Gemeentewerf wekt zonne-energie op voor ‘postcoderoosproject’

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeentewerf wekt zonne-energie op voor ‘postcoderoosproject’

Gemeentewerf wekt zonne-energie op voor ‘postcoderoosproject’

De gemeente Heumen wil zoveel mogelijk duurzame energie opwekken. Daarom liggen er al zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Binnenkort worden ook zonnepanelen op de gemeentewerf geïnstalleerd. Het dak van de werf is namelijk ter beschikking gesteld aan een energiecoöperatie. In het kader van een ‘postcoderoosproject’ gaat coöperatie Energiek Heumen hier 150 zonnepanelen plaatsen. Op twee andere panden in de gemeente komen ook nog eens bijna 400 zonnepanelen.

Postcoderoosproject

De ‘Regeling Verlaagd Tarief’ wordt ook wel de ‘postcoderoos regeling’ genoemd. Deze fiscale regeling geeft recht op een korting op de energiebelasting, als samen wordt geïnvesteerd in duurzame energie in de buurt. Bijvoorbeeld via zonnepanelen op een dak of grond. Om mee te kunnen doen, moet het pand liggen in het ‘postcoderoosgebied’. Dat zijn de aangrenzende postcodes van de plek waar de zonnepaneleninstallatie zich bevindt.

Deelnemers aan een ‘postcoderoosproject’ krijgen 15 jaar lang een korting op de energiebelasting voor de duurzaam opgewekte stroom. Deze korting wordt - door de energieleverancier van deelnemers - verrekend op de eigen stroomrekening. In 2020 is de energiebelasting € 0,1182 per kWh (incl. BTW).

Ook deelnemen?

Inwoners en ondernemers kunnen lid worden van de energiecoöperatie en korting op hun energiebelasting krijgen. Het pand moet een elektriciteitsaansluiting voor ‘kleinverbruik’ hebben en in het postcoderoosgebied liggen. En postcoderoosproject kan een interessant alternatief zijn voor woningen of bedrijfspanden die niet geschikt blijken te zijn voor het installeren van zonnepanelen.

Meer informatie is te vinden op www.energiekheumen.nl of via info@energiekheumen.nl.