Gemeente Heumen verkozen als beste gemeente van 2017

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente Heumen verkozen als beste gemeente van 2017

Gemeente Heumen verkozen als beste gemeente van 2017

Onze gemeente is de winnaar van de derde editie van best beoordeelde gemeente. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het landelijk platform voor meldingen openbare ruimte, Verbeterdebuurt. Als bemiddelaar tussen overheden en buurtbewoners, verwerkt zij ieder jaar de feedback van inwoners tot een ranglijst van beste dienstverleners.

Vandaag zijn de medewerkers van onze gemeente in het zonnetje gezet bij de uitreiking van de oorkonde voor de beste gemeente en natuurlijk was er taart! Heel graag willen wij u als inwoner bedanken voor het doorgeven van de verbeteringen die moesten gebeuren in uw wijk en uw waardering voor de afhandeling daarvan.

Kwalificatie

Het afgelopen jaar hebben 270 deelnemende gemeenten opnieuw gestreden voor de titel van beste gemeente van het jaar. Alleen gemeenten met meer dan 25 deelnemers en 50 stemmen werden gekwalificeerd, om uiteindelijk over te blijven met de gemeenten die succesvol problemen verhelpen
en mooie initiatieven verwezenlijken. Ondanks de goede prestaties van de twee andere kansmakers gemeente Heemskerk en gemeente Noordwijk, blijkt uit de beoordeling van melders dat de gemeente Heumen duidelijk een stapje voor heeft in het afhandelen van meldingen. Haar dienstverlening wordt positief beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 7.5, op basis van ongeveer 200 keer feedback.

Beoordelingen

Zodra de gemeente een melding afhandelt, ontvangt de melder een verzoek om deze afhandeling te beoordelen met 1 tot 5 sterren. Deze beoordelingen verwerkt Verbeterdebuurt tot een algemeen beeld van de service, en neemt hierin ook de grootte van de gemeente en het aantal unieke beoordelaars mee. Van alle afhandelingen blijkt dat meldingen binnen de categorie “Straatmeubilair en Verlichting” en “Water en Riolering” het best scoren, terwijl “Overlast” en meldingen binnen “Overig” als laagst gewaardeerd worden. Opvallend is daarom dat Heumen ook op deze lastige categorieën, waaronder vaak afval, goed scoort.

De initiatiefnemer

Sinds 2009 is Verbeterdebuurt het eerste open platform voor alle lokale overheden. Dankzij haar website en mobiele app, kunnen inwoners in heel Nederland digitaal meldingen en ideeën op de kaart plaatsen.