Heumen herdenkt en viert!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Heumen herdenkt en viert!

Heumen herdenkt en viert!

Herdenken en vieren vormen belangrijke tradities in onze samenleving. We staan dit jaar stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook in onze gemeente herdenken en vieren we. Op maandag 4 mei is de traditionele dodenherdenking bij het monument in Overasselt. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd!

Viering 5 mei 2020

Op dinsdag 5 mei vieren wij 75 jaar vrijheid! Er is een aantrekkelijk middagprogramma in de maak, georganiseerd door vertegenwoordigers van de vier dorpen, met onder meer filmbeelden en foto’s van Heumen in de periode 1940-1950, live muziek, een fakkelestafetteloop en een escape room. Kortom: voor alle generaties! Locatie: Maldensteijn, van ongeveer 14.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een drankje, ter viering van de vrijheid. Dus: noteer deze datum alvast in uw agenda en houd deze website in de gaten voor het definitieve programma.

Oproep

In september 2019 herdachten we Operatie Market Garden. Veel inwoners waren aanwezig bij de evenementen die toen zijn georganiseerd. Als gemeente kregen we toen al veel signalen van inwoners dat ze nog beeld en geluid en dergelijke hadden uit deze tijd. Daarin zijn we zeer geïnteresseerd. Laat het ons weten! Er is hiervoor een speciaal e-mailadres aangemaakt, namelijk: heumenviert@heumen.nl