Informatieavond over het Heumense zonnepanelenproject

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Informatieavond over het Heumense zonnepanelenproject

Informatieavond over het Heumense zonnepanelenproject

Dit item is verlopen op 10-09-2019.

Bewoners van de gemeente Heumen kunnen meedoen met het zonnepanelenproject van de gemeente. Bedrijven kunnen - onder voorwaarden - ook meedoen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden laten de deelnemers zonnepanelen plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. Binnenkort zijn er weer informatieavonden.

Zonnepanelenproject

Het zonnepanelenproject is een initiatief van de gemeente Heumen. Hierbij werkt de gemeente samen met Volta Solar. Dit bedrijf neemt alle werkzaamheden uit handen voor u. Volta Solar onderzoekt eerst of uw dak geschikt is. Aan de hand van uw energierekening gaat het bedrijf na hoeveel panelen u nodig heeft om in uw eigen energiebehoefte te voorzien. Vervolgens zorgt Volta Solar voor installatie en onderhoud van de zonnepanelen. Deelnemers krijgen een goedkope lening voor deze zonnepanelen. Wie meedoet betaalt maandelijks rente (ongeveer 0,98% per jaar) en aflossing. Dat bedrag is lager dan de huidige maandelijkse energierekening. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. U kunt daarna nog zo’n tien jaar voordeel van de zonnepanelen hebben.

Let op: In het zonnepanelenproject werkt de gemeente alleen samen met het bedrijf Volta Solar. Andere aanbieders zoals Zelfstroom suggereren samen te werken met de gemeente, maar daar is geen sprake van.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject? Geef u dan op voor onze informatieavond op maandag 9 september in Maldensteijn (Malden). De avond start met een inloop vanaf 19.15 uur en het programma begint om 19.30 uur. Uiterlijk om 21.30 uur sluiten we af. Let op: De informatieavond op donderdag 5 september in het Verenigingsgebouw in Overasselt gaat NIET door!

Opgeven

Stuur een mail naar milieu@heumen.nl. Vermeld uw naam en het aantal personen.

Meer informatie

Meer informatie over het zonnepanelenproject vindt u op onze website: www.heumen.nl/duurzaamheid onder het kopje ‘financiële mogelijkheden’.

Op deze duurzaamheidspagina vindt u ook meer informatie over de ander duurzame maatregelen, zoals de duurzaamheidslening waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.