Gemeente ondersteunt makers op weg naar onderscheidende lokale producten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente ondersteunt makers op weg naar onderscheidende lokale producten

Gemeente ondersteunt makers op weg naar onderscheidende lokale producten

Kort geleden presenteerden de gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harm’s Hoeve tijdens de inspiratiesessie ‘Local Food Inspiration’ diverse activiteiten voor makers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen om hun product (idee) aan te scherpen of op te schalen.

Veel makers werken aan nieuwe productconcepten en hebben behoefte aan een klankbord, specifieke expertise of een podium om hun product (idee) uit te proberen. De gemeente ondersteunt hierin met als doel om met onderscheidende producten de directe afzet van lokaal geproduceerde producten te vergroten en een lokale voedselketen te stimuleren.

Ondersteunende activiteiten

Boeren, tuinders en verwerkers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen, die actief zijn in de korte voedselketen, kunnen zich voor vier activiteiten aanmelden:

1. In een workshop met conceptontwikkelaars worden kansrijke product-ideeën of concepten aangescherpt;
  2. Studenten van HAS Den Bosch denken met ondernemers mee hoe ze hun productconcept naar de doelgroep kunnen communiceren;
  3. Tijdens een inspiratiesessie met lokale marktpartijen worden nieuwe productconcepten gepresenteerd én van feedback voorzien door een deskundige jury;
  4. Voor de uitwerking van een nieuw afzetconcept of samengesteld product van een samenwerkingsverband, kan een plan van aanpak worden uitgewerkt.

Local Food Inspiration

De ondersteuningsmogelijkheden waren het sluitstuk van de inspiratiesessie ‘Local Food Inspiration’ bij Harm’s Hoeve in Malden. Deze inspiratiesessie werd geopend door wethouder Irma van de Scheur en Pierre Hopman namens de initiatiefnemers. Na de inleiding over foodtrends en lokale marktontwikkelingen, werd in de workshop ‘slim groeien’ ingegaan wat er nodig is om een product (idee) aan te scherpen of op te schalen. Hieruit bleek dat er onder makers veel product-ideeën leven en dat er volop geëxperimenteerd wordt met nieuwe productconcepten. De avond werd afgesloten door wethouder Maarten Schoenaker namens de gemeente Heumen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de diverse activiteiten voor makers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen? Neem contact op met voedselcoördinator Linette Mak via hallo@linettemak.nl of 06 2702 6075.