Lintjes in 2018

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Lintjes in 2018

Lintjes in 2018

De jaarljkse Lintjesregen vond dit jaar plaats op donderdag 26 april ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Daarbij zijn 8 onderscheidingen toegekend in onze gemeente. Maar ook buiten de traditionele Lintjesregen om worden lintjes uitgereikt, zoals bij de bijzondere gelegenheid van de heer van Eck en mevrouw Fogelberg.

Mevrouw T.C. Fogelberg uit Overasselt - 2 november 2018

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Vrijdag 2 november heeft mevrouw T.C. Fogelberg uit Overasselt in Amsterdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, uit handen van burgemeester Mittendorff. Ze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Fogelberg heeft de onderscheiding gekregen voor haar baanbrekende werk gedurende 25 jaar op het gebied van duurzaamheid en de positie van vrouwen. Haar inzet is van grote maatschappelijke betekenis en heeft een wereldwijde uitstraling. Lees het volledige nieuwsbericht.


Jurgen van Eck - 3 oktober 2018

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester van Neerbos van de gemeente West Maas en Waal reikte op 3 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan onder andere de heer van Eck. Omdat hij inwoner is van onze gemeente heeft onze burgemeester hem nog extra in het zonnetje gezet in Malden.
De gedecoreerde ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn langdurige periode (20 jaar) inzet bij de vrijwillige brandweer bij de brandweerpost in Leeuwen. Nadat hij in 1998 als aspirant-lid bij de Vrijwillige Brandweer startte, heeft hij zich in de loop van de jaren ontwikkeld van aspirant-lid tot Hoofdbrandwacht waarbij hij verschillende opleidingen heeft voltooid. De afgelopen jaren heeft de heer van Eck menig uur besteed aan deze vrijwillige functie.


Lintjesregen - 26 april 2018

Tijdens de Lintjesregen op 26 april hebben 7 van de 8 inwoners een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving ontvangen.
Vijf van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mittendorff verraste hen, thuis of op locatie om de bijbehorende versierselen op te spelden. De heer Versleijen heeft de onderscheiding op maandag 30 april ontvangen.

De heer M.P.J. (Martien) Versleijen (81) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Al meer dan 20 jaar zet de heer Versleijen zich belangeloos in op sociaal en cultureel gebied. Hij is sinds 1996 bezorger bij de Stichting Vrijwillige Hulpdienst/Tafeltje Dekje en sinds 2002 is hij het aanspreekpunt waarbij hij de hulpvragen stroomlijnt. Daarnaast is hij secretaris van het Dagelijks Bestuur. De heer Versleijen is vanaf 1980 verbonden aan de Harmonie Hatert, daar werd hij in 1983 bestuurslid en later penningmeester. Ook is de heer Versleijen sinds 1997 collectant voor meerdere goede doelen. Ondanks zijn gevorderde leeftijd zet hij zich dagelijks geheel belangeloos en intensief in voor mensen die zijn hulp nodig hebben.


De onderscheidingen zijn (in alfabetische volgorde) op 26 april toegekend aan:

De heer J.T.W.J.M.R. (Jos) van den Berg (69) uit Malden

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Van den Berg is sinds 1978 actief als (internationaal) scheidsrechter bij de Nederlandse Tafeltennisbond. In bijna 40 jaar is hij uitgegroeid tot een bijzonder ervaren scheidsrechter op het hoogste niveau van tafeltennis. Hij ondersteunt beginnende scheidsrechters in hun opleiding; hij geeft tips en adviezen op een heldere, rustige en opbouwende manier. Daarnaast maakt de heer Van den Berg sinds 1998 deel uit van de scheidsrechterscommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond in de functie van wedstrijdsecretaris. Hij is verantwoordelijk is voor de indeling van en voor de toewijzing van scheidsrechters bij nationale en internationale toernooien. Sinds 1965 is de heer Van den Berg lid van de lokale tafeltennisvereniging ‘Door Training Sterk’. Als bestuurslid heeft hij diverse functies bekleed.

De heer E.L.M.A. (Eric) Dyckhoff (76) uit Overasselt

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Dyckhoff heeft zich vele decennia verdienstelijk gemaakt op medisch en op sociaal-cultureel gebied. Na zijn studie medicijnen heeft hij zich gespecialiseerd in de psychiatrie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hierna werkte hij op de afdeling Psychiatrie, de voormalige RIAGG en later als vrijgevestigd Psychiater. Op cultureel gebied is hij sinds 1995 voorzitter van koor Ton sur Ton. Daarnaast heeft de heer Dyckhoff een grote rol in de oprichting en organisatie van het koor voor oude muziek ‘Per Sonorem’. Hij organiseert zeer gewaardeerde concerten in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. Muziek is zijn passie en kan hem echt roeren. Op sociaal gebied zet hij zich in als bestuursvoorzitter voor de Stichting Het Tweede Huis, een sociaal-maatschappelijk opvanghuis. De medewerkers zijn allen vrijwilligers, zo ook de bestuurders. De heer Dyckhoff staat bekend als een zeer actief mens.

