze gemeente. Hoe groot is onze Heumense energieopgave? Wat moeten we doen  in en aan onze huizen en andere gebouwen om klimaatneutraal te worden?  Waar is  plek voor windmolens en zonnevelden en waar niet volgens u? Meld u aan en praat mee over grootschalige energieopwekking binnen onze gemeente! De uitkomsten van deze vier avonden gebruiken wij voor het maken van een ruimtelijke visie rond duurzame energie. Ook maken we een zogenaamde kansenkaart. Daarop kan iedereen straks zien waar een initiatief kans maakt en waar niet.

Het energiecircus komt naar u toe

De organisatie ‘Burgers geven energie’ stelt haar splinternieuwe circustent en 3D-energietafel beschikbaar voor de avonden. We reizen door de hele gemeente met de circustent. Uiteraard mag u ook in een ander dorp aansluiten als een datum u beter uitkomt. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur. Uiterlijk 22.00 uur sluiten we af.

• Dinsdag 25 september in Malden: bij voetbalclub Juliana, Broekkant 39
  • Maandag 1 oktober in Nederasselt: aan het Gildeplein
  • Maandag 22 oktober in Overasselt: aan de Beatrixstraat
  • Maandag 29 oktober in Heumen: achter het Verenigingsgebouw Terp, Dorpstraat 21

Geef u nu op!

Vanwege de beschikbare ruimte, is aanmelden verplicht. Wilt u zeker zijn van een plaats in de circustent? Stuur dan een mail met uw naam, aantal personen en de locatie waar u aansluit, naar milieu@heumen.nl. Telefonisch aanmelden kan via 14 024.

Inloopmogelijkheid overdag

Op de dagen dat er een avondprogramma is, staat er een informatiestand in de tent. U kunt deze middagen tussen 15.30 tot 17.30 uur langskomen voor informatie over de regelingen vanuit de gemeente Heumen om uw eigen woning of bedrijf te verduurzamen. Denk hierbij aan het zonnepanelenproject en de duurzaamheidsleningen. U bent van harte welkom!