KinderDenktank bezoekt Windpark Nijmegen-Betuwe

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > KinderDenktank bezoekt Windpark Nijmegen-Betuwe

KinderDenktank bezoekt Windpark Nijmegen-Betuwe

Donderdag 20 juni heeft de KinderDenktank Heumen een bezoek gebracht aan Windpark Nijmegen-Betuwe. De kinderen van de KinderDenktank denken na over hun eigen duurzame toekomst en een bezoek aan de windmolens kon daarom niet uitblijven.

“Mogen we in de windmolen kijken” was de eerste vraag die de kinderen aan rondleider John Debie stelden. “Er in wel, maar omhoog kan niet. Er is een heel kleine lift die maar twee personen tegelijk 100 meter omhoog brengt, in de kop van de windmolen.”

Na het stellen van vragen als “Hoeveel kost een windmolen? Hoe lang duurt het om er een te bouwen? Waar komen de onderdelen vandaan? En wat levert meer op zonnepanelen of windmolens?” mochten de kinderen in groepjes de windmolen van binnen bekijken.

“Heel hoog,” vonden de kinderen. Ze concludeerden ook dat windmolens, maar ook zonnepanelen belangrijk zijn voor het opwekken van duurzame energie. ‘s Nachts is er immers geen zon en het kan ook windstil zijn, dus ze zijn beiden nodig. Veel informatie rijker ging de groep weer naar huis.

In de KinderDenkTank zitten leerlingen uit groep 7 en 8 van alle Heumense scholen. Zij zetten zich als woordvoerder in voor hun eigen groene duurzame toekomst.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden