Geef om elkaar, houd afstand!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Geef om elkaar, houd afstand!

Geef om elkaar, houd afstand!

‘We houden nu even afstand, om elkaar straks nog steviger te omarmen’. Dat zei de Italiaanse premier Conte enige tijd geleden. En dat geldt inmiddels voor ons allemaal. De meeste mensen begrijpen dat het niet alleen om uw eigen gezondheid gaat maar daarnaast ook om alle, soms kwetsbare mensen in onze omgeving. Dus: geef om elkaar, houd afstand!

Wat betekent dat concreet? Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor noodzakelijke boodschappen. Wandelen kan, maar vermijd drukke straten of wegen. Ga alleen of met zijn tweeën. Bij groepen van meer dan 2 personen en bij personen die geen 1,5 meter afstand houden, wordt al gehandhaafd. Dit geldt dus ook voor kinderen van 14, 15, 16 jaar. Als oudere kinderen toch in groepen sporten of hangen, zonder 1,5 meter afstand te houden, dan wordt daar tegen opgetreden. Ook met een boete (die naar de ouders gaat). Een bekeuring is niet misselijk en kan 400 euro bedragen!

Jonge kinderen tot en met 12 jaar

De uitzondering geldt alleen voor jongere kinderen tot en met 12 jaar: zij mogen onder begeleiding van een ouder/voogd buitenspelen. 

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden