Goed idee voor uw buurt? Doe nog voor 1 oktober mee!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Goed idee voor uw buurt? Doe nog voor 1 oktober mee!

Goed idee voor uw buurt? Doe nog voor 1 oktober mee!

Wonen in een fijne buurt waar het goed leven is, dat willen we allemaal. Als u samen met uw straat- of buurtgenoten een mooi initiatief bedenkt om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren, kunt u daar ondersteuning of geld voor krijgen van de gemeente. U heeft nog tot 1 oktober de tijd om uw idee in te dienen.

Dit jaar zijn er twee initiatiefrondes: de ronde in het voorjaar is inmiddels afgesloten. Vier initiatiefnemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun initiatief. Met de extra ronde in het najaar van 2017 willen we ook andere bewoners de kans geven om nog dit jaar met een goed idee te komen. Dit kan eenvoudig via het aanvraagformulier op www.heumen.nl/goedideewijdoenmee. Kijk hier ook voor de spelregels.

Geld voor kleine initiatieven

Wist u dat u het hele jaar door geld kunt aanvragen voor initiatieven die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren, zonder hulp van de gemeente. U vraagt dan een ‘Vonkje’ aan. U krijgt er maximaal € 500 voor. Vraag uw Vonkje bijtijds aan; ruim voordat u met uw idee aan de slag wilt! Kijk hiervoor ook op www.heumen.nl/goedideewijdoenmee.

Heeft u vragen of wilt u uw idee bespreken, dan kunt u contact opnemen met de coördinator initiatieven van de gemeente Heumen, Monique Willems, via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar mwillems@heumen.nl

Participatiekaart.nl

Wilt u weten welke initiatieven er al zijn in de gemeente Heumen? U vindt het op participatiekaart.nl. Hierop zijn alle structurele initiatieven in de gemeente Heumen zichtbaar.