Kinderen DenkTank vragen aandacht voor de bijen!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Kinderen DenkTank vragen aandacht voor de bijen!

Kinderen DenkTank vragen aandacht voor de bijen!

Burgemeester Marriët Mittendorff werd op donderdag 16 mei verrast door kinderen van de KinderDenkTank. Jack en Finn boden haar een zakje met gratis bloemzaden aan om uit te zaaien. Deze wilde bloemen zijn nodig om bijen en andere insecten die het moeilijk hebben te ondersteunen.

Het gaat namelijk niet goed met de bijen en daar willen de kinderen van de DenkTank aandacht voor vragen. Bijen en vlinders hebben wilde bloemen nodig voor nectar en stuifmeel. Om ze te helpen, delen de kinderen op school en op andere plaatsen zakjes met wilde, inheemse plantenzaden uit zoals korenbloem, kamille en klaproos. Deze kunnen dan in eigen tuin of op een ander plekje worden uitgezaaid. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van ons voedsel. Zonder bijen geen appels, peren, aardbeien of ander fruit! Bij het overhandigen van de bloemzaden vroegen Jack en Finn aan de burgemeester of het mogelijk was of de gemeente mee kon helpen om ook zogenoemde bijenhotels te plaatsen. De burgemeester vond dit een uitstekend idee en gaf aan dat ze de activiteiten van de DenkTank niet alleen blijft volgen, maar waar mogelijk zeker zal ondersteunen.

De KinderDenkTank Heumen is een groep kinderen van alle Heumense scholen en zet zich in voor een groene, duurzame toekomst.