‘Het geld dat ik had, gaf ik uit aan de verkeerde dingen’

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > ‘Het geld dat ik had, gaf ik uit aan de verkeerde dingen’

‘Het geld dat ik had, gaf ik uit aan de verkeerde dingen’

Yusef vindt het heerlijk om op zichzelf te wonen. “Maar het geld dat ik had, gaf ik uit aan de verkeerde dingen. Ik bestelde wel erg veel op rekening. Mooie spullen, kleren een dure telefoon… Ik heb onderschat wat het betekende om zelf verantwoordelijk te zijn voor mijn vaste lasten.”

Ondertussen stapelen de schulden van Yusef zich op en lukt het hem ook niet meer om zijn energierekening en zorgpremie te betalen. “Voor de buitenwereld speelde ik mooi weer, maar ondertussen had ik veel stress. Ik gooide enveloppen ongeopend in een la. Met een schuldhulpverlener van de gemeente kreeg ik weer overzicht over mijn financiën. Samen hebben we een plan gemaakt hoe ik mijn schulden kan aflossen. En zij helpt me ook met regelingen waar ik recht op heb, maar waarvan ik niet wist dat ze bestonden, zoals bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag. Het is zo fijn dat ik er niet meer alleen voor sta. Mijn belangrijkste les?
Niet meer lenen! Op is op.”

De naam van Yusef is niet echt. Het verhaal wel.
Zo respecteren wij de privacy.

Herken je jezelf in het verhaal van Yusef of heb je andere geldzorgen? Er is hulp. Bel of whatsapp met gemeente Heumen (06) 50 44 23 27 of mail naar schuldhulpverlening@heumen.nl

Kijk voor alle informatie op: www.achterdevoordeur.net