Informatieavonden over het Heumense zonnepanelenproject

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Informatieavonden over het Heumense zonnepanelenproject

Informatieavonden over het Heumense zonnepanelenproject

Bewoners van de gemeente Heumen kunnen meedoen met het zonnepanelenproject van de gemeente. Bedrijven kunnen - onder voorwaarden - ook meedoen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden laten de deelnemers zonnepanelen plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. Binnenkort worden er weer vier informatieavonden voor geïnteresseerden georganiseerd.

Zonnepanelenproject

Het zonnepanelenproject is een initiatief van de gemeente Heumen. Hierbij werkt de gemeente samen met Volta Solar. Dit bedrijf neemt alle werkzaamheden uit handen voor u. Volta Solar onderzoekt eerst of uw dak geschikt is. Aan de hand van uw energierekening gaat het bedrijf na hoeveel panelen u nodig heeft om in uw eigen energiebehoefte te voorzien. Vervolgens zorgt Volta Solar voor installatie en onderhoud van de zonnepanelen. Deelnemers krijgen een goedkope lening voor deze zonnepanelen. Wie meedoet betaalt maandelijks rente (ongeveer 0,98% per jaar) en aflossing. Dat bedrag is lager dan de huidige maandelijkse energierekening. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. U kunt daarna nog zo’n tien jaar voordeel van de zonnepanelen hebben.

Let op: In het zonnepanelenproject werkt de gemeente alleen samen met het bedrijf Volta Solar. Andere aanbieders zoals Zelfstroom suggereren samen te werken met de gemeente, maar daar is geen sprake van.

Data en locatie

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject? Geef u dan op voor één van deze informatieavonden:

•          Dinsdag 27 augustus: Maldensteijn in Malden

•          Donderdag 29 augustus: Terp in Heumen

•          Donderdag 5 september: Verenigingsgebouw in Overasselt

•          Maandag 9 september: Maldensteijn in Malden

De avonden starten met een inloop vanaf 19.15 uur en het programma begint om 19.30 uur. Uiterlijk om 21.30 uur sluiten we af.

Opgeven

Stuur een mail naar milieu@heumen.nl. Vemeld hierbij de datum en de locatie waar u aanwezig wilt zijn, uw naam en het aantal personen.

Meer informatie

Meer informatie over het zonnepanelenproject vindt u op onze website: www.heumen.nl/duurzaamheid onder het kopje ‘financiële mogelijkheden’.

Op deze duurzaamheidspagina vindt u ook meer informatie over de ander duurzame maatregelen, zoals de duurzaamheidslening waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.