De heer A.J.H. (Toon) Janssen (66) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Sinds 1977 heeft de heer Janssen diverse functies vervuld bij volleybalvereniging VC Malden. Hij is trainer en coach van het kampioensteam damesteam 1. Al ruim 40 jaar vervult de heer Janssen de rol van scheidsrechter en sinds 1991 heeft hij de rol van voorzitter op zich genomen. Vanaf 1996 werd hij ook actief bij SV Juliana, vooral als verslaggever en penningmeester. Sinds 2008 is hij politiek betrokken als voorzitter van de PvdA afdeling Heumen en later (2012) werd hij fractielid van PvdA/GroenLinks. Bij de politieke ambities en doelen heeft hij aandacht voor de menselijke maat. Ook was hij van 1978 tot 2000 actief als organisator van de jaarlijkse jeugd/gezinsvierdaagse in Wijchen en als bestuurslid van de speeltuin ‘De Blije Dries’.

Mevrouw C. (Tineke) Kleppe (78) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Kleppe maakte van 1968 tot 1976 deel uit van het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs te Wijchen. Daarnaast was ze bijzonder actief als ouder bij buitenschoolse activiteiten op de school van haar kinderen. Van 2003 tot 2007 was ze betrokken bij de Stichting Het Kruispunt Nijmegen. Deze stichting is opgericht voor (voormalig) dak- en thuislozen in Nijmegen en omgeving. Verder is mevrouw Kleppe 20 jaar lang vrijwilliger geweest bij de Protestantse Gemeente Heumen, waarbij zij een bijdrage leverde aan de zondagse eredienst en bezoeken aflegde in haar woonwijk. Bovendien was ze daar scriba (secretaris) tussen 2004 en 2014. Sinds 2009 is mevrouw Kleppe vrijwilligster bij Natuur Stichting Kadans en beheert zij het secretariaat.

Mevrouw M.V.E. (Ria) Limbach (76) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Limbach is sinds 1975 zweminstructeur. In de loop van de jaren heeft zij zich ontwikkeld tot een zwemjuf die speciale begeleiding kan geven aan kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In 1977 heeft zij samen met een fysiotherapeut de zwemclub ‘De Roerduikers’ opgericht, met als doel volwassenen en kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking te leren zwemmen. Het bijzondere van haar aanpak is dat zij altijd uitgaat van de mogelijkheden van het kind. Mevrouw Limbach is duidelijk en gestructureerd en tegelijkertijd ook zeer hartelijk.

De heer I. (Ivo) Weijtmans (40) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Weijtmans doet ondanks zijn lichamelijke gesteldheid heel veel op sociaal en cultureel gebied. Dit doet hij door de dagverzorging in Malderburch te ondersteunen bij haar taken maar ook door de oprichting van een schildergroepje. Naast creatieve groepslessen geeft hij ook schilderlessen in het Steenhuys. Als bestuurslid bij Stichting Samen Kunst & Volharding organiseert hij de jaarlijkse hobby- en speelgoedbeurs, om geld op te halen voor de stichting. Vroeger speelde hij de trom bij Samen Kunst & Volharding maar helaas kan hij sinds 2009 zelf niet meer musiceren. Iedereen kan een voorbeeld aan hem nemen; de heer Weijtmans laat zich niet uit het veld slaan, hij is een enorme doorzetter.

Mevrouw E.B. (Trix) Willemse-Zuidema (78) uit Malden

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Willemse-Zuidema werkt al 27 jaar als vrijwilligster in de Stevenskerk in Nijmegen. Ze heeft een grote liefde voor deze kerk, ze heeft veel historische kennis en is een geliefd rondleidster. Tevens is ze al lange tijd lid van de Protestantse gemeente Heumen waar ze de administratie van het kerkelijk blad verzorgt alsmede de jongerencatechese en spant zich verder in voor Oecumenisch Winterwerk Malden. Gedurende 17 jaar heeft mevrouw Willemse-Zuidema onafgebroken twee dagdelen per week als docent Kunstgeschiedenis cursussen gegeven bij Stichting Bijzonder werk. Bovendien geeft ze les aan asielzoekers en statushouders.

Lees het volledige persbericht over de Lintjesregen 2018.

De gemeente Heumen feliciteert alle gedecoreerden van harte met hun benoeming!

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden