Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoltenborgh-Indorf

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoltenborgh-Indorf

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoltenborgh-Indorf

Mevrouw Ine Stoltenborgh-Indorf uit Overasselt ontving zondag 12 november uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een koninklijke onderscheiding. Dit vond plaats bij Bijzondere Gelegenheid, vanwege haar 12,5 jarig jubileum als secretaris/bestuurslid van de Stichting IndoFilmCafé (IFC).  Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ine Stoltenborgh-Indorf, geboren in 1929 in Batavia, Nederlands Indië, kreeg de onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor de Nederlands-Indische gemeenschap. Ze heeft zich vele jaren zowel lokaal, regionaal als landelijk ingezet voor de erkenning van de positie van de Indische Nederlander.

Documentaire ‘Buitenkampers’

Op 12 november is eerst de documentaire Buitenkampers van regisseur Hetty Naaijkens getoond in filmcafé Overasselt, in het verenigingsgebouw. In deze documentaire heeft Ine Stoltenborgh samen met anderen verhaal gedaan over een voor velen onbekende en lang verzwegen periode uit onze geschiedenis van Nederlands Indië, die zij als tiener heeft meegemaakt. Vervolgens werd Ine Stoltenborgh verrast met de uitreiking van de onderscheiding door burgemeester Mittendorff.