Gemeente Heumen mailt veilig

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente Heumen mailt veilig

Gemeente Heumen mailt veilig

Als inwoner deelt u soms vertrouwelijke gegevens met de gemeente. Wij gaan hier als gemeente zorgvuldig mee om. Eén van de maatregelen die we hiervoor inzetten is het beveiligen van onze e-mail op het moment dat dit nodig is. Bijvoorbeeld omdat de mail persoonsgegevens of gevoelige informatie bevat. Vanaf 20 november maakt de gemeente Heumen gebruik van ‘ZorgMail’.

ZorgMail is een systeem waarmee we onze e-mailberichten beveiligen. Zodat we ook via e-mail veilig met u kunnen communiceren. Hieronder leest u precies wat u moet doen als u van de gemeente Heumen via ZorgMail een e-mail bericht ontvangt.

Stap 1: u krijgt een e-mail van ZorgMail

U krijgt namens de gemeente een e-mail van ZorgMail op het e-mailadres dat u aan de gemeente heeft doorgegeven. Het onderwerp van de e-mail is: “ZorgMail Secure e-mail – Nieuw bericht van <Naam van de medewerker van de gemeente Heumen> <Gemeente Heumen>”. In deze e-mail leest u dat er een nieuw bericht voor u klaar staat in ZorgMail. Bewaar deze e-mail goed. Deze heeft u later misschien nog nodig.

Stap 2: klik op de knop ‘Bericht lezen’

U klikt in de e-mail op de knop “Bericht lezen”. Er opent automatisch een scherm met daarin een knop met de tekst “Stuur toegangscode”.  Klik op deze knop.

Stap 3: een toegangscode krijgen

Als bij de gemeente uw 06-nummer bekend is dan krijgt u de toegangscode in een sms-bericht. Als de gemeente alleen uw e-mailadres heeft, dan krijgt u de code via e-mail. De code is 15 minuten geldig.

Krijgt u geen e-mail en ook geen sms? Neem dan contact op met de gemeente.

Stap 4: vul de toegangscode in

Vul in het scherm de toegangscode in. U hoeft niet op enter te drukken. Het bericht van de gemeente Heumen opent zich nu automatisch, u kunt het bericht nu lezen.

Stap 5: beantwoord het bericht

Wilt u de mail van de gemeente beantwoorden? Klik dan op de knop ‘Beantwoorden’. Op deze manier verstuurt u uw antwoord veilig. U vindt de knop ‘Beantwoorden’ linksboven en onderaan de e-mail. Schrijf vervolgens uw bericht. U kunt ook bijlagen toevoegen als dat nodig is. Is uw bericht klaar? Klik dan op de knop ‘Verzenden’. U vindt deze knop ook weer linksboven en onderaan de e-mail.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u ons bellen via telefoonnummer 14-024. Ook bij twijfel over de echtheid van een ontvangen e-mail kunt u altijd contact met de gemeente Heumen opnemen.