Goed idee, doe mee!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Goed idee, doe mee!

Goed idee, doe mee!

Heeft u deze poster al gespot in uw buurt? De poster hoort bij de vernieuwde campagne 'Goed idee, doe mee!'. Hiermee willen we goede buurtinitiatieven stimuleren. Als inwoner weet u namelijk als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Laat het horen! Wij ondersteunen uw idee graag in de vorm van geld of hulp.

U kunt een ‘Vonkje’ of ‘Initiatief’ indienen. Voor een vonkje krijgt u maximaal € 500. U voert uw idee dan zelf uit, zonder hulp van de gemeente. Voor een Initiatief heeft u meer dan € 500 nodig. U kunt uw idee alleen met hulp van de gemeente uitvoeren.

Uw idee moet voldoen aan spelregels

Bewoners in de buurt steunen uw idee en uw idee leidt binnen een jaar tot een concreet resultaat. U vindt de spelregels op: www.heumen.nl/goedidee

Bereid u goed voor op uw aanvraag

Bespreek uw idee eerst met buurtbewoners en zet uw plan op papier. Om u op weg te helpen vindt u op www.heumen.nl/goedidee een handig stappenplan met tips en voorbeelden die u kunt downloaden.

Bespreek uw idee met onze dorpsverbinders

Zij kunnen u tips geven voor de uitvoering van uw idee. Catelijne Quant en Zaphira van Leeuwen zijn actief in de verschillende dorpen en wijken. U herkent ze aan hun opvallende gele kleding. Spreek ze gerust aan. U kunt ook een afspraak maken via dorpsverbinders@heumen.nl.

Meld uw idee eenvoudig aan

Dit kan via het aanvraagformulier op www.heumen.nl/goedidee. Het verwerken van uw aanvraag kost tijd. Dien uw idee dus op tijd in.

Vragen? Neem gerust contact op!

Voor vragen over de spelregels en voorwaarden kunt u contact opnemen met coördinator initiatieven Fanny van Creij via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar initiatieven@heumen.nl.

Campagne ‘Goed idee, doe mee!’

Op belangrijke ontmoetingsplekken in de gemeente, zoals dorpshuizen, gezondheidscentra, bibliotheken en scholen, hangen posters en zijn folders beschikbaar. Op de vernieuwde website www.heumen.nl/goedidee vindt u niet alleen een handig stappenplan, maar kunt u ook de verhalen lezen van inwoners die u voorgingen.