In financiële problemen door het coronavirus?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > In financiële problemen door het coronavirus?

In financiële problemen door het coronavirus?

Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor ons dagelijkse leven, maar kan u ook financieel raken door een (onverwachte) daling van uw inkomen of een toename van uw kosten. Heeft u of verwacht u betalingsachterstanden of kunt u rekeningen niet meer betalen? Kom dan op tijd in actie!

Wat kunt u zelf doen?

Kunt u niet op tijd betalen?

• Neem contact op met de instanties (verhuurder, zorgverzekeraar etc.) als u uw vaste lasten of rekeningen niet of niet op tijd kunt betalen, leg uw situatie uit en maak betaalafspraken.
  • Vraag uitstel van belastingaangifte bij de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 3) als u momenteel niet geholpen kunt worden door een adviseur/begeleider bij het doen van aangifte.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen (Munitax)

Als u door de gevolgen van de coronacrisis de aanslag of factuur niet binnen de betaaltermijn(en) kunt voldoen, neem dan contact op. Voor inwoners is het mogelijk om met een automatische incasso in termijnen te betalen. Ook kunt u een betalingsregeling treffen of uitstel van betaling aanvragen. Kijk op www.heumen.nl/corona voor meer informatie.

Vraag hulp of advies

Komt u  er niet uit? Kijk op www.achterdevoordeur.net of neem contact op met schuldhulpverlening van de gemeente via E: schuldhulpverlening@heumen.nl of telefonisch/whatsapp via T: (06) 50 44 23 27.

Bent u ondernemer of zzp’er?

De overheid heeft een pakket met verschillende noodmaatregelen samengesteld om ondernemers te steunen. Lees het nieuwsbericht hierover.