Kermis in Malden op Zuidplein

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Kermis in Malden op Zuidplein

Kermis in Malden op Zuidplein

Van zaterdag 7 september tot en met dinsdag 10 september is er kermis in Malden. Dit jaar vindt de kermis weer plaats op het Zuidplein en niet op het Kerkplein. De afgelopen twee jaar vond de Maldense kermis plaats op het Kerkplein. Dit was een verzoek van de ondernemersvereniging met het idee het Kerkplein meer als evenemententerrein te gebruiken en parkeermogelijkheden te benutten op het Zuidplein.

De gemeente besteedt de organisatie van kermissen uit. Voor Malden hebben we voor 5 jaar een overeenkomst afgesloten met kermiscoördinator Saedt uit Groesbeek. Het contract loopt nog tot en met dit jaar. In de overeenkomst is het Zuidplein aangemerkt als standplaats van de kermis. De exploitant heeft aangegeven, uit economische overwegingen, dit jaar weer terug te willen naar de vertrouwde plek op het Zuidplein. Omwonenden zijn hierover middels een brief geïnformeerd.

Kerkplein open voor parkeren

Omdat de kermis extra parkeerdrukte met zich mee kan brengen, stellen we tijdens de kermisperiode van donderdag 5 september tot en met woensdag 11 september het Kerkplein, dat autovrij is, open voor parkeren. De openstelling geldt beperkt op marktdagen (donderdagochtend tot 14.00 uur) en bij begrafenissen.

Volgend jaar kermis opnieuw uitbesteden

De gemeente wil voor de periode hierna de organisatie van de kermis in Malden opnieuw uitbesteden. We gaan samen met omwonenden, ondernemers, de kerk en de gemeenteraad kijken wat hiervoor de beste locatie is.

De kermis is geopend van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 00.00 uur.