Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Het isoleren van de spouwmuur verhoogt het comfort in huis en de energierekening gaat naar beneden. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt.

Comfort

Spouwmuurisolatie geeft meer comfort in huis. De muren houden de warmte beter vast en geven minder kou af. Het wordt gelijkmatiger warm in huis. Ook de winst voor het milieu is groot: doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt uw gasverbruik en stoot u minder CO2 uit.

Snel terugverdiend

Bij een hoekwoning of 2-onder-1-kap kost het isoleren van de spouwmuur ca. 2.000 euro. Daarmee bespaart u volgens Milieu Centraal zo’n 650 euro per jaar. In drie jaar heeft u de investering dus terugverdiend.

Subsidie

De eigenaar én bewoner van een woning kan ongeveer 20 procent subsidie krijgen van de Rijksoverheid als twee of meer isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. En als dat gebeurt, kan er óók subsidie worden aangevraagd voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

Loket Duurzaam Wonen Plus

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie of andere gevelisolatie en wilt u een persoonlijk gesprek hierover? Neem dan contact op met het Loket Duurzaam Wonen Plus. Een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden