Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

Door het coronavirus zijn wij samen met Dar genoodzaakt om maatregelen voor wijkonderhoud te nemen. Dit betekent dat Dar niet al het werk in het groen en grijs kan doen. Denk bij groen aan groenonderhoud in parken en bij grijs aan onkruidbestrijding op de stoep. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doen wij ons best om met de mensen en middelen die we hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal.

Een aantal medewerkers, die werken bij Dar of via WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (WBRN), moeten vanwege de richtlijnen preventief thuisblijven. Het kan dus zijn dat uw leefomgeving er minder mooi uitziet dan u van ons gewend bent. Bijvoorbeeld door meer onkruid in parken. We weten op dit moment niet wanneer alle maatregelen voorbij zijn en de ploegen weer op volle sterkte zijn.

Stand van zaken werkzaamheden

  • Dar is dit seizoen al begonnen met het weghalen van onkruid in de plantvakken. Door het vroege voorjaar, het ontbreken van een echte winter en minder mensen, kan Dar op dit moment niet alle plantvakken goed bijhouden. Dar geeft voorrang aan plantvakken bij bijvoorbeeld doorgaande wegen en centra. Dar houdt hierbij ook rekening met de verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door het snoeien van overhangend groen;
  • Met de voorjaarssnoei van heestervakken loopt Dar op schema. De verwachting is dat ze dit binnenkort afrondt;
  • Ook het weghalen van onkruid op bijvoorbeeld de stoep en wegranden gaat door. Er wordt geborsteld, gebrand en geveegd voor eind mei. Eind augustus is er ook een ronde gepland.

Zelf de handen uit de mouwen steken?

Wilt u zelf of met andere inwoners de handen uit de mouwen steken om onze omgeving netjes te houden? Dat wordt zeer gewaardeerd. U kunt bijvoorbeeld zwerfafval opruimen als Wijkheld.

U krijgt dan knijpers en zakken van Dar. Aanmelden kan via www.wijk-helden.nl. Houd u hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Wilt u zelf een groenvak onderhouden? Dat kan, maar ook dit gaat in overleg met Dar. Hierbij gelden ook de maatregelen van het RIVM. Werk zoveel mogelijk alleen of met uw gezin. Doen toch anderen mee? Houd dan altijd 1,5 meter afstand.

Meer informatie of vragen?

Neem dan contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of 024-3716000. Meer informatie over maatregelen door het coronavirus voor afval en wijkonderhoud vindt u op www.dar.nl/coronavirus.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden