Heeft u grip op uw energierekening?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Heeft u grip op uw energierekening?

Heeft u grip op uw energierekening?

Weet u hoeveel elektriciteit en gas u zelf gebruikt? En welke apparaten veel stroom nodig hebben? Volgens Milieu Centraal gaat zo'n 86 procent van uw energierekening op aan kosten waar u zelf invloed op heeft. Als u daar goed inzicht in heeft, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

Milieu Centraal: "In 2019 is de gemiddelde energierekening van een Nederlands huishouden 1.910 euro. Zo'n 54 procent gaat op aan gas en 33 procent aan stroom. Ongeveer 14 procent van de jaarlijkse energierekening bestaat uit vaste kosten voor de netbeheerder en het energiebedrijf." De 86 procent voor gas en stroom kunt u zelf omlaag brengen, bijvoorbeeld door uw huis zuiniger te verwarmen, beter te isoleren en slim met apparaten om te gaan. Kijkt u eens op de website van Loket Duurzaam Wonen Plus wat u allemaal kunt doen om uw comfort te verhogen en de energielasten te verlagen.

Loket Duurzaam Wonen Plus

Het energieloket, Loket Duurzaam Wonen Plus, kan u helpen met vragen over offertes, adviseert u over de financieringsmogelijkheden en ondersteunt u bij het aanvragen van een subsidie of lening. Stel uw vraag via info@duurzaamwonenplus.nl, bezoek het digitale loket op www.duurzaamwonenplus.nl of kom langs bij het loket in onze gemeente, geopend elke donderdagochtend van 9.00-12.30 uur in het Gemeentehuis in Malden.