Nieuwe noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid 1 april

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nieuwe noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid 1 april

Nieuwe noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid 1 april

Vanaf 1 april geldt in het gebied van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid een aangepaste noodverordening. De vorige verordening van 26 maart komt daarmee te vervallen. De noodverordening is geactualiseerd en vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls.

Wat is aangepast?

Vakantieparken en campings in Gelderland Zuid mogen open blijven. Alle gemeenschappelijke ruimtes moeten wel worden gesloten.  Deze regel geldt voor alle vakantieparken en campings in de regio, tenzij een vakantiepark of camping nadrukkelijk door de voorzitter van de veiligheidsregio wordt aangewezen als een verboden gebied.

Wat betekent dat?

Alleen recreatieobjecten met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan als de eigenaren en huurders de algemene voorschriften m.b.t. groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgen. Dat zijn bijvoorbeeld vakantiehuisjes, stacaravans of campers. Kampeerders kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het park of de camping.

Bekijk hier de Noodverordening COVD-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Verder heeft de aangepaste noodverordening geleid tot een aanwijzingsbesluit Toezichthouders Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden